T4 – fotoliul din fibră de sticlă

În cadrul Festivalului de Design de la Londra, au atras atenția câteva colecții de mobilier care onorează cu adevărat ideea de design. Printre acestea, și colecția de fotolii T4, lansată de Holloway Li, studio de consultanță în design, cu sediul la Londra.

 +3
Fotolii inspirate de moda anilor 1990./Dezeen.com
  |  

Colecția de fotolii T4 a fost realizată în colaborare cu Uma Objects, producător de mobilier, și are marele dar de a ieși în evidență datorită formelor cu rotunjimi, dar și culorilor vioaie, intense, pline de viață. Sursă de inspirație: mobilierul anilor 1990, mai precis, stilul Big Brother, pe atunci în mare vogă. În cadrul celebrului show de televiziune desfășurat în Marea Britanie, un astfel de fotoliu domina platoul de filmări.

Caracteristicile fotoliilor T4: nu au nici brațe pe care să-ți odihnești mâinile, nu au nici picioare care să le dea o înălțime confortabilă și totuși aceste piese de mobilier te fac să vrei să te arunci în poalele lor. Se bazează pentru confort pe dimensiuni generoase, în special pe o lățime ce pare să te încurajeze să te lăfăi. Marginile rotunjite nu sunt doar pentru impresia estetică, ci punctează și în spirit practic – nu te poți lovi în ele, nici să vrei. Fiecare dintre aceste piese constă într-un cadru cu aspect dolofan și două perne (șezut și spătar) îmbrăcate în tapițerie plăcută la atingere. Structura este din fibră de sticlă, iar fiecare fotoliu cântărește în jur de 30 kg.  +3 www.dezeen.com

Detalii practice: fotoliile T4 pot fi alăturate în așa fel încât să compună ad-hoc o canapea cu cât de multe locuri posibile. Au fost concepute cu dorința de a-și găsi locul în spațiile publice, mai ales în clinici medicale și spitale, acolo unde ar putea aduce un plus de optimism, calm și alungare a stresului. Tocmai pe acest criteriu au fost create în patru variante de culori jucăușe, solare.

Nu le-ar sta rău nici într-o casă plină de copii, zicem noi. Voi ce credeți?  +3 www.dezeen.com


Lotto – canapeaua cu mânere

Canapeaua este de regulă una dintre piesele de mobilier cu care nu prea ai curajul să te joci. Nici designerii de mobilier nu prea se joacă, fiind împământenită ideea că această piesă trebuie să respecte un anumit grad de sobrietate, chiar și atunci când vorbim de canapele tinerești.

 +4
Un set de living curajos./Maroom.ro  
  |  

Dar... sub denumirea Lotto, am descoperit o canapea care arată destul de diferit de piesele cu care suntem obișnuiți. Este vorba despre modelul Lotto, disponibil prin magazinul online Maroom. Iar ceea ce o scoate în evidență este aspectul inedit: inserțiile textile laterale și cele două accesorii decorative care lasă impresia unor... mânere. De aici, senzația că ai de-a face cu o canapea cu mânere.

Canapeaua Lotto de la Maroom are câte ceva din mai multe stiluri – o eleganță clasică prin aspectul picioarelor metalice și ale mânerelor decorative, funcționalitate modernă prin faptul că este extensibilă, respectiv un aer glamour datorită tapițeriei în două culori. Partea inferioară a canapelei Lotto este dintr-un material închis la culoare, cu model în relief, contrastând plăcut cu restul tapițeriei. Material: catifea plăcută la atingere.  +4 www.maroom.ro

Disponibilă în mai multe variante de culoare, canapeaua Lotto are structura confecționată din lemn de carpen. Tapițeria este tratată în așa fel încât să se comporte foarte bine în cazul pătării cu lichide. Dacă a curs ceva pe canapea, se șterge cu o cârpă uscată și apoi cu produse specifice de curățare – țesătura are marea calitate de a fi hidrofugă.  +4 www.maroom.ro

Pentru o amenajare cât mai cochetă a livingului, canapeaua Lotto poate fi completată cu fotoliul din același set. Se vinde separat și poate fi comandat în altă nuanță disponibilă pe site-ul Maroon, dar stilul de eleganță atemporală se păstrează și în cazul acestei piese.

Magazinul online Maroom este deschis în România de ceva timp și comercializează piese de mobilier fabricate în Europa. Depozitul se găsește în Otopeni, dar showroomul a fost deschis în Râmnicu-Vâlcea.  +4 www.maroom.ro


Fotoliile Louis ale Reginei Elisabeta a II-a

Cu ocazia călătoriei întreprinse de Regina Elisabeta a II-a în Australia, au fost comandate două piese de mobilier devenite simbol al stilului pe cât de clasic, pe atât de regal – stilul Louis. Este vorba despre două fotolii, destinate Reginei și Prințului consort. Cei doi le-au folosit cu peste 11 ani în urmă.

