Together – cât de modulară poate fi o canapea nemțească

La nivel internațional, designul canapelei evoluează spre simplificare maximă, direct proporțional cu nivelul de funcționalitate. Unul dintre cele mai apreciate branduri de canapele, la târgurile de profil pe plan european, este Bruehl cu sediul în Germania.

 

 +5
Marca Bruehl, un producător de mobilier cu experiență din 1948./Bruehl.com  
  |  

Iar zilele trecute, echipa Bruehl a lansat pe piață un model de canapea în deplină armonie cu trendul simplității confortabile. Este vorba de Together, o canapea modulară, gata să ia forma și dimensiunile cerute de client, în cel mai simplu mod. Poate fi oricât de mult lungită, în forma literei L sau a literei U, la fel cum poate fi adaptată unei suprafețe reduse, limitându-se la câteva module. Pentru că este o canapea modulară – cea mai bună soluție pentru personalizarea unei piese de mobilier.

Caracteristici garantate de producător: nivel de fermitate mediu – nici prea moale, nici prea tare, de unde rezultă o senzație de confort deplin la nivelul șezutului. Cât despre spătar, acesta se regăsește fie în variantă lungă, prevăzută cu brațe mari, fie în variantă mică, cu brațe scurte. Atunci când vorbim de folosirea unui singur modul, cu rol de fotoliu, sau a două module, cu rol de canapea micuță, Together vine cu un spătar rotunjit ce ține loc și de brațe.

În ton cu nevoia de întreținere ușoară, canapeaua Together de la Bruehl are tapițeria detașabilă, putând fi deci dată jos pentru curățare periodică. Se potrivește amenajărilor cu mobilă joasă, transmițând o impresie de tihnă, de intimitate. Producătorul a inclus în cadrul acestui model și o măsuță de cafea scundă, de integrat între module sau în completarea acestora. Canapeaua este disponibilă în mai multe nuanțe de culoare, în general pastelate.  +5 www.bruehl.com

Despre Bruehl

Producător de scaune și canapele, fabrica Bruehl funcționează încă din 1948. Pentru zilele noastre, este un exemplu de bune practici, bazându-și producția pe standarde în vogă: ecologie, durabilitate, energie verde, economisirea resurselor. Secretul acestui producător: un amestec echilibrat de muncă manuală și tehnică de ultimă generație.  +5 www.bruehl.com +5 www.bruehl.com +5 www.bruehl.com

 


Poesia – o canapea chiar de poveste

Cum ar fi să ai acasă o canapea ca un vis de confortabilă, aspectuoasă și adaptată nevoilor tale? Într-un magazin de mobilier din București am descoperit un model de canapea care arată complet diferit de ce ne-am obișnuit să avem acasă.

 +4
Design inovator, funcționalitate absolută – de la Alberta Casa.  
  |  

Canapeaua poartă, pe bună dreptate, numele Poesia și chiar pare desprinsă dintr-un poem închinat confortului acasă. Se poate precomanda în cadrul magazinului de mobilier Alberta Casa, fiind vorba de un model destul de nou pentru piața românească.

Canapeaua Poesia își are originea în mobilierul de inspirație turcească – pare o pernă nespus de moale și adâncă în care să-ți găsești răsfățul la finalul unei zile aglomerate. De fapt, se și compune dintr-un șezut sub formă de pernă, un șezut lat, pe care să te rostogolești eventual, odihnindu-te în orice poziție dorești. Ca brațe și spătar, canapeaua Poesia se folosește de aceleași elemente atipice: niște perne rulate, de dimensiuni diferite, asigurând stabilitate deplină atunci când te sprijini.

Canapeaua Poesia are caracteristica modularității, foarte căutată în zilele noastre, astfel că elementele sale pot fi mutate în mai multe poziții, obținându-se fie o canapea de colț, fie un pat spațios, fie o canapea lungă cu trei locuri. Nivelul de confort la folosire este dat de umplutura din spumă cu memorie. În componența canapelei se regăsesc un corp de două locuri, un taburet și un fotoliu, de configurat de fiecare după bunul plac.

În cadrul colecțiilor de mobilier de la Alberta Casa, canapeaua Poesia face parte din categoria pieselor de mobilier luxury, fiind disponibilă doar la comandă. Din această categorie mai face parte și colțarul cu același nume, disponibil într-o nuanță rozalie și dispunând de mai multe elemente modulare.  +4 www.albertacasa.ro +4 www.albertacasa.ro +4 www.albertacasa.ro


T4 – fotoliul din fibră de sticlă

În cadrul Festivalului de Design de la Londra, au atras atenția câteva colecții de mobilier care onorează cu adevărat ideea de design. Printre acestea, și colecția de fotolii T4, lansată de Holloway Li, studio de consultanță în design, cu sediul la Londra.

 +3
Fotolii inspirate de moda anilor 1990./Dezeen.com
  |  

Colecția de fotolii T4 a fost realizată în colaborare cu Uma Objects, producător de mobilier, și are marele dar de a ieși în evidență datorită formelor cu rotunjimi, dar și culorilor vioaie, intense, pline de viață. Sursă de inspirație: mobilierul anilor 1990, mai precis, stilul Big Brother, pe atunci în mare vogă. În cadrul celebrului show de televiziune desfășurat în Marea Britanie, un astfel de fotoliu domina platoul de filmări.

