Mobila Dalin – Oslo, în interpretare românească

Mobila Dalin ne-a obișnuit deja cu piese de mobilier caracterizate prin explozie de culoare și design interpretat. Ne-a obișnuit inclusiv cu un ritm bun de lansare a noutăților. Așa că după succesul seturilor de dining Teleorman și Tokyo, la finalul anului trecut Dalin a lansat un nou set: Oslo.

 +3
Noutăți de la Mobila Dalin: setul Oslo
  |  

Setul de scaune și masă Oslo a fost lansat la BIFE-SIM 2018, întreg standul Mobila Dalin aducând un stil de amenajare cu totul transformat față de standul de la ediția precedentă. S-a trecut de la accentele pline de culoare și motive etno la un stil sobru, elegant. Astfel, prin comparație cu setul Teleorman, setul de scaune și masă Oslo se potrivește locuințelor amenajate într-un stil scandinav cu accente clasice, reflectate în paleta de culori sobre și forma impunătoare a mesei. În setul Oslo, blatul oval aduce un plus de spațiu la masă și se sprijină nu pe patru picioare suple, ci pe un picior de tip trunchi, stabil și impunător. +3 www.mobiladalin.ro Setul Teleorman

Designul este răsturnat în cazul setului Oslo, întrucât comparativ cu setul Teleorman, Oslo plasează accentul de greutate pe masă, nu pe scaune. Scaunele Oslo punctează la capitolul ergonomie și design suplu, lipsind brațele sau spătarul adânc.  +3 www.mobiladalin.ro Scaunele Oslo

Una peste alta, setul Oslo e pentru familiile ce au depășit ca vârstă avântul originalității și caută confortul stabilității, fără a face rabat de la eleganță.


Noblesse Interiors: 3 fotolii din viitor

Pentru cei dornici să iasă din anonimat în propria locuință, mobila din România oferă nesperat de multe opțiuni. Spre exemplu, fotoliul este piesa cea mai indicată să joace rolul unei vedete în living. Iar pentru asta e nevoie de design, culoare, formă ieșite din comun.

 +4
Fotolii aparent desprinse din amenajăriile viitorului/Noblesseinteriors.com
  |  

Noblesse Interiors poate împlini dorințele clientului de a avea acasă un set de fotolii absolut neobișnuite. Designul trece dincolo de stilul modern, fiind o invitație la a visa o altă realitate. Vă dăm trei exemple!

 +4 www.noblesseinteriors.comBora Bora este un fotoliu inspirat din conceptul cuștii de aur. Spătarul imită forma unui grilaj specific cuștilor pentru păsări, iar finisajul auriu întregește atmosfera unui lux îndrăzneț. Șezutul este din material textil cu inserții de nasture, asigurând confortul necesar. Fotoliul Bora Bora se potrivește într-un living amenajat în stil contemporan și plin de culoare.

 +4 www.noblesseinteriors.comShadows este un model de fotoliu în alt registru. Merge pe același principiu al fotoliilor cu spătar înalt, dar forma acestuia e încolăcită fantastic, inspirând suplețe. Șezutul și chiar mânerele fotoliului merg pe același principiu al marginilor răsfrânte, creând impact vizual major. E disponibil în mai multe variante cromatice.

 +4 www.noblesseinteriors.comKenny reprezintă o combinație de fotoliu și scaun cu un design despre care poți crede orice. Formele rotunde se întrepătrund cu cele ascuțite, ducând la un aspect ultramodern. Spătarul nu este înalt, dar are forma unei deschizături ce promite confort maxim.
Noblesse Interiors face parte din Noblesse Group Internațional și se adresează publicului pasionat de mobilierul luxos, oferind nu doar piese de mobilier, ci și consiliere pe partea de design interior.


Living în roșu – trei piese de accent

Culoarea roșie este culoarea pasiunii, dar câți dintre români știu să o folosească în amenajarea locuinței? Dacă spunem un nu categoric acestei culori pe pereții din baie sau pe cei ai bucătăriei, o recomandăm ca piesă de mobilier de tip accent.

 +4
Pata de culoare din living/Bonami.ro
  |  

Am ales trei exemple de prezență a culorii roșii în living, trei piese în trei variante de mărime: fotoliu, comodă și corp de iluminat. În acest fel, aveți la dispoziție trei variante de dozare a acestei culori la voi acasă. Atenție! Fiecare dintre aceste piese de folosește de sine stătătoare, nu alături de alte piese sau accesorii roșii!


Hipo de la Karup +4 www.bonami.ro
Un fotoliu ideal pentru cei aflați în căutare de mobilă atipică! Fotoliul Hipo poartă o culoare greu de trecut cu vederea, dar are și capacitatea de a se preschimba dintr-o mișcare într-o saltea pentru odihnă nocturnă. De aceea, producătorul îl recomandă tinerilor cu chef de veșnice mutări dintr-o casă în alta. De ce nu, și la prieteni?


Gipsy de la Naturlich +4 www.naturlich.ro
Chiar nu e... gipsy! Dimpotrivă! Această comodă se potrivește unui living modern, minimalist, unde culoarea și funcționalitatea sunt principalele criterii de evaluare. Dispune de suficiente spații de depozitare, culoarea e briliantă, iar accesoriile metalice argintii completează un look simplu, dar elegant.


