Târgurile de mobilă afectate de COVID-19

Anul 2020 nu stă prea bine sub aspectul târgurilor internaționale dedicate industriei de mobilă și accesorii. Tot mai multe dintre edițiile care urmau să se desfășoare în diverse țări au fost amânate, unele anulate de-a dreptul.

Cele mai multe dintre târguri au fost amânate/Miff.com.my
  |  

Cu toate că producătorii și distribuitorii de mobilă, accesorii și materii prime pentru mobilier nu stau pe loc, industria este tulburată în prima parte a acestui an pe fondul răspândirii coronavirusului COVID-19. Astfel că majoritatea marilor târguri aferente industriei au fost deocamdată anulate.

Salonul de Mobilă de la Milano trebuia să aibă loc în perioada 21-26 aprilie 2020. După mai multe zile de discuții și la presiunea marilor branduri de mobilier și accesorii, organizatorii au decis amânarea ediției a 59-a a acestui eveniment; urmează a se desfășura între 16 și 21 iunie 2020.

Pe continentul asiatic, alte reprogramări. Malaysian International Furniture Fair (MIFF) trebuia să aibă loc între 6 și 9 martie; ei bine, ediția 2020 a fost amânată cu aproape patru luni, urmând a se desfășura la Kuala Lumpur între 30 iunie și 3 iulie. Deocamdată, în Malaysia situația este sub control în ce privește răspândirea virusului COVID-19, însă la luarea deciziei de reprogramare a cântărit greu și intenția marilor branduri de mobilier de a evita călătoriile. „În lumina răspândirii coronavirusului, am luat dificila decizie de amânare a MIFF”, se arată în comunicatul oficial. „Apreciem interesul pe care vizitatorii profesionali l-au dovedit pentru participarea la ediția din luna martie și sperăm să rămână alături de noi, în ce privește noile date de desfășurare”.

Ediția 2020 a târgului Indonesia International Furniture Expo (IFFEX) a fost de asemenea amânată. Urma să aibă loc între 12 și 15 martie 2020 la Jakarta. Organizatorii nu au luat nicio decizie în ce privește noile date de desfășurare. „Cu regret vă informăm că IFFEX 2020, programat pentru prima jumătate a lunii martie, a fost amânat până când situația și condițiile vor fi favorabile fiecărui participant în parte.  Ținând cont de impactul coronavirusului – pentru care deocamdată nu există soluție – organizatorul e de părere că sănătatea trebuie să vină pe primul loc”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul evenimentului. Participanților care și-au plătit deja prezența la IFEX 2020 organizatorul le garantează aceleași drepturi la ediția următoare, iar celor care doresc să se retragă, organizatorul le asigură restituirea sumelor deja avansate.

În perioada 11-14 martie ar fi trebuit să se desfășoare în orașul Ho Chi Minh din Vietnam o nouă ediție a târgului Vietnam International Furniture and Home Accessories Fair. „În mod regretabil ne confruntăm cu o situație de forță majoră pe care, din punct de vedere organizatoric, nu o putem controla. Așadar sperăm ca vizitatorii și jurnaliștii să înțeleagă situația și să fie în continuare alături de noi”, se arată în comunicatul ce anunță amânarea VIFA 2020. Noile date de desfășurare sunt în discuție, urmând a fi anunțate cât de curând.

Alte suspendări vin chiar din China: ediția China International Furniture Fair (CIFF) și China International Furniture Machinery (CIFM). Ar fi trebuit să aibă loc în Guangzhou, între 18-21 martie, respectiv 28-31 martie. Amânarea este deocamdată pe termen nedefinit, posibile noi date de desfășurare nefiind încă luate nici măcar în considerare. „În condițiile în care China duce o luptă crâncenă cu noul coronavirus, prevenirea și controlul epidemiei reprezintă principalul scop al țării. Urmând recomandările guvernului chinez, am decis ca toate evenimentele economice și comerciale cu participare largă să fie suspendate”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Vă ținem la curent cu noi date sau amânări, în cazul în care va mai fi nevoie.
 


Primele imagini de la Meble Polska 2020

A început ediția 2020 a târgului Meble Polska. Este cel mai mare târg de mobilă pe plan european, iar prestigiul său crește de la un an la altul. O echipă Magmob se află la Poznan și suntem în măsură să vă transmitem câteva imagini care să surprindă marile trenduri.

