Idea Hobby – mobilier de personalizat cu cel mic

Să amenajezi camera copilului poate fi o joacă la propriu, mai ales dacă alegi să o faci împreună cu copilul tău. Există un site de mic mobilier și accesorii pe care le poți cumpăra și decora după bunul plac al celui care le va și folosi.

 +5
Când personalizarea mobilierului devine pasiune/Ideahobby.ro
  |  

Iată o idee de afacere pe placul părinților și copiilor: mobilier în stare naturală și produse pentru decorare. Activitatea în sine se face acasă.

Despre Idea Hobby
Idea Hobby este un furnizor de piese de mobilă și decorațiuni care pune la dispoziția clienților o gamă largă de produse ce pot fi personalizate chiar de cei care le achiziționează. Pornind de la mic mobilier, Idea Hobby ajunge până la pachete cu bucățele de marmură care se pot lipi pe suprafețe plane, pentru decorarea oglinzilor, cutiilor, chiar meselor dacă așa se dorește. Înființat în 2009, ca distribuitor de materiale de artă, produse meșteșugărești și decorațiuni pentru casă, Idea Hobby s-a transformat în cel mai mare magazin online de acest tip din Bulgaria. Din 2013 a devenit producător de piese de mic mobilier și accesorii pentru casă, create numai din lemn de calitate - adică, produsele ce urmează a fi decorate de fiecare proprietar în parte.

Produsele Idea Hobby
Spre exemplu, pentru camera copilului, dar nu numai, se pot cumpăra piese de mic mobilier, cum ar fi scaune, măsuțe, etajere, dar și accesorii pentru casă, cum ar fi tăvițe, cutii, lăzi, rame foto. Sunt disponibile în variantă nedecorată, urmând ca fiecare dintre clienți să aleagă culorile și modelele potrivite pentru decorarea lor. Produsele de decorat – matrițe, lacuri cu efecte diverse, vopsele, foițe etc. – sunt disponibile pe același site, ceea ce simplifică întreaga activitate. Piesele de mobilier și accesoriile de la Idea Hobby au design modern, cu unele accente clasice care inspiră dorința de a le decora ca într-o joacă. +5 www. ideahobby.ro +5 www. ideahobby.ro +5 www. ideahobby.ro +5 www. ideahobby.ro

De curând, Idea Hobby și-a deschis magazin online și pentru clienții din România. „Colecțiile noastre actuale și varietatea bogată de materiale creative la prețuri competitive vă vor inspira imaginația și vă vor aduce o adevărată satisfacție din faptul că veți putea crea frumuseți cu propriile dvs. mâini!”, se arată pe site-ul Idea Hobby.


Istoria scaunului de rugăciune Prie-Dieu

O piesă care azi nu se mai folosește dar pe care o puteți admira încă în casele boierești de secol XIX, transformate în muzee: mic fotoliu de dormitor, care printr-o simplă atingere se transformă în scaun de rugăciune. Denumirea este „Prie-Dieu”.

 +4
Fotoliu convertibil în scaun de rugăciune pentru acasă/Carters.com
  |  

Până în secolul al XVII-lea, nu exista această denumire, de Prie-Dieu. Oamenii numeau de fapt oratoriu o piesă de mobilier de dimensiuni mari, asemănătoare unei console prevăzute cu treaptă pentru îngenunchere. Blatul era subțire și îngust, se folosea pentru a sprijini mâinile în semn de rugăciune sau pentru a pune pe el cărțile de rugăciune. Treapta era cel mai adesea căptușită cu material textil, și pe ea se stătea îngenuncheat de-a lungul rugăciunilor făcute în intimitatea casei.

De-a lungul vremii, oratoriul a evoluat, s-a restrâns, devenind o banchetă  sau mai degrabă un scaun suplu, rezistent pe care oamenii să poată îngenunchea în special în biserici. A primit și denumirea de Prie-Dieu, iar designul a continuat să evolueze: a apărut moda ornamentării din plin a acestor scaune de rugăciune, confecționate din lemn masiv cel mai adesea sculptat cu motive religioase.  +4 www.artmark.ro

În secolul al XIX, scaunele Prie-Dieu au devenit... convertibile. Dintr-o simplă mișcare, spătarul înalt se răsturna, iar scaunul de rugăciune devenea pe loc un mic fotoliu cochet de dormitor. Modele de acest fel s-au folosit în toată Europa, cu precădere în Italia și Franța unde reprezentau adevărate piese decorative prin bogăția ornamentațiilor și calitatea materialelor folosite.
Astfel de scaune de mare preț se pot cumpăra astfel de la marile case de licitație ori se pot admira în castele sau conace devenite muzee.  +4 www.vinterior.co

