Mara Bella: mobilă DE LUX pentru living

Regallis se numără printre cei mai de succes producători de mobilă de artă din România. Cartea lor de vizită se compune din câteva caracteristici împământenite ale colecțiilor lansate: lemn masiv, sculpturi, tapițerie de lux și intarsii.

Mara Bella de la Regallis - un set pentru relaxare trupească și sufletească
  |  

Regallis adaugă cărții sale de vizită un nou cuvânt cheie: culoarea. În toamna acestui an, Regallis a prezentat în paginile revistei noastre, Magazinul Mobilei, un set de mobilă de artă excepțional: Mara Bella. Setul este destinat amenajării de gală a livingurilor și se compune dintr-o canapea, două fotolii și o măsuță de cafea.

Setul Mara Bella de la Regallis iese din tiparul colecțiilor de artă obișnuite, pritnr-un mix de materiale tradiționale, design clasic și culori contemporane. Mara Bella e inspirat de mobila regală - priviți speteaza sculptată manual a canapelei cu trei locuri clar delimitate! Materiale de lucru: lemnul masiv de paltin și fag. Finisajul este transparent, cu grad mare de luciu, menit a evidenția valoarea lemnului natural. Tapițeria este din mătase lucioasă și plăcută la atingere, cu modele geometrice armonios îmbinate. Noutate: nuanțele de albastru, mai puțin întâlnite în cazul mobilei de artă. Măsuța de cafea a setului Mara Bella are ornamente de intarsie, ceea ce o personalizează în mod evident.

Setul Mara Bella de la Regallis este destinat caselor amenajate în stil clasic, cu accent pe mobila de artă. Se potrivește cuplurilor așezate, oamenilor care iubesc arta și o celebrează chiar și la nivelul mobilei funcționale.


Publicitate

Top 5 taburete cu spații de depozitare

Fără să se încadreze într-un singur stil de amenajare interioară, taburetul corespunde nevoii de maximă funcționalitate într-un design minimalist. Taburetul folosește ca piesă pentru ședere, dar, mai nou, vine și cu funcția de depozitare.

 +7
Taburete cu loc pentru depozitare / Placesinthehome.com
  |  

Adică vorbim despre taburete contemporane, în diverse stiluri de mobilier, dar dotate cu sertare sau lădițe pentru depozitare. Sunt atât de practice aceste taburete, încât în curând s-ar putea să dispară conceptul de simplu taburet, cel tradițional, concentrat exclusiv pe funcția de relaxare. Iată un top 5 al celor mai reușite taburete cu spații de depozitare pe care le puteți cumpăra din România:

1 | Taburet Gabi, Elvila

Este creat din cherestea de fag, pe dimensiuni fixe (40x40x40), și dotat cu o lădiță de depozitare. Taburetul Gabi de la Elvila este disponibil pe comandă, într-o gamă foarte variată de culori și materiale textile (stofe și piele ecologică). Designul minimalist îl recomandă oricărui cămin românesc, aflat în căutare de mic mobilier de maximă utilitate. Se poate folosi oriunde - în living, în dormitor și în camera copilului.

 +7 www.elvila.ro Taburet Gaby, Elvila

2 | Taburet ABC, DecoDepot

Vi-l recomandăm ca piesă de mic mobilier ideală pentru colțul de lectură al casei. Modelul stofei ce îmbracă taburetul ABC de la DecoDepot este în ton cu nevoia de a citi, iar lădița de depozitare de la interiorul taburetului poate funcționa ca mică bibliotecuță - vă puteți depozita acolo cărțile preferate, ochelarii de citit și chiar o mică veioză cu lumină discretă de seară.

 +7 www.decodepot.ro Taburet cu depozitare ABC, DecoDepot

3 | Taburet Double Dizzy White, Somproduct

Este un taburet cu dimensiuni și design romantic, adică pentru cupluri. Taburetul Double Dizzy White are forma unei băncuțe de două locuri, la baza conceptului aflându-se două taburete cuprinse într-unul singur. Material: piele ecologică. Stil: modern. La interior este suficient spațiu de depozitare pentru reviste, carți, CD-uri, iar capacul reversibil este format din două elemente care, răsturnate, au rol de tăviță de cafea. Taburetul Double Dizzy White este o soluție pentru colțul de relaxare în doi.

 +7 www.somproduct.ro Taburet Double Dizzy White, Somproduct

4 | Taburet Hampton, BoConcept

Acest taburet este un pic diferit, în sensul că are dimensiuni generoase, (39x107x107), iar spațiul de depozitare se prezintă sub forma unui raft inclus pe lateral. Taburetul Hampton de la BoConcept este disponibil în mai multe variante de țesătură sau piele ecologică, iar ca design se potrivește stilului clasic, pentru încăperi generoase ca dimensiuni. Taburetul se poate integra colțului de relaxare în fața canapelei sau poate juca rolul unei măsuțe cu depozitare pentru serviciul de cafea.

