ORIGAMI - biroul creativ

O colaborare între producătorul de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare și un designer pe nume Dan Andreșan a dat naștere unei colecții de mobilier office absolut revoluționare. Se cheamă Origami Collection și ne-a luat ochii cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente din România - BIFE-SIM 2017.

 +3
Origami Collection - biroul românesc al viitorului
  |  

Origami Collection reprezintă mobilierul atipic din toate punctele de vedere – combinația materialelor, adică lemn de stejar și metal, combinația cromatică, adică finisajul natural al lemnul în contrast cu finisajul alb al metalului, designul ultramodern și forma literei V. Este atipic inclusiv pentru designul care obișnuiește să se facă în România: o abordare fresh, tinerească și inspirată de nevoia de a fi creativ la locul de muncă. Origami Collection pare creat special pentru activitățile ce implică stimularea imaginației și nevoia de socializare.

 +3 Dan Andreșan Design de Dan Andreșan

 +3 Dan Andreșan Mereu altfel - depinde din ce unghi privești
Acest set de birou denumit exotic – Origami Collection - se compune dintr-o masă de lucru și două scaune, fiind ideal pentru munca în echipă, dar și pentru discuțiile de afaceri. Privite din unghiuri diferite, fiecare dintre piesele de mobilier e diferită de celelalte, și diferită față de sine, în funcție de latura pe care o privești. Observați unghiul deschis al panourilor triunghiulare ce țin loc de picioare pentru masă – sunt spectaculoase!
 


Antares: lemnul revine în birou

Un scaun de birou e oricând necesar acasă, fie pentru adolescentul care vine cu teme de la școală, fie pentru partenerul de cuplu ce obișnuiește să facă ore suplimentare de acasă. Dar ce faci când locuința este prea mică pentru a integra pe lângă scaunele de dining și unul stil office?

Design simplu, multifuncționalitate, durabilitate/Scaune.ro
  |  

Echipa Antares ne-a obișnuit deja cu unele dintre cele mai performante scaune pentru birouri, de acasă sau de la serviciu. În toamna anului care tocmai s-a încheiat, același producător ne surprinde cu ceva nou: scaune din lemn natural!


Antares caută mereu soluții în pas cu nevoile omului modern, dar și ale mediului. Or, scaunele din lemn sunt ceva mai durabile în timp decât cele existente deja pe piață, din categoria scaunelor ultramoderne. Așa că noul model de scaun de la Antares, scaunul din lemn se potrivește inclusiv în birouri, dar se poate folosi cu încredere inclusiv în bucătărie sau în camera copilului. Antares a lansat recent nu unul, ci două modele cu design simplu, armonios, ce inspiră tihna stilului rustic, nu doar cu ajutorul lemnului, ci și al formei rotunjite a spătarului. Se poate ghici sursa de inspirație: vechile leagăne de casă, adaptate însă dimensiunilor spațiului de azi al locuinței.
 


Ecomatrix: numai piele și... lemn

Nevoia de a ieși din tipare, de a reinventa și reinterpreta este una dintre principalele calități necesare producătorilor de mobilă pentru a atrage tot mai mulți clienți. Cei de la Ecomatrix vin an de an cu noutăți. Anul 2017 l-au încheiat cu o noutate în ce privește materialul de lucru.

 +2
Masă de sticlă cu picioare din lemn, ingenios îmbinate
  |  

Sunt recunoscuți pentru mobilierul din piele, dar în 2017 cei de la Ecomatrix ne-au surprins plăcut printr-o combinație și mai îndrăzneață. În ecuația mobilierului cu tapițerie din piele și structură metalică, intră de acum lemnul ca nou element. Designul devine creativ, astfel că formele mobilierului din piele și lemn este mereu altul, cât mai ingenios, făcându-te să te întrebi cum au putut combina cele două materiale.

 +2 MagMob Masp masivă de consiliu
Foarte interesante sunt noile modele de picioare de masă de la Ecomatrix, chit că vorbim de masă de birou sau masă de consiliu – din material metalic dur sau lemn cu îmbinări originale. Aceste modele de la Ecomatrix aduc mobila office din piele mai aproape de sufletul clienților, încălzind atmosfera sobră a unui birou oricât de somptuos sau a unui dining oricât de pretențios.  În ce privește tapițeria, aceasta este disponibilă într-o gamă tot mai diversificată de culori.
 


