Goyo – scaunul dintr-un bol tibetan


Ce obții dacă pui laolaltă un designer coreean și câteva instrumente tradiționale tibetane? O nebunie de scaun care te ajută în clipele în care preferi să te retragi în interiorul tău, departe de zgomotul zilei sau de oamenii din jur. A fost denumit Goyo.

 +3
Design incredibil inspirat din tradiția tibetană./Designboom.com  
  |  

Scaunul Goyo reprezintă creația inedită a designerului Lee Ye Chan și dincolo de funcționalitate reprezintă o piesă de la care abia îți iei ochii. Practic, ce este? Un uriaș bol tibetan, după modelul celor folosite de călugării tibetani în cadrul unor ritualuri sacre, în care a fost încastrat un scaun din lemn de arțar, aparent dintr-o singură fâșie cursivă, aplecată, înclinată, cursă și îndoită ca și cum ar fi fost o simplă panglică ușoară. Conceptul gravitează în jurul unui scaun pentru meditație.

„Mulți oameni suferă de singurătate, iar leacul stă în meditație. Atunci când meditezi, tinzi să te așezi pe canapea sau chiar pe niște perne. Însă cu atât mai important poate fi un spațiu anume conceput pentru meditație. Te poți așeza într-un bol muzical și medita în liniște în timp ce lași rezonanța sunetului să te învăluie”, a explicat designerul Lee Ye Chan pentru site-ul Designboom.com.  +3 www.designboom.com +3 www.designboom.com

Practic, vorbim de un bol tibetan, construit la scală umană din oțel organic, în care se încapsulează o structură lemnoasă, cu spătar înclinat confortabil, având forme rotunde. Dacă lovești ușor partea metalică a scaunului Goyo, provoci o serie de vibrații ușoare ce dau o stare de liniște și confort, ajutându-te să meditezi. Modul de îmbinare a picioarelor este demn de admirație, inspirând armonie deplină.

Proiectul a fost prezentat de designerul coreean pe platforma online Designboom.com, spre popularizare, fiind deocamdată în stadiu de prototip.


Tortellino – un fotoliu-surpriză, produs în România

Magazinele Divanissimi sunt veșnic pline de canapele și fotolii cu design contemporan, având drept criteriu de expunere în showroom nivelul de confort maxim – nu doar pe încercate, ci și estetic. La finalul lunii octombrie ne-au bucurat cu un model de fotoliu de la care să nu-ți poți lua ochii.
 

 +4
Design proaspăt scos din colecțiile de noutăți de la Divanissimi.ro!  
  |  

Fotoliul poartă denumirea Tortellino și este o scumpete de piesă de mobilă pe care să stai confortabil fie la televizor, fie la o cafea cu familia. Sau pe care să-l privești cum asigură încăperii un aer tare cochet și primitor, un aer de „acasă”. Conceptul este uimitor de simplu, dar efectul este pe atât de surprinzător de proaspăt. Bazat pe o combinație a formelor geometrice, Tortellino are șezutul sub forma unui taburet rotund și bombat ca o bilă, iar spătarul se constituie într-un element simplu, dreptunghiular cu margini rotunjite.  +4 www.divanissimi.ro

Se stă comod pe fotoliul Tortellino, în special mulțumită șezutului. La acest aspect, contribuie și tapițeria din lână. Este un fotoliu stabil, robust și rezistent, așezat pe picioare scurte, dar serioase; legătura dintre spătar și șezut o face un element suplu, inspirat de postura corectă a coloanei vertebrale.

Fotoliul Tortellino de la Divanissimi a fost lansat în patru variante de culoare: alb, albastru, roșu bordeaux și o combinație florală de alb și roșu. Dimensiuni: înălțimea este de 70 cm, iar lungimea nu depășește 80 de cm – deci, pe scurt, un fotoliu nespus de confortabil, ocupând tare puțin loc. Dar, la cât de original arată, merită să stea în centrul încăperii.

