Mobilier Art Deco: furnizori din România

Se discută tot mai des despre stilul de mobilier Art Deco – ce este, cum este, cât de ușor (sau nu) îl poți crea acasă. Însă cel mai des doar se discută, nu se oferă și soluții practice de a-l achiziționa. Dacă ai citit despre mobilierul Art Deco și ți-ai dori mobilier în acest stil, iată câteva locuri din care-l poți procura.

 +4
Acest material este pentru cei care vor acasă mobilier Art Deco./Cassianihome.com  
  |  

Chiar și-n revista noastră am scris despre acest stil de mobilier, fără a da exemple din țara noastră. Fiindcă nu găsești piese de mobilă Art Deco la tot pasul în România. În acest material revenim asupra stilului, dar cu altă abordare. Așadar iată de unde poți procura mobilă Art Deco:

Ardudana dispune de o colecție de living numită Verona, creată spre a satisface aspirațiile Art Deco. Se simte influența spiritului italienesc, însă finisajele lucioase și culorile foarte deschise integrează această colecție în stilul Art Deco. Cromatic, combinația e destul de îndrăzneață: finisajul auriu lucios al lemnului este completat de tapițeria argintiu-deschis a șezutului și spătarelor. De efect!
 +4 www.ardudana.ro

Cassiani Home este furnizor de mobilier Art Deco italienesc pentru România. Dispune de nenumărate colecții și piese de mobilier Art Deco pentru living, dining, bucătărie și chiar și pentru baie, realizate în fabrici din Italia și prezentate în cataloage puse la dispoziția clienților din țara noastră. Interesant este și modul de vânzare: poți comanda direct din catalog, dar poți alege câteva piese din catalog, urmând apoi să mergi să le vezi la fața locului – adică în fabricile din Italia. „CASSIANI HOME se ocupă de toate aspectele ce țin de o călătorie în Italia, în vederea achiziționării mobilei!:, după cum se arată pe site-ul companiei. +4 www.cassianihome.com

Galeriile Rădulescu sunt o altă propunere de mobilier Art Deco, în cel mai pur stil posibil. Nu doar designul extravagant și combinația culorilor caracterizează colecțiile acestui furnizor, ci însăși natura pieselor. Spre exemplu, iată acest set de living, cuprinzând piese precum recamier, taburete pentru fotolii.
 +4 www.galeriileradulescu.ro

Deocamdată, aceasta este selecția noastră de mobilier Art Deco disponibil în România. Dar vom continua să descoperim și alți furnizori.
 


„Live Ekstraordinær” – BoConcept a împlinit 70 de ani

O aniversare de 70 de ani marcată printr-o colecție cu un nume sugestiv: 70 de ani de BoConcept sunt celebrați cu „Live Ekstraordinær”, colecția de mobilier care să dea stilului danez de amenajare interioară un suflu și mai modern și confortabil.

 +4
Vești bune de la brandul danez BoConcept./Boconcept.ro  
  |  

Celebrul brand danez este prezent în țara noastră de 16 ani, în cadrul magazinului Mobexpert, dar reprezentantul său pe România, Diana Maria Tutelca Staicu, planifică deschiderea unui showroom propriu în luna februarie 2023, într-un spațiu ceva mai mare și menit să pună în valoare tocmai spiritul din spatele colecției „Live Ekstraordinær”.

Colecția aceasta este una ambițioasă, inspirată de schimbările stilului de viață și încercând să ofere utilizatorilor același mix de bună-dispoziție și tihnă specifice modei daneze, în condițiile evoluției spre multifuncționalitate. „«Live Ekstraordinær»  înseamnă să trăiești autentic, fie că este vorba despre viața ta privată sau profesională. Noua colecție BoConcept include modele noi și versiuni noi ale pieselor existente îndrăgite.”,  se arată în comunicatul de presă primit la redacție.

