Configurează-ți masa de lemn la Wood Bucovina!

Stilul rustic cu tușe industriale pare printre preferatele producătorilor tot mai tineri de mobilă din România. În atelierul Wood Bucovina, se realizează splendide mese din lemn masiv, clienții având posibilitatea să-și aleagă toate detaliile și să afle prețul încă dinainte de a lua legătura cu echipa.
 

 +5
Configurează-ți singur masa și află prețul pe site-ul atelierului!/Woodbucovina.ro
  |  

Și asta, mulțumită unui configurator implementat pe pagina online a producătorului Wood Bucovina. Poți opta pentru dimensiunile mesei, forma și cromatica picioarelor, finisajul blatului și chiar modelul muchiei. La finalul schiței, afli și costurile totale, transportul și montajul fiind incluse în preț.

Wood Bucovina s-a specializat în producerea de mese și blaturi pentru baie și bucătărie, din lemn masiv de diferite esențe. Picioarele sunt create în stil industrial, în diverse modele, din metal, vopsite în câmp electrostatic. O caracteristică distinctă a meselor Wood Bucovina o reprezintă nodurile și crăpăturile din blaturile de lemn, adică acele așa-zise imperfecțiuni ale lemnului, dar integrate piesei de mobilier pentru a-i da originalitate. În acest fel, aproape că nicio masă de la Wood Bucovina nu prea seamănă cu alta, nici chiar atunci când modelul este același.  +5 www.woodbucovina.ro +5 www.woodbucovina.ro

În portofoliul de piese de mobilă Wood Bucovina nu se regăsesc numai mese, ci și alte mobile din același lemn masiv – comode, blaturi pentru baie, mici corpuri cu rol de depozitare. Se pot realiza pe comandă de la cap la coadă, sau se pot achiziționa direct din magazinul online al producătorului.

„La începutul lui 2019, am pornit la drum cu blaturi unicat din lemn masiv, personalizate cu brandul WOOD Bucovina. Din 2020 ne-am axat în special pe producția de mese, scaune, elemente de mobilier și blaturi mari pentru mobila de bucătărie. Ne dorim să intrăm pe piața HoReCa, dar și o extindere la nivel internațional.” – se arată pe site-ul Wood Bucovina.  +5 www.woodbucovina.ro +5 www.woodbucovina.ro


Trei piese de mobilă inedite din Atelierul cu lemn

Tot mai mulți români decid să transforme pasiunea pentru tâmplărie într-un job pasionant, astfel că nu ducem lipsă de ateliere de mobilier realizat din lemn masiv – chiar lemn recuperat, reciclat, redat folosirii în casă. Un astfel de atelier și-a ales un nume pe cât de simplu, pe atât de sugestiv: Atelier cu lemn.

 +4
Piese de mobilă din lemn recuperat. /Atelierculemn.com
  |  

Este deschis în localitatea Ineu din Bihor și deține deja un portofoliu de colecții diferite, de la oglinzi la mobilier și de la corpuri de iluminat la obiecte de decor. Toate produsele sunt create în acest atelier cu multă migală, din lemn masiv vechi. Și pentru ca fiecare obiect să fie cu adevărat unic, se lucrează manual. Un mod de a face ca piesele de mobilier din Atelier cu lemn să se diferențieze de cele ale concurenței este adoptarea tehnicii asiatice de conservare și protejare a lemnului vechi, și anume tehnica ShoSugiBan.

Tehnica ShoSugiBan
Are avantajul ocrotirii lemnului vechi, dar în același timp adăugă un plus de personalizare piesei, prin nuanța închisă la culoare. Lemnul este ars la suprafață, curățat și dat cu uleiuri care să pună în valoare fibra materialului.

