SDHouse – trei birouri Back to School

Pandemia care ne-a ținut tot mai mult acasă a afectat și modul de învățare al copiilor. De la lecții online până la temele de acasă, activitățile școlare sunt și ele influențate de amenajarea biroului celui mic.

 +8
SDHouse – trei birouri Back to School./Sdhouse.ro  
  |  

Biroul pentru lecții se regăsește într-o formă sau alta în cele mai multe dintre case. Și cum pentru spațiul home office al părinților, au fost concepute o sumedenie de soluții de mobilier și amenajare, aceeași atenție o merită și biroul copilului. SDHouse a pregătit în programul Back to School mai multe modele de birou care să asigure o deplină organizare și funcționalitate a spațiului pentru teme, cât și un aspect plăcut vederii care să stimuleze creativitatea. Iată trei modele în ton cu timpurile actuale:

 +8 www.sdhouse.ro VOX Worknest este denumit de designerul său mai mult decât birou – spațiu creativ, mulțumită paravanului înalt. Realizat din lemn de mesteacăn, acest birou are un spațiu de lucru generos și transmite un aer natural, cald oricărei camere pentru copii. Paravanul poate fi folosit cu cleme metalice pe bază de magnet, disponibile în magazinul SDHouse, dar poate fi accesorizat și cu mai multe variante de boxuri pentru păstrarea cărților, caietelor și altor obiecte necesare timpului pentru tema de acasă.

 +8 www.sdhouse.ro VOX Creative reprezintă o soluție de birou concepută exact invers, pornind de la principiul deplinei discreții. Aparent o piesă ultraminimalistă, acest birou ascunde sub blatul de lucru o serie de compartimente cochete și spațioase, astfel încât să valorifice spațiul încăperii la maximum, asigurând o deplină ordine. La nivel cromatic, se poate alege combinația dorită dintre zece variante diferite. Materiale: blatul este placă laminată, iar picioarele pot fi din lemn sau din metal – clientul decide.

 +8 www.sdhouse.ro VOX Balance a fost inspirat din aceeași dorință de stimulare a creativității celui mic, constând într-un adevărat joc al combinațiilor de dimensiuni și culori. Aparent un birou clasic, VOX Balance poate fi configurat de către client, pornind de la o bază mare sau mică. Corpurile alese pot fi oricât de numeroase sau dimpotrivă, asigurând spații de depozitare pentru activitatea de birou. Inedit: configurarea biroului nu implică niciun soi de șurub – elementele individuale dispun de suprafețe antiderapante și se lipesc unele de altele.

„Misiunea pe care noi, echipa Scandinavian Design House (SDH) ne-am asumat-o este să susținem viziunea și nevoia de spații de lucru, odihnă sau joacă complete, coerente stilistic și practice. Ridicăm estetica, funcționalitatea și minimalismul la nivel de artă urbană contemporană, accesibilă tuturor iubitorilor de frumos.” – se arată pe site-ul SDHouse.ro.


Antares – stilul industrial pentru birouri

Sună interesant și inovator: scaune de birou create în stil industrial. Antares lansează o întreagă colecție în acest stil, dornic să transforme spațiile de lucru în spații personalizate, marcate de o anume căldură și dotate cu toate funcțiile mobilierului contemporan.

 +4
Trei scaune office cu design industrial./Scaune.ro
  |  

Dacă Antares ne-a obișnuit cu mobilier de birou creat cu accent pe ergonomie și cu un design fresh, de această dată ne uimește cu propuneri de scaune atipice, cel puțin pentru acest brand. Pe site-ul producătorului se găsește o gamă variată de scaune ce îmbină elemente ale stilului industrial cu elemente moderne, piesele adresându-se spațiilor de lucru dar și celor de așteptare.

PU Asyn este un model de scaun de birou cu spătar scund, dar menit să asigure confortul necesar pe durata folosirii și o poziție corporală sănătoasă. Este un scaun profesional, prevăzut cu mecanism Asyn și dotat cu rotile pentru o deplasare ușoară între birouri. Fabricat din poliuretan, lasă impresia unui scaun metalic, robust și impozant, specific stilului industrial.  +4 www.scaune.ro

Labor Ex aparține aceleiași colecții de la Antares, dar reprezintă un taburet cu rotile ce poate fi folosit și drept scaun de birou eventual pentru cei care lucrează de acasă și nu dispun de suprafețe prea generoase. Este recomandat și folosirii în spații de tip laboratoare, fiind un model de scaun caracterizat prin mobilitate. Înălțimea este reglabilă, scaunul dispune de un element rotund pentru sprijinirea picioarelor. Șezutul este din lemn stratificat lăcuit. +4 www.scaune.ro