Colecția de mobilier se caracterizează prin linii simple și cursive, design minimalist, un nivel de confort sporit, și pune accentul pe atmosfera de acasă dominată de relația cu cei dragi. Formele pieselor de mobilier au fost concepute cu gândul la nevoia de tihnă, de îmbrățișare, acordându-se atenție unor detalii care țin de dimensiunile spătarului, rotunjimile șezutului sau de modularitate.

Din colecția „Live Ekstraordinær” fac parte piese de mobilier pentru living și dining, în mai multe variante cromatice, soluții inedite pentru biroul de acasă și chiar noi materiale și nuanțe de culori.  +4 www.boconcept.ro  +4 www.boconcept.ro +4 www.boconcept.ro

Despre BoConcept
Înființat în 1952 în Danemarca, BoConcept a devenit astăzi unul dintre cei mai mari furnizori de mobilier scandinav la nivel internațional, cu 310 magazine deschise în circa 67 de țări. Lucrează cu mari designeri la crearea unor colecții de mobilă, accesorii și corpuri de iluminat pentru spațiile private, dar și cele publice.


Forest Bank – materialul care ține loc de lemn

Pornind de la nevoia de a proteja resursele naturii și de a folosi în chip inedit chiar și cele mai nefolosibile resturi, un designer din Japonia pe numele său Yuma Kano a inventat un material natural care să înlocuiască lemnul în industria construcțiilor și a fabricării mobilei.
 

 +4
Invenția unui japonez pasionat de natură: Forest Bank/Yumakano.com  
  |  

Materialul inventat de Yuma Kano poartă denumirea Forest Bank și are aspectul unui amestec ce ține loc de lemn cu mare succes. Forest Bank înseamnă toate resturile unei păduri – crenguțe, frunze uscate, semințe, așchii de lemn, scoarță, chiar și pământ – amestecate și întărite cu ajutorul unei soluții minerale reactive și a unei rășini pe bază de apă. Rezultă un material spectaculos, pe cât de dur și rezistent, pe atât de inedit ca aspect și, mai ales, cromatică.

Calități estetice
Iar aici vine partea cea mai frumoasă: materialul Forest Bank capătă de fiecare dată alte nuanțe în funcție de anotimpul în care au fost culese „ingredientele” sale. Mai mult, până și modelul întipărit depinde de cantitatea și felul acestor ingrediente, ducând la o infinitate de variante în ce privește personalizarea fiecărei bucăți de Forest Bank. Se poate spune că acest nou material conține în cantități mai mici sau mai mari toate componentele unei păduri, nu numai material lemnos.  +4 www.yumakano.com

Prelucrare
Acest incredibil material inventat de japonezul Yuma Kano se prelucrează foarte simplu, folosind tehnici și utilaje din industria de prelucrare a lemnului. Se comportă exact ca o bucată de lemn și se poate folosi cu mare succes în domeniul fabricării mobilei, rezultând chiar incredibile piese de mobilier – piese unicat. Spre exemplu, Yuma Kano a prezentat în cadrul DesignArt, desfășurat de curând la Tokyo, două piese de mobilier create din Forest Bank – un scaun și o masă.

Beneficii
Forest Bank este mai mult decât un nou material pe piața fabricării de mobilier, este o adevărată nouă resursă ce presupune transformarea resturilor naturale în ceva folositor. În acest fel, pădurile ar putea să nu se mai taie cu atâta înverșunare, lemnul fiind înlocuit de propriile reziduuri. De fapt, Forest Bank se poate obține nu numai din resturile găsite în pădure, ci și pe aleile parcurilor și grădinilor publice sau chiar în propria curte.  +4 www.yumakano.com +4 www.yumakano.com


Zebrano – mobilier inspirat de filosofia luxului

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de mobilier de lux a ajuns și în România. Este vorba despre brandul Zebrano, înființat în anul 1985 în Turcia, și devenit de-a lungul anilor sinonim cu filosofia luxului, indiferent de tipul de mobilier cuprins în colecțiile sale.

