Szel-Mob: spații de depozitare office inedite

Ne petrecem la birou mai mult timp decât acasă. De ce nu s-ar reflecta acest fapt în grija noastră pentru amenajarea unui spațiu office practic și confortabil? Cei de la Szel-Mob oferă soluții de depozitare inedite.

 +4
Lemn de pin și o gamă nesfârșită de culori - SzelMob.ro
  |  

Modelul de vitrină office PS553 este ideal pentru birourile amenajate în stilul atmosferei calde de acasă. Confecționat din lemn de pin, dulapul are două corpuri suprapuse: o vitrină de sticlă cu trei rafturi și un dulap cu două uși. Modelul PS553 Szel-Mob poate fi comandat în două variante de culoare - alb și bej. Interesantă este decorarea vitrinei în stil baroc, cu marginile superioare rotunjite.

 +4 www.szelmob.ro PS553: o vitrină office cu accente baroce

Modelul PS547 reprezintă o soluție inteligentă pentru specularea spațiului de birou. Vorbim despre două corpuri de dulap, cu rol de depozitare, asamblate special pentru colțuri. Există zece rafturi, iar dimensiunile tehnice ale dulapului office de la Szel-Mob sunt generoase: înălțime de 210cm și lungime de 108 cm.

 +4 www.szelmob.ro PS547: colțar pentru depozitare practică

Modelul PS188 este destinat birourilor cât mai șic, cu accent pe dimensiuni reduse și culori cochete. Acest dulap de depozitare office de la Szel-Mob are toate calitățile unei piese de mobilier ușor de integrat și spațiului de relaxare de acasă, aducând cu sine o atmosferă veselă, jovială, prin prisma combinației de culori. Este din lemn de pin, dar la cererea clientului, se poate executa și din lemn de stejar.

 +4 www.szelmob.ro PS188: un dulap cochet pentru activități de birou


Alvin: super culori într-o cameră de tineret

Camera de tineret de la Casa Rusu surprinde printr-o paletă de culori aprinse și vesele, printr-un design tineresc și funcțional, dar mai ales printr-un stil care aparent e clasic, dar în realitate e modern.

Alvin, cameră de tineret ce duce cu gândul la stilul eclectic - Mobilacasarusu.ro
  |  

Camera de tineret Alvin, oferită de Casa Rusu, asigură necesitățile de lucru ale adolescentului, oferindu-i într-un singur corp de piesă mai multe produse de mobilier. E vorba de spații de depozitare, rafturi pentru obiecte decorative, loc de lucru sub forma biroului eficient și dulap de haine. Culorile diferite ale pieselor ce compun corpul întreg duc la obținerea unui joc plăcut privirii, iar rafturile la vedere pot fi personalizate cu ajutorul decorațiunilor și accesoriilor originale. În acest fel, camera de tineret Alvin va fi mereu ordonată și aerisită, în lipsa altor piese de mobilier menite să încarce vizual încăperea.

Piesa este confecționată din PAL cu grosime de 16 mm, iar culorile sunt în combinații tinerești și vesele, ce duc la obținerea unei atmosfere pline de optimism, entuziasm și voioșie. Carcasa corpului de mobilier este disponibilă în nuanțe de stejar bardolino & galben, iar fronturile vesele sunt colorate în nuanțele de stejar bordelino & gri mat & print lucios. Canturile sunt ABS stejar bordelino, cu grosime de până la 2 mm.

Camera de tineret Alvin de la Casa Rusu este livrată la domiciliul clientului sub formă de colet, însoțită de schița de montaj și feroneria aferentă asamblării. În schimb, nu sunt incluse în preț diblurile și holșuruburile necesare suspendării corpurilor pe perete.

Camera de tineret Alvin de la Casa Rusu se adresează apartamentelor vechi și noi deopotrivă, fiind destinate adolescenților cu vârste între 12 și 18 ani.


Cum oprim invazia dosarelor?

Un birou în care cartotecile sunt insuficiente, sau organizarea acestora nu este chiar eficientă, devine în scurt timp un spaţiu în care domneşte haosul. Timpul necesar pentru a organiza dulapurile cu documente, fişiere, materiale, precum şi achiziţionarea mobilierului adecvat pentru depozitarea acestor unelte de lucru, este o investiţie care pe termen lung va aduce roadele unei funcţionări eficiente şi productive.

 +7
Spaţii de depozitare compacte pentru birouri organizate
  |  

Există un motiv foarte întemeiat pentru amenajarea adecvată a birourilor cu mobilier modern, util (mai rar decorative) din metal, şi anume: incendiul. În cazul unui incendiu documentele nu se vor afla în siguranţă într-un dulap din lemn, oricât de estetic şi funcţional ar fi acesta. Cât despre indestructibilitate – nici rezistenţa la vandalism, sau o eventuală spargere, nu e prea ridicată.

