Dacă vinzi cu pasiune mobila, românii o cumpără!

Retro Boutique  - mai e cineva care să nu fi auzit de acest brand? Decorațiuni home&deco și mic mobilier, vândute online cu mare succes. Noutăți: un showroom de vis, deschis în iarnă, și lansarea unei noi game de mobilier – în stil clasic. Românesc! Am stat de vorbă cu echipa din spatele acestui brand și am aflat că românii pot fi convinși să cumpere mobilă, chiar și masivă, de pe net. Totuși, nu e la fel de simplu ca și cum ai vinde haine... Ia să vedem!

 +5
O afacere mare începe cu un vis simplu/Retroboutique.ro
  |  

Povestea Retro Boutique se aseamănă unei aventuri incitante. Doi colegi de birou, dintr-o companie fără legătură cu industria mobilei, descoperă în timpul unei vacanțe în Grecia un magazin de decorațiuni și mic mobilier în stil shabby chic, atât de cochet și prietenos, încât îi cucerește pe loc. De ce nu există și în România așa ceva? Chiar așa – nu există un astfel de magazin în România. Haide să deschidem noi unul! Asta se întâmpla cu șase ani în urmă.


Octavian Mănescu și Rodica Milea au decis să-și investească proprii bani în această afacere. Numai că banii nu le ajungeau pentru a deschide un magazin fizic. L-au deschis, deci, în lumea virtuala – online. Și a mers. Furnizorul lor de decorațiuni vindea însă și mobilier adus din Asia. Așa că celor doi români le-au mai venit o idee, de-a dreptul... „exotică”: să vândă, tot online, și mobilă pentru acasă – mobilier din Asia, foarte estetic, diferit de ce se făcea în România, mobilier din lemn ușor (cu precădere pawlonia), pictat migălos, de o calitate mulțumitoare și la un preț accesibil. A mers și mai bine. După circa trei ani, Retro Boutique a început colaborările cu furnizori și producători de mobilă autohtoni. Au introdus game ceva mai clasice, mobilier de calitate superioară, la prețuri pe măsură. Afacerea a continuat să crească. În decembrie 2016, Retro Boutique a deschis un showroom pe două niveluri pentru cei ce doresc să vadă mobila înainte să o cumpere – parterul reflectă stilul clasic, iar mansarda este amenajată cu mobilier în stil industrial și scandinav. În prețul mobilei mai sunt incluse câteva servicii. Cel mai important dintre ele – consilierea pe design interior.

Evoluția Retro Boutique, din perspectiva cifrei de afaceri:
•    2016: 400.000 euro
•    2017: 600.000 euro
•    Estimare 2019: un milion de euro!

 +5 www.retroboutique.ro

Secretele vânzării online

Am aflat ce au făcut cei de la Retro Boutique, să aflăm însă și cum!
Să vinzi online mai mult mobilier decât vinde un producător autohton ce deține un magazin fizic pare uimitor. Dar nu este magie, ci ceva chiar mai complicat!

„Muncă, muncă și iar muncă. Pasiunea pentru ceea ce faci e principalul motor al afacerii. Răbdare! Dă-te peste cap pentru a-ți mulțumi clienții! Promovarea constantă este cheia vânzărilor.”

 +5 www.retroboutique.ro


Identificarea clienților

Trebuie să știi CUI te adresezi, ca să știi CUM să te adresezi publicului țintă al afacerii tale. Dintre clienții Retro Boutique, 90% sunt femei, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, au venituri medii spre mari, lucrează în multinaționale sau au profesii liberale – avocați, medici, antreprenori, oameni creativi. Un alt segment important al clienților Retro Boutique sunt deținătorii de pensiuni, cafenele, hoteluri de tip boutique. Instrument principal de promovare: mediul online. Cumpără colecții de mic mobilier și accesorii home&deco.

 +5 www.retroboutique.ro
Plan de viitor: extinderea promovării spre un nou tip de public, de peste 45 de ani, cu venituri foarte mari, cu afaceri stabile, oameni care folosesc alt gen de canale pentru comunicare decât internetul. Instrument de promovare: mediul offline, adică evenimente, Product Placement etc. Cumpără game de mobilă tapițată și mobilier la comandă.
Calitatea produsului și a serviciilor aferente – nu există rabat de la calitate. Retro Boutique continuă să dezvolte parteneriate cu producători autohtoni de mobilă, în special mobilă în stil clasic. Noul lor pariu cu piața – mobilierul tapițat. Dețin un atelier de tâmplărie, caracterizat prin: structuri lemnoase italienești, stofe și manoperă românești, personalizare maximă a mobilierului.

