Spectral Mobilă: trei magazine într-o singură lună

Spectralcom SRL a inaugurat pe 26 aprilie, în Bacău, al 15-lea magazin Spectral Mobilă din România. Acesta va fi administrat în sistem de franciză; este al treilea deschis în mai puțin de o lună.

 +3
Creștere rapidă a unui brand național/Spectral.ro
  |  

Evoluție interesantă a unui brand de mobilier local. Fabrica Spectralcom se află la Bârlad, dar seturile de mobilier pe care le produce sunt la dispoziția clienților din întreaga țară. Deschizând magazin după magazin, atât în regim propriu cât și în sistem de franciză, mobila Spectral a devenit un nume cunoscut, cu colecții de mobilier la îndemână.
Cel mai recent magazin, deschis în Bacău, se întinde pe o suprafață de 320mp și se lansează în urma unei investiții de 100.000 euro.

„Brand-ul Spectral Mobilă este din ce în ce mai cunoscut pe piața mobilei din România, fapt confirmat de cererea tot mai mare a partenerilor locali de a se alătura rețelei Spectral Mobilă. Magazinul deschis în Bacău este al treilea inaugurat în mai puțin de o lună, după două noi locații în Mangalia și Săcele. Vom continua extinderea rețelei Spectral Mobilă și în același timp, pentru a putea acoperi creșterea vânzărilor generată de aceste noi deschideri, vom continua investițiile în creșterea capacității de producție în fabrica de lângă Bârlad.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL. +3 www.spectral.ro

Produsele fabricate de Spectralcom SRL sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 8 magazine Spectral Mobilă în franciză în Bacău, Calafat, Mangalia, Pitești, Săcele, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară. +3 www.spectral.ro


RED DOT DESIGN AWARDS 2021: trei premii pentru Franke

Printr-un comunicat de presă, Franke anunță că trei dintre produsele sale au fost răsplătite cu premii în cadrul prestigioasei competiții Red Dot Design Award pentru anul 2021, la categoria Product Design.

 

 +4
Trei produse Franke, premiate în cadrul Red Dot Design Award/Frankemagazinonline.ro
  |  

Este vorba despre bateriile Icon și Lift și despre colecția de cuptoare Mythos, câștigătoare la categoria dedicată designului de produs, subcategoriile Baterii și Chiuvete de bucătărie respectiv Electrocasnice și Accesorii de bucătărie.

„Misiunea noastră este de a intra în casele consumatorilor noștri cu produse care oferă un design puternic combinat cu performanțe remarcabile. Din acest motiv, primirea unui premiu atât de prestigios precum Red Dot Design Award este o onoare pentru noi și un stimulent suplimentar pentru a continua în aceeași direcție, încercând întotdeauna să anticipam nevoile industriei și să oferim tuturor șansa de a trăi într-o bucătărie care să reflecte așteptările lor în fiecare detaliu. ”  - a subliniat Gregory Oswald, Vice President Category Management Franke Home Solutions.

Despre produsele Franke câștigătoare la Red Dot Design Award 2021
Icon și Lift - baterii inovatoare pentru o bucătărie de ultimă generație

Icon - o interpretare originală și modernă a bateriei, disponibilă în două versiuni (cu duș cu jet dublu sau pivotantă) și trei finisaje exclusiviste  (crom, aspect inox și negru mat). +4 www.frankemagazinonline.ro
Calități: configurația cu duș iese în evidență datorită mânerului lateral care îmbunătățește și mai mult silueta ergonomică; versiunea pivotantă, pe de altă parte, capătă o estetică și mai avangardistă prin mânerul frontal caracterizat prin accente negre. Nu în ultimul rând, aeratorul laminar disponibil în ambele versiuni permite un jet de apă mai clar, reducând efectul de stropire și generarea de calcar.

Bateria Lift este la fel de inovatoare, elegantă și extrem de atrăgătoare. Disponibilă fie cu duș cu dublu jet, fie versiunea pivotantă, oferă funcționalitatea fără stropire a unui aerator laminar. Suprafața netedă asigură o curățare ușoară și rezistență maximă la zgârieturi și coroziune, ceea ce face ca frumusețea bateriei să dureze mai mult timp. Calitatea înaltă, precizia și cele trei finisaje disponibile, crom, aspect inox și negru mat, fac ca Lift să se potrivească atât stilului country, cât și ambianței moderne. +4 www.frankemagazinonline.ro

Mythos - când designul și tehnologia se îmbină cu arta. Onorate de cei 25 de membri ai juriului Red Dot Design Award 2021, noile cuptoare Mythos se remarcă prin personalitatea lor profund inovatoare, de înaltă tehnologie: programele exclusive CookAssist pentru pregătirea automată a rețetelor prestabilite și afișajul color TFT de 3,5 " full touch fac prepararea retetelor mai intuitivă și mai creativă. Cavitatea maxi gri cu o capacitate de până la 73 de litri permite flexibilitate maximă de gătit și prepararea a până la 4 feluri de mâncare în același timp. Disponibil în aspectul negru total cu mâner și profile din oțel negru și în versiunea cu detalii din oțel inoxidabil, această gamă de cuptoare satisface cele mai ambițioase aspirații și nevoi de gătit, permițând abordarea chiar și a celor mai complexe provocări culinare într-un mod simplu, dar sofisticat.  +4 www.frankemagazinonline.ro

Despre Red Dot Design Award
Competiția se ține an de an, numărându-se printre cele mai importante pentru industria internațională a designului. Prima ediție a avut loc în anul 1955; Red Dot Design Award dispune de 50 de categorii la care designeri și producători din întreaga lumea se pot înscrie. Red Dot Design Award este despre calitatea designului, dincolo de aspect și funcționalitate – se desfășoară sub sloganul „În căutarea designului și inovației”.

