Mobexpert - trei birouri care nu par birouri

La ce ți-ar folosi un birou care nu pare birou? Acasă ți-ar folosi foarte bine dacă nu dispui pur și simplu de o încăpere special amenajată pentru orele de muncă. Pe de altă parte, chiar și dacă dispui de o cameră pe care s-o transformi în birou, e bine să fii cât mai creativ.

 +6
Birouri cu alte funcții aparente/Mobexpert.ro
  |  

Din fericire, piața de mobilă din România e tot mai variată, venind în întâmpinarea clienților cu tot soiul de soluții creative. Biroul de acasă, spre exemplu, poate să arate mai degrabă ca o încăpere primitoare și confortabilă, iar pentru asta Mobexpert are trei modele de birouri atipice.

 +6 www.mobexpert.roBoulevard Cafe este un birou de colț, numai bun de amplasat pe doi pereți ai camerei. Laturile sunt pe cât de practice și bine prevăzute cu spații de depozitare, pe atât de discrete, datorită designului în stil industrial, bazat pe tușe metalice subțiri ce transmit impresia de suplețe.

 +6 www.mobexpert.ro +6 www.mobexpert.roCraft Pro e promovat de Mobexpert sub expresia banc de lucru, însă poate fi foarte bine folosit ca birou în camera copilului. Principala calitate este puterea de depozitare, dar nici designul cu acces din ambele fețe nu e de neglijat. Câtă vreme scaunul de birou nu se vede, Craft Pro poate trece drept o minibibliotecuță.

 +6 www.mobexpert.ro +6 www.mobexpert.roHarbour View chiar merită să fie luat acasă. Aparent un dulap cu accente în stil provensal, vorbim de fapt de o stație de lucru pentru cei care lucrează de acasă. Deschizi ușile din lemn și ai acces la un blat pentru laptop și nenumărate spații de depozitare a actelor.
Atenție la un aspect important: pentru oricare dintre aceste modele optezi, trebuie să se potrivească stilului de amenajare deja existent acasă.


Biroul ECO: depozitare prietenoasă cu buzunarul

PrinceInternational este o firmă de mobilă specializată în piese pentru birou, la prețuri accesibile și cu accent pe calitate. Gama Eco este creată pentru biroul operațional, aflat veșnic în căutare de soluții de depozitare ingenioase.

 +5
Prince International activează ca producător de mobilă office în România din 1997 / Princeinternational.ro
  |  

Indiferent că vorbim de biroul de acasă sau cel din cadrul unei companii, spațiul de lucru impune o piesă standard: dulapul pentru păstrarea actelor. Cu cât activitatea firmei este mai bogată, cu atât sunt mai necesare spațiile de depozitare. Aici intervine PrinceInternational, cu soluții de mobilare a birourilor în funcție de nevoi: birou directorial, birou executiv și birou operațional.

Într-un birou operațional, lucrează mai mulți angajați; deci cu atât mai mult sunt necesare spații de depozitare care să nu ocupe mult loc, dar să păstreze multe acte. Gama Eco de la Prince International este creată tocmai pentru biroul operațional, la prețuri economice.

Rollbox-ul gamei Eco este o piesă de mobilă office de dimensiuni mici, ceea ce permite amplasarea chiar și sub masa de lucru. Fiind prevăzut cu roți rollbox-ul Eco poate fi mutat cu ușurință dintr-un colț în altul sau de la un coleg la altul, în timpul programului de muncă. Materiale de lucru: PAL melaminat de 18 mm. Depozitare: trei sertare cu închidere centralizată. Dimensiuni: 42x51x55 cm.

 +5 www.princeinternational.ro Gama Eco pentru biroul operațional: rollbox

 +5 www.princeinternational.ro Gama Eco pentru biroul operațional: rollbox sub birou

Dulapul îngust Eco este disponibil în mai multe variante de înălțime, potrivindu-se în colțuri imposibil de mobilat sau spații ce par pierdute între alte piese de mobilă. Dulapul îngust poate fi amplasat chiar și între două birouri, cu rol aparent de separare a două posturi de lucru. Materiale de lucru: PAL melaminat. Picioarele sunt reglabile pentru a prelua denivelările suprafeței de sprijin. Depozitare: între două și cinci rafturi, închise cu ușă.

 +5 www.princeinternational.ro Gama Eco pentru biroul operațional: dulap îngust pe diverse dimensiuni

Dulapul vitrină Eco este cea mai spațioasă și încăpătoare soluție de depozitare a gamei de la PrinceInternational, cuprinzând două corpuri de mobilă - un dulap cu uși de lemn și o vitrină cu rafturi, închisă cu uși din sticlă. Materiale de lucru: PAL melaminat de 18 mm. Depozitare: trei spații la vedere, în vitrină, și încă două spații sub forma dulapului închis cu uși din PAL. Ambele variante de uși sunt prevăzute cu încuietoare. La cerere, dulapul vitrină poate fi realizat din uși de sticlă transparentă de sus până jos, pentru un plus de transparență și mânuire mai ușoară a documentelor. Dimensiunile modelului standard: 80x40x180,5 cm.