 

Retro Boutique caută colaborări pe termen lung cu producători de mobilier tapițat și materiale textile produse în România. Parteneriatele autohtone răspund cel mai bine cererii pieței.

PONT: în prețul produselor Retro Boutique se regăsesc câteva servicii – consiliere pe design, transport, personalizare. Contracost, este disponibil în București și împrejurimi un serviciu de asamblare a mobilei.
Consiliere: personalul Retro Boutique este instruit să asigure consiliere de design pe proiecte simple. Pentru cele complexe, există parteneriate cu designeri de amenajări interioare profesioniști.

 +5 www.retroboutique.ro
Promovare – cea online este mai puțin costisitoare, potrivită deci pentru produse cu prețuri accesibile (dar nu ieftine). Cea offline costă mai mult, dar implicit vinde produse mai scumpe. „Investiți în promovare chiar și atunci când pare că nu mai sunt bani pentru promovare! Fără promovare, nu există vânzare!”


În concluzie: trebuie să-ți mulțumești clientul orice ar fi – personalizarea produsului, termene de livrare, garanție extinsă, transport și politică de retur, comunicare. Clientul român preferă să plătească mai mult decât să-și bată capul inutil. A vinde mobilier înseamnă a vinde inclusiv servicii.


Fascinaţia de a crea ceva

Vă deranjează, dacă după tencuială, glet şi vopsea pereţii tot nu au planeitatea perfectă a unei suprafeţe de sticlă? Pentru mobilier preferaţi ultraminimalismul pătrăţos, cu corpuri cubice fabricate la precizie de micron, fără mânere vizibile sau orice fel de decoraţii? Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ, acest text nu e pentru voi, răsfoiţi.

 +3
Mix and match. Răsturnaţi regulile de amenajare!
  |  

Dacă vă place să grupaţi în propriul stil obiectele de prin casă şi din curte sau grădină, dacă uneori vă apucă dorinţa de a face ceva, nu doar de a cumpăra de-a gata, atunci vreau să stăm puţin de vorbă. Există o serie lungă de domenii ţinute în mişcare de această pasiune pentru a transpune personal în practică ideile ce ne vin, fie ele originale sau inspirate de undeva. E vorba de pasiunea pentru creaţie, şi fiecare dintre noi ar trebui să îşi rezerve timp din viaţă pentru a experimenta, ce îi provoacă bucurie şi satisfacţie, pentru ce ar avea talent şi răbdare. V-aţi pus întrebarea, de ce se vând într-o veselie scule hobby la Kaufland şi la Lidl, şi nu doar la Dedeman, Leroy-Merlin şi Praktiker? E simplu: un foarte mare număr de oameni vor „să facă” singuri obiecte. Sau să le repare, să le modifice pe cele existente. Parcă e mai uman aşa.

 +3 MagMob https://www.facebook.com/MagazinulMobilei/

Dacă şi voi vă număraţi printre norocoşii care nu îşi suprimă aceste porniri de a lucra cu scule (fie ele şi electrice), de a tăia, lipi şi vopsi, atunci am pentru voi câteva sugestii.

 

Do-it-yourself

Adică nu chemaţi pe nimeni să vă ajute în prima fază, e mai amuzant să staţi pe Pinterest şi Youtube, să citiţi instrucţiuni de folosire, şi în primele ocazii să greşiţi, să nu vă iasă. Nu vă înscrieţi neapărat la un curs, şi nu staţi pe capul unui profesionist (chiar dacă vă e prieten, el din asta îşi câştigă traiul: la lucru îl deranjaţi, iar când e acasă, nu prea mai are chef de lucru). Învăţaţi mai întâi proprietăţile materialelor din care vreţi să faceţi ceva, şi cumpăraţi scule doar când ştiţi clar, de ce aveţi nevoie.

 

Upcycle

Adică transformaţi un strecurător pentru tăiţei într-o lustră de bucătărie… Surpindeţi-vă vizitatorii modificând utilitatea anumitor obiecte, e o sursă de umor şi de originalitate.

 

Mix and match

Răsturnaţi regulile de amenajare, că doar acasă faceţi ce vreţi (şi ce vrea partenerul de viaţă), şi oricum o mare parte din vechile cutume trebuie adaptate la noul stil de viaţă. Puteţi pune o canapea modernă lângă un dulap bătrân, recondiţionat. Puteţi opta pentru un fototapet în dormitor, puteţi complementa în contrast culoarea covorului cu cea a tapiţeriei.

