Lux-Artim deschide showroomul Chameleon Furniture

Brandul Chameleon Furniture, lansat de Lux-Artim cu trei ani în urmă, a avut deschiderea oficială cu câteva zile în urmă, pe 18 februarie, într-un cadru festiv. Reprezintă un spațiu-platformă menit să permită designerilor și arhitecților de interioare să găsească cele mai bune soluții de mobilare direct la sursă. Din partea Magmob a participat redactorul-șef, Zilahi Imre.
 

 +8
Platformă de promovare/interacțiune cu creatorii de spații frumoase.
  |  

Chameleon Furniture reprezintă o inițiativă lăudabilă, menită să pună în practică, în chip inovator, original și durabil, proiecte de amenajare interioară oricât de creative. Practic, designerul sau arhitectul de interioare găsește la Chameleon Furniture partenerul care să-i producă mobilierul în cele mai bune condiții de calitate. Găsește chiar mai mult decât atât – un consultant în ce privește cele mai noi materiale și cele mai bune soluții de funcționalitate.

„La Chameleon Furniture ne dorim să creăm o comunitate de arhitecți și designeri alături de care să punem în practică cele mai creative idei de mobilier. În calitate de colaborator, vei avea siguranța că fiecare proiect de amenajare va fi realizat cu acuratețe, iar clientul tău va primi exact ce își dorește.   În plus, îți oferim beneficii exclusive, cum ar fi posibilitatea de a-ți crea un portofoliu pe website-ul nostru sau oportunități de networking.” – a arătat Gabriel Năfureanu, general manager, în cadrul evenimentului de deschidere a showroomului.  +8 www.magmob.ro

Avantaje:
•    PAGINĂ DE PROFIL PE WEBSITE  Ca designer/arhitect de interioare îți vei putea crea o pagină de portofoliu pe website-ul nostru, unde să încarci proiectele reprezentative pentru activitatea ta.
•    PREZENȚĂ ÎN SHOWROOM  Poți fi prezent cu materiale promoționale în showroom-ul nostru.
•    CONSULTANȚĂ TEHNICĂ  Echipa noastră te va îndruma din punct de vedere tehnic pe tot parcursul realizării unui proiect.
•    RAPORT CALITATE-PREȚ  Producem mobilier de calitate superioară la un preț corect, ceea ce va optimiza costul total al execuției.
•    ESTIMAREA TIMPULUI DE LUCRU  Îți garantăm timpi predictibili de proiectare, execuție, livrare și montaj, pe care îi respectăm întocmai.

Chameleon Furniture se dorește a fi o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, un spațiu în care clientul final să-și poată afla nu doar designerul de proiect, ci întreaga echipă de lucru, de la proiectare și măsurare până la personalizare și executare mobilier. Acționând sub forma unui parteneriat, Chameleon Furniture va promova nu doar piese de mobilier bine realizate, ci și creatori de spații frumoase și proiecte implementate, devenind inclusiv o sursă de inspirație.  +8 www.magmob.ro +8 www.magmob.ro

Showroomul este organizat sub forma unui spațiu de expunere a colecțiilor de mobilier, completat cu spații de birouri pentru desfășurarea consultărilor. Lux-Artim a antrenat în cadrul brandului Chameleon Furniture o echipă cu experiență,  tehnologie de ultimă oră și aparate laser și de soluții practice de personalizare a proiectului de amenajare. Spre exemplu, în cadrul spațiului de expunere poate fi văzută o imprimantă menită să preia o imagine dragă clientului și s-o transpună la scară largă, sub formă de print pentru perete sau chiar mobilier.   +8 www.magmob.ro

Despre Lux-Artim
Fabrica de mobilă a fost deschisă la Onești în anul 1997, iar primul său magazin cu vânzare a fost lansat 12 ani mai târziu, în cadrul unui centru comercial din Bacău. Au urmat alte puncte de vânzare, dar și participări la târguri dedicate industriei producătorilor de mobilier. Brandul Chameleon Furniture a apărut cu trei ani în urmă sub forma unui program de mobilă la comandă, lansat în cadrul unei expoziții de profil de la Budapesta.  +8 www.magmob.ro +8 www.magmob.ro  +8 www.magmob.ro

„Chameleon este locul în care orice idee, oricât de năstrușnică ar fi, este pusă în practică cu ajutorul utilajelor și tehnicilor inovatoare.  De asemenea, gama variată de materiale, texturi, finisaje, printuri și accesorii  contribuie la încununarea cu succes a oricărui proiect.  Și nu ne rezumăm doar la asta. La Chameleon Furniture găsești și corpuri de iluminat, electrocasnice de ultimă generație, separator de plante sau tapet personalizat. Mobila ar fi incompletă fără toate acestea.”, se arată pe site-ul Chameleon Furniture.


