Volkswagen lansează scaunul-vehicul

Industria designului de mobilier pare să exercite fascinație până și-n industria automobilelor. Așa se explică faptul că unul dintre cele mai faimoase branduri auto a lansat un prototip de scaun pentru birou, menit să reflecte experiența statului la volan.

 +5
Mobilierul viitorului e aici./Volkswagen.no  
  |  

De la mașina electrică la scaunul electric nu e, aparent, decât un pas, iar Volkswagen l-a făcut. Este vorba despre prototipul unui scaun office inspirat de funcția și dotările unui automobil. Scaunul Volkswagen rămâne un simplu prototip, nu urmează să intre în producția de serie, ci doar să suscite interes în jurul brandului, sub forma unei experiențe inedite.

Scaunul Volkswagen este un scaun cu motor – te poți deplasa cu el cu o viteză de 20 km/h și funcționează pe bază de baterie. Până la reîncărcare poți parcurge cu acest scaun o distanță de 12 km. Dispune de faruri luminoase și de becuri roșii care să anunțe oprirea, este prevăzut cu cinci roți și cu pedale pentru schimbarea direcției. Un alt detaliu important constă în sistemul muzical atașat scaunului Volkswagen, de tip hi-fi. Tot la partea audio a scaunului cu motor intră și claxonul, prevăzut pentru a completa experiența șofatului unei piese de mobilier și pentru a-ți anunța prezența în cadrul companiei.  +5 www.volkswagen.no  +5 www.volkswagen.no

Alte trei dotări auto uimesc prin felul în care și-au găsit locul printre componentele unui scaun de birou: senzor de parcare care-ți permite deplasarea și întoarcerile în spații înguste, o cameră video pe post de oglindă retrovizoare în așa fel încât să nu dai cu spatele în pereți sau în colegi și chiar un soi de portbagaj, amplasat la spatele scaunului și în care-ți poți transporta laptopul.  +5 www.volkswagen.no  +5 www.volkswagen.no

Scaunul office Volkswagen încinge imaginația angajaților, însă, din păcate, rămâne la stadiul de prototip, fiind un vehicul de promovare a mașinilor electrice ale brandului. Vinovați de asemenea scaun năstrușnic se fac norvegienii din echipa Volkswagen Commercial Vehicles.

 


Ergoseat – trei scaune office ieșite din comun

Noile trenduri în materie de scaune pentru birou aduc criterii tot mai nou (și greu) de îndeplinit, urmărindu-se în mod special un nivel avansat  de ergonomie. Scaunul trebuie să fie în același timp și o prezență prietenoasă din punct de vedere estetic și să nu ocupe prea mult spațiu.

 +4
Ergoseat este distribuitor autorizat al marilor branduri de mobilier office./Ergoseat.ro  
  |  

Pornind de la aceste așteptări, am descoperit în colecțiile Ergoseat trei modele de scaune office destul de atipice. Permit protejarea coloanei vertebrale, un plus de mobilitate și dispun și de un design care le aduce mereu în centrul atenției. 

 +4 www.ergoseat.ro Capisco reprezintă o reinterpretare uimitoare a... șeii. Așa cum stătea pe vremuri călărețul în șaua calului, așa poți sta azi la birou cu ajutorul scaunului Capisco. Forma acestei piese este una atipică, ce duce cu gândul la postura călărețului. Este reglabil pe înălțime și permite mișcări libere pe laterale, în față și-n spate.

 +4 www.ergoseat.ro Rapide te pune pe gânduri – un scaun de tip fotoliu, ideal pentru săli de așteptare sau, de ce nu, săli de ședință. Inspirat de clasica roabă, are picioarele din față sub forma unor roți masive, iar cele din spate au formele obișnuite ale unui fotoliu. Picioarele din față nu sunt doar de decor, ci se învârt conform formei, astfel că vorbim de un scaun foarte ușor deplasabil. Dotat cu o măsuță de lucru și cu un grad confortabil de înclinare a spătarului, Rapide poate fi cea mai prietenoasă soluție de mobilier pentru angajați pe timpul ședințelor de lucru.

 +4 www.ergoseat.ro Swopper este un soi de taburet cu rol de scaun office. Îi lipsesc spătarul și brațele, ceea ce înseamnă un plus de mobilitate și invitația de a fi... mobil. Șezutul rotund și moale se sprijină pe un picior cu arc, permițând o libertate de mișcare de trei ori mai bună. Te poți mișca în toate părțile, în față și-n spate, pe laterale, sursa de inspirație a acestui scaun office fiind mingea medicinală. În plus, Swopper dispune de aplicație pentru iphone care te ajută să-ți faci un program de exerciții fizice la locul de muncă.

