FÖREMÅL – colecția IKEA de obiecte frumoase, urâte, minunate

Colecția limitată FÖREMÅL prezintă o altă perspectivă a moștenirii suedeze în domeniul designului. De la ghivece în formă de craniu, sfeșnice în formă de câine, și multe alte capodopere surprinzătoare, cele 35 de obiecte disponibile în această colecție sunt „frumoase, urâte și minunate” în același timp.

 +4
Obiecte și accesorii decorative în ediție limitată/Ikea.ro
  |  

Colecția ediție limitată FÖREMÅL constă în printuri neașteptate pe covoare, cutii, perne și pături, precum și vase ceramice neobișnuite și lumânări în formă de câini, ciuperci, cranii și pești. Colecția este plină de subiecte de conversație, exact așa cum ar trebui să fie un cadou! Câteva obiecte sunt împachetate frumos în aluminiu și vin în cutii de cadou gata de livrare, iar fiecare piesă moștenește elemente de design care continuă să inspire prospețime, modernitate și noutate, combinând arta exclusivistă și farmecul cotidianului.

Colecția a fost creată de Per B. Sundberg, cunoscut sub numele de Pelle, este unul dintre cei mai provocatori artiști din Suedia, faimos pentru umorul absurd al creațiilor sale. +4 www.IKEA.ro

„Fiecare piesă din colecția FÖREMÅL este specială, reprezentând mai mult decât o funcție și trecând dincolo de rațiune. Atunci când iau ceva deja existent și îi adaug alte elemente, eu creez un nou context care devine interesant,” spune Sundberg. +4 www.IKEA.ro

Fiecare piesă FÖREMÅL este diferită, reprezentând mai mult decât o funcție și trecând dincolo de rațiune. Prin urmare, dacă dorești să îți arăți latura excentrică, această colecție are cu siguranță câteva piese pentru tine.
 +4 www.IKEA.ro
Această bizară colecție limitată este acum disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.


iSaloni 2018 - Trendurile anului în living

iSaloni a stabilit câteva trenduri noi în ce privește amenajarea livingurilor. La acest eveniment au fost prezenți cei mai prestigioși producători de mobilă din întreaga lume, dar și designeri dispuși să scrie istorie pentru locuințele private.

 +4
iSaloni la tine în living/salonemilano.it
  |  

Trendurile au la bază câteva dintre inovațiile prezentate la diversele standuri internaționale ale târgului iSaloni 2018. Le prezentăm prin prisma pieselor de mobilier:


Mobilă înflorată de la Angelo Cappellini +4 www.salonemilano.it
Pentru că în Italia, în special la Milano, confortul și eleganța clasică merg mână în mână, Angelo Cappellini a expus un fotoliu pe cât de luxos, pe atât de incitant. Spătarul este rotunjit, pentru a odihni perfect coloana vertebrală, și înalt, ca un adăpost. Senzațională este și tapiseria acestui fotoliu: din mătase pictată.


Gray by Gervasoni +4 www.salonemilano.it
Cel mai nou model Gray al companiei Gervasoni a căpătat un aer exotic, ca de vacanță într-o țară caldă și îndepărtată. Acest model de scaun pentru living este din lemn natural, foarte robust prin designul jucăuș. Spătarul rotunjit lasă impresia unei îmbrățișări, dar modelul găurit impune folosirea unei pernuțe decorative. Se poate folosi inclusiv pe terasă, fiind ușor de integrat unei atmosfere outdoor.


Kaboom by Pulpo +4 www.salonemilano.it
O canapea de mare succes, disponibilă din acest an într-o variantă de mobilă tapițată cu catifea de cea mai bună calitate, Kaboom știe să se așeze în centrul atenției. Spătarul este scund, în forma literei C, iar șezutul este adânc și lat, de asemenea rotunjit pe margini. Rezultă o canapea care redefinește noțiunea de confort – produsul a fost special creat pentru iSaloni.
Inovator!


Cea mai vândută măsuță de la Urban Woods

O tânără echipă de producători de mobilier din lemn recuperat cucerește inimile iubitorilor de frumos nu doar prin piesele de mobilă create, ci și prin opțiunile de personalizare a acestora. Astfel că una dintre cele mai vândute măsuțe de cafea Urban Woods a devenit cea personalizată de chiar cei care au cumpărat-o.