 +4
Colecții de mobilier la comandă pentru acasă și pentru birou./Zebranoromania.ro  
  |  

Magazinul din România a fost deschis în a doua parte a anului 2021, sub forma unui showroom spectaculos, amplasat în zona Otopeni – Drumul Gării Otopeni 2A. Mobilierul de lux este un concept mai puțin obișnuit pentru români, dar gata să te vrăjească prin bogăția detaliilor clasice, îmbinate totuși în chipuri dintre cele mai moderne.

La Zebrano, poți beneficia de servicii de mobilier la comandă sau de piese de mobilă disponibila la vânzare imediată. Acoperă toate încăperile casei, dormitor, living, dining, bucătărie, camere pentru copii și spații de lucru. Mobilierul Zebrano are un stil aparte, ușor recognoscibil prin detaliile lucioase, bogăția ornamentală, marginile rotunjite și calitatea materialelor. Indiferent că vorbim de piese masive de tipul canapea sau pat matrimonial, ori de piese de mic mobilier, numitorul comun sau amprenta Zebrano ține de robustețea fiecărei piese de mobilă. Ca stil, mobila Zebrano are la bază filosofia clasicului, dar transpusă în chip modern, rezultând piese de mobilă oricând la modă, putând să reziste nu doar prin trăinicia materialelor, ci și prin aspectul vizual. Cromatic, mobilierul Zebrano propune o paletă de culori pastel, în combinație cu inserții aurii aplicate în chip creativ.  +4 www.zebranoromania.ro +4 www.zebranoromania.ro

În general, mobilierul Zebrano se vinde sub formă de colecție, piesele îmbinându-se armonios în așa fel încât rezultatul final să fie o veritabilă amenajare interioară.

Mobilierul la comandă Zebrano are avantajul de a se potrivi perfect spațiul personal și de a primi câteva tușe menite să-l individualizeze. Timpul de execuție este, ce-i drept, mai mare, după cum însuși site-ul Zebrano România ține să specifice.   +4 www.zebranoromania.ro

„Pe lângă privilegiul de a crea mobilier exact după preferințe, te poți bucura și de faptul că se va potrivi perfect în orice spațiu și că, prin materialele naturale pe care le folosim, acesta va rezista o perioadă îndelungată de timp, accentuând sensul și valoarea pe care le aduce ZEBRANO în casa ta.” – se arată pe site-ul Zebrano.


Reduceri de preț la The Home

În timp ce toate parcă se scumpesc prin magazine, la The Home lucrurile stau exact invers. Cunoscutul magazin de mobilier și accesorii decorative practică zilele acestea o campanie de reduceri ce ne-a atras atenția.

 +72
Mobilier și accesorii pentru casă, cu prețuri reduse./Thehome.ro  
  |  

Este campania de reduceri a toamnei la The Home, constând în prețuri cu 30% mai mici la toate produsele aflate în stoc. Cu ajutorul unui cod special generat pentru această campanie, STOC30, poți achiziționa piese de mobilier, textile, corpuri de iluminat la circa două treimi din prețul de raft.

De fapt, 30% reprezintă o medie, pentru că, odată intrat pe site, observi că reducerile diferă de la un produs la altul. Cea mică reducere de preț este de 15% - la un anume model de scaun pentru dining, cea mai mare reducere de preț ajunge la un tip de cuier din porțelan, de agățat pe perete – prețul este cu 60% mai mic în cadrul campaniei The Home.

Nu există o limită de timp pentru desfășurarea acestei campanii. Ea se va încheia odată cu epuizarea stocului actual de produse The Home.

Despre The Home
O afacere românească, începută de un cuplu de admiratori ai stilului minimalist cu accente cosy, The Home a ajuns unul dintre marile platforme de mobilier și accesorii pe plan național. Cumpărăturile se fac online, dar există și două showroom-uri deschise în București, respectiv Cluj. Aceste spații sunt o bună sursă de inspirație pentru clienții interesați să achiziționeze nu doar o piesă de mobilier sau mai multe, ci întreaga amenajare a unei încăperi.