Extra Bold – un scaun EXTRAconfortabil

Se întâmplă uneori ca măiestria designului să țină de diferența dintre ce este și ce pare a fi. Spre exemplu, un studio de design din Elveția a conceput o piesă de mobilier pe cât de aparent neconfortabilă, pe atât de funcționabilă în realitate.

 +3
Când designul contrazice funcționalitatea./Designwanted.com  
  |  

Studioul de design poartă denumirea Big Game și a creat pentru un brand de mobilă din Franța un scaun de senzație cu un nume nespus de potrivit – Extra Bold. Scaunul uluiește prin ineditul combinației de forme, prin simplitatea designului și a materialelor, dar în special uimește prin contrastul dintre felul cum arată și felul cum se simte.

Două tuburi sprijinindu-se unul de celălalt într-un chip firav lasă impresia unui scaun gata să se prăbușească – de fapt, nici măcar nu pare scaun pe care să te așezi. Nu are spătar plin, nu are șezut, ci doar un contur moale. Cum să stai pe el? Ei bine, este unul dintre cele mai confortabile scaune de tip minimalist!

Extra Bold constă din două unități tubulare înclinate, ale căror rotunjimi joacă rol multiplu – brațe, picioare, spătar și șezut. Tuburile sunt umflate cu o spumă specială care le face nespus de confortabile și rezistente. Așezându-te pe scaunul Extra Bold, te cufunzi tihnit în tapițeria tubulară, stabilă și mângâietoare în același timp.

Scaunul Extra Bold se găsește la vânzare online în mai multe variante cromatice, toate nespus de tinerești, intense, gata să atragă privirile acasă sau la birou. Este o piesă în adevăratul spirit al minimalismului și face parte dintr-o colecție în care se mai regăsesc o banchetă și o oglindă.  +3 www.moustache.fr +3 www.moustache.fr


Cât de albastră poate fi mobila din living?

Deși în teorie, culoarea intensă se folosește la amenajarea interioarelor sub formă culorii de accent, reprezentând doar 10% din spațiul încăperii, merită încercată și altfel: sub forma unor piese de mobilier cu rol central. Chiar și în living.

 +19
O întrebare la care răspunde Wood Mood./Woodmood.com.ro    
  |  

Spre exemplu, culoarea albastră, cu o nuanță intensă, vibrantă care să ia ochii. Ai curaj să o integrezi principalei încăperi a casei? Adică în living. O vei vedea zilnic și o vor vedea și prietenii care-ți vor trece pragul. Ce-i drept, nu găsești pe piața de mobilier prea multe oferte de mobilier albastru intens.

Am găsit însă două astfel de piese într-un magazin online ce comercializează mobilă din lemn masiv, PAL cu furnir de lemn, PAL și MDF. Este vorba despre un bufet practic, respectiv despre o piesă aparținând colecției de mobilier media. Ambele poartă aceeași denumire, Ramden, și sunt realizate dintr-o combinație de lemn și PAL, prevăzute cu decoruri inspirate de stilul rustic – decor Herringbone, și decor Diamand.   +19 www.woodmood.com.ro +19 www.woodmood.com.ro  +19 www.woodmood.com.ro

Bufetul Diamond se potrivește drept piesă-vedetă într-o amenajare oricât de sobră sau dimpotrivă, colorată, fiind prin aspect și nuanță ușor de adaptat mai multor stiluri: modern, clasic, shabby-chic. Oferă trei spații de depozitare generoase, închise cu uși prevăzute cu deschidere push-to-open.  Picioarele sunt din lemn de mesteacăn, cu finisaj lucios.

Dincolo de nuanțele inedite ale mobilierului, Wood Mood mai are și o altă calitate: oferă transportul gratuit, indiferent de valoarea comenzii.


DuMonde: oferte de neratat la canapele și colțare

Curge cu oferte de preț și nu numai la DuMonde! Pentru cei dornici să înlocuiască canapeaua cea veche cu una care să schimbe atmosfera amenajării și să reziste foarte bine în timp magazinul DuMonde este locul ideal de cumpărături în această perioadă.

 +16
O campanie de vară, sub forma unei investiții trainice./Dumonde.ro  
  |  

Magazinul DuMonde este deschis în Sibiu, dar livrează mobilier în toată România. Campania momentului este una fierbinte, constând în reduceri de preț de până la 37% pentru canapele și colțare, dar avantajele perioadei nu se opresc aici.

Nu e clar când se încheie această perioadă, cu atât mai mult merită prinsă oferta pe moment. Întreaga colecție de canapele și colțare DuMonde beneficiază acum de prețuri reduse, dar acesta nu este singurul argument. Fabricate în Germania, aceste piese de mobilier sunt menite să se integreze de minune unor stiluri diverse de amenajare, de la vintage până la minimalist. Acoperă o gamă variată, pe piața românească, de culori, aici găsindu-se unele dintre cele mai colorate canapele și colțare din țară. Roz, verde smarald, roșu rubiniu, albastru intens, ruginiu îndrăzneț sau verde kiwi sunt câteva dintre nuanțele ce caracterizează colecția de canapele DuMonde.

Alte câștiguri propuse clienților în această perioadă:
•    Cu o abonare la Newsletterul companiei, câștigi un cupon cu reducere de 50 de lei la prima comandă de mobilier, plasată pe site-ul Dumonde.
•    Livrare rapidă, în doar 48 de ore!
•    Transport gratuit în toată țara pentru produsele aflate în colecția „Livrare rapidă”.

Despre DuMonde:
„Compania a fost fondată din pasiune și angajament pentru tine, cu experiență în vânzarea de mobilă online. Dovada calității pieselor noastre de mobilier stă în numărul de peste 300.000 de clienți”, se arată pe site-ul magazinului online DuMonde.