Ambiente 2022 nu se va ține

Luna februarie este luna în care Magmob obișnuia să aducă informații și impresii de la târgul Ambiente, desfășurat an de an la Frankfurt. Pe fondul pandemiei de COVID, organizatorii au decis să anuleze ediția din acest an.

 +72
S-a stabilit data de desfășurare a ediției din 2023./Ambiente.messefrankfurt.com
  |  

S-au decis în schimb asupra datelor ediției din anul 2023, anunțând desfășurarea în perioada 3-7 martie 2023. Ambiente va avea loc în același timp cu un alt eveniment destinat amenajărilor și decorațiunilor interioare, și anume cu Christmasworld, la Frankfurt. În aceeași perioadă, Messe Frankfurt va organiza și o nouă ediție a Creativeworld, aducând sub aceeași cupolă trei mari evenimente ale industriei, sub sloganul Home of Consumer Goods.

În cadrul Ambiente, interesul cade pe cele mai noi trenduri în amenajarea și funcționalitatea zonei de dining (cu accent pe soluții pentru organizarea bucătăriei), zonei de living (în cadrul căreia se vor afirma cele mai noi direcții în ce privește stilurile de amenajare și soluțiile de decorare), zonei de lucru (cu un preview asupra felului în care arată viitorul spațiilor office). Organizatorii anunță temele pe care se va concentra Ambiente 2023: sustenabilitate, design, digitalizare.

Ediția 2021 a târgului Ambiente fusese mai întâi amânată pentru luna aprilie, iar ulterior organizatorii au decis s-o anuleze, punându-și speranțele în anul 2022. Se pare însă că nu a fost posibil. De altfel, cea mai recentă ediție Ambiente s-a desfășurat în anul 2020, dar într-un climat destul de nesigur, marcat și de începuturile pandemiei, și de o furtună foarte mare. S-a dovedit totuși o ediție de succes, cel puțin dacă luăm în calcul interesul reflectat prin rata de participare. Detalii despre ediția 2020 Ambiente găsiți pe pagina Magmob, accesând linkul de aici.


MIFF 2022, reprogramat pentru luna iulie 2022

O veste bună pentru industria internațională a mobilei: MIFF 2022 se ține! După amânarea perioadei de desfășurare, avem date noi și sigure. Evenimentul urmează să se desfășoare în format fizic între 6 și 9 iulie 2022, în cele două spații deja obișnuite. MIFF 2022 va avea și o componentă online.

 +72
O ediție cu participare fizică la capătul pandemiei./2022.miff.com.my/
  |  

MIFF (Malaysian International Furniture Fair) reprezintă cel mai important eveniment al producătorilor de mobilier și accesorii din Malaysia – începând din anul 2010, echipa Magmob a fost prezentă la fiecare dintre ediții. Inițial, ediția 2022 a MIFF fusese stabilită pentru perioada 8-11 martie. Este ediția cu numărul 26, amânată iar și iar în perioada anilor 2020-2021 pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Luând în considerare anunțul autorităților privind amânarea deschiderii granițelor Malaysiei pentru călătorii din afara țării noastre, am hotărât reprogramarea evenimentului din luna martie pentru perioada 6-9 iulie, în așa fel încât ediția 2022 să se bucure de cât mai mult succes. Suntem încredințați că noile date ale MIFF 2022 vor da expozanților posibilitatea de a lua contact cu vizitatori din întreaga lume, la capătul unei perioade în care cu toții au nădăjduit să se reîntâlnească în format fizic”, a declarat Karen Goi, director general al MIFF.