Printre piesele de mobilă cele mai interesante ale Atelierului cu lemn am descoperit:

Masa din bârne vechi cu șemineu – o masă pentru indoor și outdoor, realizată din lemn masiv și dotată cu... șemineu. Pe centrul blatului de lemn al mesei a fost încorporată o cuvă cu rol de șemineu, lungă de un metru și capabilă să încălzească o încăpere de 30mp. Echipa dă asigurări că masa cu șemineu poate fi folosită și la exterior, și la interior, în deplină siguranță. Materiale: lemnul blatul a fost recuperat de la o casă transilvăneană veche de 80 de ani, iar picioarele sunt din oțel vopsit în câmp electrostatic.  +4 www.atelierculemn.com

Comoda tv-băncuța din lemn masiv ars – o piesă nespus de rustică și fermecătoare, ce-și face loc într-un decor contemporan sub forma multifuncționalității. Poate fi o comodă pe care să așezi televizorul sau poate fi o banchetă de hol pe care să te odihnești cu drag când vii acasă. Lungimea este invers proporțională cu înălțimea – lungă de aproape doi metri, dar înaltă de jumătate de metru. Cromatic, este o combinație de lemn ars cu picioare din cupru.  +4 www.atelierculemn.com

Lampa cu led din stejar – o soluție chiar inedită de a pune în lumină, la propriu, frumusețea lemnului de stejar recuperat. Dintr-o bucată de lemn vechi de 150 de ani a ieșit o lampă înaltă, suplă, ce joacă în același timp rol decorativ. Este prevăzută cu benzi led, astfel încât poate oferi lumină, și așezată pe un postament de marmură ce-i garantează stabilitatea.  +4 www.atelierculemn.com

„Dacă îți plac produsele noastre, dar mărimea sau culoarea acestora nu se potrivesc cu ceea ce îți dorești tu și dorești un produs personalizat, o putem face după bunul tău plac. Doar lasă-ne un mesaj la adresa de e-mail: comenzi@atelierculemn.com” – se arată pe site-ul Atelier cu lemn.


Workshop89 – balansoarul lunii octombrie

Nu este tocmai ușor să inovezi într-un domeniu plin de oameni creativi, însă din când în când inspirația te duce acolo unde trebuie. În magazinul virtual al unui atelier de mobilier industrial am descoperit o piesă de mobilier care impresionează prin design.

 +67
Mobilier cu adevărat inovator./Workshop89.com  
  |  

Este vorba despre atelierul Worksop89, deschis în Focșani. Între piesele de mobilier masive, domnește un balansoar gata să spargă tiparele prin soluția găsită la nivelul picioarelor. În loc de obișnuitele „bărcuțe” pe care să se balanseze înainte și înapoi, balansoarul celor de la Worksop89 este dotat cu două cercuri metalice, așezate (aparent) într-un echilibru precar. Cercurile se întrepătrund, sprijinindu-se unul de celălalt și asigurând o stabilitate neașteptată, dar și o mișcare rotativă care să corespundă ideii de balansare.  +67 www.workshop89.com

Forma rotundă a bazei acestui balansoar contrastează plăcut cu forma pătrățoasă a spătarului și șezutului, croite generos dintr-o piele cu model geometric cusut. Este un balansoar tare comod, chit că lipsesc brațele, potrivit celor care doresc să îmbine nevoia de confort cu designul curat, simplu și totuși inovator.

Stilul balansoarului se înscrie în cel industrial cu unele tușe vintage, rezultând o piesă spectaculoasă, potrivită unei amenajări moderne, inedite. Balansoarul din piele este de uz indoor și își poate găsi locul fie într-un living în fața televizorului, fie în dormitor, în colțul de citit.

Despre Workshop89
Atelierul a fost deschis sub forma unei afaceri de familie, bazându-se pe pasiunea pentru crearea de piese de mobilier inovatoare. S-au specializat în stilul industrial, folosind în fel și chip doar trei tipuri de material: metal, lemn și rășină epoxidică.


Together – cât de modulară poate fi o canapea nemțească

La nivel internațional, designul canapelei evoluează spre simplificare maximă, direct proporțional cu nivelul de funcționalitate. Unul dintre cele mai apreciate branduri de canapele, la târgurile de profil pe plan european, este Bruehl cu sediul în Germania.