 +7
Meble Polska 2020 - o echipă Magmob transmite de la fața locului!
  |  

Târgul se desfășoară în perioada 25 – 28 februarie la Poznan. Meble Polska este considerat principala platformă de business din industria mobilei pentru Europa Centrală și de Sud, dar și principalul instrument de promovare a mobilei din Polonia la nivel internațional. În plus, este cel mai mare exportator de mobilier la nivel european – cu exporturi anuale în valoare de circa 10 miliarde de euro.

Anul acesta prezența continuă să fie cel puțin la fel de mare ca la ediția precedentă, atât din partea vizitatorilor, cât și a expozanților. „Sunt mulți vizitatori din România, e o atmosferă bună”, transmite Zilahi Imre de la fața locului, „iar prețurile sunt competitive.” Predomină mobila tapițată, foarte multă mobilă tapițată, culori destul de îndrăznețe, cu design interesant. Se mențin câteva combinații cromatice deja consacrate, prin care diverse nuanțe de galben, combinate cu tonuri de gri. Accentul cade în mod special pe funcționalitate și mai ales pe nevoia de relaxare: tapițerie rezistentă, dar care asigură un grad sporit de confort, forme care să odihnească nu doar ochiul, ci și spatele sau brațele, funcții de extensibilitate tot mai moderne.

Revenim zilele următoare cu mai multe informații și imagini de la Poznan. +7 MagMob Canapea de două locuri cu spătar foarte înalt, cu design ce inspiră ideea de intimitate  +7 MagMob Birou din lemn natural, minimalist, simplu de folosit drept consolă și birou de lucru în egală măsură  +7 MagMob Un fotoliu masiv, pentru maxim de confort și relaxare  +7 MagMob Canapeaua tip colțar, cu perne adânci ce pot servi inclusiv ca pat de zi pentru un pui de somn în orele după-amiezii.  Colțarul e prevăzut și cu accesorii pentru păstrat îndeaproape ceașca cu cafea  +7 MagMob Canapea extensibilă cu acces lateral la lada de depozitare


Salonul de la Milano 2020, amânat!

Salonul de Mobilă de la Milano a trecut în categoria marilor evenimente internaționale care suferă de pe urma coronavirusului. Ediția 2020 este cea de-a 59-a și urma să se desfășoare între 21 și 26 aprilie.

Sunt posibile și amânarea, și anularea/Salonemilano.it
  |  

UPDATE: Ediția 2020 a marelui Salon de Mobilă de la Milano a fost amânată. S-a decis să aibă loc în perioada 16-21 iunie 2020.

Cei de la Dezeen.com anunță că în această după-amiază urmează să se decidă soarta actualei ediții a Salonului de Mobilă de la Milano. Organizatorii vor discuta atât posibilitatea amânării, cât și pe cea a anulării. Acest lucru vine pe fondul transformării Italiei în țara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Marii expozanți de la Salone del Mobile ar face, conform Dezeen.com, presiuni asupra organizatorilor să amâne ediția programată pentru finalul lunii aprilie. Aceștia se tem că evenimentul va fi ocolit de vizitatori, iar investițiile realizate pentru amenajarea standurilor nu ar putea fi recuperate. Unele branduri au decis deja să nu participe în cazul în ediția va avea loc la data anunțată, alte branduri încă iau în considerare neparticiparea.

„Un designer de marcă descrie amânarea ediției drept un fapt inevitabil”, se arată pe site-ul Dezeen.com, „un altul, chiar din Milano, este de părere că evenimentul va fi anulat”. În ce privește amânarea, Salone del Mobile ar putea să se țină în luna iulie sau chiar în luna septembrie.

Organizatorii Salonului de Mobilă de la Milano au confirmat că în această după-amiază se discută soarta ediției cu numărul 59, și că o decizie urmează a fi dată publicității cel mai devreme în această seară.

 


Avanpost MobilaDalin la Budapesta

Ca răspuns la primirea pe piața maghiară mai mult decât pozitivă a produselor fabricate la Reghin (județul Mureș), MobilaDalin a investit într-un showroom situat în centrul Budapestei. La deschiderea din 20.02.2020 au participat peste 70 de profesioniști din lumea mobilei: designeri de interior, arhitecți, parteneri comerciali și jurnaliști de specialitate.

