Iron Art – specialiștii picioarelor pentru mobilă

Tot mai mulți pasionați de design și lucru manual deschid ateliere unde creează piese de mobilier care mai de care mai inovatoare. Găsiți nenumărate exemple în revista Magmob. De data aceasta, vă prezentăm un atelier care s-a specializat în confecționarea de picioare de mobilier.

 +6
Modele variate și personalizate. De... picioare/Iron Art
  |  

În special, de picioare pentru mese de orice fel – masă de dining, consolă pentru hol, măsuță de cafea, chiar și mese de birou. Atelierul se numește Iron Art, întrucât produsele pe care le confecționează sunt în principal din fier. Tot din numele atelierului reiese și faptul că aceste piese componente pentru mobilier sunt realizate cu dragoste pentru artă.

Iron Art are sediul în Ploiești, dar execută piese componente și piese de mobilier pentru clienți din întreaga țară. Prețurile se exprimă în euro și reprezintă o investiție în lucruri de calitate. Majoritatea picioarelor de mobilier sunt create din fier forjat, cu design sofisticat, pline de curbe neașteptate, îndoite și răsucite în așa fel încât să asigure și stabilitate, și un aspect inedit. Picioarele metalice sunt vopsite în câmp electrostatic, cu vopsea pulbere în culori alese pe gustul clienților.

Urmăriți pagina Iron Art pentru promoții de preț! +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art


Tandem – canapea pentru picnic acasă

Ca și cum tot ce se putea inventa la nivel de canapea pentru acasă s-a inventat, au început să apară tot mai multe exemple de mobilier care te ia prin surprindere. În România e disponibil un model de canapea cu ajutorul căreia poți organiza un adevărat picnic în living.

 +4
Canapeaua Tandem este atât de modulară că poți ieși cu ea la picnic/Transforms.ro
  |  

Canapeaua Tandem de la Transforms reprezintă o soluție ingenioasă pentru casele cu suprafețe nu tocmai generoase. Este o canapea care se tot transformă, reușind să arate în mai multe feluri, de la simplă canapea de două locuri, până la o adevărată insulă cu spații de luat masa, de socializat și chiar de dormit confortabil.

Tandem de la Transforms este o canapea modulară și transformabilă, prevăzută cu mai multe elemente ce pot fi folosite în mai multe poziții. Pornind de la poziția unei banale canapele de două persoane, se poate ajunge la o canapea de tip colțar dotată inclusiv cu măsuță rabatabilă. Cele două colțuri sunt de fapt de tip modul, astfel că se pot inclusiv întinde, transformându-se în pat confortabil. Spătarul rămâne pe loc, servind fie ca spătar de canapea, fie ca tăblie de pat. Pozițiile sunt tare variate, permițând proprietarului să folosească canapeaua mereu în altă poziție, în funcție de numărul de persoane care o folosesc sau momentul zilei.

Estetic, canapeaua Tandem este un model plin de viață și culoare, o adevărată piesă-vedetă nu doar prin funcții, ci și prin culoarea roșie combinată parțial cu model în carouri. O piesă de mobilier ingenioasă! +4 www.transforms.ro +4 www.transforms.ro +4 www.transforms.ro
 


Tronul Păunului – istoria celui mai splendid fotoliu regal

Istoria mobilierului merge mult în trecutul omenirii, și ne referim la istoria acelui tip de mobilier cunoscut sub formă de adevărată artă. Vă prezentăm astăzi istoria unuia dintre cele mai prețioase tronuri realizate vreodată: Tronul Păunului!

 +2
Din Tronul Păunului nu a mai rămas decât legenda/Thebetterindia.com
  |  

Tronul Păunului este cunoscut și astăzi drept una dintre minunile pieselor de mobilier, prin bogăția elementelor decorative. A fost construit la mijlocul secolului al XVII-lea, pentru al cincilea împărat mogul al Indiei, Shah Jahan I, care și-a dorit prin acest tron să își afirme puterea și bogăția. Din păcate, o sută de ani mai târziu Tronul Păunului a căzut în mâinile Șahului Iranului, Nader Shah, ca pradă de război și de atunci i s-a pierdut urma.