Caracteristicile fotoliilor T4: nu au nici brațe pe care să-ți odihnești mâinile, nu au nici picioare care să le dea o înălțime confortabilă și totuși aceste piese de mobilier te fac să vrei să te arunci în poalele lor. Se bazează pentru confort pe dimensiuni generoase, în special pe o lățime ce pare să te încurajeze să te lăfăi. Marginile rotunjite nu sunt doar pentru impresia estetică, ci punctează și în spirit practic – nu te poți lovi în ele, nici să vrei. Fiecare dintre aceste piese constă într-un cadru cu aspect dolofan și două perne (șezut și spătar) îmbrăcate în tapițerie plăcută la atingere. Structura este din fibră de sticlă, iar fiecare fotoliu cântărește în jur de 30 kg.  +3 www.dezeen.com

Detalii practice: fotoliile T4 pot fi alăturate în așa fel încât să compună ad-hoc o canapea cu cât de multe locuri posibile. Au fost concepute cu dorința de a-și găsi locul în spațiile publice, mai ales în clinici medicale și spitale, acolo unde ar putea aduce un plus de optimism, calm și alungare a stresului. Tocmai pe acest criteriu au fost create în patru variante de culori jucăușe, solare.

Nu le-ar sta rău nici într-o casă plină de copii, zicem noi. Voi ce credeți?  +3 www.dezeen.com


Lotto – canapeaua cu mânere

Canapeaua este de regulă una dintre piesele de mobilier cu care nu prea ai curajul să te joci. Nici designerii de mobilier nu prea se joacă, fiind împământenită ideea că această piesă trebuie să respecte un anumit grad de sobrietate, chiar și atunci când vorbim de canapele tinerești.

 +4
Un set de living curajos./Maroom.ro  
  |  

Dar... sub denumirea Lotto, am descoperit o canapea care arată destul de diferit de piesele cu care suntem obișnuiți. Este vorba despre modelul Lotto, disponibil prin magazinul online Maroom. Iar ceea ce o scoate în evidență este aspectul inedit: inserțiile textile laterale și cele două accesorii decorative care lasă impresia unor... mânere. De aici, senzația că ai de-a face cu o canapea cu mânere.

Canapeaua Lotto de la Maroom are câte ceva din mai multe stiluri – o eleganță clasică prin aspectul picioarelor metalice și ale mânerelor decorative, funcționalitate modernă prin faptul că este extensibilă, respectiv un aer glamour datorită tapițeriei în două culori. Partea inferioară a canapelei Lotto este dintr-un material închis la culoare, cu model în relief, contrastând plăcut cu restul tapițeriei. Material: catifea plăcută la atingere.  +4 www.maroom.ro

Disponibilă în mai multe variante de culoare, canapeaua Lotto are structura confecționată din lemn de carpen. Tapițeria este tratată în așa fel încât să se comporte foarte bine în cazul pătării cu lichide. Dacă a curs ceva pe canapea, se șterge cu o cârpă uscată și apoi cu produse specifice de curățare – țesătura are marea calitate de a fi hidrofugă.  +4 www.maroom.ro

Pentru o amenajare cât mai cochetă a livingului, canapeaua Lotto poate fi completată cu fotoliul din același set. Se vinde separat și poate fi comandat în altă nuanță disponibilă pe site-ul Maroon, dar stilul de eleganță atemporală se păstrează și în cazul acestei piese.

Magazinul online Maroom este deschis în România de ceva timp și comercializează piese de mobilier fabricate în Europa. Depozitul se găsește în Otopeni, dar showroomul a fost deschis în Râmnicu-Vâlcea.  +4 www.maroom.ro


Fotoliile Louis ale Reginei Elisabeta a II-a

Cu ocazia călătoriei întreprinse de Regina Elisabeta a II-a în Australia, au fost comandate două piese de mobilier devenite simbol al stilului pe cât de clasic, pe atât de regal – stilul Louis. Este vorba despre două fotolii, destinate Reginei și Prințului consort. Cei doi le-au folosit cu peste 11 ani în urmă.

 +3
Piese de mobilier cu adevărat regale. Pe comandă!/Christopheliving.com.au  
  |  

Se întâmpla în 2011: vizită regală în Australia. Special pentru călătoria Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip de-a lungul râului Brisbane, s-au executat două fotolii stil Louis, în cadrul studioului de design Jean-Christophe Living. Piesele au devenit cartea de vizită a designerului care a realizat un material special din timpul etapelor de realizare.

Fotoliile stil Louis au fost concepute drept piese unicat. Cadrul din lemn aurit a fost sculptat cu motive florale, în centrul spătarului și la baza șezutului. Picioarele beneficiază de dublă curbură, în stilul consacrat sub denumirea cabriol, și de splendide detalii sculpturale. Tapițeria a fost aleasă dintr-o catifea de cea mai bună calitate, într-o nuanță albastru marin, perfect întinsă pe spătarul și șezutul fotoliilor și pe cotierele brațelor laterale. Nu putea lipsi personalizarea celor două piese: fiecare fotoliu a fost brodat cu însemnele regale cuvenite. Broderia s-a țesut din fir de aur japonez, câte 12.000 de ochiuri pentru fiecare dintre motivele regale.

 +3 www.christopheliving.com.au +3 www.christopheliving.com.au

Despre Christophe Living
Studioul de design este specializat de peste 30 de ani în amenajări interioare în stil clasic franțuzesc. Proiectele reflectă atmosfera luxului de altădată, dar piesele de mobilier sunt personalizate în așa fel încât să corespundă gusturilor fiecărui client în parte.