MAM Bricolaj - trei mese SUPERpliabile

Dacă vreți și spațiu în living, dar și zonă de dining, există destul de puține soluții pentru locuințele nu tocmai spațioase. Aceste soluții se referă în general la mobila pliantă. Pentru living, ideal este ca masa de dining să ocupe spațiu doar când e folosită.

 +5
Inovație și funcționalitate/MAM Bricolaj  
  |  

Adică e nevoie de o masă care să se plieze, dar și să arate ceva mai elegant decât mobilierul de picnic. Am găsit trei modele de masă pliabilă la MAM Bricolaj, trei modele inedite și accesibile ca preț. Iată despre ce e vorba:

Center Fold este o masă cu sistem de împăturire; e concepută pentru spațiile office în principiu, astfel că atunci când nu e folosită, stă în picioare, în poziție verticală și blaturile se transformă în... tablă de scris. Mecanismul e pe cât de simplu, pe atât de inovator pentru o masă de dining. Un foarte mare avantaj îl reprezintă faptul că masa e pe rotile, deci indiferent că e deschisă sau închisă, poate fi mutată în orice colț al încăperii fără efort. În poziție strânsă, masa Center Fold măsoară 155 cm înălțime, iar în poziție extinsă măsoară 130 cm. +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

Wenge este o masă pliantă care pornește de la un model deja mult întâlnit în locuințele private, cel al unei console sprijinită pe cadre ce se deschid, transformând piesa în masă lungă de dining. Numai că modelul Wenge, atunci când e închis, nu arată ca o consolă, ci se strânge complet, sub forma unui blat mititel care poate fi ținut ascuns, într-o husă special realizată. +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

Cea mai inedită este însă masa Raft, o adevărată bibliotecuță cu rafturi la vedere, care printr-un mecanism isteț se transformă în doar câteva secunde într-o masă de dining. Interesant este faptul că în momentul transformării, niciunul dintre obiectele așezate pe rafturi nu cade, polițele devenind blat de masă cu cea mai mare ușurință. Dimensiunile sunt satisfăcătoare: 150 cm lungime, 60 cm lățime și 100 cm înălțime.  +5 www.webshop.mam-bricolaj.ro

MAM Bricolaj dispune de două magazine în București, având program zilnic de la 8:00 la 20:00, mai puțin sâmbăta și duminica când magazinele se închid la ora 15:00.


În trend: mobilierul din rattan

Suplu, aerisit, simplu de mutat și asortat, mobilierul din rattan este o adevărată modă în amenajările interioare. Ultima oară a făcut senzație în anii 70 ai secolului trecut, și astăzi revine în forță. Dar începuturile mobilierului din rattan merg cu mult în trecutul omenirii.

 +3
Pe cât de vechi, pe atât de actual/Target.com
  |  

Mobilierul din rattan se numără printre trendurile deja anunțate ale anului 2020. Are toate calitățile pentru o revenire triumfală, aducând cu el și unele accente retro. Dar dincolo de asta, mobilierul din rattan dă o stare de pace, de relaxare, amintind celor mai mulți dintre noi de vremuri în care viața părea mai tihnită. Pentru români, mobilierul din rattan duce cu gândul la casele de vacanță.

 

Istoria mobilei din rattan...
...ne duce cu mult înapoi, în trecutul omenirii. Cu mii de ani în urmă, mobilierul din rattan era la mare preț în Egipt. S-a descoperit un pat împletit din rattan chiar în mormântul lui Tutankhamon,  dar se pare că acest tip de mobilier a fost inventat în India, evoluând din tradiționalele coșuri pe care femeile le purtau ca mijloc de transport pentru bunurile destinate casei. Mobilierul împletit s-a impus apoi și în Roma Antică, aducând un aer exotic și odihnitor în special sub formă de scaune sau fotolii. +3 www.coricraft.co.za +3 www.cb2.com

Ulterior, mobilierul din rattan a cunoscut o nouă perioadă de înflorire abia în secolul al XVII-lea, fiind descoperit de englezi și francezi. Începând cu secolul al XIX-lea, rattan-ul se mută în dormitoare, fiind recomandat sub formă de tăblie pentru pat.  

Mobilierul din rattan va fi în vogă și în anul care vine. E vorba de mobilă de interior, rattanul urmând să se regăsească sub forma unor elemente precum spătar sau șezut, tăblie de pat, blat de masă, uși pentru dulapuri. Explicația? Trendurile anului 2020 urmează a aduce ideea de natural, de mediu înconjurător și mai mult în casele oamenilor moderni, continuând o modă începută încă din anii trecuți.


Iron Art – specialiștii picioarelor pentru mobilă

Tot mai mulți pasionați de design și lucru manual deschid ateliere unde creează piese de mobilier care mai de care mai inovatoare. Găsiți nenumărate exemple în revista Magmob. De data aceasta, vă prezentăm un atelier care s-a specializat în confecționarea de picioare de mobilier.

 +6
Modele variate și personalizate. De... picioare/Iron Art
  |  

În special, de picioare pentru mese de orice fel – masă de dining, consolă pentru hol, măsuță de cafea, chiar și mese de birou. Atelierul se numește Iron Art, întrucât produsele pe care le confecționează sunt în principal din fier. Tot din numele atelierului reiese și faptul că aceste piese componente pentru mobilier sunt realizate cu dragoste pentru artă.

