Vladila – de la tapet, la mobilier

Sustenabil, personalizat, premium, unicat – brandul Vladila s-a impus în lumea producătorilor români de tapet, dar succesul obținut cu decorarea pereților a încurajat echipa să se lanseze și în producția de textile pentru mobilier.

 +6
Cunoscutul brand de tapet se lansează în producția de mobilier./Vladila.ro  
  |  

Și astfel a apărut un producător de tapițerii personalizate care să dea mobilierului mai mult decât personalitate. Brandul Vladila comercializează tapițerii pentru mobilă, dar și mobila gata tapițată începând din acest an. Clientul își poate alege o sursă de inspirație uitându-se pe catalogul companiei, iar cu ajutorul echipei de designeri poate obține un model personalizat, care să corespundă deplin visurilor sale.

Tapițerie personalizată Vladila
În portofoliul companiei sunt disponibile mai multe colecții de textile pentru mobilier, în special seturi de canapea și fotolii. Printre colecții, se remarcă Mas a Tiera, conținând mai multe variante de imprimeuri pe catifea. Acest material se poate personaliza pe gustul clientului, iar modelul ales poate fi folosit apoi și pentru restul amenajării, sub forma pernelor decorative, a draperiilor sau altor accesorii textile.  +6 www.vladila.ro

Mobilier Vladila
Colecția de mobilier tapițat Vladila cuprinde mai multe modele de canapea, fotoliu și taburet. Designul fiecăreia dintre piese este unul clasic, dar tapițeria Vladila schimbă în fiecare caz stilul, datorită modelului și texturii. Predomină mobilierul cu tapițerie florală, vegetală, cu motive ce te duc cu gândul la un spațiu de odihnă, chiar cu influențe exotice. În evidență iese mai ales un model de pat somptuos la nivel decorativ. E vorba despre patul de zi Victoria Tropicality, o combinație confortabilă de motive tropicale și linii geometrice care dă tonul unei atmosfere de vacanță de lux.  +6 www.vladila.ro +6 www.vladila.ro +6 www.vladila.ro

Șezlongul Vladila
Tot în colecția de mobilier Vladila se regaseste și o gamă bogată de șezlonguri – tocmai bune de folosit în spațiile outdoor ale casei, dar care, mulțumită materialului textil în modele fanteziste, se pot integra și unei amenajări a colțului de citit, balconului închis sau chiar camerei pentru adolescenți.  +6 www.vladila.ro

Despre Vladila
„Fiecare obiect de mobilier este creat și îmbrăcat în tapițeriile Vladila. Continuăm experiența senzorială pe care le-o oferim clienților noștri, creând nu doar un mediu de exprimare vizuală ci și tactilă. De la formă, la culoare și desen sau pictură, și până la textura catifelei cu care sunt tapițate, toate produsele noastre din gama de mobilier te vor face să zâmbești.” – se arată pe site-ul Vladila.


NMC România – profile decorative pentru amenajări personalizate

Dincolo de mobilierul la comandă, un minunat truc de personalizare la maximum a spațiilor interioare îl reprezintă profilul decorativ, fie că e vorba de bandă luminoasă, bârnă sau panou în relief. Câte soluții, atâtea variante decorative!

 +5
Secretul unei amenajări interioare fără asemănare./NMCRomania.ro  
  |  

Caracterizând în special stilul clasic de amenajare interioară, profilul decorativ schimbă complet un proiect de amenajare. Iar printre cei mai cunoscuți furnizori de astfel de materiale din România se regăsește compania NMC.

Înființată în anul 2004 sub denumirea Art Design Deco, firma a stabilit trei ani mai târziu un parteneriat cu NMC Belgia, fondată în 1950, și a preluat treptat-treptat nu doar colecțiile de produse, ci întregul profil al consacratei companii belgiene, devenind subsidiara acesteia sub numele NMC România.
Astăzi, portofoliul de produse este foarte bogat, acoperind toată gama de nevoi de decorare (și nu numai) atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare. Profilul interior are o importanță deosebită, putând influența major orice proiect de amenajare interioară.

Produsele
Ai de mascat un stâlp de rezistență a casei nimerit deloc frumos în mijlocul încăperii? La NMC România găsești o soluție inventivă: bandă cu aspect de lemn care să îmbrace stâlpul respectiv transformându-l vizual într-o bârnă rustică de tot farmecul.

