Hugo – pat flaușat de la Tandem

De câte ori vine frigul, te duci cu gândul la o haină groasă, flaușată. Acest concept pare să fi fost transpus în fabricarea unui pat tapițat, pe nume Hugo, care transformă dormitorul într-o oază de căldură și confort.

 

 +8
Un pat care te îmbie în serile reci ale iernii./Etandem.ro  
  |  

Patul Hugo se regăsește în oferta fabricii de mobilier Tandem din Republica Moldova, cu magazine deschise în București, Iași, Oradea, Brașov și Cluj. Este o piesă de mobilier ideală pentru cei în căutarea atmosferei de cuib tihnit, datorită tapițeriei cu aspectul unui norișor pufos și moale, odihnitor. Secretul? Marginile rotunjite ale tăbliei tapițate, care lasă impresia unei îmbrățișări. Vorbim despre o tăblie generoasă ca dimensiuni – lățime și înălțime – având un rol estetic important. Tapițeria este umplută cu material moale și cusută cu model de pătrate mari, sugerând ideea unor perne pe care să-ți odihnești capul. Faptul că și cadrul patului este tapițată în același fel lasă impresia că piesa în totalitate reprezintă o imensă pernă în care să te scufunzi.

Producătorul încadrează patul Hugo stilului minimalist modern. Este un pat matrimonial care poate fi personalizat pentru client în ce privește culoarea și materialele tapițate – sunt disponibile opt tipuri de stofă, în 250 de nuanțe cromatice. De asemenea, se poate personaliza și înălțimea patului, clientul putând alege dintre zece variante de picioare, de diferite modele și înălțimi, din lemn sau din MDF. Patul Hugo a fost prevăzut și cu un spațiu de depozitare, foarte practic mai ales pentru cei care nu dispun de dormitoare foarte spațioase, iar clientul poate opta ca acest spațiu să fie redat fie printr-o ladă de depozitare, fie prin sertare.  +8 www.etandem.ro +8 www.etandem.ro +8 www.etandem.ro

Somiera patului Hugo este din material metalic rezistent, cu lamele executate din lemn de mesteacăn, patul putând suporta o greutate de până la 350 kg. Ca dimensiuni, sunt disponibile mai multe variante, cea mai mică fiind de 140x200cm, iar cea mai mare, de 200x200cm. Prețul variază între 5800lei și 9150.

Despre Tandem

„TANDEM este o fabrică de mobilă din Republica Moldova care de peste 19 ani oferă o gamă largă de mobilier ce se poate personaliza după bunul plac pentru casă, precum: paturi tapițate, dulapuri, mobilier pentru living, mese și scaune pentru dining, mobilier pentru toate vârstele și mobilier pentru hol. Pe piața din România, brandul TANDEM este prezent din 2015” – se arată pe site-ul fabricii.

 


Magda Design – paturi metalice versatile

Atunci când ai familie numeroasă, invers proporțională cu suprafața locuinței, paturile etajate sunt una dintre soluțiile cele mai la îndemână. La Magda Design, găsești astfel de paturi realizate pe comandă, din metal și cu posibilități variate de ajustare.

 +5
Durabile, tinerești, pe comandă, aceste paturi valorifică spațiul dormitorului pentru tineret./Magdadesign.ro  
  |  

Paturile metalice fabricate sub brandul Magda Design sunt piese de mobilier trainice, realizate din țevi și conectori metalice, prevăzute cu dopuri de plastic pentru picioare, urmărind protejarea podelei. Principala caracteristică este combinația dintre varietatea modelelor și posibilitatea despărțirii la un moment dat a celor două corpuri de dormit, ducând la obținerea a două paturi separate în loc de un pat etajat.