„Obiectele frumoase nu sunt niciodată crezute pe cuvânt, ele trebuie mereu sa demonstreze.” – au mărturisit reprezentanții Divanissimi cu ocazia lansării fotoliului Tortellino.  +4 www.divanissimi.ro +4 www.divanissimi.ro


Configurează-ți masa de lemn la Wood Bucovina!

Stilul rustic cu tușe industriale pare printre preferatele producătorilor tot mai tineri de mobilă din România. În atelierul Wood Bucovina, se realizează splendide mese din lemn masiv, clienții având posibilitatea să-și aleagă toate detaliile și să afle prețul încă dinainte de a lua legătura cu echipa.
 

 +5
Configurează-ți singur masa și află prețul pe site-ul atelierului!/Woodbucovina.ro
  |  

Și asta, mulțumită unui configurator implementat pe pagina online a producătorului Wood Bucovina. Poți opta pentru dimensiunile mesei, forma și cromatica picioarelor, finisajul blatului și chiar modelul muchiei. La finalul schiței, afli și costurile totale, transportul și montajul fiind incluse în preț.

Wood Bucovina s-a specializat în producerea de mese și blaturi pentru baie și bucătărie, din lemn masiv de diferite esențe. Picioarele sunt create în stil industrial, în diverse modele, din metal, vopsite în câmp electrostatic. O caracteristică distinctă a meselor Wood Bucovina o reprezintă nodurile și crăpăturile din blaturile de lemn, adică acele așa-zise imperfecțiuni ale lemnului, dar integrate piesei de mobilier pentru a-i da originalitate. În acest fel, aproape că nicio masă de la Wood Bucovina nu prea seamănă cu alta, nici chiar atunci când modelul este același.  +5 www.woodbucovina.ro +5 www.woodbucovina.ro

În portofoliul de piese de mobilă Wood Bucovina nu se regăsesc numai mese, ci și alte mobile din același lemn masiv – comode, blaturi pentru baie, mici corpuri cu rol de depozitare. Se pot realiza pe comandă de la cap la coadă, sau se pot achiziționa direct din magazinul online al producătorului.

„La începutul lui 2019, am pornit la drum cu blaturi unicat din lemn masiv, personalizate cu brandul WOOD Bucovina. Din 2020 ne-am axat în special pe producția de mese, scaune, elemente de mobilier și blaturi mari pentru mobila de bucătărie. Ne dorim să intrăm pe piața HoReCa, dar și o extindere la nivel internațional.” – se arată pe site-ul Wood Bucovina.  +5 www.woodbucovina.ro +5 www.woodbucovina.ro


Trei piese de mobilă inedite din Atelierul cu lemn

Tot mai mulți români decid să transforme pasiunea pentru tâmplărie într-un job pasionant, astfel că nu ducem lipsă de ateliere de mobilier realizat din lemn masiv – chiar lemn recuperat, reciclat, redat folosirii în casă. Un astfel de atelier și-a ales un nume pe cât de simplu, pe atât de sugestiv: Atelier cu lemn.

 +4
Piese de mobilă din lemn recuperat. /Atelierculemn.com
  |  

Este deschis în localitatea Ineu din Bihor și deține deja un portofoliu de colecții diferite, de la oglinzi la mobilier și de la corpuri de iluminat la obiecte de decor. Toate produsele sunt create în acest atelier cu multă migală, din lemn masiv vechi. Și pentru ca fiecare obiect să fie cu adevărat unic, se lucrează manual. Un mod de a face ca piesele de mobilier din Atelier cu lemn să se diferențieze de cele ale concurenței este adoptarea tehnicii asiatice de conservare și protejare a lemnului vechi, și anume tehnica ShoSugiBan.

Tehnica ShoSugiBan
Are avantajul ocrotirii lemnului vechi, dar în același timp adăugă un plus de personalizare piesei, prin nuanța închisă la culoare. Lemnul este ars la suprafață, curățat și dat cu uleiuri care să pună în valoare fibra materialului.