Pentru tavan, profilul luminos este în ultima vreme o soluție tot mai la modă. Practic, obții o iluminare a încăperii printr-o bandă luminoasă ascunsă într-un profil disponibil în mai multe variante: plintă decorativă, cornișă tavan, profil decorativ LED sau scafă.  +5 www.nmcromania.ro

Pentru un rol pur decorativ, NMC România recomandă gama de brâuri pentru perete – sunt zeci de variante decorative, mai late sau mai subțiri, de diverse forme sau cu modele diferite, gata să personalizeze pe deplin amenajarea camerei. În aceeași gamă de funcționalitate intră și colecția de caroiaje și colțare, într-o sumedenie de variante decorative, simplu de vopsit în orice nuanță necesară.  +5 www.nmcromania.ro +5 www.nmcromania.ro

Oferte
Cu toate că în portofoliul NMC România se regăsesc variante pline de personalitate și originalitate, compania acceptă și comenzi speciale, în sensul realizării de profile decorative pentru exterior pe dimensiunile și designul clientului.” Clienții pretențioși sunt printre preferații noștri deoarece ne raportăm strict la calitate, fără compromis. Ne adresăm tuturor celor care vor să construiască, amenajeze ori renoveze locuința proprie, clădiri de birouri ori alte tipuri de imobile.”, se arată pe site-ul companiei.


HOMELUX sprijină copiii care încă nu pot merge la școală!

Este al treilea an la rând în care brandul de mobilă Homelux se implică în cauze sociale. Este vorba despre o campanie dedicată micuților pacienți internați la spitalul Marie Curie care, din motive de sănătate, nu pot ajunge pe băncile școlii la acest început de an școlar.

 +12
Mobilier în scop social./Homelux.ro  
  |  

Campania inițiată de Homelux ține să asigure copiilor bolnavi de la spitalul Marie Curie o viață cât mai aproapiată de normal. Un procent de 5% din valoarea mobilierului vândut de Homelux în această perioadă va ajunge la spitalul Marie Curie sub formă de donație. Campania vizează anumite colecții și game de piese de mobilier, din a căror valoare, un procent să ajungă la spitalul de copii.

În cadrul campaniei Homelux sunt incluse produse dintre cele mai diverse, de la mobilă living, dormitor, bucătărie, baie, terasă și grădină, până la scaune, canapele, covoare, decorațiuni, textile și corpuri de iluminat. Practic, cumperi tot ce ai nevoie pentru casă și, implicit, iei parte la o acțiune de responsabilitate civilă. Produsele, ușor de combinat între ele, au un raport excelent calitate-preț și se încadrează în diverse stiluri de amenajare: modern, clasic, etnic și romantic. Selecția este făcută de designerii de interior HOMELUX și răspund nevoii de confort acasă și la birou.  +12 www.homelux.ro +12 www.homelux.ro +12 www.homelux.ro

Prin această campanie, reprezentanții HOMELUX își doresc să ajute cu o donație consistentă copiii internați la Spitalul Marie Curie, astfel că orice achiziție de la HOMELUX până pe 25 septembrie este un mic pas făcut în sprijinul celor mici. Piesele de mobilierul participante la campania pentru copiii bolnavi se pot comanda online pe site-ul homelux.ro sau se pot achiziționa direc din magazinele HOMELUX Focșani și HOMELUX DN1 Value Centre (Balotești).


Deco Republic: lustre handmade inedite

Ceea ce părea o simplă pasiune de amenajare a casei s-a transformat într-o afacere de succes. Adriana Andrei a pornit de la o lustră handmade și a ajuns să conducă o adevărată afacere de fabricare a corpurilor de iluminat: Deco Republic.

 +5
... și, în această perioadă, cu prețuri reduse./Decorepublic.ro
  |  

Brandul este cunoscut pentru lustrele realizate în cele mai originale moduri de folosire a veselei. Căni, cești, boluri, stropitori ceramice, sticle și chiar tacâmuri din lemn capătă în mâinile Adrianei Andrei o cu totul altă funcționalitate. Devin lustre inedite, de integrat unor amenajări în căutare de personalitate. Adriana Andrei este omul care face totul, de la achiziționarea materialelor până la vânzarea lor. Cum se explică succesul? Prin câteva secrete destul de simple:
-    Aspectul cochet
-    Ceramica de calitate
-    Cromatica plină de viață și motive tradiționale
-    Designul inedit
-    Realizare manuală

Corpurile de iluminat Deco Republic sunt disponibile în variante de lustră atârnătoare, corp cu trei brațe, veioză. Nici modelele nu sunt cu sutele, ci cu zecile mai degrabă, fiindcă urmăresc un țel ambițios: să surprindă.