 +7 www.boconcept.com Model Hampton, BoConcept

5 | Taburet Alix, Retroboutique

Taburetul Alix de la Retroboutique este soluția ideală pentru garsonierele din România. Într-o astfel de locuință nu te-ai gândi să mai pui și un taburet, dar modelul Alix se potrivește perfect chiar la intrarea în garsonieră, în hol, pe post de loc de șezut pentru încălțat și consolă pentru mărunțișurile din buzunar. Taburetul Alix de la Retroboutique este de dimensiuni foarte mici, deci ocupă foarte puțin spațiu, în schimb e dotat și un sertăraș cochet în care se pot ține cheile de la mașină, de la casă și orice alte obiecte de ținut în buzunare.

 +7 www.retroboutique.ro Taburet cu sertar Alix, Retroboutique


Canapelele lunii în România

Producătorii de mobilă din România lansează cu regularitate modele noi de canapele, acoperind o gamă largă de stiluri și bugete. Vă prezentăm câteva dintre cele mai noi modele de canapele românești, lansate în luna iulie 2016 în paginile revistei Magazinul Mobilei.

 +5
Cele mai noi canapele din România
  |  

Vorbim de stiluri de mobilier, ilustrând canapelele tapițate în stil contemporan, canapele modulare pentru stil minimalist și canapele sofisticate, din categoria mobilierului de artă.

Stil contemporan
EverArt a lansat în vara această două noi modele de canapea contemporană: colțarul Gallo și canapeaua Kleo. Sunt modele foarte diferite sub aspectul designului, însă funcționalitatea maximă este numitorul comun al celor două canapele.


Colțarul Gallo este pata de culoare necesară oricărui living, are pernele dehusabile (cu fermoar) și este extensibil. Pe perioada zilei, colțarul Gallo de la EverArt asigură cinci locuri de șezut, iar pe durata nopții, se transformă în pat pentru două persoane. Materiale de lucru: lemn masiv combinat cu cherestea de fag și rășinoase.

 +5 MagMob Colțar extensibil Gallo de la EverArt


Canapeaua Kleo de la EverArt este tot extensibilă, dar ca design se încadrează stilului contemporan glamour, grație linilor rotunjite ale spătarului și brațelor căptușite cu nasturi. Kleo de la EverArt este o canapea pretențioasă ce impune atenție și se poate personaliza pe comandă în privința dimensiunii și culorii tapițeriei.

 +5 MagMob Canapea extensibilă Kleo de la EverArt

Stilul modular
Vapeks este unul dintre cei mai reprezentativi producători de mobilă modulară, adresându-se unui public tânăr, activ, într-o continuă vervă. Vapeks a lansat în luna iulie a acestui an modelul Gemini A care poate fi inclus la două categorii de mobilă românească: colțar și pat matrimonial. Secretul constă în modularitatea extraordinară a piesei, formată din mai multe module ce permit manevrarea foarte ușoară și simplă pentru modificarea formei și funcționalității. vapeks a conceput modelul Gemini A în trei variante funcționale: canapea colțar cu măsuță de cafea, pat matrimonial cu noptieră și paturi twin cu noptieră.

 +5 MagMob Canapea modulară Gemini A de la Vapeks

Stilul mobilă de artă
Regallis a scos pe piața românească a mobilei un set de canapea cu măsuță de cafea și fotolii denumite Tamara. Nu e vorba de celebra mătușă, ci sursa de inspirație este luxul regal, opulența de tip baroc, cu accent pe designul complicat al sculpturii și combinația de culori dintre lemn și tapițerie. Setul Tamara de la Regallis este disponibil din vara acestui an și se adresează, în ciuda prețului, caselor de tineri însurăței, grație combinației fresh dintre culoarea albă a lemnului vopsit și cea roz cu infiltrații aurii a tapițeriei. Structura lemnoasă este din fag și paltin, iar tapițeria este din mătase. Setul Tamara de la Regallis este deci ideal de făcut cadou cuplurilor la început de drum.

 +5 MagMob Set Tamara, mobilă de artă de la Regallis


Publicitate

Noutățile verii 2016 de la SzelMob

SzelMob lansează piese și colecții noi de mobilier de mai multe ori pe an, pentru a răspunde cât mai prompt și fidel așteptărilor clienților din România. Stilul de mobilier este rustic, cu unele accente provensale. Vedeți noutățile verii!