 

Dacă după două săptămâni parcă nu vă mai place atât de mult ce aţi creat, să nu vă pară rău – a fost distractiv! Iar în cazul că „creaţiile” voastre mai nereuşite sunt într-un final poftite afară din casă, rămâneţi cu bucuria de a fi creat ceva.

Nu există nici un risc: soluţii de-a gata bine făcute găsiţi oricum în magazinele de mobilă şi decoraţiuni.

 +3 MagMob O promisiune de confort


A apărut cel mai nou număr al revistei MagMob

Cel mai nou număr al revistei MagMob pe print este la dispoziția dvs.! Am adunat în paginile acestei ediții cele mai noi trenduri în materie de design, funcționalitate și culori din întreaga lume, după un periplu prin Europa și Asia, la cele mai prestigioase târguri de mobilă și accesorii.

 +11
A apărut revista MagMob, ediţia 2/2017. Abonamente se pot solicita AICI
  |  

Vă provocăm la schimbare! Țineți cont, vă rugăm, de noutățile pe care le-am strâns în paginile acestei ediții. Am stat de vorbă cu specialiști, am analizat ultimele trenduri, am fotografiat piese de mobilier deosebite. Lumea mobilei și a amenajărilor interioare este una a profesioniștilor, a oamenilor creativi, care există tocmai pentru a ne ajuta pe noi toți să transformăm spațiile în care trăim în adevărate oaze de relaxare.

Cel mai nou număr al revistei pune accentul pe stilurile de amenajare interioară, în funcție de culori, pe noutățile descoperite la cele mai importante evenimente de profil ale primăverii, pe trenduri inspirate de culoarea anului. Avem interviuri cu oameni de succes din industria producătorilor de mobilă, avem materiale despre designeri ale căror creații uimesc prin ingeniozitate, avem imagini cu cele mai noi colecții de mobilier din România și restul lumii, abia lansate. Vă invităm să ne citiți nu doar online, ci și print, pentru a fi cu un pas mai aproape de transformarea locuinței dvs. într-un spațiu plin de personalitate și ultrafuncțional. Lectură plăcută!

 +11 MagMob Un material de Codruța Iana, despre cum alegem culorile din amenajarea interioară în funcție de stilul mobilierului. Și despre cum putem folosi culorile preferate cu stil - rubrica Accent

 +11 MagMob Vă prezentăm o experiență inedită în România - cei de la Blum au amenajat un spațiu generos în cadrul căruia clienții pot veni să testeze bucătăria înainte de a o cumpăra. Dulapurile, zonele de activitate, soluțiile de feronerie - toate sunt la dispoziția amatorilor de test-drive, chiar și în privința mobilierului

 +11 MagMob Ce se poartă outdoor în 2017? Iată - designul original turnat în materiale durabile, adică în beton. Rezultă mobilier stradal ce atrage nu doar pe trecătorii osteniți, ci și privirile amatorilor de frumos

 +11 MagMob Trendul anului 2017 în ce privește amenajarea biroului este inspirat din culoarea anului, decisă de Institutul Pantone. Verde! Specialiștii în design interior au transpus-o în spațiile office sub forma elementelor vii

 +11 MagMob Rubrica Trenspotting este dedicată târgului iSaloni 2017 - un eveniment de senzație prin prisma trendurilor, designului, noutăților în materie de funcționalitate expuse de cei ce au participat. Vă arătăm ce ne-a impresionat mai mult la acest adevărat furniture show european

 +11 MagMob Pentru cei ce s-au săturat să trăiască între betoane avem o veste bună - amenajarea balconului în așa fel încât să te simți ca într-o grădină. Soluțiile vin de la expozanții Spoga + Gafa 2017 care au pregătit revoluționarea conceptului de grădină în balcon

 +11 MagMob Am fost în Kuala Lumpur special ca să vedem ce se mai poartă prin Asia în materie de mobilă și design. Este o altă lume și o altă modă. Important este că designul colecțiilor de mobilier de acolo poate fi transpus și în România. Accentul a căzut la ediția din acest an a târgului MIFF pe nevoia de ergonomie a mobilei office

 +11 MagMob Cel mai impresionant târg de mobilă al primăverii a fost, pentru redacția Magmob, CIFF 2017, desfășurat în China. Cifrele sunt amețitoare în ce privește numărul de participanți (expozanți și vizitatori), iar ritmul de creștere a calității colecțiilor de mobilier expuse e, de asemenea, impresionant