 +5 www.princeinternational.ro Gama Eco pentru biroul operațional: dulap cu vitrine

Despre producătorul PrinceInternational
Compania s-a înființat în anul 1994, având ca domeniu de activitate importul de mobilier pentru birou din Germania. Din 1997, compania a trecut pe producție proprie, deschizând o fabrică de mobilă office, dotată cu utilaje moderne. În 2007, Prince International a lansat un showroom spațios, cu o suprafață de 2000 mp, iar din 2013 a deschis al doilea magazin cu vânzare după cel din București, în Cluj.


Szel-Mob: spații de depozitare office inedite

Ne petrecem la birou mai mult timp decât acasă. De ce nu s-ar reflecta acest fapt în grija noastră pentru amenajarea unui spațiu office practic și confortabil? Cei de la Szel-Mob oferă soluții de depozitare inedite.

 +4
Lemn de pin și o gamă nesfârșită de culori - SzelMob.ro
  |  

Modelul de vitrină office PS553 este ideal pentru birourile amenajate în stilul atmosferei calde de acasă. Confecționat din lemn de pin, dulapul are două corpuri suprapuse: o vitrină de sticlă cu trei rafturi și un dulap cu două uși. Modelul PS553 Szel-Mob poate fi comandat în două variante de culoare - alb și bej. Interesantă este decorarea vitrinei în stil baroc, cu marginile superioare rotunjite.

 +4 www.szelmob.ro PS553: o vitrină office cu accente baroce

Modelul PS547 reprezintă o soluție inteligentă pentru specularea spațiului de birou. Vorbim despre două corpuri de dulap, cu rol de depozitare, asamblate special pentru colțuri. Există zece rafturi, iar dimensiunile tehnice ale dulapului office de la Szel-Mob sunt generoase: înălțime de 210cm și lungime de 108 cm.

 +4 www.szelmob.ro PS547: colțar pentru depozitare practică

Modelul PS188 este destinat birourilor cât mai șic, cu accent pe dimensiuni reduse și culori cochete. Acest dulap de depozitare office de la Szel-Mob are toate calitățile unei piese de mobilier ușor de integrat și spațiului de relaxare de acasă, aducând cu sine o atmosferă veselă, jovială, prin prisma combinației de culori. Este din lemn de pin, dar la cererea clientului, se poate executa și din lemn de stejar.

 +4 www.szelmob.ro PS188: un dulap cochet pentru activități de birou


Alvin: super culori într-o cameră de tineret

Camera de tineret de la Casa Rusu surprinde printr-o paletă de culori aprinse și vesele, printr-un design tineresc și funcțional, dar mai ales printr-un stil care aparent e clasic, dar în realitate e modern.

Alvin, cameră de tineret ce duce cu gândul la stilul eclectic - Mobilacasarusu.ro
  |  

Camera de tineret Alvin, oferită de Casa Rusu, asigură necesitățile de lucru ale adolescentului, oferindu-i într-un singur corp de piesă mai multe produse de mobilier. E vorba de spații de depozitare, rafturi pentru obiecte decorative, loc de lucru sub forma biroului eficient și dulap de haine. Culorile diferite ale pieselor ce compun corpul întreg duc la obținerea unui joc plăcut privirii, iar rafturile la vedere pot fi personalizate cu ajutorul decorațiunilor și accesoriilor originale. În acest fel, camera de tineret Alvin va fi mereu ordonată și aerisită, în lipsa altor piese de mobilier menite să încarce vizual încăperea.

Piesa este confecționată din PAL cu grosime de 16 mm, iar culorile sunt în combinații tinerești și vesele, ce duc la obținerea unei atmosfere pline de optimism, entuziasm și voioșie. Carcasa corpului de mobilier este disponibilă în nuanțe de stejar bardolino & galben, iar fronturile vesele sunt colorate în nuanțele de stejar bordelino & gri mat & print lucios. Canturile sunt ABS stejar bordelino, cu grosime de până la 2 mm.

Camera de tineret Alvin de la Casa Rusu este livrată la domiciliul clientului sub formă de colet, însoțită de schița de montaj și feroneria aferentă asamblării. În schimb, nu sunt incluse în preț diblurile și holșuruburile necesare suspendării corpurilor pe perete.

Camera de tineret Alvin de la Casa Rusu se adresează apartamentelor vechi și noi deopotrivă, fiind destinate adolescenților cu vârste între 12 și 18 ani.


Cum oprim invazia dosarelor?

Un birou în care cartotecile sunt insuficiente, sau organizarea acestora nu este chiar eficientă, devine în scurt timp un spaţiu în care domneşte haosul. Timpul necesar pentru a organiza dulapurile cu documente, fişiere, materiale, precum şi achiziţionarea mobilierului adecvat pentru depozitarea acestor unelte de lucru, este o investiţie care pe termen lung va aduce roadele unei funcţionări eficiente şi productive.

