London Design Festival a ajuns la cea de-a 20-a ediție

London Design Festival se desfășoară anul acesta în capitala Angliei în perioada 17-25 septembrie și reprezintă ediția cu numărul 20 a unei manifestări dedicate promovării creativității. Festivalul a fost înființat în anul 2003, sub forma unui eveniment anual care să dea tonul în industria creativă internațională.

 +67
În plină desfășurare la Londra./Londondesignfestival.com  
  |  

Sir John Sorell și Ben Evans sunt cele două personaje-cheie care și-au pus în minte ideea unui festival care să onoreze designul londonez, cu 20 de ani în urmă. „Londra și designul merg mână în mână. London Design Festival este o platformă unde să fie spuse poveștile din spatele designului. Fiecare astfel de poveste se adresează unui public însetat de idei de design, un public dornic să savureze calitatea și diversitatea designului din capitala londoneză.”, a declarat Ben Evans.

Festivalul este unul internațional, deschis vizitatorilor din întreaga lume. Cea mai reușită dintre ediții a fost cea din anul 2019, când 600.000 de vizitatori au trecut pragul LDF, provenind din 75 de țări. Ediția cu numărul 20 este în plină desfășurare și a fost concepută sub forma unui adevărat maraton al expozițiilor și manifestărilor. În cadrul ei au loc expoziții de creație găzduite în mai multe muzee sau centre culturale ale orașului, dar și renumitul Global Design Forum, conceput sub forma unui schimb de idei și experiențe între designeri pe temele cele mai actuale ale industriei.

„Una din șase persoane lucrează în domeniul creativ devenit printre cele cu o dezvoltare fulminantă în ultimii ani. Însă contextul pandemic, Brexit și scumpirea nivelului de trai sunt în măsură să afecteze sectorul designului mai mult ca pe oricare altul, producând o adevărată catastrofă la nivelul acestei industrii. Ediția curentă a London Design Festival se desfășoară într-un moment crucial, tocmai pentru a menține nivelul de interes față de aspectul creativ și cultural al Londrei”, se arată în comunicatul de presă pe de site-ul evenimentului.


Concurs de amenajare Deco Days 2022 – proiectul câștigător

Cu prilejul celei de-a șaptea ediții a târgului de amenajări interioare Deco Days, organizatorii au lansat cu ceva timp în urmă o provocare creatorilor de spații armonioase: un proiect de amenajare marcat de prospețime și funcționalitate, care să fie transpus în realitate cu ocazia evenimentului.

 +4
Proiect de amenajare pus în practică în cadrul Deco Days./Mendolafabrics.ro/deco-days  
  |  

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Deco Days se desfășoară zilele acestea la Cluj, Sala Polivalentă. Iar una dintre atracțiile sale constă în expunerea conceptului de amenajare câștigător. Este vorba despre proiectul definit ca „Minimal cu accente naturale”, creat de echipa Volum Works. Spațiul supus amenajării: un living cu dining încorporat și colț pentru citit. Stil: minimalist, însă caracterizat de contraste cromatice și de armonie la nivelul materialelor. Este, ce-i drept, un proiect mai puțin obișnuit pentru publicul din România, în special din punctul de vedere al combinațiilor puternice de culori. Decorarea plină de personalitate a pereților joacă un rol de accentuare și individualizare a zonelor încăperii în funcție de activitățile specifice fiecăreia.

Partea de living pune accentul pe nevoia de tihnă, de atmosferă caldă și tinerească, compusă fiind din mobilier redus ca număr de piese, dar bine ales pentru a valorifica spațiul și a asigura maximul de confort – o canapea modulară cu șezut rotunjit, un fotoliu pitic și o pereche de măsuțe de cafea. Accentul de culoare transpare din soluția inedită a celor două cercuri pictate pe peretele din spatele canapelei, într-o combinație armonioasă. Exact același model de formă și culoare se repetă la nivelul covorului.

Zona de dining lasă impresia unei încăperi complet separate, grație modului de personalizare a pereților, atât la nivelul culorii, cât și al modului de decorare – cu panouri decorative.  Stilul capătă unele accente clasice, prin robustețea blatului de masă și prin forma scaunelor tapițate. Între cele două zone își face loc și colțul de citit, marcat simplu, dar practic printr-un fotoliu în care să te scufunzi și un lampadar ultramodern. Pe scurt, o amenajare marca Volum Works, care să dovedească utilitatea accentelor și a contrastelor în amenajările interioare.
Târgul Deco Days este în plină desfășurare la Cluj (8-11 septembrie), intrarea fiind liberă.  +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days


WDC 2022 Forum – conferințe despre design, trenduri și digitalizare

În perioada 20-23 septembrie, la Valencia are loc târgul deja consacrat Feria Hábitat Valencia. O noutate pentru industria designului ține de seria de conferințe WDC 2022 Forum care se va desfășura în cadrul târgului de mobilă din Spania.

 +67
Un eveniment interactiv în cadrul târgului Feria Hábitat Valencia./Feriahabitatvalencia.com  
  |  

Dincolo de dimensiunea expozițională a renumitului târg Feria Hábitat Valencia, organizatorii au decis să pună în lumina reflectoarelor nevoia dezbaterilor dedicate designului în primul rând. De aici decurg trendurile, iar printre trenduri, digitalizarea a devenit mai mult decât actuală. Așa se justifică conferințele WDC 2022 Forum (World Design Capital), care constau în mese rotunde, ateliere de lucru și prelegeri ce se vor ține într-un spațiu special dedicat – etajul 3 al centrului expozițional Feria Valencia, conceput de designerul local Pepe Cosin.