 


Kluyts – în vizită la o fabrică de cherestea din Africa de Sud

În calitate de editor-șef al revistei Magmob, Zilahi Imre a vizitat fabrica Kluyts&Company din Africa de Sud prilej de a descoperi o nouă cultură a prelucrării lemnului și fabricării mobilierului. Înființată în urmă cu aproape 60 de ani, Kluyts a fost la origine o fabrică de cherestea, dar astăzi realizează lucrări complexe de mobilare a spațiilor private.

 +6
Magmob, pe tărâmuri africane, la fabrica de mobilă din lemn masiv Kluyts&Co!
  |  

Trebuie spus că în cadrul fabricii Kluyts mobilierul este realizat manual din lemn achiziționat dintr-o pădure din apropierea companiei, lemn ales, tăiat și uscat în regie proprie. Membrii echipei sunt experți în realizarea de mobilier pentru bucătărie, dar și specialiști în amenajări complete, pornind de la placarea podelelor cu material lemnos, conceperea ușilor și până la confecționarea de mobilier pe comandă, mobilier personalizat; în aceste servicii intră inclusiv cel de arhitectură interioară și design de mobilă. Pe scurt, interioarele în lemn sunt cartea de vizită a acestei fabrici sud-africane. +6 MagMob +6 MagMob

Mobilier marca Kluyts
Fabrica dispune de trei game de mobilier din lemn masiv, în colecții intrând  mese, scaune, dulapuri, seturi pentru dormitor și chiar mic mobilier sau mobilă decorativă. Designul este unul modern, cu influențe locale, reflectate în finisajul lemnului, unele forme și chiar elemente decorative. Fiecare produs este finisat manual, verificat ulterior de superiori și ștanțat cu sigiliul producătorului înainte de a fi ambalat și livrat clientului. Echipa de proiectare a mobilierului, din cadrul fabricii, numără numai puțin de patru designeri de profesie, cu experiență de cel puțin 20 de ani în realizarea de produse unicat. +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob

Clienții
Experiența de ordinul zecilor de ani și seriozitatea echipei Kluyts au atras clienți importanți atât pe plan local, cât și național și chiar internațional. Comenzile sunt atât pentru livrarea de material lemnos, cât și pentru fabricarea de mobilier sau chiar proiecte de amenajare a locuințelor.
 


Vargas Corner: mobilier handmade din lemn masiv transilvănean

Doi tineri ambițioși din Brașov s-au lansat cu doar un an în urmă în marea industrie a producătorilor de mobilă din România. Au pornit la drum împinși de un hobby, dar creează deja piese de mobilă atât de originale, încât au atras atenția redactorului Magmob.

 +6
Mobilă nouă din lemn vechi/Vargas Corner
  |  

E vorba despre Francisc și Iulia care împreună dețin atelierul Vargas Corner; produsele sunt comercializate într-un magazin din Brașov. Despre povestea lor, surse de inspirație și stilul care îi reprezintă am stat de vorbă chiar cu ei.

De ce tocmai această meserie?
Vargas Corner este un proiect de suflet, început în noiembrie 2019, mai mult ca hobby decât ca meserie. Francisc a fost mereu pasionat de obiectele de design, care să fie puse în evidență de lemnul masiv. De ce această meserie? Din cauza libertății de a crea lucruri care să-ți poarte amprenta.

Aveți studii, experiență în producerea de piese de mobilier și accesorii pentru acasă?
Credem că simțul artistic se dobândește prin multă autoeducare și muncă, precum și prin îmbunătățirea constantă a tehnicilor de lucru. Francisc are studii în domeniul Design-ului de mobilier, precum și studii de Silvicultură. Ambele specializări l-au ajutat să îmbine fericit partea creativă, conceptul din spate, cu alegerea lemnului potrivit. +6 Vargas Corner

Cum v-a venit ideea de a porni această afacere și cât de greu a fost?
Ideea de a începe o afacere mică cu produse de design din lemn masiv a fost spontană și s-a concentrat pe dorința noastră de a crea produse ieșite din tipare. Piesele noastre fiind de nișă, se adresează unui public destul de restrâns, deci putem afirma că nu a fost și nu este tocmai ușor nici în momentul actual. Cu toate acestea, suntem foarte optimiști și fericiți că putem face lucruri care ne aduc satisfacție.

