Cum a fost la Spoga Gafa 2022

În sfârșit, după doi ani de absență pe fondul pandemiei de COVID-19, cel mai mare eveniment internațional dedicat soluțiilor de amenajare outdoor s-a reîntors în formatul clasic. În perioada 19-21 iunie s-a desfășurat la Köln o ediție de succes Spoga+Gafa.
 

 +10
  Trei zile de soluții sustenabile pentru amenajările outdoor./Spogagafa.com
  |  

Edițía 2022 a fost una de real succes, în contextul revenirii după atâta vreme. Cifrele vorbesc de la sine:
•    Circa 25.000 de vizitatori din 112 țări (cu accent pe Belgia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Spania, Israel, Canada, Marea Britanie, SUA)
•    1000 de expozanți din 52 de state
•    Față de ediția din 2019, a crescut numărul vizitatorilor din afara Germaniei, de la 65% la 67%.

 +10 www.spogagafa.com +10 www.spogagafa.com

„Calitatea și internaționalitatea vizitatorilor prezenți la această ediție au fost spectaculoase. Acest lucru a devenit limpede din discuțiile pe care le-am avut cu expozanții. În acest răstimp de doi ani și jumătate, am depus eforturi pentru a desăvârși formatul evenimentului și constatăm cu bucurie că ne-a adus mari beneficii cu prilejul celei mai noi ediții fizice.”, a declarat reprezentantul organizatorilor Koelnmesse,  Oliver Frese.

Anul acesta, tema evenimentului Spoga+Gafa a reprezentat-o „Grădina sustenabilă”, temă în jurul căreia expozanții s-au întrecut la standurile de prezentare. De la mobilier până la tehnologie de grădinărit, de la inovație în arta grătarului până la soluri și vase, toate colecțiile au urmărit să răspundă principiului de produse verzi. Accentul, se arată în comunicatul de presă transmis de Koelnmesse, a căzut pe materialele de fabricație durabile, reutilizabile și sustenabile și pe implementarea eficientă a energiei și apei în spațiile grădinii.

Suprafața evenimentului spoga+gafa a fost organizată în 11 mari galerii. În trend a fost preocuparea expozanților de a aduce colecții realizate din materiale fără plastic sau din materiale reciclate. Este o tendință tot mai evidentă printre producătorii de nivel internațional: folosirea cât mai rară a materialelor noi și a componentelor din plastic. S-au remarcat piesele de mobilier din lemn masiv recuperat, plastic reciclat, resturi textile.  +10 www.spogagafa.com +10 www.spogagafa.com

Cu toate că evenimentul în sine a ajuns la final, experiența Spoga+Gafa continuă în format online. Organizatorii anunță activarea unei platforme online care să permită prelungirea perioadei de contacte de afaceri și prezentări de produse. „Experiența târgului de comerț continuă: pe noua noastră platformă digitală vă oferim posibilitatea pentru și mai mult networking, numeroase posibilități de prezentare pentru produsele dumneavoastră și evenimente interesante. Nu rata aftershow-ul nostru digital din 27-30 iunie!” – se arată pe site-ul evenimentului. Platforma poate fi accesată aici.

Următoarea ediție Spoga+Gafa a fost deja anunțată. Va avea loc între 18 și 20 iunie 2023.

 

 +10 www.spogagafa.com +10 www.spogagafa.com +10 www.spogagafa.com  +10 www.spogagafa.com


 


Salonul de la Milano 2022 – succes deplin

O ediție de real succes, dincolo de previziunile organizatorilor – aceasta este concluzia de la finalul unei săptămâni în care orașul Milano a devenit capitala designului de mobilier. Participare numeroasă, branduri de renume, noi tendințe de amenajare interioară sunt caracteristicile principale.

 +4
Ediția cu numărul 60 a depășit așteptările./Salonemilano.it  
  |  

După trei ani de absență cauzată de pandemia de COVID-19, Salonul de la Milano și-a dovedit din plin importanța, atât prin numărul expozanților, cât mai ales prin cel al vizitatorilor profesionali. Colecțiile de mobilier expuse au oferit un adevărat spectacol al eleganței, inovației și confortului, spre încântarea organizatorilor.

În cifre, Salonul de la Milano 2022 arată astfel:
-    262.000 vizitatori profesionali veniți din 173 de țări
-    2.175 de branduri
-    600 tineri designeri
-    3500 de reprezentanți ai presei

Un detaliu interesant: au lipsit aproape cu desăvârșire vizitatorii din China și din Rusia.