 +11 MagMob Târgul IFEX 2017 din Indonezia a marcat o schimbare majoră în ce privește tehnicile de finisaj folosite în industria producătorilor de mobilă din Asia. S-a trecut de la celebrul lac oglindă la lemnul natural, finisat cel mult cu accente provensale

 +11 MagMob Mihai Grama este unul dintre cei mai de succes designeri de mobilier din România. Am stat de vorbă cu el pentru cititorii Magmob, iar materialul rezultat l-am ilustrat cu cele mai noi piese Dalin, expuse la iSaloni 2017


Numărul 2 Magazinul Mobilei: subiecte fierbinți

Cel mai nou număr al revistei Magazinul Mobilei este pe piață. Venim cu noutăți din lumea producătorilor de mobilă din România și nu numai. Avem surprize și subiecte fresh pe toate gusturile, de la inedit până la tradițional românesc.

 +9
revista MagMob, numărul 2, ediţia print
  |  

Constantin Alupoaei este omul din spatele mărcii Izzi Design Box, adică omul care aduce în România un concept extrem de interesant și în ton cu nevoia de protejare a mediului înconjurător - containerele navale pe post de case de vacanțe. Ieftine, ușor de întreținut, extrem de sigure. El personal a transformat în regim propriu un astfel de container în spațiu office, acolo unde se pot admira și toate produsele lui de design, adică mobilier unicat și multifuncțional, corpuri de iluminat inedite și obiecte decorative.

 +9 MagMob Izzi Design Box  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Ambiente 2016, unul dintre cele mai spectaculoase târguri internaționale de mobilier și decorațiuni interioare. Echipa noastră redacțională a fost prezentă acolo, prin redactorul-șef Imre Zilahi, și aduce în paginile revistei noutăți în materie de accesorii, piese de mobilă și design interior.

 +9 MagMob Târgul Ambiente 2016 - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Colțul de lectură - aveți așa ceva acasă? E foarte simplu de amenajat, mai ales că vă propunem un plan de lucru foarte simplu: în funcție de cărțile preferate. Iată ce: am ales câte un stil de amenajare în ton cu preferințele de lectură și vă propunem și soluții disponibile în România, adică piese de mobilă create de producătorii autohtoni. Aveți deci de unde alege mobilier în ton cu autorii favoriți. Lectură frumoasă!

 +9 MagMob Colțul de lectură - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Paturile care se ascund. Da, e vorba despre soluții nostime și moderne pentru casele deloc spațioase. Producătorii de mobilă au găsit soluția de mobilier 2 în 1. Adică pat ascuns în spatele unei canapele. Sau pat la o apăsare de buton distanță, într-un birou de lucru. Sau pat la nivelul tavanului. Sau pat ascuns într-o platformă modernă cu o grămadă de spații de depozitare. Sau... Sau răsfoiți revista și minunați-vă!

 +9 MagMob Bedding  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

E de-a dreptul bizar ce pot face românii atunci când își pun mintea. De exemplu, pot crea mobilă din tablă, cu broderie inspirată de motivele artei populare. Nu contează că vorbim despre bănci și mese outdoor, de balustrade sau mobilier decorativ. Toate pot fi ștanțate ca pe vremea străbunicilor. A, și ce ziceți de o masă încălțată în cizme militărești? Vorbim deja despre o piesă demnă de un muzeu de istorie, pentru că cizmele datează din perioada războiului mondial. Care dintre războaie? Aflați din paginile revistei!

 +9 MagMob Bizar: mobilier și artă populară  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Punem accent pe tehnicile de finisare a lemnului și vă invităm în budoarul producătorilor de mobilă din România. Veți putea afla toate secretele de transformare a unei bucăți de lemn într-o piesă de mobilier personalizată. Cuvinte cheie: mobilă pictată, mobilă printată, mobilă în spirit carpatin.

 +9 MagMob Amenajare HoReCa pentru Hotel Teleferic  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Mobilierul pentru grădiniță este foarte important, chit că nu-l luăm acasă. Dar copiii noștri îl folosesc zilnic și vrem să ne asigurăm că sunt în siguranță atunci când se joacă (oricât de aventuros) printre piesele de mobilier. Sau cu ele. Am stat de vorbă cu producătorii de mobilă din România și am aflat care sunt principalele trei genuri de mobilier pe care deținătorii de grădinițe private îl cumpără pentru micuții noștri.