 +16 www.dumonde.ro +16 www.dumonde.ro +16 www.dumonde.ro +16 www.dumonde.ro


Montana: mobilier cu inserții neașteptate

Funcționând încă din 2009 sub sloganul „mobilă cu tradiție din Țara Moților”, Montana se numără printre producătorii de mobilier în pas cu originalitatea. În portofoliul său se regăsesc colecții dintre cele mai variate ca stil, trei dintre acestea atrăgând în mod special atenția.

 +4
Inserții de beton, ardezie sau metal./Mobilamontana.ro  
  |  

Cu toate că piesele de mobilă Montana se pot integra ușor unei amenajări în stil clasic, dispun de elemente care să le scoată în evidență. Spre exemplu, inserțiile din materiale mai puțin obișnuite pentru mobila de acasă.

 +4 www.mobilamontana.ro În colecția Beton se găsesc mai multe modele de mese cu aspect clasic, uneori rustic, având însă o combinație inedită de materiale: beton și lemn. Și asta într-o asamblare exact invers decât te-ai fi așteptat. Picioarele meselor sunt din lemn de stejar în finisaj natural, iar blatul este din beton, cu o inserție discretă de lemn de stejar. Rezultatul? Mese trainice, solide, impunătoare și, mai ales, rezistente atât în spații indoor, cât și outdoor.

 +4 www.mobilamontana.ro Colecția Gotham cuprinde piese de mobilier cu rol de depozitare, în speță bufete și comode. Interesantă este combinația sobră de cadru metalic și lemn învechit în mod natural, ușile acestor piese având o textură spectaculoasă, ca de plăcuțe ieșite în relief. Finisajul negru contribuie la efectul de eleganță cumpătată și recomandă această colecție amenajărilor în mai multe stiluri.

 +4 www.mobilamontana.ro O colecție care se înscrie în același tipar al combinațiilor interesante este Siona. Aici elementul surpriză este ardezia, folosită atât în scop practic (integrată blatului de masă sau bufet), cât și în scop decorativ (ca ornament pentru ușile dulapurilor). Lemnul folosit este cel de stejar, ardezia este de tip flexibil, iar efectul cromatic este unul caracterizat prin deplină armonie.

Fabrica Montana Câmpeni se găsește în județul Alba, iar mobilierul se vinde prin magazine partenere. Pe lângă colecțiile de serie, la Montana se poate comanda mobilier pe dimensiunile și preferințele estetice ale clientului. Serviciile acestui producător includ consultanță, suport în ce privește măsurătorile, transport și la nevoi montaj.


Istoria mobilierului: 3 scaune ultrafaimoase

Când vine vorba de cultură generală, se regăsesc printre cunoștințele elementare și câteva informații din istoria mobilierului. Spre exemplu, despre piese de mobilă cu rol de „icon” cel puțin în secolul XX. Iată trei modele de scaun care au scris istorie.

 +4
Nu se poate să nu le cunoști!/Mobirom.ro  
  |  

Se regăsesc astăzi în mai toate casele din lume, sub diverse forme și interpretări, dar au pornit de la un model de scaun în vogă cu zeci (sau chiar sute) de ani în urmă. Să le luăm pe rând:

 +4 www.thonet.com.au Scaunul Thonet. Nu se poate să nu-l știi. A fost inventat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la curtea imperială a Austriei și s-a vândut într-un număr record de exemplare. Secretul? A fost primul model de scaun care a folosit tehnica curbării lemnului. Pur și simplu, a creat o revoluție. Un spătar curbat, un șezut perfect rotund, patru picioare dintre care două de sine stătătoare și celelalte două reprezentând prelungirea spătarului. A fost denumit scaunul Thonet nr.14 și de-a lungul timpului a fost remodelat, preluat, reinterpretat până ce variantelor de design li s-a pierdut numărul. Astăzi, la noi în țară, există un producător de scaune destinate industriei HoReCa, scaune fabricate după tehnica originală Thonet, de curbare a lemnului.

 +4 www.somnexpo.ro Scaunul outdoor Adirondack. Sigur îl știi, deși îți poate părea un model contemporan. Nici gând. A fost inventat în anul 1902 de Thomas Lee care i-a dat această denumire după peisajul care l-a inspirat – Munții Adirondack din nordul SUA. Este acel scaun din lemn (mai bine zis din 11 elemente de lemn) în care simți că te poți cufunda pentru a inspira tot aerul naturii. În următoarea perioadă de timp, a cunoscut faima nu sub forma unui scaun pentru familie, ci pentru sanatoriile de bolnavi de plămâni. Șezutul adânc și brațele înalte, amplasate în unghi larg, asigură corpului o poziție ideală pentru respirat din tot plămânul. Astăzi, scaunul Adirondack și-a păstrat destul de mult caracteristicile originale, putând fi ușor recunoscut, indiferent de adăugirile la nivel estetic.

 +4 www.knoll.com Scaunul Barcelona. Sau cel mai faimos scaun folosit în amenajările de design interior cu pretenții. Acest model a fost inventat de Ludwig van der Rohe și Lilly Reich în 1929, sub deviza „mai puțin înseamnă mai mult”, și reprezintă un model încă nespus de modern. Combină aspectul simplu cu întrepătrunderea unor elemente complexe și constă într-un cadru metalic – picioarele ușor curbate sunt îmbinate sub forma literei X, ceea ce nu se observă decât din lateral. Șezutul și spătarul sunt din piele, au dimensiuni aproape egale și lasă impresia unei simplități desăvârșite. Este unul dintre modelele de scaun cele mai folosite în variante nespus de apropiate de modelul original.

Evident, istoria mobilierului a cunoscut mult mai multe scaune de tip icoană, dar acestea trei sunt pe cât de faimoase, pe atât de încă actuale.