Domeniile de interes ale MIFF rămân mobilierul din lemn masiv și mobila tapițată, pentru locuințe private și spații HoReCa. Ediția 2022 va avea loc în două locuri, așa cum se obișnuiește: la Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC), respectiv la World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL). Componenta online, denumită de organizatori MIFF Furniverse, va permite expozanților să fie prezenți și în chip virtual, în așa fel încât evenimentul să ajungă la o audiență cât mai largă. MIFF Furniverse a fost soluția pe care au găsit-o organizatorii pentru perioada pandemiei: un târg online care s-a desfășurat în anul 2021 în două ediții.

Magmob și MIFF
Fiind considerat cel mai mare eveniment de mobilă din Asia de Sud-Est, revista Magmob i-a acordat de-a lungul anilor o atenție sporită, participând, începând din anul 2010, la fiecare ediție, prin prezența redactorului-șef Zilahi Imre. Detalii aici.  +72 www.magmob.ro

Prin intermediul revistei, am anunțat cele mai noi tendințe în industria mobilierului, așa cum s-au reflectat acestea în cadrul evenimentului, am surprins cele mai incredibile piese de mobilier/ amenajări de stand, prin lentila aparatului foto.

Ediția MIFF din 2019  a fost marcată de mai mult decât expunere media prin intermediul Magmob: elementul de noutate (și încântare) l-a constituit prezența... românească. 60 de producători de mobilă din România au fost prezenți, sub forma a două grupuri organizate de Romanian Wood Crafts și Cluster Mobilier Transilvan. Mai multe detalii aici.

Sperăm într-o ediție MIFF 2022 de succes. Așa cum v-am obișnuit vă vom ține la curent cu informații de la fața locului.
 


Spoga + gafa 2022 va avea loc în vară

După ce mai multe evenimente din industria internațională a mobilei și designului de interioare au fost și anul acesta anulate, în sfârșit avem o veste bună: spoga+gafa 2022 urmează să se desfășoare în luna iunie.

 +72
O ediție hibrid 2022, în contextul pandemiei./Spogagafa.com
  |  

Organizatorii au anunțat că târgul dedicat spațiilor outdoor se va ține în perioada 19-21 iunie 2022, la Köln, în condiții de siguranță medicală. Înscrierile pentru această ediție au fost deschise încă din primăvara anului trecut și speranțele într-o participare masivă sunt destul de mari. Rata de înscriere la eveniment i-a făcut pe organizatori să spere într-o ediție de absolut succes. Totuși, ținând cont de întreg contextul pandemic, spoga+gafa 2022 va fi o ediție hibrid, urmând să aibă loc și în format online, paralel cu prezența fizică la stand.

Inițial, se preconizase ca această ediție să se desfășoare în luna aprilie; după anularea ediției 2022 a târgului IMM Cologne, organizatorii au preferat să amâne spoga+gafa pentru finalul lunii iunie, nădăjduind că până atunci pandemia va fi pe sfârșite. Pe de altă parte, anii de pandemie au sporit interesul față de soluțiile pentru industria amenajărilor outdoor, câtă vreme oamenii au început să acorde spațiilor verzi personale bugete mai mari, de regulă cheltuite pentru vacanțe.

Ediția 2022 spoga+gafa va avea ca temă transformarea grădinii (a terasei sau balconului) într-un adevărat sanctuar. Printre trenduri: livinguri open-air, green living (natura ca sursă de inspirație), sustenabilitatea amenajărilor outdoor, soluții de iluminare a spațiului în aer liber, soluții smart pentru grădinărit.

Înființat în anul 1973, spoga+gafa este cel mai important eveniment internațional creat în sprijinul industriei de mobilă, accesorii și soluții de amenajare pentru spațiile outdoor, private sau de tip HoReCa. Se adresează exclusiv vizitatorilor profesionali, fiind o adevărată platformă pentru actorii industriei. Cea mai recentă ediție spoga+gafa a avut loc în anul 2019, bucurându-se de 40.000 vizitatori din 124 de state și 2,281 companii expozante din 67 de țări.

