Diploma – festivalul noii generații de arhitecți și designeri

Astăzi începe Festivalul Diploma din cadrul Combinatului Fondului Plastic. Cum vremea ne încurajează să ieșim din case, Diploma este locul în care putem descoperi trendurile în materie de arhitectură și arhitectură interioară printre cei mai tineri specialiști ai domeniului.

 +67
Un eveniment pentru creativii din România./Diplomafestival.ro  
  |  

Festivalul a ajuns în 2022 la cea de-a noua ediție și se desfășoară pe parcursul a nouă zile, între 7 octombrie și 16 octombrie, organizat fiind de The Institute și Diploma, în incinta Combinatului Fondului Plastic, sub forma a cinci pavilioane denumite sugestiv: Galeria Senat, Spațiul The Institute, Galeria IOMO, Galeriile ArtSafe și spațiile conexe ArtSafe.

În cadrul Diploma 2022, au fost selectate 125 de proiecte artistice din 17 categorii creative, printre care: arhitectură, arhitectură de interior, design de produs și design industrial, design grafic, peisagistică, artă murală, sculptură, artă textilă, ceramică, urbanism. Expoziția se poate vizita în timpul săptămânii între orele 16:00 și 22:00, programul prelungindu-se în weekend – 10:00-22:00.

Conceptul Diploma 2022
Anul acesta ediția Diploma are un caracter ceva mai aparte. Cei 128 de artiști, arhitecți și designeri își expun lucrările de diplomă, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra creativității celei mai noi generații de creativi din România. Lucrările din cadrul Diploma 2022 reprezintă un indiciu despre direcțiile în care se îndreaptă în anii ce vin trendurile în materie de amenajări interioare și artă.

Programul festivalului
Dincolo de expoziția din cadrul Combinatului Fondului Plastic, organizatorii au pregătit o serie de ateliere, discuții, petreceri și open-doors menite a reda atmosfera unui adevărat festival al tinereții și creativității. Asociația De-a Arhitectura își propune cu acest prilej să atragă atenția asupra unui aspect sensibil: mediul construit înconjurător.

În ziua de 13 octombrie, atelierele artiștilor consacrați din cadrul Combinatului Fondului Plastic vor fi deschise marelui public, preț de o seară specială. Bineînțeles că vor fi și petreceri – în curtea clădirii, amenajată special pentru acest festival de arhitecții echipei BAZA. Deschidem Orașul.

„Pentru a noua oară, DIPLOMA Show devine nu doar locul de întâlnire, ci și punctul de lansare și promovare a noilor talente, într-un eveniment unic în care aceștia își pot prezenta lucrările publicului larg și profesioniștilor din lumea artistică din România.” – se arată pe site-ul Diploma.

Intrarea este liberă!


MINDTHEGAP – Best Fabrics&Wallpaper la Londra!

Încheiem săptămâna cu o veste bună pentru producătorii de mobilă și accesorii din România: în cadrul festivalului Homes and Gardens de la Londra, MINDTHEGAP a obținut premiul Best Fabrics&Wallpaper, cu o colecție menită să redea spiritul Woodstock.

 +5
Best Fabrics&Wallpaper la Londra!/Mindtheg.com
  |  

Colecția poartă denumirea de WOODSTOCK 69 și ar putea fi caracterizată drept una cu accente boho, exprimând curajul culorilor și al imprimeurilor. A fost inspirată de celebrul festival de „pace și muzică”, al cărei nume îl poartă, și cuprinde variante de tapet, dar și materiale textile de folosit ca țesături pentru mobilier sau accesorii textile (fețe de pernă, spre exemplu). Combinațiile cromatice sunt pline de intensitate și densitate, ducând la produse care să impună fără ezitări o atmosferă anume. Echipa MINDTHEGAP își descrie colecția câștigătoare chiar așa: „Un amestec bohemian de imprimeuri și culori. Colecția redă spiritul acelor trei zile călduroase de iubire și muzică.”

Colecția WOODSTOCK 69 este deja cunoscută publicului de acasă, fiind expusă în cadrul ElectricCastle 2022, sub sloganul „Making music look good”. În cadrul Homes&Garden desfășurat la Londra, a fost răsplătită cu trofeul Best Fabrics&Wallpaper Collection. „Acordat de un juriu onorant, acest premiu reprezintă pentru noi o confirmare profesională a eforturilor pe care le-am depus în realizarea uimitoarei colecții WOODSTOCK 69.” – se arată pe contul de Facebook al MINDTHEGAP.

Felicitări echipei!

 +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com


Cum a fost la Deco Days 2022

Am mai vorbit despre Deco Days, dar de această dată vă invităm să vedeți cum s-a desfășurat acest eveniment și la ce performanțe ajunge în România pasiunea pentru amenajări interioare. La capătul câtorva zile de conferințe, discuții, ateliere de lucru, marcate de informații concrete, organizatorii au realizat un filmuleț care să redea întreaga atmosferă.

 +67
Succesul Deco Days crește de la o ediție la alta./Medola Fabrics  
  |  

Deco Days 2022 s-a ținut la Cluj Napoca, în Sala Polivalentă cunoscută drept BT Arena, și s-a bucurat de un număr mare de vizitatori: circa 3000 de admiratori și pasionați ai industriei amenajării interioare au trecut pragul acestui eveniment între 8 și 11 septembrie. Numărul expozanților s-a ridicat la 35 de branduri de design, mobilier, accesorii.  

