Mobilier Inteligent: paturi rabatabile multifuncționale

Nici nu ai crede unde se poate ascunde un pat. Sau două, de ce nu? Spiritul inovator a ajuns și în domeniul paturilor care se ascund atunci când nu sunt folosite. Și nu doar că stau ascunse, ci devin parte a unor piese de mobilier de-a dreptul multifuncționale.

 +7
Cât de rabatabil să fie patul?/Mobilierinteligent.ro
  |  

Este exemplul site-ului Mobilier Inteligent care aduce pe piața din România o gamă chiar variată de paturi rabatabile. Fie că e vorba de pat dublu, single sau chiar paturi suprapuse, aceste piese reprezintă o soluție practică, eficientă pentru locuințele nu tocmai spațioase. Vă arătăm în continuare trei modele de pat rabatabil.

Simple Bunk este un model de pat rabatabil pentru două persoane, preferabil de amplasat în camera adolescentului sau în cazul unei cabane. Nu se montează pe perete de rigips. Reprezintă o soluție simplă și eficientă pentru o cameră nu tocmai spațioasă. Este un pat ideal mai ales atunci când vorbim de frați care trebuie să împartă aceeași încăpere. În repaus, patul se reduce la o simplă placă subțire, sprijinită de perete, care nu încurcă cu nimic.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

Royal Set reprezintă o propunere pentru garsoniere sau pentru situațiile în care livingul trebuie transformat în cameră de oaspeți. Este o piesă ultrafuncțională, asigurând într-un singur corp mai multe piese absolut necesare: spații depozitare sub forma unei biblioteci, canapea colțar cu trei locuri, pat pentru două persoane, otoman. Opțional, se poate adăuga și un dulap înalt pentru haine. Patul rabatabil stă ascuns în spatele ușilor de bibliotecă atunci când nu e nevoie de el. Este un pat pentru două persoane, având dimensiuni de 150x200cm.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

Diva Happy Table se potrivește de minune camerei de copil, asigurând trei piese într-una singură: pat, birou, dulap. Singurul inconvenient: patul și biroul nu se pot folosi simultan, fiind dispuse pe cele două fețe ale aceluiași panou. Modul de deschidere/închidere este cât se poate de simplu, fiind acționat pe bază de pistoane cu gaz și cu arc.  +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro

„Misiunea noastră este crearea celor mai bune elemente de mobilier pentru spaţii restrânse pentru viaţa de zi cu zi. Astfel dezvoltăm şi reînnoim gama noastră de produse ce este in prezent utilizată în peste 100.000 case din toată lumea.”, se arată pe site-ul Mobilier Inteligent.


Hestia – un scaun-noptieră realizat de Biomobila pentru Maison&Objet

O realizare lăudabilă: una dintre piesele de mobilier concepute în mod special pentru a participa la târgul Maison&Objet a fost fabricată în țara noastră. Este vorba de o colaborare reușită între designerul Charlotte Juilard și atelierul Biomobila.

 +3
Hestia a fost prezent în cadrul ediției 2022 a târgului de la Paris./Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio  
  |  

Pe contul social al atelierului Biomobila din Gălănești au fost postate imagini cu Hestia, un scaun-noptieră cu dublă funcție. Designul îi aparține lui Charlotte Juilard, cea care a inclus această piesă plină de personalitate în expoziția proprie de la Maison&Objet 2022. Descrisă drept „consolă din lemn ars cu legături din piele”, Hestia reprezintă un succes al esteticii adaptate nevoilor contemporane – o piesă multifuncțională, simplu de integrat dormitorului sau livingului, gata să îndeplinească rol de noptieră sau de taburet, eventual de măsuță de cafea.

Conceput din lemn ars după o metodă asiatică, Hestia este gândit să dureze în timp. Are proprietățile unei piese din lemn masiv – rezistență, robustețe și durabilitate. „A fost inspirat de tehnica Shou Sugi Ban ce constă în arderea suprafeței lemnoase pentru un plus de protecție și longevitate. Designul sobru și modul de cioplire conțin referințe estetice variate”, se arată în descrierea piesei Hestia de pe site-ul Maison&Objet.