Despre Ergoseat
Compania Ergoseat se adresează exclusiv companiilor, lucrând cu persoane juridice cărora le oferă expertiză și soluții în amenajarea interioarelor office. Ergoseat este distribuitor autorizat al unor branduri de renume internațional, recomandându-se drept specialiști ai scaunelor de birou. Pun la dispoziția clienților din România scaune ergonomice, mobilier transformabil, colecții pentru săli de conferință și așteptare. Numitorul comun al tuturor pieselor de mobilier pentru birou este calitatea: fiecare produs are o garanție de minim cinci ani.


ASKIA Furniture la Orgatec 2022

ASKIA Furniture este pregătită să facă senzație la Orgatec 2022. Evenimentul va avea loc în perioada 25-29 octombrie, la Köln, iar echipa ASKIA Furniture va prezenta pentru prima dată într-un cadru internațional colecția Kameleon, concepută sub forma unei soluții acustice pentru spațiile office.

 +72
Colecția Kameleon redefinește eficiența în biroul contemporan./Askiafurniture.ro  
  |  

Colecția Kameleon a fost lansată în anul 2021, iar ulterior completată cu modele noi menite să răspundă nevoilor din industria amenajărilor office: versatilitate, siguranță, flexibilitate, mobilitate și sustenabilitate. Echipa va expune două dintre noile modele ale colecției, și anume Kameleon K 1.5, respectiv Kameleon K 1.5+, caracterizate de complexitatea posibilităților de configurare.

„Pornind de la feedbackurile clienților noștri, am adăugat în mod constant noi atribute colecției Kameleon. Și astfel am ajuns la Link – gama de accesorii pentru îmbunătățirea și eficientizarea  modulelor acustice ale colecției.” – a declarat Dragoș Motica de la ASKIA Furniture într-un comunicat de presă trimis redacției Magmob.  +72 www.askiafurniture.ro
 

Produsele în sine
Kameleon K1.5 reprezintă un modul acustic conceput pentru uz individual la birou. Dimensiunile mici și panelurile exterioare îi permit să-și găsească locul în orice spații deschise, în vreme ce interiorul asigură spațiu suficient pentru desfășurarea muncii de birou în condiții de eficiență.
Urmărind însă modul de folosire al acestor „cabine” acustice în spațiile office, echipa ASKIA Furniture a identificat o nevoie până atunci necunoscută – cea de conectare. Designerii au observat că indiferent dacă era vorba de module single sau pentru mai multe persoane, cabinele Kameleon erau mereu amplasate unele lângă altele pe suprafața spațiului de birou. Pornind de la această observație, au conceput gama de accesorii Link, cuprinzând elemente de diferite dimensiuni și funcții. În plus, au adăugat și unele accesorii care să răspundă nevoii de versatilitate: polițe pentru plante, rafturi, cuiere.

Kameleon K1.5+ este varianta ceva mai spațioasă a cabinei K1.5, oferind mai mult loc pentru picioare și un plus de confort. Poate fi personalizată la interior în așa fel încât cel care o folosește să-și creeze un spațiu pe măsura nevoilor sale creative.

ASKIA Furniture la Orgatec 2022
Produsele ASKIA vor fi expuse în cadrul evenimentului de la Köln în pavilionul 10.1, având numărul de stand C-020.
 


SDHouse – trei birouri Back to School

Pandemia care ne-a ținut tot mai mult acasă a afectat și modul de învățare al copiilor. De la lecții online până la temele de acasă, activitățile școlare sunt și ele influențate de amenajarea biroului celui mic.

 +8
SDHouse – trei birouri Back to School./Sdhouse.ro  
  |  

Biroul pentru lecții se regăsește într-o formă sau alta în cele mai multe dintre case. Și cum pentru spațiul home office al părinților, au fost concepute o sumedenie de soluții de mobilier și amenajare, aceeași atenție o merită și biroul copilului. SDHouse a pregătit în programul Back to School mai multe modele de birou care să asigure o deplină organizare și funcționalitate a spațiului pentru teme, cât și un aspect plăcut vederii care să stimuleze creativitatea. Iată trei modele în ton cu timpurile actuale:

 +8 www.sdhouse.ro VOX Worknest este denumit de designerul său mai mult decât birou – spațiu creativ, mulțumită paravanului înalt. Realizat din lemn de mesteacăn, acest birou are un spațiu de lucru generos și transmite un aer natural, cald oricărei camere pentru copii. Paravanul poate fi folosit cu cleme metalice pe bază de magnet, disponibile în magazinul SDHouse, dar poate fi accesorizat și cu mai multe variante de boxuri pentru păstrarea cărților, caietelor și altor obiecte necesare timpului pentru tema de acasă.

