Cum a fost la ORGATEC 2022

Organizatorii anunță succes deplin pentru ediția 2022 a prestigiosului ORGATEC, târgul dedicat amenajării spațiilor office. După o întrerupere dificilă, impusă de contextul pandemiei de COVID-19, prima ediție în format fizic a depășit așteptările organizatorilor, prin rata de participare și vizitare.
 

 +6
Prima ediție în format fizic după pandemie./Orgatec.com  
  |  

Comunicatul de presă publicat de Messe Frankfurt exprimă satisfacția organizatorilor față de ediția 2022 a ORGATEC, din toate punctele de vedere, atât ca participare, cât și ca nivel al inovației. Concentrat, de regulă, pe principiul soluțiilor inovatoare pentru spații de birou sustenabile, la ediția desfășurată între 25 și 29 octombrie anul acesta expozanții s-au întrecut în creativitate și propuneri eficiente, ducând tema amenajării office la un nou nivel. „Aspectul de maximă atenție al acestei ediții a ținut de impactul recentelor schimbări asupra comportamentului angajaților, respectiv de strategiile angajatorilor pentru a face față acestui context al schimbării” – se arată în comunicatul de presă.

Noutatea ORGATEC
Anul acesta, în cadrul târgului a fost introdus conceptul tururilor de vizitare în compania profesioniștilor. Pe scurt, organizate de arhitecți pentru arhitecți, aceste tururi ghidate printre standurile expoziționale s-au bucurat de un mare succes printre vizitatorii profesionali, dovedind cât de mult s-a resimțit în cadrul industriei nevoia interacțiunii față-n față.  +6 www.orgatec.com

Trenduri pe scurt
•    Foarte multă culoare, chit că vorbim de tonuri pastel – un trend pornind din nevoia creării unei atmosfere luminoase, optimiste, dătătoare de bună dispoziție la locul de muncă.
•    Soluții de mobilier cu funcție office, dar cu aspect de mobilier pentru acasă – un trend menit să transforme spațiul de lucru de la sediul angajatorului într-unul care să inspire atmosfera prietenoasă, confortabilă, a biroului de acasă.
•    Spațiile office hibrid – o noutate inspirată de contextul pandemic al ultimilor doi ani, urmând să-i dedicăm un material complet.

 +6 www.orgatec.com +6 www.orgatec.com

Cifrele ORGATEC 2022
•    686 companii expozante provenind din 43 de state
•    149 de expozanți din Germania, respectiv 533 de companii din restul lumii
•    45.000 de vizitatori profesionali din 130 de țări

Ediția 2022 a târgului ORGATEC s-a bucurat și de participare românească printre standurile expoziționale. Au participat: ASKIA Furniture, Traffic Chairs, Greenforest, Plexirom și Infinity Divisions. Următoarea ediție a evenimentului se va desfășura în perioada 22-24 octombrie 2024.  +6 www.orgatec.com +6 www.orgatec.com


World Furniture Confederation la întâlnirea generală 2022

În 26 octombrie a avut loc întâlnirea generală anuală a două organisme ce acționează la nivelul industriei mobilierului pe plan mondial. S-a bucurat de o participare numeroasă și a dezbătut cele mai mari provocări ale momentului, trasând însă și direcțiile de acțiune pentru viitorul apropiat.

 +67
Întâlnirea anuală a avut loc în format online./Cnfa.com.cn  
  |  

Întâlnirea s-a ținut în format online, cu participarea membrilor World Furniture Confederation & World Furniture Forum. Iată, pe scurt, ce au avut de transmis cei care au luat cuvântul. Discuțiile au debutat cu discursul președintelui WFC, domnul Xu Xiangnan care a avut de făcut următoarele remarci: „Reprezentând un sector atașat traiului de zi cu zi al omului, industria mondială a mobilierului trebuie să răspundă la marile întrebări ale momentului – război sau pace? Progres sau regres? Deschidere spre lume sau izolare? Colaborare sau confruntare? În această industrie, nu poate exista decât un răspuns: deschidere spre lume și cooperare. Pe viitor, WFC va solicita fiecărui stat membru să dezvolte relațiile în cadrul confederației, în patru direcții: sustenabilitate, solidaritate, inovație și deschidere.”  +67 www.cnfa.com.cn

Apoi a luat cuvântul Secretarul General al WFC, doamna Linda Tu, pentru a vorbi despre viitorul confederației. Planuri de acțiune: „WFC va continua să se concentreze pe dezvoltarea schimburilor internaționale, propunând soluții ca organizarea de evenimente în format fizic, înființarea unui cluster de nivel mondial în industria mobilierului, desfășurarea de expoziții internaționale menite să încurajeze creșterea pieței și să popularizeze cele mai inovatoare soluții din domeniul fabricării mobilei.”