Iron Art are sediul în Ploiești, dar execută piese componente și piese de mobilier pentru clienți din întreaga țară. Prețurile se exprimă în euro și reprezintă o investiție în lucruri de calitate. Majoritatea picioarelor de mobilier sunt create din fier forjat, cu design sofisticat, pline de curbe neașteptate, îndoite și răsucite în așa fel încât să asigure și stabilitate, și un aspect inedit. Picioarele metalice sunt vopsite în câmp electrostatic, cu vopsea pulbere în culori alese pe gustul clienților.

Urmăriți pagina Iron Art pentru promoții de preț! +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art +6 Iron Art


Tandem – canapea pentru picnic acasă

Ca și cum tot ce se putea inventa la nivel de canapea pentru acasă s-a inventat, au început să apară tot mai multe exemple de mobilier care te ia prin surprindere. În România e disponibil un model de canapea cu ajutorul căreia poți organiza un adevărat picnic în living.

 +4
Canapeaua Tandem este atât de modulară că poți ieși cu ea la picnic/Transforms.ro
  |  

Canapeaua Tandem de la Transforms reprezintă o soluție ingenioasă pentru casele cu suprafețe nu tocmai generoase. Este o canapea care se tot transformă, reușind să arate în mai multe feluri, de la simplă canapea de două locuri, până la o adevărată insulă cu spații de luat masa, de socializat și chiar de dormit confortabil.

Tandem de la Transforms este o canapea modulară și transformabilă, prevăzută cu mai multe elemente ce pot fi folosite în mai multe poziții. Pornind de la poziția unei banale canapele de două persoane, se poate ajunge la o canapea de tip colțar dotată inclusiv cu măsuță rabatabilă. Cele două colțuri sunt de fapt de tip modul, astfel că se pot inclusiv întinde, transformându-se în pat confortabil. Spătarul rămâne pe loc, servind fie ca spătar de canapea, fie ca tăblie de pat. Pozițiile sunt tare variate, permițând proprietarului să folosească canapeaua mereu în altă poziție, în funcție de numărul de persoane care o folosesc sau momentul zilei.

Estetic, canapeaua Tandem este un model plin de viață și culoare, o adevărată piesă-vedetă nu doar prin funcții, ci și prin culoarea roșie combinată parțial cu model în carouri. O piesă de mobilier ingenioasă! +4 www.transforms.ro +4 www.transforms.ro +4 www.transforms.ro
 


Tronul Păunului – istoria celui mai splendid fotoliu regal

Istoria mobilierului merge mult în trecutul omenirii, și ne referim la istoria acelui tip de mobilier cunoscut sub formă de adevărată artă. Vă prezentăm astăzi istoria unuia dintre cele mai prețioase tronuri realizate vreodată: Tronul Păunului!

 +2
Din Tronul Păunului nu a mai rămas decât legenda/Thebetterindia.com
  |  

Tronul Păunului este cunoscut și astăzi drept una dintre minunile pieselor de mobilier, prin bogăția elementelor decorative. A fost construit la mijlocul secolului al XVII-lea, pentru al cincilea împărat mogul al Indiei, Shah Jahan I, care și-a dorit prin acest tron să își afirme puterea și bogăția. Din păcate, o sută de ani mai târziu Tronul Păunului a căzut în mâinile Șahului Iranului, Nader Shah, ca pradă de război și de atunci i s-a pierdut urma.

„Design”
Tronul Păunului era confecționat din lemn; avea dimensiuni menite să asigure confortul deplin al monarhului, arătând într-o oarecare măsură ca un fotoliu cu șezut adânc. Ceea ce l-a făcut atât de special au fost metalele și pietrele prețioase care acopereau în întregime lemnul. Picioarele Tronului Păunului erau îmbrăcate în aur, iar treptele, în argint. Nu mai puțin de 25.000 de pietre prețioase au fost încrustate pe suprafața lui, transformându-l într-o imensă bijuterie. Smaralde, rubine, diamante, perle – cele mai scumpe pietre prețioase au fost folosite la înfrumusețarea Tronului Păunului. Se spune că până și celebrul diamant de 186 de carate Koh-i-Noor ar fi fost încrustat pe suprafața Tronului Păunului.
Numele vine de la cele două cozi de păun care împodobeau spătarul tronului, într-un mod spectaculos, de asemenea încrustate cu bijuterii dintre cele mai prețioase.  +2 www.pinterest.com

Ce s-a întâmplat cu Tronul Păunului?
Din păcate, tocmai frumusețea și bogăția acestui tron i-au atras și distrugerea. A devenit una dintre cele mai râvnite prăzi de război, iar mai mulți cuceritori și-au împărțit pe rând tronul, smulgând din el bucăți tocmai pentru a pune mâna pe metalele și pietrele prețioase care-l acopereau. În timp, i s-a pierdut urma, în schimb legenda lui a inspirat ulterior alte tronuri denumite ale Păunului, confecționate spre afirmarea puterii altor împărați ai lumii.