 +7
Spaţii de depozitare compacte pentru birouri organizate
  |  

Există un motiv foarte întemeiat pentru amenajarea adecvată a birourilor cu mobilier modern, util (mai rar decorative) din metal, şi anume: incendiul. În cazul unui incendiu documentele nu se vor afla în siguranţă într-un dulap din lemn, oricât de estetic şi funcţional ar fi acesta. Cât despre indestructibilitate – nici rezistenţa la vandalism, sau o eventuală spargere, nu e prea ridicată.

Soluţii care stau azi la îndemâna oricui pentru eficientizarea arhivării documentelor

 +7 Posibilitate de expolatare maximă a spaţiilor prin unităţi rotative

Dacă aveţi un birou cu un flux mare de documente, pe care le folosiţi zilnic, sau pe care nu doriţi să le arhivaţi prea ”adânc”, pentru a le putea accesa la nevoie, aţi contemplat probabil decizia alegerii unui sistem satisfăcător de depozitare atât din perspectiva siguranţei, a organizării cât şi a accesibilităţii. Cele mai simple soluţii oferă utilizarea dulapurilor grupate în spaţiul liber al biroului, îndeplinind astfel multiple funcţii: depozitarea documentelor, delimitarea spaţiului, asigurând totodată o suprafaţă în plus la nivel accesibil. Aducând dulapurile în mijlocul biroului (presupunem că avem un birou suficient de mare) eliberăm pereţii pentru alte scopuri: corpuri de bibliotecă, acces la fereastră. Accesul la aceste dulapuri poate fi direcţionat, dintr-o parte sau din ambele părţi, delimitând astfel şi funcţionalitatea biroului.

 +7 Dulapuri cu glisare laterală

Unităţile rotative sunt o variaţie a dulapurilor cu etajere adânci, unde depozitarea se poate face pe două rânduri. În cazul unui dulap clasic, rândurile din spate a acestor etajere adânci sunt ascunse ochiului şi incomod de accesat. Pentru a soluţiona problema şi a facilita accesul, s-au dezvoltat sistemele rotative, care combină etajerele adânci cu accesul uşor. Dulapurile se rotesc pe o bază pivotantă solidă la 90 de grade, scoţând la iveală ceea ce este la ”spate”, economisind suprafaţa de podea şi dublând spaţiul de depozitare. Operatorul nu trebuie să îşi modifice poziţia pentru a accesa ambele părţi ale etajerelor.

Rafturile mobile sau compacte s-au dovedit a fi o invenţie ingenioasă pentru economisirea spaţiului şi eficientizarea accesului la documentele arhivate. În majoritatea cazurilor acestea permit creşterea spaţiului de depozitare pe metru pătrat, dublându-l sau chiar triplându-l, în comparaţie cu alte sisteme de fişiere de mare densitate.

Dacă aveţi un perete lung, însă spaţiul de acces nu este prea adânc, se recomandă glisarea laterală.  Conceptul este simplu şi face uz atât de depozitarea fixă, cât şi de cea mobilă. În partea din spate există un sistem fix de etajere, iar în partea din faţă module mobile individuale, care culisează pe o şină, cu unul mai puţin la număr decât cele din spate. Astfel un modul din spate este întotdeauna la vedere, accesul putând fi modificat printr-o simplă acţionare mecanică.

Glisarea frontală favorizează spaţiile ample, atât în adâncime cât şi în lungime. Sunt simple de manevrat, datorită culisării pe şine, permiţând încărcări de câteva tone pe metrul de lungime. Acţionarea se face mecanic, din partea laterală a modulelor, sau electric, prin apăsarea unui buton. Spaţiul de depozitare creşte atât în adâncime şi lungime cât şi pe înălţime

Caruselul verticaleste sistemul ideal recomandat pentru spaţii înalte. Rafturile se rotesc în interiorul sistemului, coborând unitatea activă la înălţimea convenabilă de lucru a operatorului. Sistemele se pot proiecta în mod individual, după caz, chiar şi pentru a asigura accesul la sistemul de arhivare la două sau mai multe niveluri într-o clădire de birouri.

 +7 Comodă funcţională de birou cu rafturi mobile

Alegerea sistemului de arhivare a documentelor depinde de factori precum scopul, bugetul, dimensiunile spaţiului unde se amplasează, dar şi elementele de design care contribuie la amenajarea unui birou nu doar funcţional dar şi estetic. În cazul în care rezistenţa la incendii şi inundaţii este o condiţie sine qua non – alegerea mobilierul se va limita la varietăţile metalice.

Nu trebuie să uitaţi însă nici de faptul că acest sistem trebuie manevrat, întreţinut şi dezvoltat mai mult sau mai puţin permanent de către personalul biroului. Astfel un aspect esenţial este facilitatea cu care procesul de manevrare a documentele, precum şi a întregului sistem, poate fi însuşit de către utilizatori.