Corimob – mobilă din corian

Între cele mai non-toxice materiale pentru mobilă, un loc de frunte îl ocupă corianul creat de firma americană DuPont. Are proprietăți avantajoase, combinând calitățile pietrei și se pretează la tot soiul de piese de mobilier, de la bucătărie până la birou sau baie.

 +6
  Corianul este un material ideal pentru mobila curbă/Corimob.ro
  |  

Iar în România, una dintre companiile care folosește cel mai des corianul poartă denumirea Corimob. Având sediul central în județul Bacău, Corimob a fost înființată cu aproape 20 de ani în urmă ca un atelier de mobilă la comandă. Între timp portofoliul de clienți a crescut, iar piesele de mobilier și obiectele sanitare din corian realizate de Corimob au depășit granițele României.

Despre corian
Ca material de lucru, corianul este un produs inovator, non-toxic, motiv pentru care este ideal atunci când vorbim de mobila de bucătărie și baie. Având în componență aluminiu, polimeri acrilici și pigmenți naturali, corianul rezistă excelent în cazul folosirii unor substanțe de curățare foarte puternice, fiind recomandat ca strat exterior al meselor de bucătărie sau blaturilor de baie. Textura corianului este una neporoasă, plăcută la atingere și rezistentă împotriva petelor, cu o bună durată de viață. În ciuda durității, corianul poate fi folosit cu destulă ușurință la crearea pieselor de mobilier, fiind un material destul de versatil și ușor de prelucrat.

Despre mobila din corian
Mulțumită calităților sale, din corian pot fi realizate nenumărate piese de mobilier, eventual în combinație chiar cu alte materiale. Specific mobilierului din corian este forma rotunjită pe care o poate lua în etapa de design; este cel mai simplu material care se poate curba astfel încât să asigure piesei de mobilier un aspect inedit. Fie că e vorba de mobilă de bucătărie, mobilă de birou sau blaturi pentru baie, corianul asigură o estetică plină de originalitate, dar și o igienă deplină.

Un alt avantaj al folosirii corianului pentru crearea mobilierului este paleta de culori – se pretează la o foarte mare varietate de nuanțe și tonuri, înscriindu-se astfel între materialele ideale pentru mobila la comandă, mobila personalizată.
În baie, corianul poate fi folosit atât ca piesă de mobilier cu rol de depozitare, cât și ca obiect sanitar – lavoar, picior de chiuvetă etc.

„Cu seriozitate și dedicare abordăm fiecare proiect și ne mândrim că astăzi din mâinile meșterilor noștri au ieșit sute de proiecte reușite. Vă așteptăm apelul pentru a discuta despre noile opțiuni posibile datorită materialului inovator corian de la Corimob SRL”, se arată pe site-ul Corimob. +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro +6 www.corimob.ro
 


Publicitate

Catalogul IKEA 2021 este aici!

La aniversarea a 70 de ani IKEA, catalogul nu se mai distribuie acasă, ci poate fi descărcat cu un simplu click. Decizia a fost luată în contextul în care lumea modernă s-a adaptat tot mai mult soluțiilor virtuale, mai ales din pricina pandemiei de COVID-19.

 +4
Poți descărca catalogul IKEA 2021 chiar acum!
  |  

Catalogul IKEA 2021 are aspectul unui adevărat manual de amenajare a locuinței, cu propuneri de mobilier dar și cu soluții de amplasare și folosire a pieselor de mobilă. Mai multă culoare, dar parcă și un pic mai mult stil natural – catalogul IKEA 2021 este o adevărată lume a organizării acasă. Poate fi descărcat online, deci la un click distanță, nu mai ocupă loc în casă, poate fi accesat și pe laptop, și pe telefon. Formatul a rămas la fel de eficient, fiecare amenajare având listate piesele de mobilă care o compun.
Spre diferență de catalogul în forma fizic, catalogul IKEA 2021 poate fi accesat pe secțiuni, după cum e fiecare interesat – paginile de mobilă pentru dormitor/living/bucătărie/băi etc. Îl puteți descărca de AICI.

„Pe lângă faptul că este mai convenabil și mai accesibil, catalogul digital oferă soluții creative și sfaturi avizate pentru transformarea oricărei case într-o casă de vis. Varianta extinsă a manualului este concepută pentru a inspira pe oricine, oricând și în orice loc, dar și pentru a duce experiența utilizatorului la un înalt nivel. Noile caracteristici, precum vizualizarea detaliilor despre produs printr-un singur click în cadrul imaginii de ansamblu a paginii,  evidențiază o experiență de cumpărături perfecționată și integrată”, se arată în comunicatul de presă IKEA.


Anul acesta Catalogul IKEA nu va fi distribuit. Această decizie reprezintă un pas important pentru obiectivul IKEA, acela de a avea un impact pozitiv în combaterea schimbărilor climatice până în 2030, oferind în același timp susținere oricui, oricând, în transformarea vieții de zi cu zi de acasă. Îndrăgita versiune tipărită a Catalogului va fi disponibilă gratuit, doar pentru ridicare, în magazinele IKEA, începând cu 1 septembrie. +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro +4 www.IKEA.ro


Wood Design – organizatoare unicat pentru casă

Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și este definit de producția de obiecte unicat pentru acasă. Câteva dintre piesele Wood Design sunt neașteptat de folositoare și ingenios gândite. Iată câteva dintre ele:

 +4
  Un atelier de design și producție care lucrează exclusiv cu lemn/A-telier.ro
  |  