 


AȘKIA relansează concursul dedicat tinerilor designeri

Anul 2022 începe cu o veste bună pentru tinerii designeri din țara noastră: concursul AȘKIA Young Designers Award (AYDA). Este vorba de o competiție anuală destinată tinerilor designeri, arhitecți sau pasionați de design dornici să se implice în conturarea unei identități autentice a designului local.

 +72
O rampă de lansare pentru tinerii designeri din România./Ayda.askiafurniture.ro
  |  

AȘKIA Young Designers Award (AYDA) nu este un concurs nou, ci reprezintă o competiție ajunsă la cea de-a patra ediție. Spre diferență de celelalte trei ediții însă, care aveau ca țintă piesele de mobilier, corpurile de iluminat sau accesoriile pentru casă și bucătărie, în 2022 concursul adaugă un nou domeniu de interes: obiecte de mobilier și accesorii fonoabsorbante destinate spațiilor office moderne.

Brief-ul ediției 2022 cuprinde patru teme la alegere, iar propunerile pot fi dezvoltate de participanți ținând cont de tehnologii de producție specifice. Mai multe detalii aici.

Obiect 1: Canapea modulară
Descrierea produsului:
Sistem de elemente modulare gândit să poată fi compus și recompus în diferite compoziții în funcție de nevoile clientului. Diferitele elemente lucrează împreună pentru a conecta spațiile. Atunci când sunt combinate, toate elementele duc la o multitudine de compoziții interesante. Acest sistem modular poate conține elemente drepte, curbate și de colț și elemente de spătar de diferite înălțimi, măsuță, spațiu de depozitat, corp de iluminat, port USB.

Obiect 2: Corp/ familie de corpuri de iluminat cu proprietăți fonoabsorbante
Descrierea produsului:
Câteva dintre caracteristicile unui corp de iluminat fonoabsorbant sunt absorbția și difuzia sunetului. O suprafață mai mare înseamnă o absorbție mai bună. Obiectul poate fi realizat din module prin îmbinări mecanice care să-i dea flexibilitate în a răspunde diferitelor scenarii de utilizare.

Obiect 3: Familie de panouri/ paravane cu proprietăți fonoabsorbante
Descrierea produsului:
Obiectul propus poate fi suspendat, așezat pe pardoseala, aplicat pe perete, cu și fără roți. Câteva dintre caracteristicile unui panou/paravan fonoabsorbant sunt absorbția și atenuarea sunetului. O suprafață mai mare înseamnă o absorbție mai bună. Din cauza condițiilor de folosire, greutatea cât mai mică a obiectului final este foarte importantă.

Obiect 4: Familie Pufuri
Descrierea produsului:
Familie de forme și dimensiuni care pot acomoda de la 1 la 4 persoane, cu sau fără spații de depozitare.

,,Cred că este foarte important ca ideile creative să fie bine aliniate cu tehnologiile de producție existente. Dincolo de relevanța unui obiect, de estetica sau utilitatea lui, ceea ce asigură succesul pe termen lung al unui obiect, mult timp după ce acesta a câștigat un premiu într-un concurs, este posibilitatea de a-l produce, de a-l replica și adapta în proiecte actuale de design interior. Ne bucurăm că în acest an, fiind parte a ARCADE Group, putem pune la dispoziția câștigătorilor tehnologii și utilaje de înaltă performanță folosite pentru producția colecțiilor AȘKIA Furniture.” - Dragoș Motica, Director Creativ AȘKIA Furniture și membru al juriului AYDA

Condiții de participare
Competiția este gratuită și deschisă tuturor cetățenilor români sau din Republica Moldova, cu vârsta până în 35 de ani. Înscrierile sunt deschise pe https://ayda.askiafurniture.ro/, până la data de  20 martie 2022, ora  23:59.
 
AȘKIA duce mai departe, într-o nouă abordare, moștenirea și angajamentul de a crea design de calitate asumat anterior de Ubikubi, cunoscut la scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune branduri de design românesc. În 2020, după 5 ani de creștere semnificativă, cu o importantă prezență internațională, după dezvoltarea a 86 de produse proprii care au fost vândute peste tot pe glob, fostul nostru brand, Ubikubi, și-a unit forțele cu ARCADE – o companie românească de top ce oferă servicii complete de amenajare pentru spații de birouri și soluții acustice de înaltă clasă.