logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Expoziția Ny Normal – mobilierul viitorului

Sub denumirea Fold Oslo, șase designeri scandinavi și-au propus să lanseze o colecție de piese de mobilier care să anticipeze designul viitorului. Nevoia de optimism a jucat un rol marcant, accentul căzând pe trei criterii de creație: calitate, inovație și explorare.

nynormal-6204
O colecție de piese, menită să ne facă viitorul mai luminos./Foldoslo.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Octombrie 2021

Sugestiv, expoziția poartă numele de Ny Normal și cuprinde piese de mobilier reinterpretate în manieră futuristă; plecând de la prototipuri mai vechi, cei șase designeri au reușit să dea o notă de modernitate materialelor tradiționale, într-un chip pe cât de responsabil, pe atât de ingenios. În principiu, colecția Ny Normal creată de echipa Fold Oslo conține piese de tipul scaune, taburete, banchete și accesorii decorative. Designul este, într-adevăr, uimitor.

Uben – un set de vaze decorative inspirate evident de forma și atingerea trunchiurilor de copac. arată însă precum niște picioare – sau rădăcini scoase din pământ? – surprinse parcă în plină mișcare. Pe scurt: sculpturi aparent vii. Designer: Anna Maria Ofstedal Eng.

www.foldoslo.com

Papirstein este un scaun realizat dintr-un material surprinzător: hârtie presată. Cadrul de susținere asigură stabilitatea acestei piese, fiind din oțel, dar șezutul și spătarul din material reciclabil. Rostul acestei piese ține de faptul că ambele materiale sunt biodegradabile. Designer: Poppy Lawman.

www.foldoslo.com

Aspekt – o măsuță de cafea, plină de contraste, compusă din două bucăți de lemn cu margini tăiate pe rotund și îmbinate într-un mod ce oferă o altă perspectivă de câte ori îi schimbi poziția în încăpere. Designer: Tobias Berg.

www.foldoslo.com

Struktur reprezintă un corp de iluminat absolut inedit, permițând utilizatorului o privire atât dinafară, cât și dinăuntru. Lampa pare secționată pe mijloc, astfel că forma neregulată nu se observă decât dacă întorci veioza. Și combinația de materiale surprinde: lemn de stejar îndoit la abur și  hârtie de calc. Designer: Poppy Lawman.

www.foldoslo.com

Rotben este o măsuță de așezat în vecinătatea canapelei sau a fotoliului, cu un design noduros, menit să inspire la atingere. Picioarele sunt realizate dintr-o singură bucată, îndoită în mai multe feluri pentru a transmite senzația de tensiune, dar piesa este cât se poate de stabilă și neclintită. Material: lemn ars. Designer: Anna Maria Ofstedal Eng.

www.foldoslo.com

„Cu toate că începuturile fiecăreia dintre piese a fost diferit, obiectele de design aparțin aceluiași context – o adevărată mișcare concentrată pe calitate, inovație și explorarea resurselor”, se arată pe site-ul expoziției Ny Normal.

 

Publicitate
Publicitate