O tavă pentru cada din baie, un suport pentru produsele cosmetice necesare îmbăierii – un concept pe care atelierul Wood Design l-a transformat într-o piesă de mic mobilier necesară relaxării depline. Tava este lucrată din lemn de stejar, cu finisaj din ceară de albine și ulei, și prevăzută cu spații speciale pentru câteva accesorii în plus stării de bine: suport pentru paharul de vin, suport pentru lumânarea parfumată, suport pentru o carte și chiar suport pentru tabletă sau telefonul mobil. Tava de baie de la Wood Design se așază între cele două margini ale căzii, poziția putând fi ajustată după preferințe. +4 www.a-telier.ro

O altă tavă inedită de la Atelierul Wood Design este un model pentru living de data aceasta, o tavă de servire a cafelei sau paharului cu vin. Se folosește pe brațul canapelei sau fotoliului, protejând mobilierul împotriva unor accidente nedorite – paharul sau ceașca pot fi amplasate în siguranță, cu ajutorul acestei tăvi ce asigură o suprafață plană. Este confecționată din lemn de stejar și are și marele avantaj al flexibilității, adică se strânge sau se desface la nevoie. La cererea clientului, tava pentru fotoliu poate fi personalizată, prin gravare de mesaje. +4 www.a-telier.ro

Și încă un produs ingenios de la Atelierul Wood Design – o tăviță organizatoare pentru birou. Ocupă puțin spațiu, dar asigură suporturi bine delimitate pentru accesoriile care de regulă stau haotic pe masa de lucru: ceașca de cafea, telefonul mobil, accesorii de scris, agrafe de birou, cărți de vizită etc. Este un produs executat manual, din lemn de stejar, dar la cerere poate fi finisat în alte nuanțe de culoare. +4 www.a-telier.ro

Despre Atelier Wood Design
Atelierul Wood Design se găsește în Turnu Măgurele și reprezintă o afacere românească ce îmbină calitățile clasice ale lemnului cu un design contemporan, inspirat de nevoile omului modern. Produsele sunt realizate exclusiv din lemn – stejar, nuc, mahon – iar uleiurile folosite sunt minerale. Oricare dintre piesele de mobilier sau mic mobilier poate fi comandat pe site-ul atelierului, urmând a fi livrat în funcție de termenul de producție.


Publicitate

Melwood Tik – un șezlong în aer

Ce ziceți de o piesă de mobilier creată cu gândul la relaxare în orice încăpere, într-o poziție faină rău? Pornind de la ideea unui șezlong rustic, într-un atelier din Bihor a fost conceput un scaun care pare că face echilibristică.

 +4
Design bihorean/Manufacturabihor.ro
  |  

Este o combinație între scaun și șezlong, o combinație ingenioasă, executată de un tânăr designer din satul Budureasa, județul Bihor, în atelierul denumit Melwood Tik. Scaunul servește clar nevoii de relaxare, dar poate fi folosit și pentru un somn de după-amiază, pentru privit la televizor sau într-o mică pauză de lucru la birou – asta în cazul în care la birou există o zonă specială pentru relaxarea angajaților.

Scaunul Melwood Tik este din grindă de lemn masiv stratificat și are o formă uimitoare, ergonomică, dar un design aparent fragil. Doar aparent, pentru că în realitate șezlongul nu depinde doar de piciorul îndoit ingenios, ci își imprimă stabilitatea în talpa inferioară, putând susține persoane cu gabarit de până la 120 de kg. Dimensiunile sunt adaptate nevoii de relaxare sub soare: 200cmx63cm. Apropo, șezlongul Melwood Tik poate fi folosit indoor, cât și outdoor. Preț: 3300 ron. Se execută la comandă și timpul de execuție este de trei săptămâni. +4 www.manufacturabihor.ro +4 www.manufacturabihor.ro +4 www.manufacturabihor.ro

Despre Melwood Tik
Înființat în anul 2018, atelierul Melwood Tik execută mobilă la comandă pentru orice încăpere a casei. Cele mai multe dintre proiectele finalizate vizează mobilă de bucătărie, mobilă pentru living și spații depozitare. Comenzile se preiau la numărul de telefon 0740 523 609.


Select Design by Dana Șucu – reduceri masive de preț

Cele trei branduri de lux ale Select Design by Dana Șucu au intrat într-o campanie de reduceri masive de preț. E vorba de discount-uri de până la 50% pentru mobilierul din lemn masiv aflat în colecțiile Ethan Allen, Caracole și Bernhardt.

 +4
O veste bună pentru fanii mobilei din lemn/Selectdesign.ro
  |  

Este deci o ocazie potrivită pentru (re)amenajarea casei! Cele trei branduri americane, Ethan Allen, Caracole și Bernhardt, fac parte din clasa de mobilier high-end aflate în portofoliul Select Design by Diana Șucu. Reducerile se aplică la mobilier din lemn masiv pentru living, dining, dormitor și hol.

„Produsele sunt unice pe piața din România, sunt lucrate din materiale de cea mai bună calitate și se remarcă prin detalii spectaculoase, care le pun în valoare și le sporesc frumusețea. De la clasice la moderne și glamour, fiecare piesă este un suflu de aer proaspăt, adaptabilă în multe contexte, de care te bucuri o viață”, au declarat reprezentanții Select Design by Dana Șucu.

Reducerile de preț la piesele de mobilier Ethan Allen, Caracole și Bernhardt ajung până la 50% și se aplică fie pe produs, fie pe set. Adică poți cumpăra de la o singură canapea la un set format din canapea și fotolii, de la o comodă sau o noptieră la un întreg concept de dormitor, totul pentru o amenajare de 5 stele. Mare parte a produselor sunt create de artiști americani, care lucrează cu migală și pricepere fiecare piesă de mobilier. Calitatea acestora se arată după ani și ani, când rămân intacte, ca la început.

Lista completă a mobilierul aflat la Sale poate fi consultată pe site-ul www.selectdesign.ro. +4 www.selectdesign.ro +4 www.selectdesign.ro +4 www.selectdesign.ro