logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

FOTO: Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă casă din ţară?

Publicitate
Andreea Chiru  |  08 Ianuarie 2016

Ce poate fi mai prietenos cu mediul înconjurător decât o locuință care reflectă fidel farmecul naturii în mijlocul căreia se găsește? Peste tot în lume au început să se construiască case de vacanțe ale căror fațade sunt placate cu oglinzi. Le putem numi case invizibile, întrucât poți trece pe lângă ele fără să le vezi – în pereții exteriori ai construcției se oglindește decorul natural.

Acest gen de case cu fațade din oglindă își găsesc rostul în zone cât mai izolate, unde peisajele sunt pitorești, iar accesul poate fi considerat dificil – acolo unde frumusețea naturii nu poate fi întrecută în niciun fel de măiestria creatoare a unei echipe de arhitecți oricât de talentați.

www.waveavenue.com
Casa oglinzilor, în variantă japoneză - Waveavenue.com

Unele dintre aceste case sunt îmbrăcate complet în oglinzi, altele au doar doi dintre pereți camuflați, creând o impresie și mai puternică. Bineînțeles, pentru iluminarea și aerisirea construcției, ferestrele sunt esențiale, astfel că oglinda trebuie decupată în dreptul geamurilor. Dar efectul este cu atât mai plăcut – ferestrele nu se observă decât seara, atunci când reflectă lumina din casă și lasă senzația unor luminițe misterioase răsărite în mijlocul naturii. Sau există soluția geamurilor reflectorizante, cu folii ce au dublu rol – estetic și practic. Pe de o parte oglindesc decorul natural, pe de altă parte protejează încăperile împotriva supraîncălzirii.

În Italia, arhitectul Peter Pichler a construit o casă din oglinzi într-o zonă montană. Datorită decorului natural, casa nu a avut nevoie să impresioneze prin formă sau unghiuri deosebite – are forma unui cub, iar farmecul constă în faptul că în vreme ce în spatele construcției se zărește muntele, pereții din oglindă reflectă pădurea din fața, lăsând impresia unui cadru alpin de poveste.

www.architectureanddesign.com
Geamurile sunt acoperite cu peliculă împotriva ultravioletelor - Architectureanddesign.com

În Suedia, în apropierea satului Harads, poate fi închiriat hotelul din copac, aflat în mijlocul unei păduri. Este vorba despre o construcție inedită, înălțată pe structură de aluminiu ușor și cu pereți din sticlă reflectorizantă, ținând loc și de ferestre. Hotelul în formă de cub a fost construit pe trunchiul unui copac și în pereții săi se oglindesc pădurea și cerul. La interior, spațiul include dormitor, sufragerie, baie și terasă, toate la dimensiuni destul de reduse; hotelul nu poate primi mai mult de un cuplu deodată.

www.archdezart.com
Cazare pentru iubitorii de natură sălbatică - Archdezart.com

În New York, într-o zonă forestieră, o veche fermă de familie a fost reconstruită sub forma unei locuințe ultramoderne ce împacă formele abstracte cu pitorescul peisajului natural. Casa e înălțătă în stil vagon, cu trei corpuri legate între ele, amplasate pe un relief deluros, ale cărui forme stâncoase au fost respectate estetic.

www.dezeen.com
O veche fermă agricolă reflectă toate elementele reliefului local - Dezeen.com

Fațadele celor trei corpuri de clădiri au fost placate parțial cu piatră salvată din vechile ziduri ale fermei agricole, iar în rest s-au folosit mai multe tipuri de material: sticlă, cupru zincat și oțel inoxidabil lustruit. Oțelul joacă rolul panourilor de oglindă, reflectând peisajul natural înconjurător.

Publicitate