Spectral Mobilă și-a atins obiectivul pe 2021

Nu e nici mijlocul anului și Spectral Mobilă anunță că și-a îndeplinit deja obiectivul propus pentru 2021. Și anume, deschiderea a patru magazine noi. Cel de-al patrulea a fost inaugurat cu câteva zile în urmă, la Câmpulung Moldovenesc.

Patru magazine noi, într-un an dificil/Spectral.ro
  |  

Spectralcom SRL a inaugurat pe 25 mai, în Câmpulung Moldovenesc, al patrulea magazin Spectral Mobilă din 2021, noua locație urmând să funcționeze în sistem de franciză. Va comercializa întreaga gamă de piese de mobilier fabricată de Spectralcom SRL, punând la dispoziția clienților colecții pentru întreaga casa – mobilă tapițată, seturi dormitoare, mobilă pentru birou etc.

Magazinul din Câmpulung Moldovenesc a fost deschis pe Calea Bucovinei nr.42, pe o suprafață de 200 mp. Investiția a fost de 70.000 de euro. În acest  fel, Spectral ajunge la o rețea de 16 magazine în toată România.

“Pentru anul 2021 ne-am propus 4 magazine noi, iar odată cu deschiderea locației din Câmpulung Moldovenesc ne-am atins acest obiectiv. Suntem în continuare în discuții cu mai mulți parteneri din diferite orașe ale țării pentru noi deschideri de magazine Spectral Mobilă în sistem de franciză și ne dorim să depășim cât mai repede pragul de 20 de locații. Pe lângă investițiile necesare pentru inaugurarea acestor locații, sunt necesare în paralel investiții în creșterea capacității de producție și a flotei de camioane pentru livrarea produselor de la fabrică la magazine. Suntem bucuroși că în același timp creăm locuri de muncă atât în orașele unde deschidem noi locații, dar și la fabrica de lângă Bârlad, devenind un angajator important la nivelul județului Vaslui.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

Produsele fabricate de Spectralcom SRL sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 9 magazine Spectral Mobilă în franciză în Bacău, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Mangalia, Pitești, Săcele, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară.


SICAM 2021 se ține în octombrie!

După ce mai multe evenimente internaționale dedicate industriei producătorilor de mobilă și-au anulat sau amânat ediția 2021, iată că SICAM se va ține în format fizic. Organizatorii au anunțat datele desfășurării și au deschis listele de înscriere pentru expozanți.

SICAM 2021 se ține la Pordenone/Exposicam.it
  |  

Ediția 2021 a târgului SICAM ((Expoziția Internațională de Componente, Accesorii și Semifabricate pentru Industria Mobilei) urmează să aibă loc la toamnă, în perioada 12-15 octombrie 2021. Locul de desfășurare, la fel ca în fiecare an, este Pordenone, Italia. Organizatorii au decis să țină această ediție motivând-o astfel:

„Suntem de părere că pentru un eveniment precum SICAM interacțiunile fizice sunt de neînlocuit. Ne bazăm pe faptul că sinergia creată în cadrul galeriilor expoziționale generează schimburi de idei benefice, imposibil de obținut în afara întâlnirilor față în față. În același timp, avem încredere în noile tehnologii care reprezintă un avantaj pentru toți cei implicați în desfășurarea evenimentului, asigurând în mod continuu schimburi de informații utile.” -  Carlo Giobbi, CEO Sicam.

Decizia a fost luată ținând cont de faptul că în cadrul  SICAM se pune mare accent pe interacțiunea directă – aceasta este caracteristica specifică acestui eveniment, după cum se arată în comunicatul de presă: „SICAM este locul în care se adună persoanele potrivite, cei care iau decizii și fac alegeri, parteneri potențiali pentru dezvoltarea unui produs sau altuia, a unui proiect sau chiar trend.”

Fiind un context încă pandemic în toată lumea, organizatorii au decis să deschidă deja listele de înscriere pentru expozanți, dar și listele de produse. Toate acestea sunt disponibile online, pe site-ul Exposicam.it, oferind celor interesați un soi de avanpremieră a show-ului din octombrie 2021. De asemenea, faptul că expozanții și colecțiile sunt accesibile online îi ajută pe vizitatorii din octombrie să își planifice mai bine zilele de vizită, organizându-și deja întâlnirile în funcție de interese și scurtând astfel timpul prezenței fizice în cadrul galeriilor.

Ultima ediție SICAM a avut loc în 2019 și a avut parte de cifre îmbucurătoare: 8.000 de vizitatori profesionali, 600 de companii expozante, totul pe o suprafață de 16.500 metri pătrați.


MIFF 2021 se amână!

Programat să se desfășoare în perioada 1-4 septembrie 2021, târgul Malaysian International Furniture a fost amânat cu circa șapte luni de zile, urmând să aibă loc în perioada 8-11 martie 2022. Motivul amânării ține, evident, de contextul pandemiei de COVID-19.

Cea de-a 26-a ediție MIFF a fost reprogramată pentru 2021.
  |  

Știrea a ajuns în redacția MagMob printr-un comunicat de presă trimis de către organizatorii MIFF, Informa Markets. Ediția amânată este cea cu numărul 26, o ediție cu participarea fizică a expozanților și vizitatorilor, ce urmează să se desfășoare în 2022 în două locații deja bine-cunoscute din Kuala Lumpur: Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC), respectiv Putra World Trade Centre (PWTC).

„Anunțăm cu părere de rău că nici în anul 2021, MIFF nu se va putea desfășura în format fizic – oricât de mult ne-ar lipsi interacțiunea cu expozanții și vizitatorii târgului. Pe de altă parte, nu am încetat nicio clipă să ținem legătura cu piața internațională a mobilei, dimpotrivă, am asigurat chiar condiții comerciale colaboratorilor noștri”, a declarat Dato’ Tan Chin Huat, președintele MIFF.