Tampa So de la Domicilio +4 www.domicilio.ro
Pentru cei care se tem de prea mult roșu, lampa suspendată Tampa So de la Domicilio e o soluție. Confecționată din material textil, are abajurul croit după moda confortului, dintr-o pânză ușor transparentă, în vreme ce pliurile contribuie la un aer de mister și feminitate. Da, e o lampă pentru amenajări cât mai pe placul doamnelor.


Combinații SMART de pat și canapea

Așa evoluează industria mobilierului- din canapea se transformă în pat sau paturi, din pat devine bibliotecă. E și cazul câtorva modele de piese de mobilă disponibile chiar acum în țara noastră. Acest tip de mobilier e creat cu un design contemporan, în special pentru casele care suferă de lipsă de suprafață suficientă.

 +7
O soluție modernă de împărțire a spațiului între pat și canapea/Multimo.ro
  |  

Fie că trăiești la bloc în garsonieră, fie că ai pur și simplu o groază de prieteni și rude dornici să rămână peste noapte la tine, oricând e bine venit un pat în plus. Sau chiar două. Iată deci două exemple de mobilă pentru living în pas cu nevoia de locuri de dormit, în chip elegant.

 +7 www.transforms.ro +7 www.transforms.ro +7 www.transforms.roCanapea cu pat supraetajat – Loop
Fără canapea, livingul nu e living. În cazul apartamentelor de două camere, o familie cu doi copii poate folosi această canapea ca pat supraetajat pe timpul nopții. Transformarea canapelei în două paturi suprapuse, cu scară integrată, e simplă și asigură maximă siguranță, având sistemul de blocare pe bază de cheie și butuc. Pentru doritori, există și posibilitatea încorporării unei lădițe de depozitare în spatele spătarului.

 

 +7 www.kulthome.ro +7 www.kulthome.ro +7 www.kulthome.roPat + canapea = bibliotecă – Kult!
Dar poate ai nevoie și de pat, și de canapea, și de bibliotecă în același moment. Așa că iată soluția Kult! Un corp modern – bibliotecă, canapea, pat rabatabil – într-o singură piesă, toate cele trei funcții putând fi folosite deodată. Aceasta este o soluție ideală pentru garsoniere, unde suprafața este generoasă, iar modul de dispunere al pereților respectă regulile open-space-urilor.

Există și alte modele de mobilier transformabil pentru living, dar despre ele, în alt material. Week-end frumos!


Retroboutique – trei piese care te vor pune pe gânduri

Cu toții ne lăudăm că vrem să spargem tiparele, că vrem să fim originali, că vrem să personalizăm tot ce atingem, chiar și atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Dar cât de departe chiar suntem în stare să mergem? Provocarea Retroboutique: piese de mobilier atipice.

 +6
Cât de curajos ești în alegerea pieselor de mobilier pentru acasă?/Retroboutique.ro
  |  

La secțiunea Noutăți a magazinului online de mobilă și accesorii Retroboutique găsești destule produse care să te lase cu gura căscată. Adică o piesă de mobilier al cărei design nu are nicio legătură cu ceea ce te-ai aștepta. Noi, în redacția MagMob, am găsit deja trei asemenea exemple:

 +6 www.retroboutique.ro +6 www.retroboutique.ro

Glasgow

este un tip de bar mobil, prevăzut cu spații pentru pahare și sticle de băutură. În plus de asta, e pe roți, deci se poate muta de colo colo prin casă. Eventual, îl poți muta altfel decât împingându-l de la spate – Glasgow are aspectul unei biciclete, dotat fiind nu doar cu ghidon, ci și cu șa tradițională. Materiale: lemn masiv de mango, metal și cauciuc. Stilul: industrial. Privit mai cu atenție, Glasgow seamănă de fapt cu un vehicul de transportat sticlele de alcool. Loc de depozitare: pe balcon, ca orice bicicletă.

 +6 www.retroboutique.ro +6 www.retroboutique.ro

Danyel

are aspectul unei etajere/biblioteci, realizat fiind sub forma unei scări pe ale cărei trepte se așază diverse accesorii. În realitate, nu e piesă de mobilier, ci corp de iluminat, un lampadar atipic de la Retroboutique, prevăzut cu nu mai puțin de patru becuri ascunse discret sub abajururi cu aspect de împletitură de ramuri. Materiale: lemn și metal. Stil exotic, de casă de vacanță undeva pe malul mării.

 +6 www.retroboutique.ro

Logonna

nu seamănă cu nimic; e ceva înalt și suplu, poate un accesoriu decorativ. De fapt, e cuier! Hainele, gențile și alte lucruri de agățat se pot prinde pe oricare dintre capetele ce servesc drept cuiere. Marele avantaj al acestui cuier de la Retroboutique este spațiul foarte mic pe care-l ocupă, raportat la numărul de lucruri care se pot agăța pe el. Material: oțel. Stil: modern.

Aceste trei produse sunt doar un preview al colecțiilor foarte diversificate pe care magazinul Retroboutique vi le pune la dispoziție.