Viziune: o piesă de mobilier pe cât de simplă, pe atât de misterioasă, pe cât de suplă, pe atât de rezistentă. Șezutul (sau blatul de măsuță – în funcție de rolul atribuit) este dintr-o bucată de lemn curbată, în vreme ce picioarele sunt pe interior perfect drepte, pe exterior însă sunt  prevăzute cu denivelări ornamentale.

Piesa Hestia poate fi admirată atât pe pagina online a târgului de la Paris, cât și pe contul social al designerului – Charlotte Juilard Design Studio – respectiv, pe cel al producătorului – Biomobila. „Realizate de Biomobila SRL, proiectate de Charlotte Juillard - Design Studio din Paris, acum prezentate la Maison&Objet. Mulțumim Charlotte Juillard - Design Studio pentru această oportunitate!” – mesaj postat de echipa Biomobila.  +3 Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio +3 Facebook.com/CharlotteJuillardDesignstudio


Dormeo: beneficiile unei somiere electrice

Pentru cei în vârstă, pentru cei care adoră să lenevească mult timp în pat, pentru cei cu probleme de somn sau, pur și simplu, cu probleme lombare s-a inventat somiera electrică. Un astfel de produs la modă se regăsește în colecția Dormeo, sub denumirea somiera electrică Trio.

 +7
Confort la o apăsare de buton distanță./Dormeo.ro  
  |  

O somieră electrică este un adevărat răsfăț atunci când vine vorba nu doar despre modificarea poziției de stat în pat, ci și de modul ei de acționare. Fiind electrică, somiera Trio funcționează cu ajutorul unei telecomenzi astfel că nu e nevoie să te dai jos din pat pentru a schimba poziția.

Zone acționate electric
Somiera Trio de la Dormeo deservește cinci zone de confort ale saltelei, adaptându-le în funcție de poziția corpului. Cu o simplă apăsare de buton poți ridica partea pe care stai cu capul pentru a privi la televizor sau pentru a citi o carte. De asemenea, poți acționa zona picioarelor, atunci când simți nevoia. Automat, înălțimea somierei se poate ajusta în fiecare seară la alt nivel. Tot printr-o apăsare de buton, somiera Trio reglează nivelul de duritate din zona lombară, asigurând o poziție confortabilă după nevoile fiecăruia.

Somiera Trio de la Dormeo se compune din 42 de șipci din lemn de mesteacăn, încorporate în suporturi de cauciuc și acționate prin telecomanda aferentă. Secretul ține de faptul că aceste șipci sunt curbate, flexibile și elastice, concepute în stil ergonomic. Este disponibilă în trei variante de dimensiuni și are o garanție de 24 de luni.  +7 www.dormeo.ro +7 www.dormeo.ro


Recycl’Art – mobilier din interes pentru comunitate

Sub numele de Recycl’Art și-au dat mâna un om pasionat de mobilierul estetic fabricat din paleți și o asociație preocupată de dreptul la muncă în comunitățile defavorizate. Cu alte cuvinte, Barni Gabor și Asociația Roman Works. Împreună reprezintă un brand deja consacrat, cel puțin în zona orașului Târgu Mureș.

 +5
O afacere pornită din mai multe interese: față de comunitate, față de natură, față de mobila de acasă./Recycleart.ro  
  |  

Atelierul Recycl’Art a fost înființat de Barni Gabor în 2016, din dorința de a reda viața lemnului deja folosit. A pornit la drum cu ambiția și puterea de a realiza și vinde minunate piese de mobilă din lemn uzat. În 2018, mica afacere s-a alăturat obiectivului asumat de ONG-ul Roman Works și astfel a rezultat o inițiativă lăudabilă. În cadrul atelierului Recycl’Art lucrează tineri din mediile defavorizate – minoritatea romă, respectiv tineri cu dizabilități. Piesele de mobilier care ies din atelierul Recycl’Art denotă originalitate, spirit creativ și sunt perfect funcționale.