În România, un astfel de scaun „Prie-Dieu” este expus în conacul lui Alexandru Bellu, aflat în comuna Urlați. Dormitorul enorm conține un pat cu baldachin și de o parte și de alta a sa se regăsesc două aparente fotolii cu ramă de lemn sculptată, fiind de fapt scaune pe care să poți îngenunchea pentru rugăciunile de dimineață și seara. Aceste scaune au fost comandate de familia Bellu în Italia. Rugăciune și relaxare, într-o singură piesă de lux. +4 www.pinterest.com
 


Istoria fascinantă a... patului tip cutie

Nu este chiar un trend, ci mai degrabă un soi de dor de lucruri bine făcute, oricât de vechi ar fi ele. Patul de tip cutie, foarte la modă cu sute de ani în urmă, reapare azi în unele amenajări interioare, ce-i drept sub o formă reinterpretată.
 

 +5
O piesă de mobilă veche de câteva secole/ Oudheidkamertexel.nl
  |  

Cu o vechime de circa 500 de ani, patul din cutie reprezintă acea piesă de mobilier folosită în Evul Mediu în special în Franța, Anglia, Scoția, Austria, țărie scandiave. În Olanda, patul cufăr era conceput la asemenea dimensiuni încât să adăpostească pe toîi membrii familiei.

Celebru printre contemporani l-a făcut romanul lui Emily Bronte, «La răscruce de vânturi»; în această carte, patul din cutie apare sub forma patului bântuit de spiritul neliniștit al lui Catherine Earnshaw – un pat închis cu uși, având designul unui cufăr prevăzut cu saltea și construit pe dimensiunile ideale pentru ca un om adult să se poată odihni în liniște, eventual departe de privirile celor din familie.

Patul de tip cufăr sau cutie a cunoscut mai multe forme în diferite perioade de timp și în funcție de locul în care a fost folosit. Putea fi închis cu draperii, fie cu uși, putea fi o piesă de sine stătătoare simplu de mutat de-a lungul încăperii sau putea fi o piesă încastrată în perete, ca un soi de încăpere secretă sau... dressing. Întotdeauna era o piesă de mobilier înaltă, uneori putea avea paturi suprapuse, drept pentru care unele modele aveau scăriță dintr-o treaptă sau două – cât era nevoie. Cele mai practice, chiar ingenioase, erau modele de pat prevăzut nu cu treaptă, ci cu bancă din lemn. Pe timpul serii, banca servea ca treaptă, element de acces la pat, iar ziua era folosită drept canapea. Unele dintre aceste paturi dispuneau și de loc de depozitare chiar sub banca-treaptă.

În zilele noastre, revine interesul pentru acest tip de piesă de dormitor. Numai că are un design ceva mai contemporan: nu mai este o piesă atât de înaltă, astfel că nu mai e nevoie de o treaptă, și modul de închidere diferă – adesea se folosesc uși franțuzești, care transformă patul cutie într-o piesă cochetă și tare primitoare. La interior pot fi adăugate sertare, patul servind astfel și o minimă funcție de dulap. Este o soluție utilă pentru apartamentele tot mai micuțe din Paris, Londra, New York, dar poate fi și o soluție ingenioasă pentru casele de vacanță sau pensiunile cu tematică istorică. Se întâlnește într-o formă puternic modernizată și sub forma paturilor de zi sub fereastră, în casele de vacanță cu accente scandinave. +5 www.susanhollowayscott.com +5 www.ikipedia.com +5 www.gmtoday.com +5 www.trade4asia.com
 


Buy Back – cum scapi de salteaua veche

Una dintre cele mai mari probleme ale românilor care-și schimbă mobila este modul de a scăpa de mobilierul vechi. Unde să-l arunce, cui să-l dea, unde să-l ducă? Problema e valabilă și în cazul saltelei pe care vrei s-o înlocuiești.

 +5
Tu cum scapi de salteaua veche?/Saltelecluj.ro
  |  

Din fericire, câteva – nu multe! – magazine care comercializează saltele sunt dispuse să ofere și un serviciu de buy back, pe scurt de ridicare a saltelei vechi. Evident, fiecare dintre aceste magazine pune propriile condiții!