Soluţii care stau azi la îndemâna oricui pentru eficientizarea arhivării documentelor

 +7 Posibilitate de expolatare maximă a spaţiilor prin unităţi rotative

Dacă aveţi un birou cu un flux mare de documente, pe care le folosiţi zilnic, sau pe care nu doriţi să le arhivaţi prea ”adânc”, pentru a le putea accesa la nevoie, aţi contemplat probabil decizia alegerii unui sistem satisfăcător de depozitare atât din perspectiva siguranţei, a organizării cât şi a accesibilităţii. Cele mai simple soluţii oferă utilizarea dulapurilor grupate în spaţiul liber al biroului, îndeplinind astfel multiple funcţii: depozitarea documentelor, delimitarea spaţiului, asigurând totodată o suprafaţă în plus la nivel accesibil. Aducând dulapurile în mijlocul biroului (presupunem că avem un birou suficient de mare) eliberăm pereţii pentru alte scopuri: corpuri de bibliotecă, acces la fereastră. Accesul la aceste dulapuri poate fi direcţionat, dintr-o parte sau din ambele părţi, delimitând astfel şi funcţionalitatea biroului.

 +7 Dulapuri cu glisare laterală

Unităţile rotative sunt o variaţie a dulapurilor cu etajere adânci, unde depozitarea se poate face pe două rânduri. În cazul unui dulap clasic, rândurile din spate a acestor etajere adânci sunt ascunse ochiului şi incomod de accesat. Pentru a soluţiona problema şi a facilita accesul, s-au dezvoltat sistemele rotative, care combină etajerele adânci cu accesul uşor. Dulapurile se rotesc pe o bază pivotantă solidă la 90 de grade, scoţând la iveală ceea ce este la ”spate”, economisind suprafaţa de podea şi dublând spaţiul de depozitare. Operatorul nu trebuie să îşi modifice poziţia pentru a accesa ambele părţi ale etajerelor.

Rafturile mobile sau compacte s-au dovedit a fi o invenţie ingenioasă pentru economisirea spaţiului şi eficientizarea accesului la documentele arhivate. În majoritatea cazurilor acestea permit creşterea spaţiului de depozitare pe metru pătrat, dublându-l sau chiar triplându-l, în comparaţie cu alte sisteme de fişiere de mare densitate.

Dacă aveţi un perete lung, însă spaţiul de acces nu este prea adânc, se recomandă glisarea laterală.  Conceptul este simplu şi face uz atât de depozitarea fixă, cât şi de cea mobilă. În partea din spate există un sistem fix de etajere, iar în partea din faţă module mobile individuale, care culisează pe o şină, cu unul mai puţin la număr decât cele din spate. Astfel un modul din spate este întotdeauna la vedere, accesul putând fi modificat printr-o simplă acţionare mecanică.

Glisarea frontală favorizează spaţiile ample, atât în adâncime cât şi în lungime. Sunt simple de manevrat, datorită culisării pe şine, permiţând încărcări de câteva tone pe metrul de lungime. Acţionarea se face mecanic, din partea laterală a modulelor, sau electric, prin apăsarea unui buton. Spaţiul de depozitare creşte atât în adâncime şi lungime cât şi pe înălţime

Caruselul verticaleste sistemul ideal recomandat pentru spaţii înalte. Rafturile se rotesc în interiorul sistemului, coborând unitatea activă la înălţimea convenabilă de lucru a operatorului. Sistemele se pot proiecta în mod individual, după caz, chiar şi pentru a asigura accesul la sistemul de arhivare la două sau mai multe niveluri într-o clădire de birouri.

 +7 Comodă funcţională de birou cu rafturi mobile

Alegerea sistemului de arhivare a documentelor depinde de factori precum scopul, bugetul, dimensiunile spaţiului unde se amplasează, dar şi elementele de design care contribuie la amenajarea unui birou nu doar funcţional dar şi estetic. În cazul în care rezistenţa la incendii şi inundaţii este o condiţie sine qua non – alegerea mobilierul se va limita la varietăţile metalice.

Nu trebuie să uitaţi însă nici de faptul că acest sistem trebuie manevrat, întreţinut şi dezvoltat mai mult sau mai puţin permanent de către personalul biroului. Astfel un aspect esenţial este facilitatea cu care procesul de manevrare a documentele, precum şi a întregului sistem, poate fi însuşit de către utilizatori.