 +9 MagMob Mobila din grădinițe  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Vă plac prezentările de fashion? Şi nouă! Așa că am construit un catwalk în paginile revistei Magazinul Mobilei și invităm să defileze aici piese de mobilier proaspăt lansate în România. Vreți să știți ce au mai pus la cale producătorii de mobilă din România? Răsfoiți revista!

 +9 MagMob Noutăți pe catwalk  - MagMob, numărul 2/2016, ediţia print

Ar fi o idee excelentă să vă faceţi un abonament, nu?

 


Răsfoiți revista Magazinul Mobilei!

Revista Magazinul Mobilei a ieșit de la tipar. E cel mai nou număr al acestui an și cuprinde în paginile sale câteva subiecte fierbinți din lumea producătorilor de mobilă din România. Şi nu numai!

 +8
  |  

Catwalk

Destinat defilării frumuseții și modei vestimentare, catwalk-ul este visul (neîmplinit) al multora dintre noi. Ce nu știați: când defilările de frumos și fashion își dau mâna, pe podium pot defila și producătorii de mobilă din România, cu cele mai noi creații ale lor - piese de mobilier românesc, demne de admirație.

 +8 MagMob


Showroom

Suntem pasionați de mobilă în general și îndrăgostiți iremediabil de mobila românească. Dar câți producători, cam tot atâtea stiluri și personalități. Cum le putem combina și potrivi între ele? Simplu: am deschis un showroom în paginile revistei noastre cu produsele care ne plac cel mai mult. Poftiți în vizită!


Culorile anului

Pentru a fi în pas cu moda anului, trebuie să achiziționăm pentru culcușul nostru mobilă în culorile anului 2016. Adică roz quarț și albastru seren. Cine ar fi crezut? Am dat o raită prin magazinele din România și am găsit exact ce ne trebuia: piese de mobilă pentru living, dormitor, baie și bucătărie în cele două nuanțe menite să ne așeze în rândul lumii.

 +8 MagMob


Bedding – patul american

Ştiați că paturile americane nu se mai opresc din creștere? Se înalță și se tot înalță. Până unde, până când? Asta nu știm, dar am găsit explicația! Şi câteva imagini spectaculoase cu cele mai înalte paturi americane!

 +8 MagMob


Evenimente

S-a făcut frumos afară, așa că merită să ieșim la aer. Producătorii de mobilă din România au deschis noi magazine, organizează noi evenimente și lansează într-o veselie noi și noi colecții de mobilier românesc.


Biroul, spațiu inspirațional

Serviciu, nu scârbiciu! Ştiați că mobila de la locul de muncă este în stare să schimbe atmosfera de lucru și gradul de implicare al angajaților? Ce vă propunem noi pentru birouri: design imprevizibil, spații de relaxare și socializare, sisteme ultramoderne de protecție fonică și accesorii multifuncționale.

 +8 MagMob

Bucătării
De nelipsit în bucătărie: cărucioare și sisteme de colectare a deșeurilor menajere. Pentru că o bucătărie ideală nu poate funcționa decât pe baza a două principii sănătoase: ordine desăvârșită și responsabilitate față de mediul înconjurător.

 +8 MagMob

 

Bizar

Cam câți bani sunteți dispuși să cheltuiți pentru piese de mobilă cu un design (și chiar funcționalitate) ieșit din comun? Vă spunem cât de mult costă, dar mai ales vă spunem cât de ieftine sunt în realitate! Şi de ce!

 

Trendspotting: imm cologne

Unul dintre cele mai mari târguri internaționale de mobilă se bucură, an de an, de prezență românească - producători de mobilă din România și, bineînțeles, redactorul șef al revistei Magazinul Mobilei. Transmitem de la Koln ultimele noutăți în materie de mobilier: noutăți, trenduri, lansări și design surprinzător.

 +8 MagMob
 

Retrovizor

Gadgeturile suveranilor: dependenți de telefoane, net, jocuri online și rețele sociale, ne închipuim că suntem generațiile cele mai norocoase, pentru că dispunem de gadgeturi. Greșit! Cu peste 300 de ani în urmă, marii suverani ai lumii se distrau la fel de bine, cu gadgeturi cum noi, azi, nici nu visăm!

 +8 MagMob

Mai multe detalii găsiți în varianta print a revistei Magazinul Mobilei, nr 1 / 2016. Ar fi o idee excelentă să vă faceţi un abonament, nu?