Dormeo: beneficiile unei somiere electrice

Pentru cei în vârstă, pentru cei care adoră să lenevească mult timp în pat, pentru cei cu probleme de somn sau, pur și simplu, cu probleme lombare s-a inventat somiera electrică. Un astfel de produs la modă se regăsește în colecția Dormeo, sub denumirea somiera electrică Trio.

 +7
Confort la o apăsare de buton distanță./Dormeo.ro  
  |  

O somieră electrică este un adevărat răsfăț atunci când vine vorba nu doar despre modificarea poziției de stat în pat, ci și de modul ei de acționare. Fiind electrică, somiera Trio funcționează cu ajutorul unei telecomenzi astfel că nu e nevoie să te dai jos din pat pentru a schimba poziția.

Zone acționate electric
Somiera Trio de la Dormeo deservește cinci zone de confort ale saltelei, adaptându-le în funcție de poziția corpului. Cu o simplă apăsare de buton poți ridica partea pe care stai cu capul pentru a privi la televizor sau pentru a citi o carte. De asemenea, poți acționa zona picioarelor, atunci când simți nevoia. Automat, înălțimea somierei se poate ajusta în fiecare seară la alt nivel. Tot printr-o apăsare de buton, somiera Trio reglează nivelul de duritate din zona lombară, asigurând o poziție confortabilă după nevoile fiecăruia.

Somiera Trio de la Dormeo se compune din 42 de șipci din lemn de mesteacăn, încorporate în suporturi de cauciuc și acționate prin telecomanda aferentă. Secretul ține de faptul că aceste șipci sunt curbate, flexibile și elastice, concepute în stil ergonomic. Este disponibilă în trei variante de dimensiuni și are o garanție de 24 de luni.  +7 www.dormeo.ro +7 www.dormeo.ro


Recycl’Art – mobilier din interes pentru comunitate

Sub numele de Recycl’Art și-au dat mâna un om pasionat de mobilierul estetic fabricat din paleți și o asociație preocupată de dreptul la muncă în comunitățile defavorizate. Cu alte cuvinte, Barni Gabor și Asociația Roman Works. Împreună reprezintă un brand deja consacrat, cel puțin în zona orașului Târgu Mureș.

 +5
O afacere pornită din mai multe interese: față de comunitate, față de natură, față de mobila de acasă./Recycleart.ro  
  |  

Atelierul Recycl’Art a fost înființat de Barni Gabor în 2016, din dorința de a reda viața lemnului deja folosit. A pornit la drum cu ambiția și puterea de a realiza și vinde minunate piese de mobilă din lemn uzat. În 2018, mica afacere s-a alăturat obiectivului asumat de ONG-ul Roman Works și astfel a rezultat o inițiativă lăudabilă. În cadrul atelierului Recycl’Art lucrează tineri din mediile defavorizate – minoritatea romă, respectiv tineri cu dizabilități. Piesele de mobilier care ies din atelierul Recycl’Art denotă originalitate, spirit creativ și sunt perfect funcționale.

În portofoliul atelierului se regăsesc atât piese de mobilier gata de a fi vândute, cât și adevărate proiecte de amenajare, chiar și în domeniul HoReCa. Echipa e specializată în mobila stil rustic/industrial/vintage, o contribuție la acest stil aducând și materialul folosit: lemnul reciclat.

Pentru amenajarea dormitorului, la Recycl’Art găsești unele dintre cele mai rezistente paturi – în general, sunt acel tip de pat pe grinzi din lemn, cu picioare scurte, discrete, dar robuste, paturi cu margini late, lăsând la vedere frumusețea lemnului recuperat. Din aceeași gamă estetică face parte și colecția de noptiere rustice, pe cât de scunde, pe atât de practice.  +5 www.recycleart.ro

În categoria depozitare, atelierul Recycl’Art propune o gamă sobră de bufete, rafturi și comode desprinse parcă din lumea poveștilor de munte. În portofoliul acestui atelier mai sunt disponibile spre vânzare măsuțe de cafea și câteva modele de mese dining. Dar, asta nu înseamnă că dacă-ți dorești o piesă de mobilier pentru altă încăpere a casei, nu o poți obține pe comandă în cadrul atelierului de lângă Târgu Mureș.

„Dacă aveți idei creative, contemporane sau vintage, privind actualizarea mobilei, noi te putem ajuta! Realizăm mobilier prin reciclarea, recompunerea mobilei vechi sau o gamă largă din prelucrarea lemnului printr-o manieră nouă.” – se arată pe site-ul Recycl’Art.  +5 www.recycleart.ro +5 www.recycleart.ro +5 www.recycleart.ro


Renov-Art: atelierul de reparat patul de acasă

Poate că nu întotdeauna cea mai bună rezolvare este înlocuirea patului cu unul nou-nouț din magazin. Poate că merită reparat sau poate că are nevoie doar de o recondiționare. Un atelier de mobilă din sectorul 4 al Bucureștiului se ocupă tocmai cu acest lucru: recondiționează paturi.

 +67
O soluție la îndemână pentru dormitor./Renov-art.ro  
  |  

Este vorba despre atelierul Renov-Art, înființat cu circa 20 de ani în urmă exact pe acest profil. Specialitatea echipei o reprezintă oferirea unei noi vieți sau prelungirea vieții patului. Oricare dintre elementele unui pat poate fi recondiționat prin retapițare la Renov-Art. Indiferent că problema apare la lateralele patului, la nivelul tăbliei sau în mai multe locuri, soluția este retapițarea parțială sau integrală.