La discuții a participat și doamna Keika Lee, din partea IKEA, care a expus viziunea brandului pentru următorii ani: „Crearea unui trai zilnic îmbunătățit pentru cei mai mulți oameni”. Pe scurt, doamna Keika Lee a vorbit despre principalele provocări ale momentului – climat, resurse pe terminate, inegalitate. Soluțiile propuse de IKEA răspund punctual acestor probleme: „Brandul nostru are ambiția de a deveni prietenos cu mediul și de a încuraja refolosirea materialelor pentru protejarea resurselor.”

În final, reprezentanții WFC și-au reafirmat rolul de apărător al intereselor industriei mobilierului.


nZEB Roadshow Cluj-Napoca – un eveniment fără emisii!

Într-adevăr, timpul nu prea mai are răbdare cu noi în ce privește risipa energetică. Așa se face că un eveniment expozițional dedicat caselor pasive din punctul de vedere al consumului energetic pare mai potrivit ca oricând. Se va ține în prima săptămână din noiembrie la Cluj, sub denumirea nZEB Roadshow.

 +67
Viitorul aparține construcțiilor cu consum de energie aproape zero./Pro-nzeb.ro
  |  

În spatele acestui demers se găsește Marius Șoflete, inginer constructor specializat în casele cu minim consum energetic. În colaborare cu Asociația Cluster pro-nZEB, a pus la cale evenimentul de la Cluj sub forma celei mai importante modalități de interacțiune cu specialiștii în economisirea energetică din domeniul construcțiilor.

Date importante:

•    La acest eveniment se poate participa prin înscriere – formularul se găsește aici
•    Va avea loc în zilele 3-6 noiembrie, iar accesul este gratuit!

•    Loc de desfășurare: BT Arena (sau Sala Polivalentă) din Cluj-Napoca.

Se lucrează cu multă energie la pregătirea acestui eveniment, mai ales pentru realizarea tuturor machetelor pe care Marius Șoflete și asociația doresc să le expună, transformând visul unei case cu emisii aproape zero într-o realitate accesibilă.

 

Despre nZEB Roadshow

Reprezintă o manifestare internațională, angrenând organizații din țări precum Grecia, Italia, Croația Bulgaria și România, dispuse să popularizeze clădirea nZEB. Ce înseamnă nZeb? Ne răspunde chiar Marius Șoflete: „Standardul nZEB este un concept de clădire cu un consum de energie provenit din surse fosile aproape egal cu zero, în vederea reducerii până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate prin utilizarea clădirilor și a scăpării de dependența de combustibilii neregenerabili ca sursă de energie, stabilit de Uniunea Europeană.” nZEB Roadshow se desfășoară sub forma unui turneu al bunelor practici, cu opriri în fiecare dintre statele menționate mai sus. Oprirea în România este programată în săptămâna 3-6 noiembrie, iar echipa MagMob va fi prezentă la această manifestație, prin persoana redactorului-șef Zilahi Imre.


SICAM 2022 a generat noi businessuri și contacte de afaceri

Tocmai s-a încheiat cea de-a 13-a ediție SICAM, Expoziția Internațională de componente, accesorii și semifabricate pentru industria mobilei, desfășurată anual la Pordenone, Italia. Ca de fiecare dată, echipa Magmob a fost prezentă prin persoana redactorului-șef Zilahi Imre, ale cărui impresii le puteți citi în rândurile care urmează.

 +6
Ediția cu numărul 13 a cunoscutului eveniment SICAM a fost cu noroc.  
  |    |  English Summary

Un prim fapt notabil legat de această ediție SICAM a ținut de participanți – aceștia au provenit nu doar de pe piețele consacrate ale Europei, ci și din regiuni precum Africa de Nord, Orientul Mijlociu, America. Târgul SICAM se adresează specialiștilor din domeniul internațional al mobilei, bucurându-se de un număr de vizitatori profesionali în continuă creștere: peste 8000 de companii, din 115 țări ale lumii.