Printre piesele de mobilă cele mai interesante ale Atelierului cu lemn am descoperit:

Masa din bârne vechi cu șemineu – o masă pentru indoor și outdoor, realizată din lemn masiv și dotată cu... șemineu. Pe centrul blatului de lemn al mesei a fost încorporată o cuvă cu rol de șemineu, lungă de un metru și capabilă să încălzească o încăpere de 30mp. Echipa dă asigurări că masa cu șemineu poate fi folosită și la exterior, și la interior, în deplină siguranță. Materiale: lemnul blatul a fost recuperat de la o casă transilvăneană veche de 80 de ani, iar picioarele sunt din oțel vopsit în câmp electrostatic.  +4 www.atelierculemn.com

Comoda tv-băncuța din lemn masiv ars – o piesă nespus de rustică și fermecătoare, ce-și face loc într-un decor contemporan sub forma multifuncționalității. Poate fi o comodă pe care să așezi televizorul sau poate fi o banchetă de hol pe care să te odihnești cu drag când vii acasă. Lungimea este invers proporțională cu înălțimea – lungă de aproape doi metri, dar înaltă de jumătate de metru. Cromatic, este o combinație de lemn ars cu picioare din cupru.  +4 www.atelierculemn.com

Lampa cu led din stejar – o soluție chiar inedită de a pune în lumină, la propriu, frumusețea lemnului de stejar recuperat. Dintr-o bucată de lemn vechi de 150 de ani a ieșit o lampă înaltă, suplă, ce joacă în același timp rol decorativ. Este prevăzută cu benzi led, astfel încât poate oferi lumină, și așezată pe un postament de marmură ce-i garantează stabilitatea.  +4 www.atelierculemn.com

„Dacă îți plac produsele noastre, dar mărimea sau culoarea acestora nu se potrivesc cu ceea ce îți dorești tu și dorești un produs personalizat, o putem face după bunul tău plac. Doar lasă-ne un mesaj la adresa de e-mail: comenzi@atelierculemn.com” – se arată pe site-ul Atelier cu lemn.


Workshop89 – balansoarul lunii octombrie

Nu este tocmai ușor să inovezi într-un domeniu plin de oameni creativi, însă din când în când inspirația te duce acolo unde trebuie. În magazinul virtual al unui atelier de mobilier industrial am descoperit o piesă de mobilier care impresionează prin design.

 +67
Mobilier cu adevărat inovator./Workshop89.com  
  |  

Este vorba despre atelierul Worksop89, deschis în Focșani. Între piesele de mobilier masive, domnește un balansoar gata să spargă tiparele prin soluția găsită la nivelul picioarelor. În loc de obișnuitele „bărcuțe” pe care să se balanseze înainte și înapoi, balansoarul celor de la Worksop89 este dotat cu două cercuri metalice, așezate (aparent) într-un echilibru precar. Cercurile se întrepătrund, sprijinindu-se unul de celălalt și asigurând o stabilitate neașteptată, dar și o mișcare rotativă care să corespundă ideii de balansare.  +67 www.workshop89.com

Forma rotundă a bazei acestui balansoar contrastează plăcut cu forma pătrățoasă a spătarului și șezutului, croite generos dintr-o piele cu model geometric cusut. Este un balansoar tare comod, chit că lipsesc brațele, potrivit celor care doresc să îmbine nevoia de confort cu designul curat, simplu și totuși inovator.

Stilul balansoarului se înscrie în cel industrial cu unele tușe vintage, rezultând o piesă spectaculoasă, potrivită unei amenajări moderne, inedite. Balansoarul din piele este de uz indoor și își poate găsi locul fie într-un living în fața televizorului, fie în dormitor, în colțul de citit.

Despre Workshop89
Atelierul a fost deschis sub forma unei afaceri de familie, bazându-se pe pasiunea pentru crearea de piese de mobilier inovatoare. S-au specializat în stilul industrial, folosind în fel și chip doar trei tipuri de material: metal, lemn și rășină epoxidică.