Simți că mori la birou? Mobilier office în formă de sicriu!

De câte ori nu te-ai gândit că ai să mori de atâta lucru la birou? Ei bine, și angajatorul tău exact la asta se gândește: chiar i-ar plăcea să rămâi pe veci acolo, la lucru. Și ca visul lui să se împlinească, un designer de produs a transformat sumbrul coșciug într-un scaun de birou.

 +3
Conceptul este altul, vi-l spunem mai jos./Homecrux.com  
  |  

De fapt, conceptul este cu totul altul! Scaunul-sicriu este creația unui tânăr designer care a deschis la Londra studioul Chairbox Design. Produsul care face deja înconjurul lumii poartă denumirea de „The Last Shift Office Chair” și naște interpretări care mai de care peste tot în lume.

Povestea adevărată
În realitate, povestea scaunului-sicriu e haioasă. Designerul s-a destăinuit site-ului Designboom.com: „Stăteam în livingul unui prieten, întins cu spatele pe jos, cu picioarele ridicate pe canapea. M-am gândit că dacă voi muri în această poziție, exact așa ar trebui să fiu îngropat. Cât de dificil le-ar fi să mă vâre într-un sicriu! Probabil că le-ar trebui chiar un sicriu special, în acest caz al meu. I-am spus prietenului meu acest gând și am râs pe înfundate. Dar, câteva săptămâni mai târziu, am revenit asupra ideii și am început să explorez posibilitățile. Ulterior, am realizat un model 3D în CAD, am făcut o randare și am postat totul online”.  +3 www.homecrux.com

Interpretări care mai de care
Scaunul-sicriu sau „The Last Shift Office Chair” s-a bucurat instant de succes. Atât angajatorii, cât mai ales angajații au găsit situațiile ideale în care să poată fi folosită astfel de mobilă de birou. „Imediat ce ai murit de extenuare la birou, angajatorul scapă imediat de tine. Te găsești deja într-un sicriu, nu mai trebuie decât să fii îngropat” – este una dintre interpretări. Altele: „Scaun pentru cei care simt că jobul îi ucide” / „Scaunul perfect care să reflecte ce înseamnă o ședință inutilă de vreo două ore, simplu de transpus într-un singur email” / „Scaun pentru joburile-fundătură.”  +3 www.homecrux.com

Detalii tehnice
Colecția de scaune-sicriu este disponibilă la vânzare în șase modele diferite. Materialele sunt lemn de diferite esențe pentru cadrul dinafară și căptușeală de piele ecologică. De remarcat că nu există nicio pernă, tocmai pentru a se transmite ideea unui scaun în care te-ai așezat ca să înțepenești.

Considerat o satiră la adresa stilului de lucru din cadrul corporațiilor, scaunul-sicriu al studioului Chairbox Design a fost lansat în octombrie 2021. Doar că abia acum cunoaște succesul.


Exotique: mobilă care e altceva decât pare

Deși este un brand bine cunoscut în România prin exotismul pieselor de mobilier pe care le comercializează, Exotique continuă să ne surprindă. Am descoperit câteva piese de mobilă absolut neașteptate.

 +8
Trei piese de mobilier neașteptate/Exotique.ro
  |  

Brandul Exotique este recunoscut la noi în țară în special pentru mobila în stil vintaje și pentru colecțiile inspirate de culturi orientale. De ceva vreme, în magazinul Exptique sunt tot mai multe piese de mobilier obținute din materiale reciclate, dovedind că brandul acordă atenție problemei privind folosirea responsabilă a resurselor. Căutând printre colecțiile Exotique am descoperit câteva piese de mobilier din materiale reciclate, dar și cu design absolut surprinzător.

Iată un scaun aparent, care de fapt este un taburet cu spătar. Această piesă este din lemn masiv reciclat și poartă denumirea Anuja, având un aspect ușor vintaje, dar mai multe funcționalități. se potrivește în jurul mesei de dining, dar are spătarul detașabil, astfel că poate fi transformat numaidecât și într-un taburet perfect de folosit pe balcon. +8 www.exotique.ro +8 www.exotique.ro +8 www.exotique.ro

Sau ce ziceți de un birou care de fapt este... bar? Această piesă de mobilier pentru living e plină de personalitate și se remarcă drept una de amplasat în cel mai important colț al încăperii. Privindu-l dinspre interior, pare un birou vintage cu spații de depozitare sub formă de sertare și dulăpioare și cu o masă de lucru. Privit dinspre exterior, format rotunjită a piesei arată că e vorba totuși de o piesă de mobilier tip bar, în spatele căreia se pot prepara cele mai exotice cocteiluri. Este din lemn masiv și trestie împletită. +8 www.exotique.ro +8 www.exotique.ro

Una dintre piesele de mobilă cele mai... exotice de la Exotique este însă o consolă din lemn masiv care a dat parcă lemnului dreptul la o viață aparte. Pare că ar fi vorba de o bucată de buturugă salvată de la moarte, curățată, șlefuită și lăcuită cu uleiuri ecologice. Are rolul de piedestal pentru vaze sau statuete decorative, dar ea în sine arată precum o piesă de mobilier absolut decorativă. +8 www.exotique.ro +8 www.exotique.ro

Sunt doar trei dintre piesele de mobilier fabricate responsabil și cu personalitate pe care le puteți găsi în magazinul Exotique.


Tamwood – mobilier pentru pretențioși

Atelierul Tamwood se găsește în Cluj, iar sub acest nume lucrează trei generații de oameni pasionați de mobila din lemn masiv. Piesele de mobilier sunt executate la comandă cel mai adesea, dar există și o serie de produse finite de cumpărat online.

