A apărut nr.3/2016 al revistei MagMob!

Cel mai nou număr al revistei Magazinul Mobilei a ieșit de la tipar. Avem subiecte de vară, răcoritoare pentru suflet și odihnitoare pentru ochi, căci la rubrica Accent vă punem în temă cu tot ce trebuie să știți despre mobila outdoor.

 +9
  |  

Mobilă luminoasă pentru grădini feerice! Soluțiile de iluminare a spațiului din jurul casei sunt tot mai neașteptate. Spre exemplu, ați auzit de mobila luminoasă? Este din rășini poliuretanice, are inclus sistem LED și asigură o atmosferă festivă. Luminează suficient de puternic, fără a te orbi în vreme ce savurezi relaxat un pahar de vin.

 +9 MagMob

Târgul Spoga este cel mai mare eveniment pentru mobilă și accesorii outdoor din Europa. Vedeta anului 2016 este un grătar electric demn de un film SF. Însă în cadrul târgului Spoga se desfășoară și o competiție ultrainteresantă - YoungStar. 16 tineri designeri își vor confrunta talentul și ingeniozitatea sub forma unor proiecte pentru mobilă și accesorii outdoor.

 +9 MagMob

Stilul marocan te atrage? Îl poți avea la tine acasă! De fapt, în jurul casei. Am dat o raită prin magazinele din România și am găsit o serie de piese de mobilier și accesorii stil Maroc, la prețuri accesibile. Venim și cu trucuri și sfaturi simple Do It Yourself, ca să sporim bucuria de a-ți amenaja și personaliza grădina.

 +9 MagMob

Bizar - știți ce mai fac studenții noștri de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu? Mobilă apocaliptică!!! Nimic nu poți să arunci de față cu ei - de exemplu, au transformat un butoi metalic pentru transportul uleiului într-un set de mobilier cu funcție outdoor și indoor.

 +9 MagMob

Din culisele sculpturii în lemn, cuWalter Zawaczki. Am stat de vorbă cu un artist al mobilierului, despre sculptura lemnului, despre funcțiile mobilei și despre criteriile de formare ale unui meșter în adevăratul sens al cuvântului. Walter Zawaczki este autorul sculpturii Iisus din inox, o creație de 20 metri înălțime, ce domină împrejurimile satului Bisericani.

 +9 MagMob

Office deștept pentru muncă ușoară - în ce privește mobilierul de birou, zilnic apar noutăți ce revoluționează nevoia de a lucra cu spor. Mobila și accesoriile office sunt tot mai inteligente, răsfățând trupul pentru a susține mintea.

 +9 MagMob

Bedding: cele mai confortabile paturi din România. Ştiți să recunoașteți un pat confortabil? Noi vă punem la dispoziție modelele care ni s-au părut nouă cele mai confortabile. Vă prezentăm și avantajele și dezavantajele fiecărui pat, în funcție de materialele de lucru. Nu vă rămâne decât să mergeți la magazine, să le încercați!

 +9 MagMob

Târgul IFFS 2016 sau despre mobila din Singapore. Am fost acolo, am admirat, am fotografiat, ne-am întors și vă arătam ce ne-a impresionat în mod decisiv. Pe scurt, la Singapore am întâlnit un amestec neașteptat de stiluri: vintage, industrial, brutalism, asezonate cu înclinația spre minimalism. Vedeți pozele!

 +9 MagMob

 


Stilul retro în amenajările interioare

Stilul retro este atât de complicat încât aproape e imposibil de transpus 100% într-o casă. Vă ajutăm noi însă cu sfaturi practice, enumerarea principiilor teoretice ce stau la baza stilului retro și cu recomandări de accesorizare.

 +10
Stilul retro: culori puternice, forme circulare, voie-bună! Betterdecoratingbible.com
  |  

Stilul retro - principii teoretice:

•    Amestec vioi de culori și modele aplicate. Stilul retro se recunoaște ușor după nebunia culorilor și dimensiunile generoase ale motivelor desenate pe suprafața materialelor textile. Sunt suficiente însă trei culori, nu mai mult, pentru că retro e nebunie controlată.