De ce stilul minimalist – am văzut că cele mai multe dintre produsele Vargas Corner sunt create în acest stil.
Într-adevăr, majoritatea pieselor de mobilă Vargas Corner sunt create în stilul minimalist, fiind de fapt, stilul care ne inspiră cel mai mult. Ne plac simplitatea, armonia și echilibrul regăsite în stilul minimalist, scandinav. De cele mai multe ori, credem că simplitatea pune în evidență cel mai bine detaliile.

Sursa de inspirație a pieselor create până acum.
Sursa principală de inspirație pentru piesele noastre de mobilă este estetica lemnului, bazându-ne foarte mult pe desenul natural al acestuia, forma lui naturală și așa-numitele „defecte”. De asemenea, ca stil preferat este stilul minimalist, iar artiștii care ne inspiră sunt cei de la Noden. +6 Vargas Corner

Cât durează să produceți o piesă de mobilier?
Durata de execuție a produselor diferă în funcție de mai mulți factori, însă în medie aceasta este de 2-4 săptămâni în atelierul Vargas Corner.

Cum alegeți și de unde procurați lemnul? Unde anume aveți atelierul?
Produsele Vargas Corner sunt realizate exclusiv din lemn masiv, păstrând cu admirație orice detaliu deosebit al lemnului. „Defectele” lemnului sunt de fapt exact punctul de atracție al produsului.  Prin produsele realizate punem în evidență unicitatea bucății de lemn cu care lucrăm, motiv pentru care majoritatea pieselor Vargas Corner sunt unicat.
Lemnul folosit de noi este procurat din surse proprii, de la distribuitorii de lemn sau lemn salvat de la foc, din construcții vechi.
Atelierul Vargas Corner este localizat în Brașov.   +6 Vargas Corner

Creați și la comandă mobilier sau preferați să vindeți exclusiv creațiile proprii?
Până la momentul actual, am vândut exclusiv creațiile proprii, însă suntem deschiși și la ideea de mobilier la comandă, atâta timp cât se încadrează în stilul nostru conceptual. Produsele Vargas Corner se pot achiziționa atât de la noi, cât și dintr-un magazin din Brașov.

Planuri de viitor?
Planul nostru de viitor este să punem în evidență cât mai multe locuințe cu ajutorul pieselor de mobilier Vargas Corner.  +6 Vargas Corner +6 Vargas Corner


IKEA lansează colecția OSYNLIG

IKEA explorează Design-ul Invizibil prin colaborarea cu unul dintre cei mai buni profesioniști din lumea parfumurilor, Ben Gorham de la Byredo. Conceptul colecției reflectă un nou criteriu al stării de bine de acasă: mirosul.

 +3
OSYNLIG sau un nou concept IKEA: designul invizibil  
  |  

Ideea care stă la baza colaborării dintre IKEA și Ben Gorham este aceea că nu doar aspectul casei tale influențează starea de spirit, rezultatul fiind OSYNLIG, și anume o colecție de 13 lumânări parfumate care provoacă amintiri și care sporesc experiența momentelor de acasă.

Mirosurile declanșează amintiri, având un efect puternic asupra stării de spirit și a emoțiilor. Mirosul de scorțișoară te poate face să simți entuziasmul din preajma Crăciunului. Mirosul pinilor și al focurilor de tabără trezește amintirea unei veri memorabile. O mireasmă de rufe curate s-ar putea să te ducă cu gândul la casa părinților. Conform raportului IKEA Life at Home, oamenii fac o strânsă legătură între modul în care percep mirosul și sentimentul de acasă. +3 www.IKEA.ro

Astfel de informații au inspirat colaborarea dintre IKEA și Ben Gorham, fondatorul casei de modă și parfumuri de lux Byredo. Compania oferă o gamă de parfumuri exclusive, atât pentru uz personal, pe piele, cât și pentru case. Lumânările parfumate și parfumurile Byredo au fost dezvoltate cu o abordare subtilă, folosind o compoziție simplă din materii prime de cea mai înaltă calitate. Împreună cu Ben Gorham, IKEA a explorat modul în care poate folosi puterea parfumurilor pentru a crea un design invizibil și pentru a îmbunătăți viața de acasă.

OSYNLIG (în suedeză: „invizibil”) este o colecție de 13 lumânări parfumate care sunt create pentru a provoca o gamă largă de emoții – de la nostalgie pentru lucrurile pe care le-ai făcut în trecut, la visurile despre lucrurile pe care le-ai putea face – și, mai presus de toate, la intensificarea experienței de a te simți acasă.

Cu scopul de a realiza o colecție accesibilă pentru majoritatea persoanelor, au fost concepute 13 parfumuri împărțite în trei baze – florale, lemnoase și proaspete. Cu o selecție atât de largă, există un parfum potrivit pentru fiecare. Poți să te îndrăgostești de unul dintre parfumurile din colecție sau să le combini. Colecția va fi disponibilă în magazinele din România de la începutul lunii noiembrie 2020.

Prin această colecție, IKEA dorește să popularizeze parfumul, transformându-l într-un lux accesibil oricui, la prețuri reduse, care pornesc de la 24.9 lei.  +3 www.IKEA.ro