În schimb, organizatorii anunță organizarea celei de-a treia ediție MIFF online, sub denumirea MIFF Furnivers. Aceasta va avea loc în luna august a anului curent, în condițiile în care primele două ediții s-au dovedit deja un succes:
•    67 de standuri virtuale,
•    1703 vizitatori din 101 țări,
•    sumă de vânzări de 4,5 milioane de dolari.

Prima ediție MIFF Furnivers a fost organizată în august 2020, cea de-a doua s-a desfășurat în luna martie 2021. Pentru ediția din august 2021, organizatorii se bucură să anunțe un interes sporit. „Edițiile online MIFF Furnivers și-au dovedit deja importanța, asigurând, în condiții dificile de pandemie, legătura atât de necesară între producătorii de mobilier și comunitatea internațională a acestei industrii; pare o soluție eficientă pentru a suplini lipsa evenimentului în format fizic”, se arată în comunicatul de presă.

Despre MIFF
MIFF este principalul eveniment de profil din regiunea Asiei de Sud-Est și se găsește în primele zece evenimente dedicate industriei de mobilă la nivel mondial. Pentru producătorii de mobilă din Malaysia MIFF constituie principala piață de desfacere. An de an, o echipă MagMob este prezentă la Kuala Lumpur.

 


Romanian Design Week a ajuns la a noua ediție

Ediția 2021 Romanian Design Week este cea de-a noua și reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriilor creative din țara noastră, reunind reprezentanți ai domeniilor menite să răspundă nevoii de frumos.

O ediție organizată în jurul temei #together/Romaniandesignweek.ro
  |  

Continuând în spiritul schimbărilor ce au afectat întreaga lume în contextul pandemiei de COVID-19, RDW 2021 are ca temă nevoia de colaborare – tema este Together și în numele acesteia reprezentanții industriei creative sunt chemați să regândească designul, adaptându-l timpurilor pandemice.

CÂND ȘI UNDE:

RDW 2021 urmează să aibă loc în perioada 4-13 iunie, în mai multe locații ale Capitalei, sub forma unor expoziții pe teme diverse, reunind participarea designerilor din țară și străinătate. Principalul loc de desfășurare rămâne, ca și-n edițiile precedente, Combinatul Fondului Plastic. Alte locații: UNA Galeria, Galeria Phenomenon, Muzeul Național de Artă al României. Aici, în cadrul muzeului, va avea loc o expoziție inedită, realizată de Cartierul Creativ în parteneriat cu AFCN, și dedicată evoluției designului contemporan de obiect din țara noastră.

PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ:

Participarea internațională în cadrul RDW2021 va fi marcată sub forma expoziției Design Flags – este al doilea an consecutiv în care Design Flags caută să pună designul românesc și cel internațional într-o legătură tot mai strânsă.

PROGRAM:

Pe scurt, programul RDW 2021 va cuprinde următoarele expoziții tematice:  Architects (design și arhitectură) la Galeria SENAT, Stradal (design grafic) la UNA Galeria, Rethinking Plastic (design de produs) la Galeria Phenomenon, Design Go (hub-uri locale) în Cartierul Creativ.

„Sub tema acestei ediții de festival, TOGETHER, zeci de organizații cu ADN creativ s-au înscris în apelul pentru evenimente satelit Romanian Design Week și propun împreună un program efervescent în prima lună a verii prin care sărbătoresc designul, creativitatea și rezistența business-urilor locale într-o perioadă care a adus provocări comunității.” – se arată pe site-ul RDW.


spoga + gafa: ediția 2021 a fost anulată

Unul dintre cele mai de succes târguri internaționale, dedicat amenajărilor outdoor, nu va mai avea loc. Organizatorii au decis ca ediția 2021 a spoga+gafa să nu se mai desfășoare, din condiții de securitate în contextul pandemiei de COVID-19.

Evenimentul nu se va mai desfășura anul acesta/Spogagafa.com
  |  

Este o veste tristă, nu neașteptată. Koelnmesse, organizatorul marelui evenimentului anual, anunță că ediția 2021 nu se va mai ține, după ce inițial, la începutul lunii februarie, se discutase posibilitatea amânării lui; fusese avansată ideea organizării spoga+gafa 2021 în luna august, dar după discuțiile purtate în cadrul industriei de mobilă și accesorii dedicate spațiilor exterioare s-a optat pentru evitarea oricăror riscuri și anularea ediției.

Cauza: riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 și restricțiile impuse în acest context ar fi împiedicat desfășurarea târgului la nivelul cu care și-a obișnuit expozanții și vizitatorii. „Cu toate că discuțiile purtate cu cei implicați în buna desfășurare a spoga+gafa, de-a lungul lunii februarie, indicau posibilitatea desfășurării ediției 2021 la începutul lunii august, în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că în actualele condiții târgul nu se poate ține la nivelul la care merită. În schimb, s-a luat decizia ca următoarea ediție să aibă loc în luna iunie a anului 2022”, au anunțat organizatorii spoga+gafa.

Ediția 2022 urmează să se desfășoare totuși în condiții noi, sub forma unui târg hibrid – cu prezență fizică la Köln, dar și cu o componentă importantă în mediul online.

Despre spoga+gafa
Spoga+gafa este cel mai mare târg internațional dedicat spațiului outdoor, de la mobilier și soluții de grădinărit, până la industria... grătarului, depozitare și traiului în aer liber. Ultima ediția s-a desfășurat în septembrie 2019, bucurându-se de 40.000 vizitatori din 124 de state și 2,281 companii expozante din 67 de țări.