MINDTHEGAP – Best Fabrics&Wallpaper la Londra!

Încheiem săptămâna cu o veste bună pentru producătorii de mobilă și accesorii din România: în cadrul festivalului Homes and Gardens de la Londra, MINDTHEGAP a obținut premiul Best Fabrics&Wallpaper, cu o colecție menită să redea spiritul Woodstock.

 +5
Best Fabrics&Wallpaper la Londra!/Mindtheg.com
  |  

Colecția poartă denumirea de WOODSTOCK 69 și ar putea fi caracterizată drept una cu accente boho, exprimând curajul culorilor și al imprimeurilor. A fost inspirată de celebrul festival de „pace și muzică”, al cărei nume îl poartă, și cuprinde variante de tapet, dar și materiale textile de folosit ca țesături pentru mobilier sau accesorii textile (fețe de pernă, spre exemplu). Combinațiile cromatice sunt pline de intensitate și densitate, ducând la produse care să impună fără ezitări o atmosferă anume. Echipa MINDTHEGAP își descrie colecția câștigătoare chiar așa: „Un amestec bohemian de imprimeuri și culori. Colecția redă spiritul acelor trei zile călduroase de iubire și muzică.”

Colecția WOODSTOCK 69 este deja cunoscută publicului de acasă, fiind expusă în cadrul ElectricCastle 2022, sub sloganul „Making music look good”. În cadrul Homes&Garden desfășurat la Londra, a fost răsplătită cu trofeul Best Fabrics&Wallpaper Collection. „Acordat de un juriu onorant, acest premiu reprezintă pentru noi o confirmare profesională a eforturilor pe care le-am depus în realizarea uimitoarei colecții WOODSTOCK 69.” – se arată pe contul de Facebook al MINDTHEGAP.

Felicitări echipei!

 +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com +5 www.mindtheg.com


Cum a fost la Deco Days 2022

Am mai vorbit despre Deco Days, dar de această dată vă invităm să vedeți cum s-a desfășurat acest eveniment și la ce performanțe ajunge în România pasiunea pentru amenajări interioare. La capătul câtorva zile de conferințe, discuții, ateliere de lucru, marcate de informații concrete, organizatorii au realizat un filmuleț care să redea întreaga atmosferă.

 +67
Succesul Deco Days crește de la o ediție la alta./Medola Fabrics  
  |  

Deco Days 2022 s-a ținut la Cluj Napoca, în Sala Polivalentă cunoscută drept BT Arena, și s-a bucurat de un număr mare de vizitatori: circa 3000 de admiratori și pasionați ai industriei amenajării interioare au trecut pragul acestui eveniment între 8 și 11 septembrie. Numărul expozanților s-a ridicat la 35 de branduri de design, mobilier, accesorii.  

Organizatorii, Mendola Fabrics, au ținut să creeze o atmosferă care să stimuleze nu doar interacțiunea dintre creatorii de spații frumoase și public, dar și inspirația, astfel că cele două pavilioane ale sălii au fost amenajate în jurul unor concepte tematice. Au fost realizate și expuse la scară reală cele trei proiecte câștigătoare ale concursului Deco Days, despre care Magmob a scris aici, plus alte două, propuse de designeri-invitați ai evenimentului. În acest fel, evenimentul s-a desfășurat în jurul unor proiecte gata realizate, asigurând un spațiu care să inspire, dar punând la dispoziția celor interesați și soluțiile din spatele proiectelor.

Oameni tineri, creații inedite, schimb de idei și de opinii, atmosferă cool – iată secretele deloc „secrete” ale unui eveniment cu adevărat reușit în industria amenajărilor interioare din România! Urmăriți filmul realizat de Mendola Fabrics!


London Design Festival a ajuns la cea de-a 20-a ediție

London Design Festival se desfășoară anul acesta în capitala Angliei în perioada 17-25 septembrie și reprezintă ediția cu numărul 20 a unei manifestări dedicate promovării creativității. Festivalul a fost înființat în anul 2003, sub forma unui eveniment anual care să dea tonul în industria creativă internațională.

 +67
În plină desfășurare la Londra./Londondesignfestival.com  
  |  

Sir John Sorell și Ben Evans sunt cele două personaje-cheie care și-au pus în minte ideea unui festival care să onoreze designul londonez, cu 20 de ani în urmă. „Londra și designul merg mână în mână. London Design Festival este o platformă unde să fie spuse poveștile din spatele designului. Fiecare astfel de poveste se adresează unui public însetat de idei de design, un public dornic să savureze calitatea și diversitatea designului din capitala londoneză.”, a declarat Ben Evans.

Festivalul este unul internațional, deschis vizitatorilor din întreaga lume. Cea mai reușită dintre ediții a fost cea din anul 2019, când 600.000 de vizitatori au trecut pragul LDF, provenind din 75 de țări. Ediția cu numărul 20 este în plină desfășurare și a fost concepută sub forma unui adevărat maraton al expozițiilor și manifestărilor. În cadrul ei au loc expoziții de creație găzduite în mai multe muzee sau centre culturale ale orașului, dar și renumitul Global Design Forum, conceput sub forma unui schimb de idei și experiențe între designeri pe temele cele mai actuale ale industriei.

„Una din șase persoane lucrează în domeniul creativ devenit printre cele cu o dezvoltare fulminantă în ultimii ani. Însă contextul pandemic, Brexit și scumpirea nivelului de trai sunt în măsură să afecteze sectorul designului mai mult ca pe oricare altul, producând o adevărată catastrofă la nivelul acestei industrii. Ediția curentă a London Design Festival se desfășoară într-un moment crucial, tocmai pentru a menține nivelul de interes față de aspectul creativ și cultural al Londrei”, se arată în comunicatul de presă pe de site-ul evenimentului.


Concurs de amenajare Deco Days 2022 – proiectul câștigător

Cu prilejul celei de-a șaptea ediții a târgului de amenajări interioare Deco Days, organizatorii au lansat cu ceva timp în urmă o provocare creatorilor de spații armonioase: un proiect de amenajare marcat de prospețime și funcționalitate, care să fie transpus în realitate cu ocazia evenimentului.

 +4
Proiect de amenajare pus în practică în cadrul Deco Days./Mendolafabrics.ro/deco-days  
  |  

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Deco Days se desfășoară zilele acestea la Cluj, Sala Polivalentă. Iar una dintre atracțiile sale constă în expunerea conceptului de amenajare câștigător. Este vorba despre proiectul definit ca „Minimal cu accente naturale”, creat de echipa Volum Works. Spațiul supus amenajării: un living cu dining încorporat și colț pentru citit. Stil: minimalist, însă caracterizat de contraste cromatice și de armonie la nivelul materialelor. Este, ce-i drept, un proiect mai puțin obișnuit pentru publicul din România, în special din punctul de vedere al combinațiilor puternice de culori. Decorarea plină de personalitate a pereților joacă un rol de accentuare și individualizare a zonelor încăperii în funcție de activitățile specifice fiecăreia.

Partea de living pune accentul pe nevoia de tihnă, de atmosferă caldă și tinerească, compusă fiind din mobilier redus ca număr de piese, dar bine ales pentru a valorifica spațiul și a asigura maximul de confort – o canapea modulară cu șezut rotunjit, un fotoliu pitic și o pereche de măsuțe de cafea. Accentul de culoare transpare din soluția inedită a celor două cercuri pictate pe peretele din spatele canapelei, într-o combinație armonioasă. Exact același model de formă și culoare se repetă la nivelul covorului.

Zona de dining lasă impresia unei încăperi complet separate, grație modului de personalizare a pereților, atât la nivelul culorii, cât și al modului de decorare – cu panouri decorative.  Stilul capătă unele accente clasice, prin robustețea blatului de masă și prin forma scaunelor tapițate. Între cele două zone își face loc și colțul de citit, marcat simplu, dar practic printr-un fotoliu în care să te scufunzi și un lampadar ultramodern. Pe scurt, o amenajare marca Volum Works, care să dovedească utilitatea accentelor și a contrastelor în amenajările interioare.
Târgul Deco Days este în plină desfășurare la Cluj (8-11 septembrie), intrarea fiind liberă.  +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days +4 www.mendolafabrics.ro/deco-days


WDC 2022 Forum – conferințe despre design, trenduri și digitalizare

În perioada 20-23 septembrie, la Valencia are loc târgul deja consacrat Feria Hábitat Valencia. O noutate pentru industria designului ține de seria de conferințe WDC 2022 Forum care se va desfășura în cadrul târgului de mobilă din Spania.

 +67
Un eveniment interactiv în cadrul târgului Feria Hábitat Valencia./Feriahabitatvalencia.com  
  |  

Dincolo de dimensiunea expozițională a renumitului târg Feria Hábitat Valencia, organizatorii au decis să pună în lumina reflectoarelor nevoia dezbaterilor dedicate designului în primul rând. De aici decurg trendurile, iar printre trenduri, digitalizarea a devenit mai mult decât actuală. Așa se justifică conferințele WDC 2022 Forum (World Design Capital), care constau în mese rotunde, ateliere de lucru și prelegeri ce se vor ține într-un spațiu special dedicat – etajul 3 al centrului expozițional Feria Valencia, conceput de designerul local Pepe Cosin.

Tematica conferințelor WDC 2022 Forum ține de recunoașterea designului drept strategie de afaceri într-un viitor cât mai apropiat pentru toți actorii industriei de amenajări interioare, de la creatori de spații până la producători, meșteșugari, retaileri sau distribuitori. Pe scurt, e vorba despre așezarea accentului pe detaliile cele mai importante ale domeniului: creativitatea și inovația. De aici pornește capacitatea de schimbare, abilitatea de a aduce mereu ceva nou – iar printre noutățile deja în trend se regăsesc în special strategiile de digitalizare.

Conferințele WDC 2022 Forum vor avea loc în data de 20 septembrie, debutând cu prezentarea activităților care au făcut ca în anul 2019 Valencia să fie desemnată drept Capitala Mondială a Designului pentru anul 2022. Prelegerile se vor ține până în ziua de 22 septembrie și vor fi marcate de prezența unor nume consacrate de pe piața designului din Spania. Bineînțeles, nevoia de design sustenabil se va regăsi printre temele cele mai fierbinți.

Despre Feria Hábitat Valencia
Este principalul eveniment dedicat industriei mobilierului Made in Spain și de la an la an se bucură de o recunoaștere și participare internațională tot mai importantă. La cea mai recentă ediție au fost înregistrați aproape 33.000 de vizitatori profesionali și expozanți din 70 de state.