IKEA practică una dintre cele mai profitabile (pentru clienți) politici de debarasare a vechii saltele. Atâta vreme cât cumperi de la IKEA salteaua cea nouă, ai posibilitatea de a lăsa la IKEA salteaua veche, care nu-ți mai trebuie. Condiția este ca la achiziționarea noii saltele să optezi pentru serviciul de livrare la domiciliu, altfel nu se poate. Pe lângă asta, ai de plătit o taxă, zicem noi modică: 29 de lei, indiferent de dimensiunea sau starea saltelei de care vrei să scapi. +5 www.IKEA.ro

Un alt magazin care te scapă de salteaua veche se găsește în Cluj. E vorba despre SalteleCluj.ro, unde condițiile sunt aceleași: achiziționarea unei saltele din acest magazin. La cerere, clienții pot beneficia de serviciul de buy back, scăpând astfel elegant de vechea saltea. Nu este însă clar ce taxe se percep pentru acest serviciu. Saltelele noi sunt însă de calitate italiană, produse după o „rețetă” italiană de fabrica Materflex din Arad. +5 www.saltelecluj.ro

Salterra are un serviciu special creat pentru ridicarea saltelei vechi. Apare foarte clar indicat pe site-ul magazinului, cu toate detaliile la vedere. Serviciul de ridicare a vechii saltele este disponibil exclusiv pentru clienții Salterra – nu trebuie neapărat să cumperi o saltea de la Salterra, poți cumpăra un alt produs. Dar serviciul vine cu o taxă care variază în funcție de regiunea în care locuiește clientul: pentru cei din București și Ilfov, costul ridicării și reciclării vechii saltele este de 135 de lei, pentru cei din alte zone, costul este de 200 de lei. +5 www.salterra.ro

Somproduct se numără de asemenea printre cei care pun la dispoziția clienților din România un astfel de serviciu, dar nu în mod curent, ci doar pe perioada unor campanii speciale.

 +5 www.somproduct.ro
În orice caz, este o inițiativă absolut necesară în situația în care tentația de a schimba salteaua, și nu numai, vine tot mai des. Dincolo de buget, întrebarea cum scapi de vechea saltea sau de mobila veche rămâne principalul impediment în calea reînnoirii mai dese a locuinței.


Paturi din fier forjat, realizate în România

Patul din fier forjat este cel mai rezistent în timp dintre toate felurile de pat. Așadar, pentru cei care doresc să lase generațiilor următoare o mostră de mobilă veșnică am realizat un articol cu modele de  pat din fier forjat, confecționate în țara noastră.

 +8
Paturile din fier forjat sunt cele mai rezistente/Favi.ro
  |  

Patul din fier forjat ca piesă de mobilier produsă în România se numără printre cele mai variate sub aspect de producători și modele. Se găsesc în mai multe culori și cel mai adesea se pot realiza pe comandă. Au cea mai îndelungată „speranță de viață” și cea mică șansă să se strice. Pot susține greutate mai multă decât un pat tapițat și, contrar așteptărilor, nu este deloc o mobilă masivă, greu de mutat/transportat.

E drept că patul din fier forjat este unul dintre modelele cele mai scumpe, în raport cu alte tipuri de pat, dar compensează prin calitate și durabilitate. Se potrivește locuințelor amenajate masculine, în special stil industrial și rustic, dar se adaptează cu ajutorul unei vopsele și interioarelor feminine, în stil shabby-chic, romantic sau vintage. Adesea, reprezintă chiar o alegere inspirată pentru camerele de copii mobilate în stil scandinav.
Iată câteva modele inedite:

Paturile din fier forjat confecționate de Aktdecor sunt disponibile în variante de design destul de variate, pornind de la cele mai simple, cu tăblie scundă, până la cele cu tăblii impunătoare și chiar cu baldachin. „Ne adresăm clienților care apreciază calitatea la un preţ competitiv, care caută piese de mobilier ce se pot regăsi în ambiente romantice, rustice, clasice sau moderne”, se arată pe site-ul producătorului. +8 www.aktdecor.ro +8 www.aktdecor.ro

Paturile din fier forjat de la Velvet Creative sunt ceva mai clasice, cu un design simplu și suplu, ușor de „strecurat” într-un dormitor deja amenajat în stil modern cu accente romantice. Aceste modele au tăblii destul de puțin ornamentate, ceea ce le conferă un aer cuminte. Există și modele ale căror cadre sunt o combinație estetică plăcută de fier forjat și lemn. +8 www.velvetcreative.info +8 www.velvetcreative.info +8 www.velvetcreative.info

Paturi din fier forjat lucrate cu multă imaginație și dragoste pentru detalii găsiți la Din Fier Forjat. Modelele sunt complicat ornamentate, transformând un simplu pat într-o adevărată piesă de mobilier pe cât de funcțională, pe atât de decorativă. Tăbliile create în modele cel mai adesea romantice fac inutilă chiar și prezența clasicelor tablouri de perete. Mesajul echipei este: „vă oferim posibilitatea de a vă dezvolta ideea de la zero la rezultatul final, punându-vă la dispoziție cunoștințele noastre și o experiență îndelungată!”. +8 www.dinfierforjat.ro +8 www.dinfierforjat.ro

Oferta este și mai bogată de atât. Există și producători de mobilă care recondiționează vechile paturi din fier forjat, dându-le o nouă viață. Despre ele, cu altă ocazie.