Există mai multe modele disponibile la Magda Design, toate beneficiind însă de aceleași componente: somiere metalice rezistente, scăriță de acces la nivelul superior al patului, protecție laterală pentru patul de sus. Sunt disponibile chiar și modele de paturi etajate pentru trei persoane, în acest caz patul de sus fiind pentru o persoană, iar cel de jos, pentru două persoane. Poți alege pentru un pat etajat, având la bază o altă piesă de mobilier – spre exemplu, un birou pentru tineret. Sau poți completa patul metalic etajat cu sertare special create pentru a depozita în ele lenjeria de pat. Designul diferă de la un model la altul, prin dimensiuni, cromatică, forme (rotunjite sau ascuțite).  +5 www.magdadesign.ro +5 www.magdadesign.ro

O altă calitate a patului metalic etajat de la Magda Design o reprezintă capacitatea de susținere a greutății. Deși par ideale pentru camerele de copii și tineret, aceste paturi metalice pot susține greutăți de până la 500 kg per total, fiind astfel o soluție de dormit chiar și pentru persoane adulte, în situații de genul amenajării căminelor studențești, locuințelor temporare de tip container sau a spațiilor pentru lucrătorii pe șantiere.  +5 www.magdadesign.ro +5 www.magdadesign.ro

Despre Magda Design
Sub brandul Magda Design se află de fapt două fabrici de mobilier la comandă – Magda Design, respectiv, Teletim – cu o experiență de 25 de ani în producția de mobilă metalică. În portofoliul de clienți se găsesc atât persoane fizice, cât și companii din industria HoReCa sau chiar instituții de învățământ. „Produsele societății noastre sunt concepute, fabricate și comercializate într-o gamă completă de mobilă în kit pentru marile magazine și rețele de distribuție, dar deservesc în egală măsură și persoanele fizice, consumatoare de mobilă unicat, cu design și dimensiuni personalizate, toate produsele fiind studiate și personalizate sub marca MAGDA DESIGN.”, se arată pe site-ul producătorului. 


Mobilier Inteligent: paturi rabatabile multifuncționale

Nici nu ai crede unde se poate ascunde un pat. Sau două, de ce nu? Spiritul inovator a ajuns și în domeniul paturilor care se ascund atunci când nu sunt folosite. Și nu doar că stau ascunse, ci devin parte a unor piese de mobilier de-a dreptul multifuncționale.

 +7
Cât de rabatabil să fie patul?/Mobilierinteligent.ro
  |  

Este exemplul site-ului Mobilier Inteligent care aduce pe piața din România o gamă chiar variată de paturi rabatabile. Fie că e vorba de pat dublu, single sau chiar paturi suprapuse, aceste piese reprezintă o soluție practică, eficientă pentru locuințele nu tocmai spațioase. Vă arătăm în continuare trei modele de pat rabatabil.

Simple Bunk este un model de pat rabatabil pentru două persoane, preferabil de amplasat în camera adolescentului sau în cazul unei cabane. Nu se montează pe perete de rigips. Reprezintă o soluție simplă și eficientă pentru o cameră nu tocmai spațioasă. Este un pat ideal mai ales atunci când vorbim de frați care trebuie să împartă aceeași încăpere. În repaus, patul se reduce la o simplă placă subțire, sprijinită de perete, care nu încurcă cu nimic.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

Royal Set reprezintă o propunere pentru garsoniere sau pentru situațiile în care livingul trebuie transformat în cameră de oaspeți. Este o piesă ultrafuncțională, asigurând într-un singur corp mai multe piese absolut necesare: spații depozitare sub forma unei biblioteci, canapea colțar cu trei locuri, pat pentru două persoane, otoman. Opțional, se poate adăuga și un dulap înalt pentru haine. Patul rabatabil stă ascuns în spatele ușilor de bibliotecă atunci când nu e nevoie de el. Este un pat pentru două persoane, având dimensiuni de 150x200cm.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

Diva Happy Table se potrivește de minune camerei de copil, asigurând trei piese într-una singură: pat, birou, dulap. Singurul inconvenient: patul și biroul nu se pot folosi simultan, fiind dispuse pe cele două fețe ale aceluiași panou. Modul de deschidere/închidere este cât se poate de simplu, fiind acționat pe bază de pistoane cu gaz și cu arc.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

„Misiunea noastră este crearea celor mai bune elemente de mobilier pentru spaţii restrânse pentru viaţa de zi cu zi. Astfel dezvoltăm şi reînnoim gama noastră de produse ce este in prezent utilizată în peste 100.000 case din toată lumea.”, se arată pe site-ul Mobilier Inteligent.