 +8 www.sdhouse.ro VOX Creative reprezintă o soluție de birou concepută exact invers, pornind de la principiul deplinei discreții. Aparent o piesă ultraminimalistă, acest birou ascunde sub blatul de lucru o serie de compartimente cochete și spațioase, astfel încât să valorifice spațiul încăperii la maximum, asigurând o deplină ordine. La nivel cromatic, se poate alege combinația dorită dintre zece variante diferite. Materiale: blatul este placă laminată, iar picioarele pot fi din lemn sau din metal – clientul decide.

 +8 www.sdhouse.ro VOX Balance a fost inspirat din aceeași dorință de stimulare a creativității celui mic, constând într-un adevărat joc al combinațiilor de dimensiuni și culori. Aparent un birou clasic, VOX Balance poate fi configurat de către client, pornind de la o bază mare sau mică. Corpurile alese pot fi oricât de numeroase sau dimpotrivă, asigurând spații de depozitare pentru activitatea de birou. Inedit: configurarea biroului nu implică niciun soi de șurub – elementele individuale dispun de suprafețe antiderapante și se lipesc unele de altele.

„Misiunea pe care noi, echipa Scandinavian Design House (SDH) ne-am asumat-o este să susținem viziunea și nevoia de spații de lucru, odihnă sau joacă complete, coerente stilistic și practice. Ridicăm estetica, funcționalitatea și minimalismul la nivel de artă urbană contemporană, accesibilă tuturor iubitorilor de frumos.” – se arată pe site-ul SDHouse.ro.


Antares – stilul industrial pentru birouri

Sună interesant și inovator: scaune de birou create în stil industrial. Antares lansează o întreagă colecție în acest stil, dornic să transforme spațiile de lucru în spații personalizate, marcate de o anume căldură și dotate cu toate funcțiile mobilierului contemporan.

 +4
Trei scaune office cu design industrial./Scaune.ro
  |  

Dacă Antares ne-a obișnuit cu mobilier de birou creat cu accent pe ergonomie și cu un design fresh, de această dată ne uimește cu propuneri de scaune atipice, cel puțin pentru acest brand. Pe site-ul producătorului se găsește o gamă variată de scaune ce îmbină elemente ale stilului industrial cu elemente moderne, piesele adresându-se spațiilor de lucru dar și celor de așteptare.

PU Asyn este un model de scaun de birou cu spătar scund, dar menit să asigure confortul necesar pe durata folosirii și o poziție corporală sănătoasă. Este un scaun profesional, prevăzut cu mecanism Asyn și dotat cu rotile pentru o deplasare ușoară între birouri. Fabricat din poliuretan, lasă impresia unui scaun metalic, robust și impozant, specific stilului industrial.  +4 www.scaune.ro

Labor Ex aparține aceleiași colecții de la Antares, dar reprezintă un taburet cu rotile ce poate fi folosit și drept scaun de birou eventual pentru cei care lucrează de acasă și nu dispun de suprafețe prea generoase. Este recomandat și folosirii în spații de tip laboratoare, fiind un model de scaun caracterizat prin mobilitate. Înălțimea este reglabilă, scaunul dispune de un element rotund pentru sprijinirea picioarelor. Șezutul este din lemn stratificat lăcuit. +4 www.scaune.ro

Strike este un alt model de scaun office cu tușe ale stilului industrial. A fost creat cu gândul la spațiile de lucru agitate, pentru cei constrânși prin natura jobului să nu stea într-un singur loc. Așa se explică prezența rotilelor și designul curat, simplu, care permite o deplasare rapidă și simplă.  +4 www.scaune.ro

 

Despre Antares

„Suntem o fabrică de scaune cu standarde de înaltă calitate și personal calificat, de aceea putem oferi partenerilor noștri produse și servicii personalizate conform cerințelor solicitate. Produsele noastre sunt fabricate prin coordonarea departamentelor interne care urmăresc cu pasiune toate procesele de producție, de la selectarea atentă a materiilor prime la atenția acordată tapițării, până la ambalarea manuală a fiecărui produs Antares”, se arată pe site-ul producătorului de scaune pentru birou.