 

 +5
Marca Bruehl, un producător de mobilier cu experiență din 1948./Bruehl.com  
  |  

Iar zilele trecute, echipa Bruehl a lansat pe piață un model de canapea în deplină armonie cu trendul simplității confortabile. Este vorba de Together, o canapea modulară, gata să ia forma și dimensiunile cerute de client, în cel mai simplu mod. Poate fi oricât de mult lungită, în forma literei L sau a literei U, la fel cum poate fi adaptată unei suprafețe reduse, limitându-se la câteva module. Pentru că este o canapea modulară – cea mai bună soluție pentru personalizarea unei piese de mobilier.

Caracteristici garantate de producător: nivel de fermitate mediu – nici prea moale, nici prea tare, de unde rezultă o senzație de confort deplin la nivelul șezutului. Cât despre spătar, acesta se regăsește fie în variantă lungă, prevăzută cu brațe mari, fie în variantă mică, cu brațe scurte. Atunci când vorbim de folosirea unui singur modul, cu rol de fotoliu, sau a două module, cu rol de canapea micuță, Together vine cu un spătar rotunjit ce ține loc și de brațe.

În ton cu nevoia de întreținere ușoară, canapeaua Together de la Bruehl are tapițeria detașabilă, putând fi deci dată jos pentru curățare periodică. Se potrivește amenajărilor cu mobilă joasă, transmițând o impresie de tihnă, de intimitate. Producătorul a inclus în cadrul acestui model și o măsuță de cafea scundă, de integrat între module sau în completarea acestora. Canapeaua este disponibilă în mai multe nuanțe de culoare, în general pastelate.  +5 www.bruehl.com

Despre Bruehl

Producător de scaune și canapele, fabrica Bruehl funcționează încă din 1948. Pentru zilele noastre, este un exemplu de bune practici, bazându-și producția pe standarde în vogă: ecologie, durabilitate, energie verde, economisirea resurselor. Secretul acestui producător: un amestec echilibrat de muncă manuală și tehnică de ultimă generație.  +5 www.bruehl.com +5 www.bruehl.com +5 www.bruehl.com

 


Poesia – o canapea chiar de poveste

Cum ar fi să ai acasă o canapea ca un vis de confortabilă, aspectuoasă și adaptată nevoilor tale? Într-un magazin de mobilier din București am descoperit un model de canapea care arată complet diferit de ce ne-am obișnuit să avem acasă.

 +4
Design inovator, funcționalitate absolută – de la Alberta Casa.  
  |  

Canapeaua poartă, pe bună dreptate, numele Poesia și chiar pare desprinsă dintr-un poem închinat confortului acasă. Se poate precomanda în cadrul magazinului de mobilier Alberta Casa, fiind vorba de un model destul de nou pentru piața românească.

Canapeaua Poesia își are originea în mobilierul de inspirație turcească – pare o pernă nespus de moale și adâncă în care să-ți găsești răsfățul la finalul unei zile aglomerate. De fapt, se și compune dintr-un șezut sub formă de pernă, un șezut lat, pe care să te rostogolești eventual, odihnindu-te în orice poziție dorești. Ca brațe și spătar, canapeaua Poesia se folosește de aceleași elemente atipice: niște perne rulate, de dimensiuni diferite, asigurând stabilitate deplină atunci când te sprijini.

Canapeaua Poesia are caracteristica modularității, foarte căutată în zilele noastre, astfel că elementele sale pot fi mutate în mai multe poziții, obținându-se fie o canapea de colț, fie un pat spațios, fie o canapea lungă cu trei locuri. Nivelul de confort la folosire este dat de umplutura din spumă cu memorie. În componența canapelei se regăsesc un corp de două locuri, un taburet și un fotoliu, de configurat de fiecare după bunul plac.

În cadrul colecțiilor de mobilier de la Alberta Casa, canapeaua Poesia face parte din categoria pieselor de mobilier luxury, fiind disponibilă doar la comandă. Din această categorie mai face parte și colțarul cu același nume, disponibil într-o nuanță rozalie și dispunând de mai multe elemente modulare.  +4 www.albertacasa.ro +4 www.albertacasa.ro +4 www.albertacasa.ro