„Design”
Tronul Păunului era confecționat din lemn; avea dimensiuni menite să asigure confortul deplin al monarhului, arătând într-o oarecare măsură ca un fotoliu cu șezut adânc. Ceea ce l-a făcut atât de special au fost metalele și pietrele prețioase care acopereau în întregime lemnul. Picioarele Tronului Păunului erau îmbrăcate în aur, iar treptele, în argint. Nu mai puțin de 25.000 de pietre prețioase au fost încrustate pe suprafața lui, transformându-l într-o imensă bijuterie. Smaralde, rubine, diamante, perle – cele mai scumpe pietre prețioase au fost folosite la înfrumusețarea Tronului Păunului. Se spune că până și celebrul diamant de 186 de carate Koh-i-Noor ar fi fost încrustat pe suprafața Tronului Păunului.
Numele vine de la cele două cozi de păun care împodobeau spătarul tronului, într-un mod spectaculos, de asemenea încrustate cu bijuterii dintre cele mai prețioase.  +2 www.pinterest.com

Ce s-a întâmplat cu Tronul Păunului?
Din păcate, tocmai frumusețea și bogăția acestui tron i-au atras și distrugerea. A devenit una dintre cele mai râvnite prăzi de război, iar mai mulți cuceritori și-au împărțit pe rând tronul, smulgând din el bucăți tocmai pentru a pune mâna pe metalele și pietrele prețioase care-l acopereau. În timp, i s-a pierdut urma, în schimb legenda lui a inspirat ulterior alte tronuri denumite ale Păunului, confecționate spre afirmarea puterii altor împărați ai lumii.
 


BRC Home Deco – piesa de mobilier a săptămânii

Dintre toate piesele de mobilier pe care vi le prezentăm prin intermediul site-ului Magmob, se întâmplă ca unele să ne placă din cale afară de mult. Săptămâna aceasta am dat peste o masă de dining care iese în evidență în mod special.

 +4
O masă mai mult decât reușită/Brchome.ro
  |  

Este disponibilă prin magazinul de mobilă online BRC Home Deco și îmbină perfect funcționalitatea cu ingeniozitatea designului. Vorbim de o masă extensibilă care, oricât de generoasă ar avea extensia, reușește să-și păstreze designul suav, inspirat din stilul minimalist. Masa de la BRC Home Deco e confecționată din lemn masiv de stejar. Marginile inedit rotunjite ale mesei reprezintă o noutate pe piața mobilei din România.

Contrastul dintre blatul subțire, elegant și robustețea piciorului amplasat central contribuie la încadrarea acestei mese de dining în stilul clasic contemporan, însă elementul cel mai atractiv îl reprezintă contrastul cromatic din blat și extensie. Același contrast se repetă la nivelul piciorului în forma literei X, de data aceasta elementul gri fiind unul strict decorativ. Combinația de finisaj natural de lemn masiv și culoarea gri este semnătura magazinului BRC Home Decor, regăsindu-se și la alte piese de mobilier.

Există mai multe variante de dimensiuni ale mesei în poziție inițială, însă extensia are o singură lungime – 550 mm. Așa cum recomandă și furnizorul, masa de la BRC Home Design impune folosirea unui set de scaune tapițate, cu picioare de lemn, pentru punerea în valoare a stilului plin de eleganță modernă al acestei piese. +4 www.brchome.ro +4 www.brchome.ro +4 www.brchome.ro


Rustic Punk – o comodă unicat

Un birou de arhitectură din Brașov ne propune piese de mobilier unicat, capabile nu doar să schimbe atmosfera unei încăperi, ci chiar s-o domine. E vorba de un corp de depozitare de tip comodă, suficient de specială încât să-și găsească locul undeva în centrul atenției.

 +6
Nevoia de inovație duce departe/Barcha.ro
  |  

Biroul de arhitectură este deschis în Brașov se numește B.Archa, dar site-ul lor e deocamdată în construcție. În schimb, funcționează pagina de Facebook, unde piesele de mobilier atrag atenția cu succes. Nouă ne-a atras atenția comoda Rustic Punk, cu un finisaj chiar aparte, și un design în care stilul clasic și cel modern se îmbină de minune.

Rustic Punk e, clar, o piesă a zilelor noastre! Accentul practic cade pe nevoia de depozitare, îndestul satisfăcută: în spatele celor patru uși se regăsește spațiu adânc de depozitare, plus un sertar suplu, în care să se ascundă în ordine diverse mărunțișuri. Piesa este una geometrică, dreptunghiulară, și nu foarte înaltă, fiind ideală pentru livinguri sau chiar pentru holuri amenajate cu mare grijă. Din punct de vedere estetic, comoda Rustic Punk atrage privirea mulțumită picioarelor absolut speciale, din crengi groase de copac, îmbrăcate (de dragul stabilității) într-un picior metalic, bine ancorat pe orice suprafață de podea. +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro

Materialele din care a fost realizată comoda Rustic Punk sunt lemn masiv de nuc, finisajul fiind o combinație de ulei și ceară. Tehnica este una tradițională, iar la realizarea perfectă a acestei piese speciale și-au adus contribuția și cei de la COT – o companie specializată în construcția de orgii. +6 www.barcha.ro +6 www.barcha.ro