 +9
Atmosfera magazinului Mod. e minuţios gândită de către designerul Konnerth Zita
  |  

Prezența producătorului de mobilă mureșean în țara vecină are deja o vechime de cinci ani, timp suficient pentru a participa la diverse târguri și pentru a dezvolta relații apropiate cu o serie de retaileri locali. „Intrarea pe o nouă piață nu se face de la o zi la alta – ne spune Dan Cotoi, directorul general al firmei –, am abordat cu răbdare și seriozitate acest proiect. Din primul moment în care am luat decizia de a ne extinde, am investit în cercetare de piață și marketing. Norocul nostru a fost să îl avem pe colegul nostru Herberth Róbert pe post de pionier, în mare parte este meritul lui că în 2019 am avut o creștere a vânzărilor în Ungaria cu 22%.”

 +9 MagMob Toma Cotoi, fondatorul firmei MobilaDalin "inspectează" pentru prima oară magazinul din Budapesta

 Succesul MobilaDalin nu a fost o întâmplare cu noroc nici în România, firma câştigând aprecierea clienţilor printr-un design curajos, cu produse funcţionale şi preţuri corecte. „Când am înfiinţat firma în 1992, nici prin gând nu-mi trecea că 28 de ani mai târziu vom produce zeci de mii de piese de mobilier anual şi că într-o zi vom deschide un showroom propriu în afara României” – ne spune cu un surâs sincer Toma Cotoi, fondatorul afacerii de familie.

 +9 MagMob Toma Cotoi, Herberth Robert, Konnerth Zita şi Dan Cotoi

Transformarea dintr-o fabrică de mobilă oarecare într-un brand puternic, cu identitate clar definită, a pornit de la implicarea lui Dan Cotoi, unul dintre fiii fondatorului, în managementul companiei. Având curajul să abordeze piaţa de mobilă tapiţată cu forme şi materiale textile nonconformiste, Dan a lansat la un moment dat canapeaua Havana. În lumea canapelelor extensibile înalte cât un scaun, tapiţate cu stofă brodată cu trandafiri, a sosit ca un extraterestru canapeaua fixă, joasă, arcuită în formă de semicerc, cu tapiţerie adusă din Pakistan... Nici nu are rost să aflăm dacă Havana a fost sau nu vândută în cantităţi mari, serviciul cel mai important al acelei piese inovatoare la acel moment (undeva prin 2012) a fost de a scoate în evidenţă MobilaDalin.

 +9 MagMob Majoritatea pieselor de mobilă selectate pentru Mod. sunt proiectate de designerul Mihai Grama

Apoi, Dan Cotoi l-a adus alături de firmă pe fostul său coleg de trupă rock, designerul Mihai Grama, care se face responsabil pentru o mare parte din produsele create in-house de către producătorul din Reghin. Colaborarea celor doi s-a materializat şi în construirea unor standuri extravagante la târguri de specialitate din ţară şi străinătate. În primăvara lui 2017 o serie amplă de noi produse proprii au fost lansate simultan în Italia şi Ungaria, la târgurile iSaloni din Milano şi la OtthonDesign din Budapesta. Spre marea surprindere a echipei de marketing şi vânzări participarea la târgul din Ungaria a generat ulterior mai multe afaceri decât prezenţa la prestigiosul eveniment italian. Ca răspuns logic la o cerere sosită din piaţă, MobilaDalin şi-a delegat un reprezentant permanent pentru piaţa Ungariei, şi astfel Herbert Róbert a început construcţia reţelei de parteneriate. „Câştigarea încrederii nu se face prin vorbe multe şi frumoase, ci prin calitatea constantă a produselor livrate la timp, prin respectarea întocmai a tuturor obligaţiilor contractuale, prin soluţionarea promptă a oricărei reclamaţii” – aflăm de la Robi, un om jovial, care pare permanent concentrat asupra muncii sale.