Strike este un alt model de scaun office cu tușe ale stilului industrial. A fost creat cu gândul la spațiile de lucru agitate, pentru cei constrânși prin natura jobului să nu stea într-un singur loc. Așa se explică prezența rotilelor și designul curat, simplu, care permite o deplasare rapidă și simplă.  +4 www.scaune.ro

 

Despre Antares

„Suntem o fabrică de scaune cu standarde de înaltă calitate și personal calificat, de aceea putem oferi partenerilor noștri produse și servicii personalizate conform cerințelor solicitate. Produsele noastre sunt fabricate prin coordonarea departamentelor interne care urmăresc cu pasiune toate procesele de producție, de la selectarea atentă a materiilor prime la atenția acordată tapițării, până la ambalarea manuală a fiecărui produs Antares”, se arată pe site-ul producătorului de scaune pentru birou.


Mobilier office pentru acasă în 2022

Lăsăm zilele acestea anul 2021 în urmă, însă nu e sigur dacă lăsăm în urmă și noua modă a lucrului de acasă. Pentru că pandemia pare să facă parte din viețile noastre și în anul 2022, designerii de mobilier au pregătit deja câteva piese care să îmbine locuința cu munca de birou.

 +4
Piesele care întâmpină noul an./Teixeiradesignstudio.com
  |  

Joao Teixeira este un designer din Portugalia interesat de modul în care o singură piesă de mobilier poate deservi două spații sau o funcționalitate office într-un spațiu privat. În colecția sa de piese de mobilier a inclus mai multe soluții estetice pentru camuflarea lucrului de acasă.

 +4 www.teixeiradesignstudio.com Canapeaua Brick a fost creată spre finalul anului 2021 și combină elementele specifice lucrului la laptop cu nevoia de relaxare în living. Dotată cu două locuri, Brick este prevăzută cu accesorii de birou: încărcător pentru telefon și laptop, un braț ce se poate folosi ca loc pentru ceașca de cafea și alte obiecte de lucru, o suprafață de lucru pe care să așezi laptopul.

 +4 www.teixeiradesignstudio.com Mush reprezintă o piesă de mobilier cu funcționalitate office creată în 2018, pe principiul stilului minimalist. Practic, vorbim despre un taburet dotat cu un mic birou mobil ce permite să fie folosit fie ca masă de sprijin pentru laptop, fie drept colț pentru ceașca de cafea.

 +4 www.teixeiradesignstudio.com Consola Loop a fost creată tot anul acesta, dar are aspectul unei piese office care, în momentele de repaos, poate trece drept mobilier pentru living. Este o piesă plină de armonie, mulțumită marginilor frumos rotunjite și modului de îmbinare a elementelor: spațiu de lucru și standul pentru monitor.

Despre Joao Teixeira
Născut în anul 1990, Joao Teixeira este unul dintre designerii de produs cei mai renumiți în Portugalia, remarcându-se printr-un stil creativ bazat pe linii curate, forme geometrice și maximă funcționalitate. Este o prezență constantă la marile evenimente organizate pe plan internațional în industria designului de mobilier.


Askia Furniture – trei piese office care te surprind

Cum ar fi să ai la birou piese de mobilier și accesorii ieșite din comun prin design, funcționalitate și mod de producție responsabil? În magazinul virtual al Askia Furniture am descoperit cel puțin trei produse care te vor lăsa cu gura căscată.

 +4
Design și inovație românești./Askiafurniture.ro
  |  

Este vorba despre design românesc, inspirat din nevoia de a da spațiilor de lucru un stil modern, aproape futurist, cu accent pe minimalism. Iată produsele uimitoarele la Askia Furniture:

Nomad Stool este o inovație în ce privește taburetul office. Prevăzut cu roți pentru a permite deplasarea ușoară în orice colț al biroului, Nomad Stool are forma literei U, întoarsă, fiind pe cât de comod, pe atât de spectaculos ca estetică. A fost creat cu gândul la spațiile de lucru, menit să țină locul scaunului de birou, însă se potrivește și acasă. Inspirația: forma curbată se aseamănă cu o șa de călărit, iar această asemănare stă la baza conceptului – un taburet jucăuș, vesel și care se poate personaliza la nivelul culorii.  +4 www.askiafurniture.ro