Ceramica provine din colțurile cele mai pline de tradiție ale României – Corund, Horezu, Sighișoara, Baia Mare, dar și din alte locuri ale lumii. Oriunde întâlnește produse artizanale din ceramică de calitate, Adriana Andrei alege veselă căreia să-i dea cu totul altă funcționalitate.
În această perioadă, cei care intră pe site-ul Deco Republic vor avea surpriza să descopere și reduceri de preț, între 23% și 32%, la majoritatea modelelor expuse.

Părerea clienților:
„Cel mai mult apreciază ideea. Ideea de a întoarce niște produse cu fundul în sus. Asta li se pare clienților cel mai drăguț. Și asta apreciază și ei în momentul în care le intră niște oameni în casă și reacționează cu un ’uau, ce chestie ai pe tavan!” – scrie Adriana Andrei pe contul Facebook Deco Republic.  +5 www.decorepublic.ro +5 www.decorepublic.ro +5 www.decorepublic.ro +5 www.decorepublic.ro


Cum să te folosești de mobila veche de familie

Foarte mulți români se întreabă ce ar putea face cu seturile de mobilier moștenite de la părinți sau bunici. Vorbim de acel tip de mobilier din lemn masiv, conceput în stil clasic, care, deși nu se mai potrivește interioarelor contemporane, reprezintă o valoare.

 +5
Cu toții ne-am pus măcar o dată această problemă./Gorj.avizinfo.ro  
  |  

Unii depozitează aceste piese de mobilier în pod, alții în spații special închiriate pentru așa ceva. Cert este că nu pot scăpa de ea aruncând-o. Și atunci care este soluția? În funcție de calitatea, starea în care se află, stilul și felul ei, mobila din lemn masiv de altădată se poate valorifica în mai multe feluri.

O poți vinde unui atelier de mobilier recondiționat. Sunt foarte multe astfel de afaceri în țara noastră, pornite din pasiunea pentru lucruri frumoase. Aceste ateliere lucrează de regulă cu mobila clientului – acesta predă o piesă veche și o ia înapoi complet schimbată (în bine), dar unele dintre ele achiziționează mobilier în regim propriu pentru a-l recondiționa și vinde apoi ca piesă de sine stătătoare.  +5 www.soulpaintatelier.com

Tot unui atelier de recondiționare a mobilierului vechi te poți adresa și pentru a refolosi tu însuți mobilierul moștenit. Decât să cumperi mobilă nouă, poate nici măcar din lemn, poți investi în transformarea celei vechi, de calitate. În această etapă, orice piesă poate fi transformată incredibil de frumos în cadrul unui atelier cu experiență.  +5 www.stejarmasiv.ro

Sau o poți recondiționa pur și simplu pentru a o scoate ulterior la vânzare într-o stare care să îți aducă profit generos. Stilurile de amenajare a casei au evoluat în ultimii ani spre o reîntoarcere la culori vii, design cu accente clasice sau vintage, la combinații inedite de mobilier modern cu mobilier din epoci încheiate, așa că o piesă spectaculoasă, indiferent de vârsta ei, poate trezi interesul cumpărătorilor. Stilul vintage/shabby chic/romantic este la mare căutare zilele acestea mai ales de cei care dispun de case de vacanță, aflați în căutare de mobilier viu, cu personalitate.  +5 www.drdeco.ro

Piesele de mobilă moștenite pot fi integrate de proprietar în propria amenajare, după o etapă de transformare a funcționalității – în special, piesele deteriorate. O masă veche poate fi refolosită sub forma unui blat de lucru în birou, bucătărie sau baie, ușile unui șifonier pot fi prefăcute într-o tăblie originală de pat, o consolă merge transformată în mobilier media pentru living etc.

Cei care dispun de seturi de mobilier vechi stil lux se pot adresa direct domeniului HoReCa, ținând cont că există un adevărat trend al caselor de odihnă cu specific boieresc. Depinde de stilul mobilei deținute să găsești proprietari de conace sau de pensiuni tematice interesați să cumpere astfel de piese. În ultimă instanță, aceste seturi ar merita chiar să ajungă în patrimoniul unui muzeu, în funcție de vârsta și specificitatea fiecărei piese.  +5 www.sprintmove.ro

Atunci când stare mobilierului este deteriorată și nu te încumeți să îl pui pe foc, dar nici nu-l poți vinde, ai soluția atelierelor de tâmplărie care lucrează cu lemn recuperat. În acele ateliere, orice bucată de lemn capătă o nouă viață.