 +3
Mobilă rustică pentru case cu atmosferă primitoare - SzelMob.ro
  |  

Bibliotecă Directoire cu finisaj ceruit
Această piesă de mobilier de la SzelMob este realizată din lemn masiv de pin, dar la cererea clientului, poate fi confecționată și din lemn de stejar. Biblioteca Directoire de la SzelMob este un exemplu de mobilier prietenos cu mediul, permițând lemnului să își reflecte frumusețea și naturalețea cu ajutorul finisajului de ceară. Culoarea este cea naturală, protejată printr-un strat de ceară rezistentă care accentuează decorațiile aplicate mobilei și sporește vizibilitatea texturii lemnului. Echipa SzelMob a ales finisajul ceruit pentru că permite conservarea gradului necesar de umiditate la interiorul lemnului, prelungindu-i nu doar viața, ci și vigoarea. Biblioteca stil Directoire asigură numeroase spații de depozitare, și la vedere și în mod discret, în spatele ușilor de jos. Este prevăzută cu o scară, special pentru a ușura accesul la toate cele trei rafturi.

 +3 www.szelmob.ro SzelMob: Bibliotecă Directoire cu finisaj ceruit

Colecție de 50 de vopseluri ecologice
Sub sloganul "Nu vă temeți de culoare", SzelMob a lansat în această vară o colecție de nu mai puțin de 50 de culori pentru mobilierul din living. Fiecare piesă, de la măsuța de cafea până la scaunele de șezut sau spațiile de depozitare, poate fi comandată dintr-o varietate de culori, în contrast cu celelalte piese de mobilier. Rezultă un living amenajat cu personalitate, original și plin de energii pozitive. Colecția de vopseluri ecologice de la SzelMob se aplică pe toată suprafața sau în detaliu, pe sertare, blaturi sau uși, realizând un contrast foarte plăcut ochiului.

 +3 www.szelmob.ro SzelMob: vopsea ecologică în 50 de nuanțe


Tecade: mic mobilier FANTEZIE

Angajații atelierului Tecade din Brașov au ca obiect de muncă construirea caselor de lemn. Dar pe noi ne interesează ce fac ei în timpul liber, căci din resturile rămase creează fantastice piese de mobilier în spirit autentic românesc.

 +6
Mic mobilier fantezie: piese unicat de la Tecade
  |  

Ţevi, resturi lemnoase, rășini, chiar bare metalice - nimic din ce rămâne în urma ridicării unei case nu se aruncă. Angajații firmei Tecade le folosesc cu imaginație, rezultând produse unicat. Vă prezentăm preferatele noastre:

 +6 www.tecade.ro Tecade - masă cu chef de plimbare

Măsuța încălțată
Este mai mult decât o piesă decorativă de mobilier, este un obiect viu, emoționant: două dintre picioarele măsuței de cafea Tecade sunt, la origine, o pereche de cizme militărești, datând din istoria interbelică a României. Designul măsuței e complet neobișnuit, pentru că celelalte două picioare nu sunt... picioare, ci o prelungire a blatului mesei, îndoită perfect pentru un echilibru total.

 +6 www.tecade.ro Tecade - scaun cu spătar din țevi de canalizare

Scaun din... țevi
Înlocuirea țevilor pentru canalizare a reprezentat sursa de inspirație și materiale de lucru pentru acest scaun fantezie. Cei de la Tecade au curățat și revopsit câteva țevi de canalizare și le-au transformat în spătar, în vreme ce șezutul e conceput din resturi lemnoase îmbinate și rotunjite la margini pentru echilibru estetic.

 +6 www.tecade.ro Tecade - scaun romantic

Jilț romantic
Niciun fotoliu, oricât de luxos, nu poate concura romantismul acestui prototip realizat de cei de la Tecade - un scaun fantezie folosit atât ca mobilier, cât și ca discretă sursă de iluminare. Şezutul este creat din resturi lemnoase rămase de la activitatea atelierului, tăiate geometric în formă de cuburi și turnate într-o soluție de silicon cu aspect rășinos. Spătarul se compune din câteva bucăți de lemn îmbinate romantic cu sfoară.

 +6 www.tecade.ro Tecade - lemn cu aspect de piatră. Sau invers?

 +6 www.tecade.ro Tecade - detaliu masa Stânci

Măsuța din lemn... de piatră!
Lemnul poate lua aspect de piatră, dacă știi să-l finisezi. Măsuța din imagine e denumită Măsuță Stânci, pentru că imită o piesă din mobilier formată din plăci de piatră bine șlefuite și așezate unele peste altele cu ceva îndemânare artistică. Nu e o simplă etajare a plăcilor (care nici măcar nu sunt din piatră, ci din lemn), ci o mică vrajă echilibristică. Masa e decupată chiar pe mijloc, iar laturile sunt inegale, special pentru a intriga vizual. Ce ziceți de un asemenea efect?