Ha Room Divider reprezintă o soluție de asigurare a discreției într-un spațiu de lucru. De fapt, este un panou fonoabsorbant, dar creat cu un design inspirat de o pană, rezultând o piesă minimalistă, de mici dimensiuni dar de mare funcționalitate. Se amplasează lângă birou într-un spațiu office deschis și asigură chiar și o oarecare intimitate vizuală, fără a încărca estetic atmosfera. Compoziție: material fonoabsorbant îmbrăcat în material textil, structură din lemn de frasin. Producătorul îl recomandă în special în sălile de ședință. Designer: Cristian Corvin.  +4 www.askiafurniture.ro

Slash Lamp are tot ce-i trebuie pentru a ieși în evidență: materiale atipice, formă unică, poveste specială. A fost creată din materiale care de regulă se regăsesc în industria construcțiilor, nu a mobilierului, și anume: beton, sârmă de armare, coardă de alpinism și bobină pentru fire de înaltă tensiune. Abajurul este din beton și trebuie personalizat de fiecare proprietar în parte, invitat să decidă singur de câtă lumină are nevoie – trebuie să spargă pe alocuri abajurul, cu ajutorul unei pietre care este inclusă în pachetul de vânzare al obiectului. Lampa se potrivește de minune spațiilor de lucru din industriile creative, dar se poate integra și în locuințele private.  +4 www.askiafurniture.ro

Despre Askia Furniture
„Ne gândim la schimbare ca la o oportunitate. Unicitatea produselor noastre derivă dintr-o abordare inovativă asupra designului, din folosirea tehnologiilor moderne, dar și din aprecierea nemărginită pe care o avem față de meșteșugul tradițional. Înțelegem nevoia de flexibilitate și, din acest motiv, produsele noastre au abilitatea de a se adapta în funcție de materiale, dimensiuni și culori variate, în conformitate cu cerințe specifice. Căutăm întotdeauna elemente noi și captivante, păstrând sustenabilitatea în centrul tuturor acțiunilor noastre. Creăm spații confortabile în care oamenii se simt sănătoși și inspirați.” – se arată pe site-ul Askia Furniture.
 


Office Tower – soluția Blum pentru munca de acasă

Inspirându-se din nevoile omului modern, Blum pare să găsească soluții inovatoare la orice problemă. Spre exemplu, în contextul pandemiei de COVID-19, tot mai mulți oameni lucrează de acasă. Dar au ei spațiu de birou?

 +5
Mobilier de lucru cu beneficiile multifuncționalității./Blum-inspirations.com
  |  

Blum vine cu o propunere concretă care să se adapteze lucrului de acasă indiferent de suprafața locuinței. Este vorba despre Office Tower, un adevărat corp office care asigură într-o singură piesă funcționalitățile mai multor corpuri de birou. Conceput pe roți în loc de picioare, Office Tower de la Blum poate fi mutat oriunde în casă, simplu de folosit în mijlocul camerei atunci când lucrezi și la fel de simplu de păstrat undeva într-un colț atunci când orele de lucru s-au încheiat.

A fost creat pentru a se potrivi de minune în locuințe oricât de mici și înghesuite; are dimensiuni caracterizate de discreție, dar și un design multifuncțional care-l face foarte practic. Se poate ascunde integrându-se mobilierului de perete.

Funcții:
•    În primul rând, Office Tower dispune de un blat de lucru pe care-ți poți așeza laptopul. Blatul are un capac care-l ascunde atunci când nu lucrezi, transformând acest corp de mobilier într-un mic dulăpior pe roți.
•    Funcția de depozitare este deservită prin trei spații – două sertare și un raft fix, permițând păstrarea dosarelor, actelor, chiar obiectele de scris. Sertarele sunt prevăzute pe cele două laterale ale Office Tower, contribuind la aspectul minimalist al piesei.
•    Adaptabilitate la fiecare client în parte. Office Tower este o piesă care se adaptează înălțimii omului, nevoii de depozitare și dimensiunilor spațiului în care urmează a fi folosit.

Office Tower de la Blum a fost creat drept o soluție de birou, un soi de asistent de lucru, ce poate fi folosit ca birou în living, în camera copilului, dar și în spații comerciale. Discreția și multifuncționalitatea îl recomandă printre piesele inovatoare ale mobilierului pentru birou.  +5 www.blum-inspirations.com +5 www.blum-inspirations.com +5 www.blum-inspirations.com +5 www.blum-inspirations.com