Echipa Renov-Art oferă și serviciu, și materialul pentru retapițare. Variantele sunt piele sau imitație de piele, respectiv material textil. Clientul poate alege dintr-o gamă variată de texturi și culori, în așa fel încât patul recondiționat să capete un aspect nou și să se integreze armonios amenajării deja existente a dormitorului.

 +67 www.renov-art.ro

Cum decurge colaborarea cu echipa Renov-Art
Simplu, în câțiva pași rapizi. Echipa se deplasează la domiciliu pentru a identifica problema. Se propune recondiționarea parțială sau totală – depinde de starea mobilierului – apoi se alege materialul cel mai potrivit. Consultanța este gratuită, iar dacă se merge mai departe, cu etapa de restaurare propriu-zisă, echipa Renov-Art asigură transportul și montajul patului în mod gratuit. Un alt beneficiu al colaborării cu acest atelier: veți primi garanție de recondiționare pentru patul retapițat.

„Cu o experiență de peste 20 ani și cu materiale de înaltă calitate, vă însoțim și vă ghidăm pentru a alege soluția optimă pentru proiectul dumneavoastră.” – se arată pe site-ul RenovArt.

 


Salterra – tu știi ce tip de saltea ți se potrivește?

Sunt o sumedenie de site-uri care ne învață cum să cumpărăm salteaua ideală promițând să ne ajute să găsim soluția-minune pentru un somn cu adevărat odihnitor. Un furnizor de produse de tip bedding s-a gândit să simplifice lucrurile și mai mult.

 +67
Pe site-ul Salterra poți afla din doar trei pași./Salterra.ro  
  |  

Pornind de la ideea că fiecare își dorește o saltea confortabilă fără să fie pe deplin lămurit ce soi de saltea i se potrivește cel mai bine, echipa Salterra a venit cu o idee inspirată. Poți afla singur, din doar trei pași care e salteaua pe măsura ta – la propriu. Pe site-ul Salterra, clienții sunt întâmpinați cu invitația de a răspunde la trei întrebări simple, la capătul cărora să te aștepte salteaua ideală.

Totul este foarte simplu. Bifezi detalii legate de înălțime și greutate, apoi răspunzi întrebării dacă dormi singur sau cu partenerul, optezi pentru nivelul de fermitate al saltelei și mai ai posibilitatea să enumeri câteva probleme cu care te confrunți pe durata somnului – dureri de coloană, treziri dese, transpirație/senzație de frig. Odată ce ai încheiat testul, poți vedea doar acele produse care ți se potrivesc. Site-ul Salterra îți propune mai multe variante de saltea care să corespundă morfologiei tale.

Despre Salterra
Furnizor de produse ce acoperă întreaga gamă de bedding, Salterra pune la dispoziție atât produse românești, cât și din alte țări europene. Recomandându-se drept singurul specialist multibrand în produse destinate somnului, gama Salterra include branduri precum SleepConfort România, Pikolin Home (Spania), OBB (Germania), Alexandre Turpault (Franța).

„Grija noastră principală e odihna. Am pornit pe acest drum din nevoia noastră personală de ne îmbunătăți calitatea vieții. Am citit, am aflat, am descoperit și acum venim în întâmpinarea ta cu promisiunea că am ales pentru tine produse și producători după aceleași criterii pe care le folosim când alegem pentru noi.” – se arată pe site-ul Salterra.


Confort Merino: saltele bebe din lână naturală

Dacă vrei să ai un dormitor transformat într-o oază de accesorii textile 100% naturale, află că un producător de saltele din Piatra Neamț are exact ce-ți trebuie: produse din lână naturală, tratate contra alergiilor și prietenoase cu mediul înconjurător.

 +4
Produse de dormitor, destinate celor care suferă de alergii./Confortmerino.ro  
  |  

Producătorul se numește Confort Merino, având fabrica în Piatra Neamț. Reprezintă o afacere de familie pornită cu ceva ani în urmă din nevoia de a evita alergiile. Soluția descoperită: lâna naturală ca materie primă și eliminarea completă a plasticului din procesul de fabricare.  +4 www.confortmerino.ro

În prezent, Confort Merino oferă clienților saltele pentru paturi de copii și accesorii de bedding (pilote, perne, plăpumi) fabricate din lână românească supusă unui tratament non-chimic, manual și spălată exclusiv cu detergenți ecologici. În gama de saltele se regăsesc doar modele pentru paturile de bebeluși, asigurând un somn în siguranță, un somn odihnitor și sănătos. Pentru adulți, produsele Confort Merino sunt reprezentate de gama de accesorii textile pentru pat. Colecțiile cuprind seturi de lenjerie pentru pat, toppere, protecții saltea, pilote, pături, perne.

Lâna folosită în cadrul fabricii Confort Merino provine de la oi crescute la stână, în mod natural, fără antibiotice sau hormoni. Se curăță în mod ecologic și nu este tratată cu polimeri, ceea ce înseamnă că pentru a o curăța se recomandă scoaterea ei la aer curat sau o curățare uscată.  +4 www.confortmerino.ro

Învelișul din bumbac al produselor Confort Merino respectă aceleași principii ale unei afaceri prietenoase cu mediul: este vorba de bumbac organic, de tip Fiberproof, fabricat în Germania.  +4 www.confortmerino.ro

„Suntem singura companie românească ce oferă astfel de produse, la această calitate. Produse minunate în care poți avea încredere. Avem atât de multă încredere în calitatea produselor noastre încât oferim o perioadă de 30 de zile în care să te bucuri de ele și, dacă nu sunt așa cum spunem, sau dacă nu ești mulțumit oricare ar fi motivul, le vom înlocui sau îți vom returna suma achitată.”, se arată pe site-ul Confortmerino.ro.