 +3
Piese de mobilier cu adevărat regale. Pe comandă!/Christopheliving.com.au  
  |  

Se întâmpla în 2011: vizită regală în Australia. Special pentru călătoria Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip de-a lungul râului Brisbane, s-au executat două fotolii stil Louis, în cadrul studioului de design Jean-Christophe Living. Piesele au devenit cartea de vizită a designerului care a realizat un material special din timpul etapelor de realizare.

Fotoliile stil Louis au fost concepute drept piese unicat. Cadrul din lemn aurit a fost sculptat cu motive florale, în centrul spătarului și la baza șezutului. Picioarele beneficiază de dublă curbură, în stilul consacrat sub denumirea cabriol, și de splendide detalii sculpturale. Tapițeria a fost aleasă dintr-o catifea de cea mai bună calitate, într-o nuanță albastru marin, perfect întinsă pe spătarul și șezutul fotoliilor și pe cotierele brațelor laterale. Nu putea lipsi personalizarea celor două piese: fiecare fotoliu a fost brodat cu însemnele regale cuvenite. Broderia s-a țesut din fir de aur japonez, câte 12.000 de ochiuri pentru fiecare dintre motivele regale.

 +3 www.christopheliving.com.au +3 www.christopheliving.com.au

Despre Christophe Living
Studioul de design este specializat de peste 30 de ani în amenajări interioare în stil clasic franțuzesc. Proiectele reflectă atmosfera luxului de altădată, dar piesele de mobilier sunt personalizate în așa fel încât să corespundă gusturilor fiecărui client în parte.


Extra Bold – un scaun EXTRAconfortabil

Se întâmplă uneori ca măiestria designului să țină de diferența dintre ce este și ce pare a fi. Spre exemplu, un studio de design din Elveția a conceput o piesă de mobilier pe cât de aparent neconfortabilă, pe atât de funcționabilă în realitate.

 +3
Când designul contrazice funcționalitatea./Designwanted.com  
  |  

Studioul de design poartă denumirea Big Game și a creat pentru un brand de mobilă din Franța un scaun de senzație cu un nume nespus de potrivit – Extra Bold. Scaunul uluiește prin ineditul combinației de forme, prin simplitatea designului și a materialelor, dar în special uimește prin contrastul dintre felul cum arată și felul cum se simte.

Două tuburi sprijinindu-se unul de celălalt într-un chip firav lasă impresia unui scaun gata să se prăbușească – de fapt, nici măcar nu pare scaun pe care să te așezi. Nu are spătar plin, nu are șezut, ci doar un contur moale. Cum să stai pe el? Ei bine, este unul dintre cele mai confortabile scaune de tip minimalist!

Extra Bold constă din două unități tubulare înclinate, ale căror rotunjimi joacă rol multiplu – brațe, picioare, spătar și șezut. Tuburile sunt umflate cu o spumă specială care le face nespus de confortabile și rezistente. Așezându-te pe scaunul Extra Bold, te cufunzi tihnit în tapițeria tubulară, stabilă și mângâietoare în același timp.

Scaunul Extra Bold se găsește la vânzare online în mai multe variante cromatice, toate nespus de tinerești, intense, gata să atragă privirile acasă sau la birou. Este o piesă în adevăratul spirit al minimalismului și face parte dintr-o colecție în care se mai regăsesc o banchetă și o oglindă.  +3 www.moustache.fr +3 www.moustache.fr


Cât de albastră poate fi mobila din living?

Deși în teorie, culoarea intensă se folosește la amenajarea interioarelor sub formă culorii de accent, reprezentând doar 10% din spațiul încăperii, merită încercată și altfel: sub forma unor piese de mobilier cu rol central. Chiar și în living.

 +19
O întrebare la care răspunde Wood Mood./Woodmood.com.ro    
  |  

Spre exemplu, culoarea albastră, cu o nuanță intensă, vibrantă care să ia ochii. Ai curaj să o integrezi principalei încăperi a casei? Adică în living. O vei vedea zilnic și o vor vedea și prietenii care-ți vor trece pragul. Ce-i drept, nu găsești pe piața de mobilier prea multe oferte de mobilier albastru intens.

Am găsit însă două astfel de piese într-un magazin online ce comercializează mobilă din lemn masiv, PAL cu furnir de lemn, PAL și MDF. Este vorba despre un bufet practic, respectiv despre o piesă aparținând colecției de mobilier media. Ambele poartă aceeași denumire, Ramden, și sunt realizate dintr-o combinație de lemn și PAL, prevăzute cu decoruri inspirate de stilul rustic – decor Herringbone, și decor Diamand.   +19 www.woodmood.com.ro +19 www.woodmood.com.ro  +19 www.woodmood.com.ro

Bufetul Diamond se potrivește drept piesă-vedetă într-o amenajare oricât de sobră sau dimpotrivă, colorată, fiind prin aspect și nuanță ușor de adaptat mai multor stiluri: modern, clasic, shabby-chic. Oferă trei spații de depozitare generoase, închise cu uși prevăzute cu deschidere push-to-open.  Picioarele sunt din lemn de mesteacăn, cu finisaj lucios.

Dincolo de nuanțele inedite ale mobilierului, Wood Mood mai are și o altă calitate: oferă transportul gratuit, indiferent de valoarea comenzii.