 +9 MagMob La deschiderea showroomului din strada Rákóczi nr. 68 au participat circa 70 de comercianţi, designeri de interior şi jurnalişti de specialitate

La deschiderea magazinului din strada Rákóczi nr.68 din Budapesta gazda evenimentului a fost vedeta de televiziune Ördög Nóra, ani la rând prezentatoare a concursului X Factor Hungary. „Din primul an de când şi-a făcut apariţia în Ungaria, m-am îndrăgostit de produsele MobilaDalin, avem în casă mai multe piese fabricate la Reghin, în Transilvania. Doi copii şi un câine testează zilnic durabilitatea acestora, şi o spun din experienţă, rezistă cu brio” – a declarat Ördög Nóra la evenimentul din 20 februarie.

 +9 MagMob Gazda evenimentului de deschidere a fost starul de televiziune Ördög Nóra, un fel de Andreea Esca a Ungariei

„Achiziţionarea şi amenajarea acestui showroom în centrul Budapestei este un mesaj către parteneri şi clienţi: deciziile pe care MobilaDalin le ia sunt cu bătaie lungă, bine gândite. Vom avea grijă ca această investiţie să dea roade. Sper ca prezenţa noastră pe piaţa maghiară să devină un model şi pentru alţi producători de mobilă din România” – a conchis Dan Cotoi, directorul general MobilaDalin.

 +9 MagMob Mod. by MobilaDalin a surprins publicul maghiar cu stil proaspăt şi calitate ridicată, oferite la preţuri decente

 +9 MagMob Echipa MagMob a fost prezentă la deschiderea unui concept store de top: Mod. HOME

 +9 MagMob Noul showroom este situat în centrul Budapestei, pe o arteră intens circulată


EuroCucina 2020 – se pregătește o revoluție

Prima ediție a târgului internațional EuroCucina s-a ținut în anul 1974 și de atunci evenimentul a crescut progresiv, definindu-se ca un loc al inovațiilor în bucătărie. Ediția 2020 va avea loc în perioada 21-26 aprilie.

 +3
Se apropie Euro Cucina în cadrul Salone del Mobile/Salonemilano.it
  |  

EuroCucina este un eveniment care atrage expozanți și vizitatori din întreaga lume prin conceptul pe care îl propune deja de ani buni: transformarea bucătăriei dintr-o încăpere în care se gătește într-un adevărat „acasă”, adică inima casei, principala încăpere, locul cel mai viu al locuinței. În acest sens, târgul propune cu tot mai multă insistență bucătăria open-space, fără ziduri care să o despartă de living. Anul acesta lucrurile merg și mai departe. Dincolo de o bucătărie open-space vor fi propuse soluții practice de transformare a bucătăriei în principalul loc de socializare... online. Pe scurt, bucătăria smart! +3 www.salonemilano.it

Organizatorii au anunțat deja câteva trenduri uimitoare ce urmează să se dezvolte în bucătăriile EuroCucina:
- bucătării modulare, compuse din module atât de practice, funcționale și totuși elegante încât vor da tonul atmosferei.
- mobilierul suspendat pe perete va fi folosit pentru a delimita diferite zone ale bucătăriei, pe când mobilierul de amplasat pe podea va avea funcții tot mai practice de preparare și servire a mâncării.
- la nivel de finisaje, celebra combinație alb-negru e depășită. Se vor purta nuanțele pastelate, inspirate din natură, dar și câteva culori de impact, chiar auriul. +3 www.salonemilano.it

„Electrocasnicele vor pune accentul tot mai mult pe conectivitate, pe ușurința integrării, pe eficiență maximă și consum de energie tot mai redus”, se arată pe site-ul evenimentului. „Vom vedea frigidere cu uși din sticlă transparentă, dotate cu funcții de afișare a diverselor rețete sub format video. Vor fi capabile să ne anunțe când se apropie data de expirare a alimentelor pe care le depozitează. Vom vedea modele de cuptoare capabile să decidă singure timpul de coacere potrivit pentru felurile de mâncare puse la copt. Va exista un flux continuu de date, garantând integrarea perfectă între electrocasnice. Aceasta înseamnă că frigiderele și cuptoarele vor putea «vorbi între ele» - primele vor identifica ingredientele disponibile, iar cele din urmă vor identifica potențiale rețete.”
Revenim cu noutăți practice de la târg!