Lura – atelier de mobilă pentru copii

Grija unei mame s-a transformat într-o adevărată afacere creativă. Atelierul Lura este deschis în București, iar povestea sa este una tare interesantă. A pornit dintr-o necesitate pentru propriile nevoi și a ajuns să răspundă necesităților a sute de familii cu copii.

 +4
Mobilier inspirat de copii, după metoda de educație Montessori./Lura.ro  
  |  

Atelierul Lura a fost înființat în anul 2017, de către o mamă cu studii în construcții. Raluca Scutaru este omul din spatele afacerii, un om practic și în același timp creativ, în căutare de soluții de mobilier în așa fel încât încăperea celui mic să devină un spațiu armonios, funcțional și mai ales sigur.

Cum a început totul?
Mamă a doi copii, Raluca a plănuit un pătuț absolut sigur încă din 2015, din clipa în care copilul său a căzut din pat. I-a venit ideea unei piese de mobilier care să împiedice repetarea situației, și anume un pat lipsit de înălțime. Modelul patului Montessori, la nivelul solului, a fost punctul de pornire, iar astăzi Atelierul Lura dispune de numeroase piese de mobilier care să asigure copilului cel mai odihnitor și sigur loc de dormit.

Piesele de mobilier Lura
Nu înseamnă că în portofoliul Atelierului Lura s-ar găsi numai paturi. Piesele sunt variate, de la paturi și etajere până la spații inedite de depozitare sau chiar accesorii textile și decorative. O cameră Lura înseamnă etajeră de lemn, organizator pentru cărticele, pat (de tip căsuță – cel mai apreciat model), hamac pentru copii, canapeluță adiacentă patului. Fiindcă designul este adesea influențat de arta Feng Shuiului, sunt disponibile și accesorii decorative cu rol iluminator cel mai adesea.  +4 www.lura.ro

Materialele
Toate materialele din care se fac piesele de atelier Lura sunt absolut sigure pentru sănătatea copilului. Se lucrează cu lemn de pin, asigurat de un furnizor din Austria, iar finisajele sunt prietenoase cu mediul – uleiuri și vopsele pe bază de apă. Grija celor de la Atelier Lura nu este doar față de copii, ci și de natură, astfel că și-au asumat ca pentru fiecare pat executat, să planteze un pom.  +4 www.lura.ro  +4 www.lura.ro

Mobilier pe comandă
Piesele de mobilier Lura au ajuns deja în sute de case din România. Secretul vânzărilor ține, pe lângă calitatea materialelor și a execuției, de posibilitatea realizării pe comandă a acestor piese. „Toate produsele se realizează pe comandă și dacă tehnic este posibil, putem modifica produsele astfel încât să se potrivească perfect spațiului dvs.” – se arată pe site-ul atelierului.


Black Friday 2022 în industria mobilierului

Isteria Black Friday a ajuns până și în domeniul pieselor de mobilier din România, dar într-un stil destul de temperat. Nu orice producător de mobilă s-a înghesuit să acorde un weekend sau măcar o zi de reduceri, ci mai degrabă marii furnizori, iar procentele de reduceri se aseamănă de la un caz la altul.
 

 +11
Black Friday a venit cu oferte destul de asemănătoare la mobilierului din România/Decorilla.com
  |  

Printre brandurile care au intrat în spiritul vinerii negre a prețurilor se numără Mobexpert, Jysk, Somproduct, Vidaxl, NeaKaisă sau ScauneOnline. Cel mai mare procent de scădere a prețurilor ajunge la 50%, iar pe unele site-uri găsești piese de mobilă reduse chiar și cu mai puțin de 10% în cadrul Black Friday 2022.

