Mai puțin de o lună până la Stockholm Furniture Fair

În perioada 7-11 februarie 2023, urmează să se desfășoare Stockholm Furniture Fair, un eveniment de marcă pentru stilul de amenajare scandinav. Accentul cade pe soluții de mobilier și iluminare în cel mai pur stil minimalist, dar organizatorii anunță și noutăți în programul târgului.

 

 +72
Un eveniment de început de an./Stockholmfurniturefair.se  
  |  

Ediția 2023 este așteptată cu nerăbdare de cei circa 400 de expozanți și de vizitatorii înscriși din 100 de țări – este vorba de vizitatori profesionali, ceea ce ridică miza contactelor de afaceri în zilele de 7-11 februarie. Printre expozanții de anul acesta se regăsesc și producători de mobilă din România, precum Carel Woodworks sau ASKIA. Invitatul de onoare al acestei ediții este Studio Front din Suedia.

Noutățile ediției 2023 a Stockholm Furniture Fair

·         Platforma online Älvsjö gård, dedicată designului de colecție – se va desfășura într-un spațiu alăturat târgului, și are drept obiectiv să pună în legătura mobilierul de masă cu mobilierul unicat, respectiv mobilierul în serie limitată.

·         The Nude Edition, destinată expozanților de materiale reciclate – sustenabilitate, simplitate și design de înalt nivel creativ.

·         The Gallery Edition, un spațiu expozițional cu totul nou, menit să facă legătura între târgul de mobilier și Stockholm Design Week ce se desfășoară în aceeași perioadă. Reprezintă un prilej de maximă expunere, iar fiecare participant are dreptul la o singură piesă pe care să o prezinte în cadrul acestui spațiu.

Stockholm Furniture Fair reprezintă an de an locul din care designul scandinav își trage seva, locul în care se întâlnesc idei creative și se stabilesc trendurile anului pentru stilul scandinav. Prima ediție a acestui eveniment a avut loc în anul 1951, evoluând de la un târg local de mobilă la un eveniment de prestigiu la nivel global.

 


ALL4WOOD & WINDOSHOW BALKANS: ne întâlnim la Belgrad!

Producătorii turci de utilaje pentru industria lemnului sunt prezenți în România de peste două decenii, la fel și producătorii de accesorii, feronerii și materiale pentru industria mobilei. Fabricanții de mobilă mai agili se întâlneau cu furnizorii de tehnologii din Turcia vizitând târgul Intermob din Istanbul. Acum însă lucrurile se simplifică, cele mai importante branduri din aceste domenii — cărora li se alătură mari producători de binale — vin să expună în martie 2023 la târgurile All4Wood și WindoShow din Belgrad, Serbia.

 +5
 MagMob
Veniți în vizită la Belgrad: https://all4woodfair.com/  | http://www.windoshow.com/
  |  

Stabilindu-și scopul de a modela piața globală cu 35 de ani de experiență în sub-sectoarele lemnului, produselor forestiere, mașinilor de prelucrare a lemnului și mobilierului, organizatorul ALL4WOOD BALKANS invită specialiștii din industria lemnului, a mobilei și a domeniului de exploatări forestiere la un eveniment unic în Europa de Sud-Est. Târgul își va deschide porțile în perioada 8-11 martie 2023 la Expo Belgrad, în Serbia – o destinație business tot mai importantă. Târgul ALL4WOOD este acompaniat și de un alt eveniment, și anume WINDOSHOW, cea mai mare platformă comercială a sectoarelor de ferestre și construcții din Balcani.

 +5 MagMob Utilajele pentru prelucrarea lemnului fabricate în Turcia sunt robuste și fiabile

 

TÂRGUL ALL4WOOD

Țările din Balcani au realizat peste 50 de miliarde de euro la exportul de produse forestiere și cca. 35 de miliarde de euro la exportul de mobilă, făcând un mare salt în ultimii ani, precum și devenind punctul de atracție pentru investitori prin 

– localizarea în zona de intersecție a coridoarelor de transport,

– fiind aproape de principalele piețe europene,

– având cele mai mici costuri de operare dintre țările UE,

– stimulente financiare extinse la scară mondială.

 +5 MagMob În martie 2023 vor expune și producători de ferestre și uși

Evenimentul comercial de top al industriei din regiune, All4Wood Balkans permite expozanților și vizitatorilor săi să stabilească canale de export/ import/ sourcing pe termen lung, în plus față de stabilirea de parteneriate și investiții benefice cu factorii de decizie și liderii industriei. Pentru a intra pe piața lemnului din Balcani, aflată în continuă creștere, pentru a vă consolida poziția și pentru a exploata oportunități de afaceri mai atractive, luați loc la All4Wood Balkans.

 

TÂRGUL WINDOSHOW

Aceasta este o ocazie unică de a vă întâlni cu liderii din industrie și de a descoperi cele mai recente inovații și tehnologii de pe piața ferestrelor, ușilor și a sticlei. Pregătindu-se să fie cel mai mare eveniment comercial al industriei ferestrelor din regiune, Windoshow oferă o platformă majoră de prezentare B2B care permite oportunități de afaceri și de relaționare de neegalat cu factorii de decizie cheie din industria construcțiilor din Balcani, la Belgrad- steaua de desprindere a Europei de Sud-Est.

 +5 MagMob WindoShow vă oferă ocazia de a întâlni exportatori de binale fabricate conform standardelor internaționale

 

Dezvoltați noi oportunități de afaceri

» Stabiliți conexiuni solide cu profesioniști cheie și generați noi vânzări din Serbia, din țările din Balcani, inclusiv de pe piețe importante ale industriei construcțiilor, cum ar fi Polonia, Cehia, România, în cadrul programului de delegație de cumpărători găzduiți.
» Prezentați-vă produsele/serviciile în fața unor vizitatori de profil înalt
» Prezentați cele mai recente produse, servicii și inovații ale dumneavoastră factorilor de decizie cheie și grupurilor țintă din industrie cu o putere de cumpărare semnificativă.
» Ieșiți în evidență față de concurență
Factorul cheie pentru a menține un avantaj competitiv este să vă dați seama care sunt principalii concurenți și întreaga industrie. Windoshow vă permite să vă evaluați personal concurenții și să le oferiți informații despre strategiile, produsele/serviciile lor.

 +5 MagMob Pentru informații suplimentare sunați la +40730190077 — vă răspunde redactorul-șef MagMob.ro

Expuneți la Belgrad în martie 2023!

Solicitați informații suplimentare la reprezentantul oficial al ALL4WOOD & WINDOSHOW BALKANS în România și Ungaria:
Zilahi Imre | 0730-190077 | zilahi@magazinulmobilei.ro

https://all4woodfair.com/  | http://www.windoshow.com/

 


Heimtextil – primul mare eveniment al anului 2023

Desfășurat anual în Germania, la Frankfurt, Heimtextil este evenimentul care dă tonul în industria tapițatelor și a materialelor textile pentru uz casnic. Anul acesta, se va desfășura între zilele de 10-13 ianuarie și organizatorii (Messe Frankfurt) anunță mai multe noutăți în ce privește formatul.

 

 +72
Săptămâna viitoare începe Heimtextil, ediția 2023./Heimtextil.messefrankfurt.com  
  |  

Mai sunt doar câteva zile până ce Heimtextil își deschide porțile, iar organizatorii au decis să vorbească despre tot ce va aduce nou acest eveniment. În premieră, Pavilionul 4 al centrului expozițional va centraliza o gamă variată de fibre și țesături destinate mobilei tapițate și accesoriilor decorative din industria amenajărilor interioare, la un loc cu materialele finale, expunând astfel tot ce înseamnă textile, de la stadiul de început până la cel final.

„Răspundem astfel nevoii tot mai des exprimată în rândurile producătorilor de mobilă tapițată: posibilitatea de a controla modul în care produsul prinde formă, încă de la prima etapă de fabricație.” – explică Bettina Bar, director al sectorului pentru textile în cadrul Heimtextil. În același Pavilion 4, vor fi prezenți expozanți din sectorul de textile outdoor și imitații de piele.

Cum lumea evoluează în spiritul nevoii de protejare a mediului, ediția 2023 a târgului Heimtextil ia în calcul, mai mult ca niciodată, principiul sustenabilității în industria materialelor pentru mobila tapițată. Unii dintre expozanți au anunțat deja schimbări în procesul de fabricație, în conformitate cu normele de reducere a impactului asupra naturii. De asemenea, se vor organiza „Green Tours” pentru vizitatorii profesionali interesați să afle direct de la expozanți care sunt cele mai sustenabile colecții textile prezente la Heimtextil.

Nu va lipsi nici interesantul concept al Future Materials Library – un modul de prezentare a celor mai inovatoare materiale funcționale create în ultimele douăsprezece luni. Un juriu profesional a ales 85 de expozanți care să participe în cadrul acestei expoziții.

În ce privește rata de participare la ediția 2023 a târgului Heimtextil, s-au înscris 2200 de expozanți internaționali provenind din 50 de țări. „Ne-am propus să facem din ediția 2023 a târgului Heimtextil platforma ideală pentru schimburi de idei și informații la nivel internațional, pentru încurajarea contactelor de afaceri și pentru stimularea inspirației în sectorul textilelor în amenajările interioare”, a declarat Bettina Bar.

 


Mobilier românesc, recunoscut internațional – retrospectiva 2022

A fost un an dificil pentru industria producătorilor de mobilier, la nivel mondial, pe fondul crizelor care parcă nu se mai termină – pandemia de Covid, războiul din Ucraina. Și totuși, au fost și momente care merită amintite: succesele înregistrate de brandurile românești la evenimentele de profil pe plan internațional.

 +72
Participare producătorilor de mobilier din România la evenimentele internaționale.  
  |  

Multe dintre evenimentele așteptate ale anului au fost anulate, dar acolo unde organizatorii au decis să reia desfășurarea lor, companiile din România s-au bucurat de apreciere unanimă. Iată retrospectiva anului 2022, sub acest aspect:

Carel Woodworks și-a lansat la New York, în cadrul International Contemporary Furniture Fair (ICFF), colecția primăverii, în luna mai a anului 2022, bucurându-se de un real succes. Este vorba despre o colecție de mobilier pentru living ce reinterpretează în manieră contemporană piesele tradiționale din lemn, rezultând o surprinzătoare combinație de muchii rotunjite și unghiuri drepte, de materiale trainice și moliciunea confortului. Despre acest moment puteți citi aici

În cadrul renumitului Salon de Mobilă de la Milano, prezența românească a fost onorabilă, remarcându-se în special branduri „tinere” precum Nord Arin. Standul Nord Arin a lansat cu acest prilej colecția RAM, o reinterpretare în cheie minimalistă a simbolurilor și meșteșugurile tradiționale românești. Colecția reprezintă o colaborare între echipa Nord Arin și Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului. Colecția poate fi admirată aici.

La mijlocul anului 2022, o veste bună a venit de la echipa EFdeN care a reușit performanța calificării în finala Competiției Mondiale de Case Solare, desfășurate în Germania. EFdeN a participat cu proiectul casei sustenabile Vatra, fiind cea mai tânără echipă din cadrul concursului. Despre proiectul Vatra puteți citi aici.

La începutul toamnei 2022, Mind the Gap a fost în centrul atenției internaționale, obținând premiul Bes Fabrics&Wallpaper în cadrul Festivalului Homes and Gardens desfășurat la Londra. Colecția care a impresionat juriul poartă denumirea Woodstock 69 și cuprinde mai multe modele de tapet și accesorii textile inspirate de celebrul festival american „de pace și muzică”. Colecția era deja cunoscută în țară, dar a primit și recunoaștere internațională. Mai multe detalii puteți citi aici.

Prestigiosul Orgatec a avut loc în plină lună de iarnă, iar standul Askia Furniture a ieșit în evidență cu propunerile sale de mobilier office adaptat vremurilor pandemice. Colecția Kameleon, versatilă după cum îi este și numele, vine cu soluții pentru organizarea eficientă a spațiilor office deschise. Mai multe detalii, aici.
Mult succes producătorilor de mobilă în anul ce vine!


Cel mai bun obiect de design al anului – Oh Da! Gala Awards

La final de an, a sosit vremea festivităților de premiere, vremea desemnării celor mai inovatoare, interesante, smart obiecte de design ale anului 2022. Un astfel de eveniment s-a desfășurat săptămâna trecută sub denumirea Oh Da! Gala Awards.

 +9
Nord Arin, câștigător la Oh Da! Gala Awards/Nordarin.com
  |  

Și a fost un eveniment apreciat în industria de design din România, reunind oameni tineri și talentați și răsplătind creativitatea din domeniul designului.  În cadrul acestei festivități, premiul „Cel mai bun obiect de design al anului” a ajuns la echipa Nord Arin, pentru scaunul Compas. Trofeul a fost înmânat omului care a creat conceptul acestei piese de mobilier, și anume lui Voicu Ștefan Crețu.

„Aspectul a rezultat din dorința de a utiliza un limbaj estetic cu elemente cât mai suple, la care se adaugă constrângerile legate de utilizarea cât mai eficientă a materialelor. Deși prin aspectul său, scaunul este categoric prezent, nu îi lipsește subtilitatea formei care îl împiedică să devină intruziv. Produsul în general se adresează contextelor mai sobre, întrucât ergonomia acestuia nu permite devieri însemnate de la poziția corectă a spatelui. Compas poate fi utilizat ca scaun de dining, de așteptare sau de conferințe.” – Voicu Ștefan Crețu.  +9 www.nordarin.com

Scaunul Compas din colecția Nord Arin este executat din lemn de stejar, iar finisajul poate fi ales de către client dintr-o varietate de propuneri ale producătorului. Sursa de inspirație este cunoscutul instrument de trasare a cercurilor, iar elementele componente îmbină armonios mai multe forme geometrice. Prevăzut cu margini rotunjite, dar și cu unele linii drepte, Compas este o piesă adaptabilă mai multor stiluri de amenajare, dar și diferitelor încăperi ale unei locuințe.  +9 www.nordarin.com

Despre Oh Da! Gala Awards
Este prima ediție a acestui eveniment, în spatele căruia se află echipa Oh Da!, adică Ileana Răducanu, Luminița Popescu, Ioana Mocanu. „Oh, DA! este un proiect care s-a născut din dorința de a face mai mult decât pare posibil, este o platformă extinsă prin care încercăm să punem la masa discuțiilor profesiile creative și antreprenorii, să îi încurajăm să înceapă proiecte care să schimbe felul în care este perceput designul în România” – se arată pe site-ul comunității Oh Da!