•    Imprimeurile textile sunt cel mai adesea cu forme geometrice, eventual abstracte.


•    Stilul retro se caracterizează prin mobilier cu forme rotunjite. De regulă, mobila e destul de joasă. Designul mobilierului retro e inspirat din nevoia de intimitate. Fotoliile sunt cel mai adesea în forme circulare, par să îmbrățișeze. Masa, comoda și biroul sunt finisate cu lac lucios. Alte piese de mobilier retro au forme abstracte.

•    Printurile pe teme la modă în anii '50 - '70 sunt cele care dau încăperilor de azi un aer retro autentic. La acea vreme, oamenii erau pasionați de călătoriile în cosmos, astfel că imprimeurile cu planete, sateliți și omuleți verzi se regăseau în toate colțurile casei. Ca și materiale textile, lâna, dantela și bumbacul făceau legea, adesea în combinații originale.

 +10 www.habitissimo.es Modele peste tot, culori pastelate - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Culori intense, plăci ceramice cu model, mobilă rotundă - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Desene florale, combinații de culori voioase - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Mobilă cu forme circulare - Retro!

Stilul retro - sfaturi practice:

•    Îmbrăcați pereții casei în tapet, pentru a avea o atmosferă retro! Nu orice tapet, ci cu motive florale delicate, motive geometrice sau modele abstracte.

•    Cumpărați mobilier second-hand! Piesele de mobilă din anii '60 pot fi foarte bine recondiționate și vor da încăperilor un autentic aer retro. Sau cumpărați piese de mobilă noi, cu design retro! Marii producători de mobilă au cel puțin câteo colecție retro.

•    Folosiți din plin materialele textile! Perne, cuverturi, mobilă tapițată - toate contribuie la stilul retro al casei. Alegeți combinații de culori intense și modele geometrice.

•    Stilul retro presupune podea de linoleum cu desene în carouri. E unul dintre elementele ce definesc stilul retro, iar producătorii de parchet și gresie din România vă pun la dispoziție colecții care imită stilul retro, sub forma imprimeurilor în carouri.

 +10 www.habitissimo.es Piele, lână, stofă - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Podeaua trebuie să atragă atenția - Retro!

Stilul retro - accesorii decorative:

•    Nelipsite dintr-o casă retro sunt pieile naturale de animale, sub forma covoarelor pentru living, dormitor și chiar hol. Dacă pieile sunt și în mai multe culori, cu atât mai bine - e retro!

•    Oglinzile retro au forme dreptunghiulare sau dreptungiulare cu colțuri rotunjite, iar ramele sunt foarte simple, curate, pentru că se aplică pe pereții îmbrăcați în tapet și caută să nu încarce vizual atmosfera. Din stilul retro face parte oglinda în formă de soare cu raze din brațe metalice, fie de culoare argintului, fie a aurului.

•    Ceramica este un element important al stilului retro. Trebuie expus cel puțin un serviciu de ceai din porțelan, cu model înflorat delicat sau cu desene vesele sub forma bulinelor mari și colorate.

•    În loc de tablouri, stilul retro impune colaje cu mesaje personalizate.

 +10 www.habitissimo.es Culori nebune, accesorii de perete atipice - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Pereți placați cu diverse modele, veselă la vedere - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Pereți plini de personalitate, cu tapet ce contrastează mobilierul - Retro!


Mobilezi? Redecorezi? Hai la târgul MobilaExpo!

În perioada 7-10 aprilie, la Romexpo, se desfășoară cea de-a doua ediție a unui târg de mobilă autohtonă. MobilaExpo își propune să pună față în față producătorii de mobilă din România și clienții lor finali, românii de rând.