Organizatorii, Mendola Fabrics, au ținut să creeze o atmosferă care să stimuleze nu doar interacțiunea dintre creatorii de spații frumoase și public, dar și inspirația, astfel că cele două pavilioane ale sălii au fost amenajate în jurul unor concepte tematice. Au fost realizate și expuse la scară reală cele trei proiecte câștigătoare ale concursului Deco Days, despre care Magmob a scris aici, plus alte două, propuse de designeri-invitați ai evenimentului. În acest fel, evenimentul s-a desfășurat în jurul unor proiecte gata realizate, asigurând un spațiu care să inspire, dar punând la dispoziția celor interesați și soluțiile din spatele proiectelor.

Oameni tineri, creații inedite, schimb de idei și de opinii, atmosferă cool – iată secretele deloc „secrete” ale unui eveniment cu adevărat reușit în industria amenajărilor interioare din România! Urmăriți filmul realizat de Mendola Fabrics!


London Design Festival a ajuns la cea de-a 20-a ediție

London Design Festival se desfășoară anul acesta în capitala Angliei în perioada 17-25 septembrie și reprezintă ediția cu numărul 20 a unei manifestări dedicate promovării creativității. Festivalul a fost înființat în anul 2003, sub forma unui eveniment anual care să dea tonul în industria creativă internațională.

 +67
În plină desfășurare la Londra./Londondesignfestival.com  
  |  

Sir John Sorell și Ben Evans sunt cele două personaje-cheie care și-au pus în minte ideea unui festival care să onoreze designul londonez, cu 20 de ani în urmă. „Londra și designul merg mână în mână. London Design Festival este o platformă unde să fie spuse poveștile din spatele designului. Fiecare astfel de poveste se adresează unui public însetat de idei de design, un public dornic să savureze calitatea și diversitatea designului din capitala londoneză.”, a declarat Ben Evans.

Festivalul este unul internațional, deschis vizitatorilor din întreaga lume. Cea mai reușită dintre ediții a fost cea din anul 2019, când 600.000 de vizitatori au trecut pragul LDF, provenind din 75 de țări. Ediția cu numărul 20 este în plină desfășurare și a fost concepută sub forma unui adevărat maraton al expozițiilor și manifestărilor. În cadrul ei au loc expoziții de creație găzduite în mai multe muzee sau centre culturale ale orașului, dar și renumitul Global Design Forum, conceput sub forma unui schimb de idei și experiențe între designeri pe temele cele mai actuale ale industriei.

„Una din șase persoane lucrează în domeniul creativ devenit printre cele cu o dezvoltare fulminantă în ultimii ani. Însă contextul pandemic, Brexit și scumpirea nivelului de trai sunt în măsură să afecteze sectorul designului mai mult ca pe oricare altul, producând o adevărată catastrofă la nivelul acestei industrii. Ediția curentă a London Design Festival se desfășoară într-un moment crucial, tocmai pentru a menține nivelul de interes față de aspectul creativ și cultural al Londrei”, se arată în comunicatul de presă pe de site-ul evenimentului.


Concurs de amenajare Deco Days 2022 – proiectul câștigător

Cu prilejul celei de-a șaptea ediții a târgului de amenajări interioare Deco Days, organizatorii au lansat cu ceva timp în urmă o provocare creatorilor de spații armonioase: un proiect de amenajare marcat de prospețime și funcționalitate, care să fie transpus în realitate cu ocazia evenimentului.

 +4
Proiect de amenajare pus în practică în cadrul Deco Days./Mendolafabrics.ro/deco-days  
  |  

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Deco Days se desfășoară zilele acestea la Cluj, Sala Polivalentă. Iar una dintre atracțiile sale constă în expunerea conceptului de amenajare câștigător. Este vorba despre proiectul definit ca „Minimal cu accente naturale”, creat de echipa Volum Works. Spațiul supus amenajării: un living cu dining încorporat și colț pentru citit. Stil: minimalist, însă caracterizat de contraste cromatice și de armonie la nivelul materialelor. Este, ce-i drept, un proiect mai puțin obișnuit pentru publicul din România, în special din punctul de vedere al combinațiilor puternice de culori. Decorarea plină de personalitate a pereților joacă un rol de accentuare și individualizare a zonelor încăperii în funcție de activitățile specifice fiecăreia.

Partea de living pune accentul pe nevoia de tihnă, de atmosferă caldă și tinerească, compusă fiind din mobilier redus ca număr de piese, dar bine ales pentru a valorifica spațiul și a asigura maximul de confort – o canapea modulară cu șezut rotunjit, un fotoliu pitic și o pereche de măsuțe de cafea. Accentul de culoare transpare din soluția inedită a celor două cercuri pictate pe peretele din spatele canapelei, într-o combinație armonioasă. Exact același model de formă și culoare se repetă la nivelul covorului.

Zona de dining lasă impresia unei încăperi complet separate, grație modului de personalizare a pereților, atât la nivelul culorii, cât și al modului de decorare – cu panouri decorative.  Stilul capătă unele accente clasice, prin robustețea blatului de masă și prin forma scaunelor tapițate. Între cele două zone își face loc și colțul de citit, marcat simplu, dar practic printr-un fotoliu în care să te scufunzi și un lampadar ultramodern. Pe scurt, o amenajare marca Volum Works, care să dovedească utilitatea accentelor și a contrastelor în amenajările interioare.
Târgul Deco Days este în plină desfășurare la Cluj (8-11 septembrie), intrarea fiind liberă.  +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days