Tematica conferințelor WDC 2022 Forum ține de recunoașterea designului drept strategie de afaceri într-un viitor cât mai apropiat pentru toți actorii industriei de amenajări interioare, de la creatori de spații până la producători, meșteșugari, retaileri sau distribuitori. Pe scurt, e vorba despre așezarea accentului pe detaliile cele mai importante ale domeniului: creativitatea și inovația. De aici pornește capacitatea de schimbare, abilitatea de a aduce mereu ceva nou – iar printre noutățile deja în trend se regăsesc în special strategiile de digitalizare.

Conferințele WDC 2022 Forum vor avea loc în data de 20 septembrie, debutând cu prezentarea activităților care au făcut ca în anul 2019 Valencia să fie desemnată drept Capitala Mondială a Designului pentru anul 2022. Prelegerile se vor ține până în ziua de 22 septembrie și vor fi marcate de prezența unor nume consacrate de pe piața designului din Spania. Bineînțeles, nevoia de design sustenabil se va regăsi printre temele cele mai fierbinți.

Despre Feria Hábitat Valencia
Este principalul eveniment dedicat industriei mobilierului Made in Spain și de la an la an se bucură de o recunoaștere și participare internațională tot mai importantă. La cea mai recentă ediție au fost înregistrați aproape 33.000 de vizitatori profesionali și expozanți din 70 de state.


IFEX 2022 – s-a încheiat o nouă ediție de succes

Desfășurare face to face, participare impresionantă, expozanți și vizitatori la nivel internațional – e evident că industria mobilierului începe să-și revină după cei doi ani de pauză în ce privește evenimentele, pe fondul pandemiei de COVID.

 +67
Expozanții de la IFEX prezintă standuri extrem de plăcute la fiecare ediție a târgului
  |  

Într-un climat de revenire la normalitate s-a desfășurat și ediția IFEX (Indonesia International Furniture Expo) a anului 2022. Evident, în același loc deja consacrat, și anume Jakarta Expo Center din Kemayoran. Acestui eveniment i s-au pus la dispoziție galeriile A, B, C și D, însumând o suprafață de 50.000 mp, pentru a deservi participarea a 350 de expozanți.

Această ediție a avut loc în perioada zilelor 18-21 august și organizatorii o numesc un succes, cu toate că datele oficiale nu au fost încă publicate, ci sunt în curs de publicare. O combinație de unicitate, inovație și tehnologie, IFEX reprezintă un cadru ideal de expunere a producătorilor de mobilier din Indonezia. Tematica s-a păstrat în continuarea celei lansate în anul 2019, și anume REDEFINEȘTE – INSPIRĂ – INOVEAZĂ. Elementele-cheie ale tematicii se referă la noutățile ce vor dicta trendurile amenajărilor interioare în perioada următoare, cu accent pe mobilier artizanal inspirat de bogățiile naturale specifice Indonesiei.

 +67 MagMob Ediția 2022 a atras mii de vizitatori din Asia, Australia, Europa și America de Nord

„Conceput pe plan local pentru a îndeplini standarde internaționale” – acesta a fost motto-ul ediției 2022 a IFEX, aducând în prim-plan soluții inovatoare pornite pe plan local, dar cu trimitere la așteptările internaționale.

IFEX este un eveniment de tradiție pe plan asiatic, considerat cel mai important în această zonă. Ediția 2022 a fost cea cu numărul 15, după cei doi ani de pauză – 2020 și 2021. De multă vreme, MagMob este partener media oficial al evenimentului, redactorul-șef Zilahi Imre fiind prezent la Jakarta aproape la fiecare ediție.
 +67 www.ifexindonesia.com

Pentru anul 2023, ediția a 16-a a IFEX a fost stabilită pentru perioada de primăvară, 9-12 martie.

 


Casă plină la târgul SICAM din octombrie 2022

După o perioadă complicată pe fondul pandemiei de COVID-19, lucrurile par să revină la normal încet-încet în industria mobilei și accesoriilor pe plan internațional. Deja consacratul târg SICAM a anunțat că au fost ocupate toate spațiile din cele zece pavilioane ale centrului de expoziții.

 +2
  |  

Sub sloganul „Toți cei care contează participă la SICAM”, organizatorii târgului de la Pordenone au finalizat campania de înscriere pentru ediția acestui an. În perioada 18-21 octombrie cei mai importanți furnizori de accesorii, componente și materiale pentru industria mobilei și-au confirmat participarea.

SICAM reprezintă cel mai mare eveniment din industria componentelor, accesoriilor și semifabricatelor pentru industria mobilei și se adresează exclusiv vizitatorilor profesionali. Cu prilejul ediției din 2021, pe fondul măsurilor de distanțare socială, suprafața a fost mărită, ajungându-se la 36.500 mp, organizată în zece galerii cu acces foarte ușor și posibilități de vizibilitate maximă pentru expozanți.

 +2 MagMob

Redacția revistei MagMob participă cu stand propriu la târgul din Pordenone, încă de la prima ediție a acestui eveniment extrem de important pentru industria mobilei.

Ediția 2021

Dacă vorbim de cifre, ediția anului trecut a fost un succes după o pauză de doi ani:
•    Vizitatori profesionali din peste 30 de state (România a ocupat locul 12)
•    7.236 de companii reprezentate prin vizitatori
•    542 de expozanți
•    Interes mărit pentru mobilier, componente și bucătării
•    Spațiu organizat sub forma a zece hale expoziționale

 

„Toți cei care contează participă la SICAM – târgul potrivit, la momentul potrivit, în locul potrivit. În fiecare octombrie, profesioniștii din industria internațională a mobilierului își dau întâlnire la SICAM pentru a descoperi cele mai noi produse, cele mai inovatoare materiale și tehnologiile menite să insufle viață colecțiilor de mobilă care urmează să fie lansate la târgurile de profil din anul următor” — se arată pe site-ul SICAM.