 +10
  |  

Sub sloganul "Mobilă pentru interioare cu personalitate", târgul MobilaExpo vine cu ofertă completă pentru mobilarea caselor, de la A la Z, dar și pentru amenajarea spațiilor publice. Expozanții sunt provocați să răspundă tuturor gusturilor, prin colecții în stiluri cât mai variate, de la clasic la modern și de la rustic la shabby chic.

Organizatorii au explicat care sunt punctele forte ale evenimentului MobilaExpo: curiozitatea, inspirația și inovarea. Noutatea de anul acesta: târgul este cu vânzare de mobilă, iar ofertele de preț vor include la fața locului promoții și reduceri speciale.

Echipa Magazinul Mobilei va fi prezentă la Mobila Expo. Ne găsiți la standul din pavilionul C4. Mai jos, puteți vedea  câteva fotografii realizate de echipa Magazinul Mobilei, anul trecut, la prima ediție a târgului MobilaExpo.

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob

 +10 MagMob


Design de la Dizainăr… cu Mihnea Ghilduş

Cu toţii devenim interesaţi de ceea ce se poartă în amenajările interioare, fie că reînnoim un interior, fie că doar visăm la reînnoire. Primim un răspuns explicit şi inspirat chiar de la unul dintre designerii autohtoni.

 +3
Renumitul scaun Lana s-a bucurat de un succes aparte » dizainar.ro
  |  

De ceva vreme suntem tot mai interesaţi de tema amenajărilor interioare. Nu dorim neapărat să implicăm în mod direct un specialist în domeniu – adică să facă el treaba, ci mai mult ne interesează sfaturile unui specialist despre cum am putea noi înşine realiza o amenajare reuşită. Cu acest gând, am provocat la discuţie pe unul dintre cei mai ludici designeri de interior pentru a afla cum stau lucrurile cu amenajările de locuinţe şi de unde ar trebui să începem. Mihnea Ghilduş ne sfătuieşte să fim la curent cu trendurile din showroom-uri, dar, pentru că acestea sunt trecătoare, e de preferat mai degrabă să ne bazăm pe gusturile şi stilul nostru şi să alegem mobilier şi modele de sine stătătoare.

"Mai importantă decât un stil trecător este cultura şi ceea ce învăţăm de la acel stil. Din acest motiv, singurul trend pe care îl pot recomanda este atenţia cu 10 linguri de sinceritate!"

Decorarea şi amenajarea unui interior în viziunea lui Mihnea este ca şi cum ai pune la punct un proiect culinar: "Ce vreau să spun prin asta este că dacă tot creăm o reţetă, atunci mai bine vorbim despre cantităţile necesare unui fel reuşit. Se iau cel puţin doi ani de documentare în domeniul amenajărilor interioare – de preferat sunt minimum cinci ani de facultate, dacă aveţi de unde. Dacă nu, se poate face şi autoeducare prin internet, dar cu multă perseverenţă. După ce s-au consumat toate resursele de reviste, bloguri şi site-uri de specialitate, se pune mâna pe o carte de istoria artei sau a arhitecturii şi se încearcă denumirea lucrurilor pe care tocmai le-ai văzut, după curent: Art Nouveau, Art Deco, Neo-românesc, Modernist, Postmodernist sau chiar şi Baroc şi de ce nu şi puţin Neoplasticism sau Bauhaus. După ce sufletul îşi alege stilul cu care rezonează cel mai bine, se continuă cercetarea stilurilor actuale.   +3 Dizainăr S-au gasit vizitatori care erau interesaţi de luditatea formelor » dizainar.ro