 +3
Lemn masiv și metal subțire - esența unei piese de mobilier pe placul românilor/Urbanwoods.ro
  |  

Măsuța Black&Gold Essence de la Urban Woods este o mică bijuterie pentru living, de dimensiuni ideale pentru relaxarea din pauza de cafea. Scundă și cochetă, constă într-o combinație de lemn masiv și metal subțire. Blatul onorează vârsta și imperfecțiunile minunate ale lemnului, imperfecțiuni transformate în calități estetice.

 +3 www.urbanwoods.roAșa se explică forma geometrică întreruptă. Picioarele foarte subțiri și grațioase compensează masivitatea lemnului, dar asigură stabilitatea mesei. În varianta propusă de Urban Woods, masa Black&Gold Essence are blatul vopsit în negru mat, picioarele fiind aurii – o combinație modernă pentru case contemporane. Însă producătorii încurajează clienții să aleagă ei înșiși combinația cromatică dintre blat și picioare, ceea s-a bucurat de mare succes. Această măsuță Urban Woods a devenit una dintre cele mai vândute ale producătorului.

 +3 www.urbanwoods.ro
Urban Woods lucrează cu materiale naturale, cu precădere cu lemn, dar o face în mod responsabil. Adică folosind lemn recuperat – copaci foarte bătrâni, atât din curțile oamenilor, cât și din spațiile publice. E vorba de copaci ce urmează a fi tăiați din cauza vârstei. Astfel că unele dintre piesele lor de mobilier sunt confecționate chiar din bucăți de lemn cu vârste seculare.
 


Carel: odă lemnului

Deși în trend este stilul minimalist, marcat de multifuncționalitate și modularitate, pentru a specula vizual și funcțional întreg spațiul locuinței, de multe ori suntem purtați de dor către mobilierul masiv, din materiale rezistente și naturale. Carel este unul dintre acei producători de mobilă care se transmite din generație în generație.

 +2
O masă modernă, dar executată cu seriozitatea de pe vremuri/Carel.ro
  |  

Așa că astăzi vă prezentăm un nou model de masă pentru living, de la Carel. Acest produs a fost recent lansat de chipa Carel și combină clasicul material natural – lemnul, cu o pereche de picioare atipice – din sticlă! E o alegere îndrăzneață, care face ca stilul clasic să reîntinerească, găsindu-și locul în interioare oricât de actual amenajate. +2 www.carel.ro
Picioarele sunt rezistente, deși subțiri și transparența sticlei are menirea de a asigura blatului de masă rolul principal. De altfel, acest blat din lemn masiv înduioșează prin liniile naturale, fiind păstrate cât mai fidel marginile neregulate ale mesei. Vorbim de o piesă de mobilier impunătoare și totuși modernă, ușor de integrat unui dining, dar și unui spațiu office de acasă. Designul onorează natura.


Mobilier ATIPIC pentru televizorul din living

În țările occidentale televizorul nu reprezintă, așa ca în România, principalul mod de divertisment al familiei, astfel că adesea designerii de mobilier se concentrează nu neapărat pe integrarea lui estetică, cât pe ascunderea lui la propriu.

 +5
Cum este integrat televizorul livingurilor moderne din țările occidentale? Cu inteligență și spirit estetic/Architecturendesign.net
  |  

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai neobișnuite soluții pe care străinii le folosesc pentru a da televizorului doar o funcție temporară.
Trinell este un model de corp de mobilier multimedia cu șemineu inclus. Nenumăratele spații de depozitare fac în așa fel încât televizorul se pierde în decorul mobilierului, iar în ce privește cablurile sau alte dispozitive de ascuns, acestea sunt depozitate în sertarele inferioare, de o parte și de alta a șemineului.  +5 www.ashleyfurniturehomestore.com Șemineu și televizor - 2 în 1


Amplasarea televizorului și altor electronice în dulapuri cochete este cea mai la îndemână soluție, de pus în practică nu doar în living, ci și în dormitor sau în bucătărie. E nevoie, ce-i drept, de un dulap adaptat aparaturii multimedia, cu spații de depozitare specifice și cu găuri de intrare prin spate a cablurilor electrice. Dar acestea sunt detalii insignifiante.  +5 www.freethemes.co Un dulap pentru... televizor


Și există, evident, oricând opțiunea de a ascunde integral televizorul, într-o piesă de mobilier aparent banală – cu design clasic, finisaj în mai multe variante cromatice și cu aspectul unei comode de amplasat pe unul dintre pereții încăperii. De fapt, e vorba de modelul de comodă tv Elevate, prevăzută cu un lift interior pentru televizor. +5 www.wayfair.com O simplă comodă clasică  +5 www.wayfair.com ... în care se ascunde televizorul