 +4
Lemn de ulm și accesorii metalice/Tmw.ro
  |  

Înființat cu ceva ani în urmă, atelierul Tamwood a devenit o adevărată companie modernă, în cadrul căreia clientul să poată fi servit la standarde de calitate și timpi de producție la nivel competitiv. Deși dispun de mai multe piese de mobilier gata fabricate, tâmplarii Tamwood recomandă totuși mobilierul creat pe comandă pentru că poate răspunde perfect nevoilor fiecăruia.

Spre exemplu, mobilierul office a luat avânt în ce privește originalitatea designului și materialelor, piesele de mobilier marca Tamwood fiind confecționate din materiale „clasice”, dar cu un look cât se poate de contemporan.

O colecție recentă de mobilă pentru birou se numără printre cele mai interesante proiecte de mobilă din lemn la comandă ale atelierului Tamwood. S-au folosit doar două materiale – lemn de ulm și accesorii metalice, dar ansamblul cu rol de depozitare se înscrie prin funcționalitate și aspect în stilul minimalist. Pe scurt, o comodă sobră, prevăzută cu spații de depozitare, dar și blat de lucru, respectiv un raft de perete, complet la vedere, ce constrânge la păstrarea obiectelor de birou în cea mai desăvârșită ordine. Piesele de depozitare sunt sprijinite pe picioare metalice, dar nu ating podeaua, transmițând o senzație de plutire, tipică unei amenajări construite cu atenție la detalii. +4 www.tmw.ro +4 www.tmw.ro +4 www.tmw.ro

Despre Tamwood
Totul a început cu un fierăstrău și dragostea pentru piesele de mobilă din lemn masiv. Trei generații ale familiei Tamaș au ajuns să muncească sub același brand, dar atelierul a ținut pasul cu evoluția industriei de producere a mobilier și a fost utilat cu tehnologii moderne. Printre produsele de lemn create sub marca Tamwood se regăsesc și alte obiecte din lemn masiv: ferestre, scări interioare, uși și chiar garduri.
 


Vreaudinlemn: birou inspirat de arta origami

În ultima vreme, nevoia de valorificare a spațiului îi împinge pe designerii de mobilier să caute soluții tot mai practice. Astfel, biroul de acasă și comoda din living au început să aibă tot mai multe elemente comune.

 +2
Un birou șic din lemn masiv/Vreaudinlemn.ro
  |  

În ultima vreme, biroul de acasă ia tot mai des înfățișarea unei comode; dimensiuni reduse, design suplu, multifuncționalitate. Cam așa se întâmplă și cu biroul Elesyum, de la Vreaudinlemn.ro. pare inspirat dintr-o comodă cu design exotic. Ideal pentru cei care lucrează de acasă, biroul Elesyum poate fi amplasat atât într-o încăpere organizată în stil office, cât și într-un living.

Biroul Elesyum este realizat din lemn masiv; funcția de depozitare este bine deservită de cele cinci sertare discrete, amplasate atât sus, cât și în partea de jos a piesei de mobilier. Blatul este generos, suficient pentru folosirea laptopului și a actelor pe suport fizic. Micuța poliță amplasată deasupra blatului de lucru are și ea rol de depozitare, putând fi folosită drept mică bibliotecuță.

 +2 www.vreaudinlemn.ro Biroul Elesyum de la Vreaudinlemn.ro are o formă interesantă, fiind o combinație plăcută de stil modern, adaptat nevoilor omului contemporan, și artă origami. Detaliile tehnice sunt importante. Biroul Elesyum cântărește 40 de kg și are următoarele dimensiuni: 135L x 55l x 95H. Zilele acestea, biroul este disponibil cu o reducere semnificativă de preț.


Mobexpert - trei birouri care nu par birouri

La ce ți-ar folosi un birou care nu pare birou? Acasă ți-ar folosi foarte bine dacă nu dispui pur și simplu de o încăpere special amenajată pentru orele de muncă. Pe de altă parte, chiar și dacă dispui de o cameră pe care s-o transformi în birou, e bine să fii cât mai creativ.

 +6
Birouri cu alte funcții aparente/Mobexpert.ro
  |  

Din fericire, piața de mobilă din România e tot mai variată, venind în întâmpinarea clienților cu tot soiul de soluții creative. Biroul de acasă, spre exemplu, poate să arate mai degrabă ca o încăpere primitoare și confortabilă, iar pentru asta Mobexpert are trei modele de birouri atipice.

 +6 www.mobexpert.roBoulevard Cafe este un birou de colț, numai bun de amplasat pe doi pereți ai camerei. Laturile sunt pe cât de practice și bine prevăzute cu spații de depozitare, pe atât de discrete, datorită designului în stil industrial, bazat pe tușe metalice subțiri ce transmit impresia de suplețe.

 +6 www.mobexpert.ro +6 www.mobexpert.roCraft Pro e promovat de Mobexpert sub expresia banc de lucru, însă poate fi foarte bine folosit ca birou în camera copilului. Principala calitate este puterea de depozitare, dar nici designul cu acces din ambele fețe nu e de neglijat. Câtă vreme scaunul de birou nu se vede, Craft Pro poate trece drept o minibibliotecuță.

 +6 www.mobexpert.ro +6 www.mobexpert.roHarbour View chiar merită să fie luat acasă. Aparent un dulap cu accente în stil provensal, vorbim de fapt de o stație de lucru pentru cei care lucrează de acasă. Deschizi ușile din lemn și ai acces la un blat pentru laptop și nenumărate spații de depozitare a actelor.
Atenție la un aspect important: pentru oricare dintre aceste modele optezi, trebuie să se potrivească stilului de amenajare deja existent acasă.