Se remarcă faptul că multe lucruri nu sunt chiar aşa noi, fiind de fapt nişte „reîncălziri ale ciorbei” din anii 1920, când Bauhaus-ul era felul principal al gurmanzilor vremii. Înainte de a începe să gătim, trebuie să ne decidem ce vrem să mâncăm şi spunem cu voce tare: „Vreau să îmi gătesc casa în straie Art Nouveau”. Ei bine, când spunem asta, trebuie să luăm în calcul şi structura casei, fiindcă anumite apartamente sunt construite să fie mobilate într-un anumit fel. Spre exemplu, nu vom putea găti niciodată o ciorbă dulce (fiindcă ciorba e acră), la fel cum un apartament înalt de 2,5 m, construit într-un bloc în regimul comunist nu va putea niciodată să fie remodelat după modelul opulent al perioadei Renascentiste cu candelabre lungi de 3m... nu de alta, dar vor atârna la vecinul de jos. Şi aici intervine doza de 10 linguri de sinceritate. Oricât de atrăgător ar părea să pui ciocolată topită într-o ciorbă de perişoare, mai bine asezoneaz-o doar cu borş şi lasă experimentele în seama experţilor, adică a designerilor şi arhitecţilor. Ah, şi dacă faci ciorbă de vită, să foloseşti carne de vită, nu de pui, adică dacă vrei lemn pe jos, pune parchet sau duşumea, nu o gresie care imită lemnul."

 +3 Dizainăr Decor inedit şi foarte captivant la standul Dizainăr de la târgul din Milano » dizainar.ro

Această lecție a sincerităţii a fost predată cu vârf şi îndesat la Salonul de Mobilă de la Milano, acolo unde designul românesc a fost reprezentat cu onoare de magazinul Dizainăr. Şi cum cei de la Dizainăr erau în mijlocul evenimentelor la stand cu magazinul, au putut vedea "cu ce se mănâncă designul internaţional în 2015" şi au descoperit (deși ştiau deja) că lemnul e folosit în starea lui naturală, la fel şi metalul, ceramica sau sticla. Toate arătau şi funcţionau minunat. După decenii de PAL melaminat, oamenii încep să simtă din nou nevoia de materiale adevărate, iar prelucrarea lor în stil modern este o adevărată artă!

 


Ciudăţenii inspirate

În fiecare casă există o doză de nebunie, menit să echilibreze sobrietatea unui stil abordat sau doar să înveselească atmosfera. Voi până unde aţi îndrăzni cu acest detaliu? Vă provocăm cu o mică selecţie de mobilier puţin ciudat…

 +5
 MagMob
  |  

Memorabil

 +5 Fantezie şi momente de amuzament prin creaţia designerului Jay Watson

Mobilierul „MAI STAI PUŢIN” este creaţia designerului Jay Watson şi este menit să ofere motive de  amuzament  după o şedere mai îndelungată. Finisajul negru este un material termosensibil, care îşi schimbă culoarea în funcţie de transferul caloric de la corpul uman.

 

Cuburi magice

 +5 Vă place ideea acestei măsuţe?

Masa inspirată din celebrul cub Rubik stârneşte curiozitatea şi dorinţa de a-l atinge. Dar magia apare la atingere, când cuburile de sub porţiunea atinsă intră intr-o stare de levitaţie! Formaţiunea de cuburi din lemn levitează cu ajutorul magneţilor din interiorul acestora, uniţi prin cabluri de oţel, evitând destrămarea formaţiunii.

 

Dungi colorate

 +5 Onduleuri joviale şi pline de energie » Anthony Hartley

Indiferent de anotimp sau dispoziţie, scaunul creat de Anthony Hartley oferă o oază de bucurie prin terapia culorilor şi… dungilor! Scaunul este făcut din lamele din lemn de fag, vopsite colorat şi finisate cu lac high-gloss. Combinaţia cromatică şi forma şerpuindă ne duce cu gândul la o bucată de acadea uriaşă, un design futuristic şi „dulce”.

 

Obiecte pierdute!

 +5 Un nou loc pentru telecomandă... design Daisuke Motogi

Dacă aveţi un astfel de fotoliu şi nu vă găsiţi lucrurile, scotociţi fotoliul. Cu siguranţă găsiţi şi altceva! Realizat de Daisuke Motogi din cuburi de textile, are la bază ideea de confort; puteţi avea la îndemână orice obiect de care aveți nevoie, depozitându-l direct în adânciturile cuburilor de pe toată suprafaţa canapelei.