În portofoliul atelierului se regăsesc atât piese de mobilier gata de a fi vândute, cât și adevărate proiecte de amenajare, chiar și în domeniul HoReCa. Echipa e specializată în mobila stil rustic/industrial/vintage, o contribuție la acest stil aducând și materialul folosit: lemnul reciclat.

Pentru amenajarea dormitorului, la Recycl’Art găsești unele dintre cele mai rezistente paturi – în general, sunt acel tip de pat pe grinzi din lemn, cu picioare scurte, discrete, dar robuste, paturi cu margini late, lăsând la vedere frumusețea lemnului recuperat. Din aceeași gamă estetică face parte și colecția de noptiere rustice, pe cât de scunde, pe atât de practice.  +5 www.recycleart.ro

În categoria depozitare, atelierul Recycl’Art propune o gamă sobră de bufete, rafturi și comode desprinse parcă din lumea poveștilor de munte. În portofoliul acestui atelier mai sunt disponibile spre vânzare măsuțe de cafea și câteva modele de mese dining. Dar, asta nu înseamnă că dacă-ți dorești o piesă de mobilier pentru altă încăpere a casei, nu o poți obține pe comandă în cadrul atelierului de lângă Târgu Mureș.

„Dacă aveți idei creative, contemporane sau vintage, privind actualizarea mobilei, noi te putem ajuta! Realizăm mobilier prin reciclarea, recompunerea mobilei vechi sau o gamă largă din prelucrarea lemnului printr-o manieră nouă.” – se arată pe site-ul Recycl’Art.  +5 www.recycleart.ro +5 www.recycleart.ro +5 www.recycleart.ro


Renov-Art: atelierul de reparat patul de acasă

Poate că nu întotdeauna cea mai bună rezolvare este înlocuirea patului cu unul nou-nouț din magazin. Poate că merită reparat sau poate că are nevoie doar de o recondiționare. Un atelier de mobilă din sectorul 4 al Bucureștiului se ocupă tocmai cu acest lucru: recondiționează paturi.

 +67
O soluție la îndemână pentru dormitor./Renov-art.ro  
  |  

Este vorba despre atelierul Renov-Art, înființat cu circa 20 de ani în urmă exact pe acest profil. Specialitatea echipei o reprezintă oferirea unei noi vieți sau prelungirea vieții patului. Oricare dintre elementele unui pat poate fi recondiționat prin retapițare la Renov-Art. Indiferent că problema apare la lateralele patului, la nivelul tăbliei sau în mai multe locuri, soluția este retapițarea parțială sau integrală.

Echipa Renov-Art oferă și serviciu, și materialul pentru retapițare. Variantele sunt piele sau imitație de piele, respectiv material textil. Clientul poate alege dintr-o gamă variată de texturi și culori, în așa fel încât patul recondiționat să capete un aspect nou și să se integreze armonios amenajării deja existente a dormitorului.

 +67 www.renov-art.ro

Cum decurge colaborarea cu echipa Renov-Art
Simplu, în câțiva pași rapizi. Echipa se deplasează la domiciliu pentru a identifica problema. Se propune recondiționarea parțială sau totală – depinde de starea mobilierului – apoi se alege materialul cel mai potrivit. Consultanța este gratuită, iar dacă se merge mai departe, cu etapa de restaurare propriu-zisă, echipa Renov-Art asigură transportul și montajul patului în mod gratuit. Un alt beneficiu al colaborării cu acest atelier: veți primi garanție de recondiționare pentru patul retapițat.

„Cu o experiență de peste 20 ani și cu materiale de înaltă calitate, vă însoțim și vă ghidăm pentru a alege soluția optimă pentru proiectul dumneavoastră.” – se arată pe site-ul RenovArt.