La standuri atmosfera a fost plină de viață de-a lungul tuturor celor patru zile. Au avut loc prezentări de noi produse din toate categoriile, urmărindu-se stimularea schimbului de idei și contactelor de afaceri între expozanți și vizitatorii profesionali.

În paralel cu desfășurarea SICAM, a avut loc și consacratul „Salon Furori”, organizat și anul acesta cu mare succes în mai multe locuri ale orașului. Atmosfera a fost întregită de numeroase conferințe și întâlniri posteveniment, organizate de marile branduri ale domeniului, din dorința de a-și aduna laolaltă cei mai importanți clienți pe plan internațional.

Următoarea ediție SICAM a fost deja stabilită, urmând să aibă loc între 17 și 22 octombrie 2023.  +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob

  English Summary

Today marks the end of the 13th edition of SICAM, the international exhibition of components, accessories and semi-finished products for the furniture industry that annually takes place in Pordenone. The fair welcomes the most qualified professionals of international furniture with a continuously growing number of visitors: more than 8000 companies visiting from 115 different countries from all over the world.

Particularly notable was the attendance of not only from the main markets throughout Europe but also from regions with interesting prospects such as North Africa, Middle East and South and North America.

There was a very radiant atmosphere through the stands during the four days of the fair: this edition has been filled with new products presented in all fields to stimulate exchanges of ideas and projects between companies and visiting professionals. The desire to establish new business relationships in order to resume those ones that in recent times had been limited only to the online world.

Concurrently with the event, the “Fuori Salone” was even more lively than in the past, which this year found space in various locations in Pordenone and its surroundings. Several corporate conferences and post-fair meetings that international brands of components participating at SICAM organized to bring together their major customers, in a friendly but very efficient business climate.

“We are very happy that our “machine” has once again proved to be very performing. This year it has brought together many high-profile professionals from all over the world”- the organizers commented. The SICAM format, with innovative ingredients presented these days, continues to prove its success in fostering the development of business relationships.

The success is also proved by the numerous attending requests that we have already received for the next edition.”

The appointment for next edition of SICAM is from Tuesday 17th October to Friday 20th October in Pordenone when all the major branches of the international furniture industry will meet again.


Cum a fost la Interior Design Week

În perioada 10-16 octombrie, s-a desfășurat la Cluj Napoca un eveniment gândit să ajute la transformarea designului interior într-o adevărată practică de amenajare a locuințelor și spațiilor de lucru: Interior Design Week.

 +6
Un eveniment care să aducă designul interior mai aproape de oameni./Facebook.com/IuliusMallCJ  
  |  

Este vorba despre o inițiativă salutară, primită cu entuziasm de producători de mobilă și studiouri de design interior de prestigiu din țară. Conceptul a fost pe cât de simplu, pe atât de eficient: amenajări realizate la scară naturală și expuse într-un mall. Zona parterului din Iulius Mall Center (Cluj) a fost transformată într-un adevărat maraton al pieselor de mobilier și accesoriilor textile și decorative expuse în chip armonios, sub forma unor proiecte de amenajare.

Organizatori: studioul de design Fashionable Interior și Iuliu Mall Cluj-Napoca. Au participat circa 18 furnizori de mobilier și soluții de amenajare oferind celor care au trecut pragul mallului nu doar un prilej de admirare ci și de inspirație. Fie că a fost vorba despre amenajarea unui dormitor, a unei camere pentru copii sau a unei zone de living, proiectele au reușit să se prefacă într-un cert argument pro-amenajare a spațiilor cu ajutorul specialiștilor.

Printre participanții la Interior Design Week s-au numărat Mobila Dalin, AIO Living, OSO Decor, Delta Studio, Prima Lighting, Chromatic House etc. „Ideea a pornit din dorința de crea un spațiu ambiental care să te inspire și să îți ofere posibilitatea să cunoști mai bine furnizorii din piața locală de amenajări interioare”, se arată pe site-ul organizatorului.

 +6 www.facebook.com/IuliusMallCJ +6 www.facebook.com/IuliusMallCJ +6 www.facebook.com/IuliusMallCJ +6 www.facebook.com/IuliusMallCJ +6 www.facebook.com/IuliusMallCJ