logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Spectralcom – primul pas spre o eventuală listare la bursă

În plină vară, una dintre cele mai active fabrici de mobilier din țara noastră începe demersurile pentru listarea la bursă. Spectralcom SRL devine Spectral Mobila și schimbă forma juridică din societate cu răspundere limitată în societate pe acțiuni.

binary comment
Publicitate
Andreea Chiru  |  17 August 2021

Înființată în anul 1993 de către Andrei Dodiță, fabrica de mobilă Spectralcom se află în plină expansiune, deschizând noi și noi magazine cu vânzare fie proprii, fie în sistem de franciză. Cel mai nou obiectiv este listarea la bursă, iar în această direcție fabrica a mai făcut un nou pas: cooptarea în acționariat a directorului de vânzări, Dan Dodiță, cu o pondere de 34% din totalul acțiunilor. O altă acțiune a țintit capitalul social, crescut de aproape zece ori, de la 210.000 lei la 2.000.000 lei – 2.000.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 1 leu pe acțiune.

“În ultimii 5 ani ne-am dublat cifra de afaceri anuală, iar transformarea companiei în societate pe acțiuni ne va putea permite să accesăm noi surse de finanțare cum ar fi emisiunile de obligațiuni sau poate chiar listarea unui pachet de acțiuni la bursă. Până acum ne-am finanțat investițiile constante prin credite bancare, iar oportunitatea de a accesa și alte surse de finanțare ne va permite să ne dezvoltăm într-un ritm și mai accelerat decât până acum.  Cât despre schimbarea denumirii societății, am considerat ca ar fi benefică în condițiile în care brand-ul în care am investit în ultimii 15 ani este Spectral Mobilă, marcă sub care sunt vândute produsele fabricate de noi, dar și sub care funcționează cele 17 magazine proprii sau în franciză.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectral Mobila SA.

Produsele fabricate de Spectral Mobila SA sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 10 magazine Spectral Mobilă în franciză în Bacău, Baia Mare, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Mangalia, Pitești, Săcele, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară.