Cursuri de creativitate pentru antreprenori

Pentru ca designul să fie mai mult decât un hobby, să fie un business de succes, e nevoie tot de creativitate. Asociația Atelierul vine în ajutorul designului românesc!

 +2
  |  

Tinerii talentați ai României merită mai mult decât să creeze produse de design în timpul liber, ca pe un hobby. Revista Atelierul vine în întâmpinarea lor, organizând în luna februarie cursuri menite să transforme pasiunea pentru design într-o afacere profitabilă, de la hobby la job. Școala Atelierul pentru antreprenori creativi se desfășoară între 18 și 19 februarie, la sediul The A Hub (strada Vasile Lascăr, nr 48 -50, din București), între orele 13:00 și 17:00. Mihaela Ion și Teodora Vlădescu vor susține cursurile, dezvăluind ponturi despre:
•    cum să-ți descoperi inspirația și stilul personal, de la concept la colecție;
•    creativitate versus plagiat, reproducere şi recontextualizare;
•    designul de produs, între hobby și afacere;
•    cum să-ți creezi un brand;
•    tehnici de promovare a produselor de autor;
•    business modeling: cheltuieli vs profit; branding și rebranding, customer care.

La cursuri vor fi invitate și persoane care au aplicat deja cu succes aceste practici și care vor împărtăși cursanților din experiențele lor pozitive.

 +2 MagMob

 

Costuri: 220 ron. Organizatorii oferă participanților și șansa de a fi promovați în cadrul Revistei Atelierul, dacă produsele se potrivesc profilului acestei reviste. Înscrierile se fac accesând aici.


Dizainăr a uluit la imm cologne 2017

În perioada 16 – 22 ianuarie, a avut loc în Germania ediția 2017 a târgului imm cologne. România a fost prezentă cu standurile a 13 producători de mobilă, dar de un succes aparte s-au bucurat standurile cu produse de design. Printre ele: Dizainăr.

 +5
 MagMob
Standul Dizainăr la IMM Cologne 2017
  |  

Prezența Dizainăr nu a trecut neobservată la târgul imm cologne 2017. Creațiile prezentate aici au stârnit aplauze din partea publicului de profil, fiind foarte apreciate sub aspectul designului original și al materialelor foarte bine puse în valoare. Sub marca Dizainăr, fondată de Mihnea Ghilduș, au fost apreciate în mod deosebit corpurile de iluminat. Puncte forte: combinații de culori și forme geometrice armonios îmbinate.

 +5 www.dizainar.ro În jur de 25 de designeri români au fost prezenți la Koln, prin creațiile expuse sub cupola magazinului Dizainăr


În standul Dizainăr de la imm cologne 2017, au fost expuse produsele de design a 25 de artiști, toate fiind destinate uzului în casă – decorațiuni, accesorii home&deco, ceramică, corpuri de iluminat, textile, piese de mic mobilier. S-au remarcat covoarele de la Dare to Rug, scaunul Lana cu motive tradiționale, setul pentru living al atelierului Ciprian Manda, fotoliile retro ale Atelierului Mustață, corpurile de iluminat de la Arhifab..

 +5 www.dizainar.ro Standul Dizainăr a prezentat o diversitate de creații – produse originale pentru casă


Tot în cadrul standului Dizainăr, taburetul Dice, realizat de Brut Concept, a atras atenția presei de profil prezente la Koln. Taburetul a fost prezentat în cadrul unei emisiuni tv, impresionând prin designul minimalist și lemnul masiv folosit în stare brută, cu accent pe imperfecțiunile naturale – crăpăturile și nodurile specifice acestui material.

 +8 Andrei Nagy Design de la Dizainar


În urma unui parteneriat important, Dizainăr a semnat și o colecție de piese de mobilier de autor, o gamă de produse destinate zonei de dining, cu denumiri șic: “Low-Poly Cupboard”, “Low-Poly Table” și “Low-Poly Benches”. Piesele au fost concepute de designerii Mihnea Ghilduș, fondatorul platformei Dizainăr, Magda Traciu și Raul Cadar, și au fost lansate la Koln de către Bucin Mob, producător de mobilă cu experiență care anul acesta a decis să meargă pe mâna designului original..

 +5 www.dizainar.ro Creații Dizainăr pentru producătorul Bucin Mob

“Prezența Dizainăr la Köln este un pas important, pe de o parte fiindcă piața germană este foarte deschisă spre designul românesc, și pe de altă parte datorită colaborării cu un mare producător de mobilier din România care a înțeles importanța designului în procesul de producție. Atât standurile Dizainăr cât și Bucin Mob au fost proiectate de echipa de creație Dizainăr și expun produse ale designerilor români. Bucin Mob Design Collection este curatoriată de Mihnea Ghilduș și conține produse proiectate de Constantin Alupoaei, Raul Cadar, Magda Traciu și Mihnea Ghilduș. Standul Dizainăr a prezentat creațiile noi, lansate în toamna lui 2016 la Bife-Sim în cadrul salonului New Romanian Design dar și piese devenite clasici ai designului românesc precum mobilierul din lemn masiv semnat Ciprian Manda, corpurile de iluminat Bulb 27 sau scaunul Lana semnat Alexandru Ioniță, Mihnea Ghilduș, Lana Dumitru, Photoliu.” a spus Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr.

 


In imagini: mobila românească la imm cologne 2017

Imm cologne 2017 nu a fost lipsit de prezență românească. Din partea presei, numai redacția Magmob a fost prezentă, prin redactorul-șef Imre Zilhai,  și cu această ocazie am lansat o ediție specială a revistei, special pentru publicul internațional.

 +11
Furniture from Romania la imm cologne 2017
  |  

Dincolo de ce v-am arătat deja în paginile Furniture from Romania, nu doriți să vedeți standurile românești de la imm cologne 2017? Vi le arătăm într-o galerie de imagini realizate la fața locului. Au participat 13 producători de mobilă din România, iar standurile au beneficiat de ajutorul designerilor pentru expunere de excepție. De altfel, standul Bucin Mob a fost nu doar amenajat cu ajutorul designerilor de interior, dar și amenajat cu produse de design, concepute de câțiva dintre cei mai cunoscuți creatori de produs din România.

 +11 MagMob Magmob si Furniture from Romania la imm cologne 2017


Mobila rustică din România a fost reprezentată de Szel Mob, iar mobilierul din piele, cu funcționalitate office și nu numai, a fost reprezentat de Ecomatrix. În rest, standurile producătorilor de mobilă din România au expus mobilier pentru acasă, din materiale naturale și cu design original. Vă invităm să vedeți fotografiile! Promitem să revenim cu mai multe detalii despre feedback-ul primit de mobila românească la imm cologne 2017!

 +11 MagMob Bucin Mob la imm cologne 2017

 +11 MagMob Carel Construct la imm cologne 2017

 +11 MagMob Disprod la imm cologne 2017

 +11 MagMob Ditre la imm cologne 2017

 +11 MagMob Ecomatrix la imm cologne 2017

 +11 MagMob Prieels la imm cologne 2017

 +11 MagMob Prieels la imm cologne 2017

 +11 MagMob Prieels detaliu la imm cologne 2017


Furniture from Romania – ediția specială a revistei Magmob

De azi începe târgul imm cologne 2017, cel mai important eveniment dedicat mobilei din Europa. Echipa Magmob este prezentă acolo prin persoana redactorului-șef, Zilahi Imre. Dar nu suntem singuri. Lansăm la Köln o ediție specială, în sprijinul producătorilor români.

 +2
  |  

Furniture from Romania este o ediție specială a revistei MagMob, destinată publicului internațional. Am cuprins în paginile ei pe câțiva dintre cei mai energici și inovatori producători de mobilă din România, aflați în căutare de parteneri internaționali. Revista a fost realizată într-un format de excepție și este cartea de vizită a industriei de mobilă autohtonă la târgul imm cologne 2017.


În paginile Furniture from Romania pot fi admirate piese de mobilă create în România la standarde înalte de calitate și având un design original. Cu această ocazie, publicul de profil european poate vedea că producătorii români sunt mai mult decât simpli executanți de mobilă la comandă. Răsfoiți AICI!

Furniture from Romania este un proiect nou al redacției MagMob, urmând a avea două ediții anuale. A doua ediție va fi lansată în luna septembrie. Până atunci, suntem singurii reprezentanți ai producătorilor de mobilă români, pe scena europeană a târgului imm cologne 2017. Zilele acestea vă vom ține la curent cu atmosfera târgului, cele mai originale colecții de mobilă și, evident, vă vom arăta imagini cu standurile românești prezente aici. Stați pe aproape!

 +2 MagMob


Bucin Mob și designerii români, la imm cologne 2017

Pe scurt: producătorul Bucin Mob a înțeles că evoluția nu ține doar de tehnologie, ci și de design. Astfel că a lansat un proiect de colaborare cu cei mai talentați designeri de mobilier din România. Îl prezintă ACUM la imm cologne 2017.

 +8
Standul Bucin Mob, amenajat cu Mihnea Ghilduș de la Dizainăr - BIFE SIM 2016
  |  

Cu o experiență de zeci de ani în industria producătorilor de mobilă din România, echipa BucinMob deschide chiar zilele acestea un nou capitol de evoluție: afirmarea internațională, cu o colecție de piese de mobilier create de designerii români. BucinMob a investit ani la rând în tehnologie și utilaje, iar anul acesta a decis să investească în idei originale, adică în designul de mobilier. Actuala provocare a acestui proiect este amenajarea standului BucinMob de la târgul Imm Koln 2017 cu circa 20 de piese de design de la patru tineri talentați. Urmează târgurile de la Kiev și Milano, iar echipa Bucin Mob speră ca și mai mulți designeri să se alăture celor de până acum: Mihnea Ghilduș, Constantin Alupoaei, Magda Traciu și Raul Cadar.

Relația producător de mobilă - designer. Punctul de vedere al designerilor
Este o relație ce ar putea deveni benefică în ambele sensuri. Dacă s-ar înfiripa! Designerul Mihnea Ghilduș explică: "Din punctul de vedere al designerului, este nevoie de un ceva pe care să-l ai în comun cu producătorul de mobilă. În cazul meu cu Bucin Mob a fost lemnul masiv, BucinMob fiind printre puținii care lucrează exclusiv cu acest material". Şi... încrederea reciprocă! Ghilduș a creditat echipa BucinMob cu încredere pe baza tehnologiei avansate pe care producătorul i-a pus-o la dispoziție.

 +8 MagMob Low Poly Table - Dizainăr
La același numitor comun aderă și designerul Constantin Alupoaei de la Izzi Design Box. "Dragostea pentru lemn și dorința de nou sunt elementele care m-au determinat să mă implic în acest proiect cu Bucin Mob". Produsele create de Izzi Design Box în acest proiect se înscriu în stilul eclectic, prin introducerea de finisaje atipice, forme variate și materiale diverse, adaptate bazei de lucru puse la dispoziție de Bucin Mob - stejar și tehnologie performantă.

 +8 MagMob Colorline Table - Izzi Design Box

Relația producător de mobilă - designer. Punctul de vedere al producătorului
"BucinMob vrea să iasă din tagma executanților de mobilier, vrea să producă piese de mobilă unice, originale, care să reflecte creativitatea designerului român. Vrea să se afirme pe plan internațional cu aceste produse de design autentic românești", dezvăluie Mihnea Gheorghiu, din echipa BucinMob. Cu alte cuvinte, producătorul este dornic să ofere Occidentului un produs de brand Made in Romania, executat la cele mai înalte standarde de calitate, ușor de realizat în volum mare. Este un drum de-a lungul căruia sunt așteptați și mai mulți designeri de produs din țara noastră. Prin prisma experienței în fabricare mobilei și prin investițiile în tehnologie de ultimă oră, BucinMob este, deocamdată, cam singurul producător român capabil să vină în întâmpinarea criteriilor de performanță în ce privește execuția mobilierului de design. Are și dorință, și putință.

 +8 MagMob Clear Surf - Izzi Design Box

Relația producător de mobilă - designer. Concret: proiectul!
Proiectul a plecat de la nevoia de a rezolva principala provocare a acestei relații: designerii creează piese de mobilier originale, cu acel ceva aparte, dar foarte greu de transpus în produse de serie de către un producător sau altul. Așa că tema proiectului a fost: produse de design, ușor de realizat la scară mare. Material: lemnul masiv. Termen de predare: "ieri". S-au avântat designeri puși pe fapte mari, capabili să lucreze în ritm susținut.


Contribuția Izzi Design Box se reflectă într-o gamă de mese joase pentru living și banchete pentru dining. Noutatea acestor produse ține și de combinația de materiale mai puțin obișnuită: marmură, lemn și rășină epoxidică. "Implementăm și un model de comodă ce se distinge prin detalii unice de montaj. Este modelul de start pentru o colecție viitoare, cu accente pe material, detaliu și design".

 +8 MagMob Equilibra Table - Izzi Design Box


Săptămâna aceasta standul BucinMob de la Koln va da primul său examen internațional în ce privește colaborarea cu designerii de mobilier. Așteptările sunt mari, și din partea producătorilor, și din partea designerilor. Izzi Design Box își dorește ca produsele să placă publicului străin, iar BucinMob speră să se impună în fața aceluiași public dintr-o nouă poziție: producător de mobilă unică, originală, superior executantului de mobilă la comandă. "Ne interesează foarte mult feedback-ul acestui târg", afirmă Mihna Gheorghiu de la BucinMob. Iar concluzia acestei colaborări mai puțin obișnuite pentru România vine de la Izzi Design Box ca o profeție: "România poate exporta și design, nu doar material lemnos!".

 +8 MagMob Flip Table - Izzi Design Box

 +8 MagMob Low Poly Cupboard - Dizainăr