Hestia – un scaun-noptieră realizat de Biomobila pentru Maison&Objet

O realizare lăudabilă: una dintre piesele de mobilier concepute în mod special pentru a participa la târgul Maison&Objet a fost fabricată în țara noastră. Este vorba de o colaborare reușită între designerul Charlotte Juilard și atelierul Biomobila.

 +3
Hestia a fost prezent în cadrul ediției 2022 a târgului de la Paris./Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio  
  |  

Pe contul social al atelierului Biomobila din Gălănești au fost postate imagini cu Hestia, un scaun-noptieră cu dublă funcție. Designul îi aparține lui Charlotte Juilard, cea care a inclus această piesă plină de personalitate în expoziția proprie de la Maison&Objet 2022. Descrisă drept „consolă din lemn ars cu legături din piele”, Hestia reprezintă un succes al esteticii adaptate nevoilor contemporane – o piesă multifuncțională, simplu de integrat dormitorului sau livingului, gata să îndeplinească rol de noptieră sau de taburet, eventual de măsuță de cafea.

Conceput din lemn ars după o metodă asiatică, Hestia este gândit să dureze în timp. Are proprietățile unei piese din lemn masiv – rezistență, robustețe și durabilitate. „A fost inspirat de tehnica Shou Sugi Ban ce constă în arderea suprafeței lemnoase pentru un plus de protecție și longevitate. Designul sobru și modul de cioplire conțin referințe estetice variate”, se arată în descrierea piesei Hestia de pe site-ul Maison&Objet.

Viziune: o piesă de mobilier pe cât de simplă, pe atât de misterioasă, pe cât de suplă, pe atât de rezistentă. Șezutul (sau blatul de măsuță – în funcție de rolul atribuit) este dintr-o bucată de lemn curbată, în vreme ce picioarele sunt pe interior perfect drepte, pe exterior însă sunt  prevăzute cu denivelări ornamentale.

Piesa Hestia poate fi admirată atât pe pagina online a târgului de la Paris, cât și pe contul social al designerului – Charlotte Juilard Design Studio – respectiv, pe cel al producătorului – Biomobila. „Realizate de Biomobila SRL, proiectate de Charlotte Juillard - Design Studio din Paris, acum prezentate la Maison&Objet. Mulțumim Charlotte Juillard - Design Studio pentru această oportunitate!” – mesaj postat de echipa Biomobila.  +3 Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio +3 Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio


Dormeo: beneficiile unei somiere electrice

Pentru cei în vârstă, pentru cei care adoră să lenevească mult timp în pat, pentru cei cu probleme de somn sau, pur și simplu, cu probleme lombare s-a inventat somiera electrică. Un astfel de produs la modă se regăsește în colecția Dormeo, sub denumirea somiera electrică Trio.

 +7
Confort la o apăsare de buton distanță./Dormeo.ro  
  |  

O somieră electrică este un adevărat răsfăț atunci când vine vorba nu doar despre modificarea poziției de stat în pat, ci și de modul ei de acționare. Fiind electrică, somiera Trio funcționează cu ajutorul unei telecomenzi astfel că nu e nevoie să te dai jos din pat pentru a schimba poziția.

Zone acționate electric
Somiera Trio de la Dormeo deservește cinci zone de confort ale saltelei, adaptându-le în funcție de poziția corpului. Cu o simplă apăsare de buton poți ridica partea pe care stai cu capul pentru a privi la televizor sau pentru a citi o carte. De asemenea, poți acționa zona picioarelor, atunci când simți nevoia. Automat, înălțimea somierei se poate ajusta în fiecare seară la alt nivel. Tot printr-o apăsare de buton, somiera Trio reglează nivelul de duritate din zona lombară, asigurând o poziție confortabilă după nevoile fiecăruia.

Somiera Trio de la Dormeo se compune din 42 de șipci din lemn de mesteacăn, încorporate în suporturi de cauciuc și acționate prin telecomanda aferentă. Secretul ține de faptul că aceste șipci sunt curbate, flexibile și elastice, concepute în stil ergonomic. Este disponibilă în trei variante de dimensiuni și are o garanție de 24 de luni.  +7 www.dormeo.ro +7 www.dormeo.ro