Top 3 birouri spectaculoase

Pornind de la nevoia de a transforma mobila de birou într-un adevărat dressing pentru accesoriile de folosit în timpul muncii, mai mulți designeri de talie internațională și-au pus capul la contribuție și au creat modele absolut ieșite din comun.

 +5
Birouri atipice din punct de vedere al esteticii / Alessandroisola.com
  |  

 +5 www.architonic.com Strates Desk

Strates Desk este un birou potrivit celor cu joburi din industria creativă căci stimulează imaginația. Creatorul său, Mathieu Lehanneur, a pornit de la ideea supraetajării, astfel că masa de lucru se sprijină pe două baze compuse din sertare suprapuse. Sunt disponibile și două alte corpuri de depozitare, realizate sub același concept.

 +5 www.shop.gessato.com My Small Wrting Desk
My Small Writing Desk reprezintă un alt model de birou spectaculos. Se adresează în special celor care lucrează de acasă, folosind nenumărate accesorii. Acest birou, creat de Inesa Malafej, este prevăzut pe laterale cu margini curbate și adâncite ce împiedică căderea accesoriilor office. Masa de lucru poate fi eliberată printr-o simplă mișcare – de înlăturare spre marginile biroului a pixurilor, revistelor sau altor elemente specifice.

 +5 www.contemporist.com Wave Desk, variantă închisă

 +5 www.contemporist.com Wave Desk, cu sertarele deschise
Wave Desk reprezintă unul dintre cele mai inedite prototipuri de birou cu funcție de depozitare. Robert Brou este cel care a creat un astfel de birou, pornind de la imaginea a două turnuri, transpuse aici sub forma unor sertare supraetajate. Biroul este din lemn de plop, iar pentru a obține acest desăvârșit efect estetic, designul a folosit o tehnică secretă de tăiere a lemnului.
Care este preferatul vostru?


În trend: accesorii de birou din plută

Scopul designerilor de produs este să vină mereu în întâmpinarea clienților cu propuneri dintre cele mai performante. Dragoș Motica de la Ubikubi a realizat un set de accesorii de birou ideale pentru o atmosferă pozitivă și liniștită – din plută.

 +5
Colecția Niu de la Ubikubi - material de bază este pluta
  |  

Colecția se numește Niu și se compune din câteva obiecte ce nu pot lipsi de pe suprafața unui birou de lucru: ascuțitoare, suport pixuri și ceas de masă.

 +5 www.ubikubi.ro Dragoș Motica a ales pluta ca material de bază al acestei colecții datorită rezistenței sale și greutății reduse
Ascuțitoarea Niu este o dimensiune ceva mai mare decât suntem obișnuiți, ceea ce adaugă acestui accesoriu un plus de originalitate. Materialul o face foarte ușoară și plăcută la atingere. Forma pătrată ne permite s-o tratăm inclusiv ca pe un obiect de joacă pentru relaxare. Stil de design: industrial.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: ascuțitoare din plută
Suportul pentru pixuri Niu respectă stilul de design al colecției pentru birou, fiind asemănător ca formă ascuțitoarei, dar adaptat funcției sale. Creat tot din plută, suportul Niu pentru pixuri poate fi scăpat pe jos fără a risca să se spargă. Are nouă locuri pentru pixuri și costă 20 de euro.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: suport pentru pixuri
Ceasul de birou Niu este unul dintre cele mai simpatice accesorii ale colecției lui Dragoș Motica. Îmbrăcat în plută, are un design jucăuș, simpatic, integrat perfect colecției de accesorii office. Contrastul cromatic este foarte plăcut, realizat prin culoarea albă a acelor de ceas, ce ies în evidență pe fundalul materialului atât de rezistent și ecologic.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: cel mai simpatic ceas de birou
Colecția Niu a lui Dragoș Motica adaugă oricărei suprafețe de lucru un aer modern și un plus de creativitate. Revista MagMob susține designul românesc!