Oferte interesante se găsesc la Mobexpert: prețuri cu până la 35% mai mici aplicate la toată colecția de dulapuri sau la colecții punctuale, cuprinzând toate piesele unei game de dormitor sau de cameră pentru copii.  +11 www.mobexpert.ro

Magazinul Exotique a transformat Black Friday în Black November, venind cu oferte disponibile de-a lungul întregii luni. Prețurile sunt cu până la 40% reduse în cazul decorațiunilor interioare – ceasuri decorative, ceramică, soluții depozitare bijuterii. Piesele de mobilier Exotique beneficiază de reduceri de 10 până la 20% și se aplică la taburete, scaune de bar, fotolii și cochete măsuțe de cafea.  +11 www.exotique.ro

Somproduct marchează Black Friday cu reduceri de 20% la prețurile afisate, iar promoția durează până la finalul weekendului. Se pot achiziționa piese de mobilier pentru oricare din încăperile casei, din orice stil, oferta fiind una cu adevărat variată.  +11 www.somproduct.ro

Magazinul NeaKaisă, specializat în furnizarea mobilierului pentru baie și a obiectelor sanitare, a practicat reduceri de preț de până la 40%, de-a lungul întregii zile de vineri, înscriind în această campanie unele dintre produsele cele mai vândute de peste an.  +11 www.neakaisa.ro

Voi ce v-ați lua de Black Friday?


HOMELUX: reduceri până la 90% de Black Friday

În perioada 9 - 27 noiembrie, găsești super-oferte de preț în magazinele Homelux. Context: Black Friday vine cu reduceri de până la 90% la toate produsele, plus o extrasurpriză. Brandul a devenit deja cunoscut pentru campaniile promoționale de vară și de iarnă.

 +12
Nu e vorba de o singură zi, ci de aproape trei săptămâni de prețuri speciale./Homelux.ro  
  |  

Iubitorii de design interior, dar nu numai au acum ocazia de a-și cumpăra tot ce își doresc pentru casă la reduceri care se petrec doar o dată pe an. În magazinele Homelux, Black Friday vine cu reduceri de până la 90% la mobilier, corpuri de iluminat, textile și decorațiuni, dar și cu un voucher cadou de 10% reducere valabil pentru cumpărături în luna februarie.

Capul de afiș al campaniei sunt corpurile de iluminat, cu prețuri reduse cu până la 90%. Acestea sunt urmate îndeaproape de decorațiuni (până la 70% reducere), covoare (până la 60% reducere), scaune (până la 40% reducere) și canapele (reduse cu până la 20%).  +12 www.homelux.ro  +12 www.homelux.ro

Gama de produse disponibilă cu reducere de preț în perioada de Black Friday este foarte variată și acoperă mai multe stiluri de amenajare: de la cel modern la cel clasic, de la cel etnic până la cel romantic. Prețurile sunt accesibile în raport cu designul și calitatea produselor, iar selecția tuturor pieselor are avuzul designerilor de interior.  

Ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil atât pe homelux.ro, cât și în magazinele fizice Homelux din Focșani (Str. Aleea Parc nr. 2) și Balotești – DN1 Value Centre (fostul centru comercial Prisma).

 


Mobilier Art Deco: furnizori din România

Se discută tot mai des despre stilul de mobilier Art Deco – ce este, cum este, cât de ușor (sau nu) îl poți crea acasă. Însă cel mai des doar se discută, nu se oferă și soluții practice de a-l achiziționa. Dacă ai citit despre mobilierul Art Deco și ți-ai dori mobilier în acest stil, iată câteva locuri din care-l poți procura.

 +4
Acest material este pentru cei care vor acasă mobilier Art Deco./Cassianihome.com  
  |  

Chiar și-n revista noastră am scris despre acest stil de mobilier, fără a da exemple din țara noastră. Fiindcă nu găsești piese de mobilă Art Deco la tot pasul în România. În acest material revenim asupra stilului, dar cu altă abordare. Așadar iată de unde poți procura mobilă Art Deco:

Ardudana dispune de o colecție de living numită Verona, creată spre a satisface aspirațiile Art Deco. Se simte influența spiritului italienesc, însă finisajele lucioase și culorile foarte deschise integrează această colecție în stilul Art Deco. Cromatic, combinația e destul de îndrăzneață: finisajul auriu lucios al lemnului este completat de tapițeria argintiu-deschis a șezutului și spătarelor. De efect!
 +4 www.ardudana.ro

Cassiani Home este furnizor de mobilier Art Deco italienesc pentru România. Dispune de nenumărate colecții și piese de mobilier Art Deco pentru living, dining, bucătărie și chiar și pentru baie, realizate în fabrici din Italia și prezentate în cataloage puse la dispoziția clienților din țara noastră. Interesant este și modul de vânzare: poți comanda direct din catalog, dar poți alege câteva piese din catalog, urmând apoi să mergi să le vezi la fața locului – adică în fabricile din Italia. „CASSIANI HOME se ocupă de toate aspectele ce țin de o călătorie în Italia, în vederea achiziționării mobilei!:, după cum se arată pe site-ul companiei. +4 www.cassianihome.com

Galeriile Rădulescu sunt o altă propunere de mobilier Art Deco, în cel mai pur stil posibil. Nu doar designul extravagant și combinația culorilor caracterizează colecțiile acestui furnizor, ci însăși natura pieselor. Spre exemplu, iată acest set de living, cuprinzând piese precum recamier, taburete pentru fotolii.
 +4 www.galeriileradulescu.ro

Deocamdată, aceasta este selecția noastră de mobilier Art Deco disponibil în România. Dar vom continua să descoperim și alți furnizori.
 


„Live Ekstraordinær” – BoConcept a împlinit 70 de ani

O aniversare de 70 de ani marcată printr-o colecție cu un nume sugestiv: 70 de ani de BoConcept sunt celebrați cu „Live Ekstraordinær”, colecția de mobilier care să dea stilului danez de amenajare interioară un suflu și mai modern și confortabil.

 +4
Vești bune de la brandul danez BoConcept./Boconcept.ro  
  |  

Celebrul brand danez este prezent în țara noastră de 16 ani, în cadrul magazinului Mobexpert, dar reprezentantul său pe România, Diana Maria Tutelca Staicu, planifică deschiderea unui showroom propriu în luna februarie 2023, într-un spațiu ceva mai mare și menit să pună în valoare tocmai spiritul din spatele colecției „Live Ekstraordinær”.

Colecția aceasta este una ambițioasă, inspirată de schimbările stilului de viață și încercând să ofere utilizatorilor același mix de bună-dispoziție și tihnă specifice modei daneze, în condițiile evoluției spre multifuncționalitate. „«Live Ekstraordinær»  înseamnă să trăiești autentic, fie că este vorba despre viața ta privată sau profesională. Noua colecție BoConcept include modele noi și versiuni noi ale pieselor existente îndrăgite.”,  se arată în comunicatul de presă primit la redacție.

Colecția de mobilier se caracterizează prin linii simple și cursive, design minimalist, un nivel de confort sporit, și pune accentul pe atmosfera de acasă dominată de relația cu cei dragi. Formele pieselor de mobilier au fost concepute cu gândul la nevoia de tihnă, de îmbrățișare, acordându-se atenție unor detalii care țin de dimensiunile spătarului, rotunjimile șezutului sau de modularitate.

Din colecția „Live Ekstraordinær” fac parte piese de mobilier pentru living și dining, în mai multe variante cromatice, soluții inedite pentru biroul de acasă și chiar noi materiale și nuanțe de culori.  +4 www.boconcept.ro  +4 www.boconcept.ro +4 www.boconcept.ro

Despre BoConcept
Înființat în 1952 în Danemarca, BoConcept a devenit astăzi unul dintre cei mai mari furnizori de mobilier scandinav la nivel internațional, cu 310 magazine deschise în circa 67 de țări. Lucrează cu mari designeri la crearea unor colecții de mobilă, accesorii și corpuri de iluminat pentru spațiile private, dar și cele publice.