Tematica ediției de anul acesta a fost nevoia de sustenabilitate în ce privește componentele din industria mobilei. „Mobilierul din lemn masiv pare să fie alegerea preferată în contextul unei schimbări de optică în societate, pe fondul pandemiei de COVID. Oamenii au redescoperit valoarea locuinței, în sensul că se poate trăi în mod confortabil, modern și sănătos cu ajutorul unor produse durabile și de certă calitate”, este de părere Claudio Feltrin, Președintele Federlango Arredo.

„Încheiem ediția cu numărul 60 a Salonului de la Milano cu satisfacția de a fi atins, ba chiar depășit, obiectivele asumate. În ce privește participarea vizitatorilor, rezultatul este extraordinar – am muncit din greu pentru a-l obține. Această ediție s-a desfășurat la un nivel de înaltă calitate pe plan internațional și al comunității de designeri”, a declarat Maria Porro, Președinte al Salone del Mobile.

Următoarea ediție a Salonului de Mobilă de la Milano va avea loc în perioada 18-23 aprilie 2023.

 +4 www.salonemilano.it Foto: Luca Privitera  +4 www.salonemilano.it Foto: Luca Privitera  +4 www.salonemilano.it Foto: Luca Privitera


Nord Arin a lansat setul RAM la Salone del Mobile

S-a încheiat ediția cu numărul 60 a deja consacratului Salone del Mobile, ediție la care România a participat cu 16 producători de mobilier. Printre ei, Nord Arin. Acesta a expus în standul său piese de mobilă realizate în colaborare cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului Braşov.

 +4
Prezență românească de succes în Italia./Facebook.com/nordarin.ro  
  |  

Salone del Mobile s-a desfășurat în perioada zilelor 7-12 iunie și această ediție este considerată de către organizatori un succes. De asemenea, un succes a fost și pentru echipa Nord Arin care a lansat în cadrul evenimentului una dintre piesele sale de mobilier cele mai recente: masa RAM.

Este vorba de o masă din lemn masiv, destinată a juca rolul-vedetă în cadrul diningului – o masă uimitoare prin felul în care sursa de inspirație se transmite cu ajutorul simplității ce definește accentele minimaliste. Masa în sine este completată de o băncuță în același stil, amintind de piesele de mobilier tradiționale din casele românilor, de-a lungul timpului.

Masa RAM reprezintă un proiect născut din colaborarea cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului – sprijinit pe cercetările cuprinse în teza de doctorat a Antoanelei Cristina Lungu. Concept: reinterpretare de tip modern a unui străvechi simbol de tradiție românească, și anume coarnele berbecului. Acest simbol, considerat a fi un purtător al puterii și vigorii, se regăsește pe vasele ceramice vechi de șase mii de ani, aparținând Civilizației Cucuteni. De acolo, a fost preluat pe bluzele populare românești, ca un motiv decorativ.

Setul RAM poartă la rându-i acest simbol vechi, sub forma unui detaliu ornamental, sculptat cu discreție, dar vizibil, pe muchiile mesei și ale băncii. Finisajul natural al celor două piese de mobilă scoate în evidență atât frumusețea materialului lemnos, cât și prezența simbolului popular. Pentru a pune și mai bine în valoare farmecul tradiției românești care a stat la baza acestui proiect, echipa Nord Arin a expus pe masă și o ie, veche de 100 de ani, din zona Neamț, cusută cu același simbol străvechi al coarnelor berbecului.

„Setul de dining RAM, realizat în parteneriat cu Facultatea de Design de Mobilier şi Inginerie a Lemnului, a fost lansat săptămâna trecută în cadrul Salonului de Mobilă de la Milano. Designul minimalist și povestea acestui set au ieșit în evidență, piesele fiind imediat remarcate de vizitatorii români, dar și de cei străini, familiarizați deja cu farmecul unic al bluzei populare românești” – au scris cei de la Nord Arin pe pagina lor de Facebook.

 +4 Facebook.com/nordarin.ro +4 Facebook.com/nordarin.ro +4 Facebook.com/nordarin.ro


EFdeN luptă pentru podium în finala Competiției Mondiale de Case Solare

O veste bună de la EfdeN: echipa a ajuns în finala celei mai prestigioase competiții de case solare din lume. A trecut cu bine de prima etapă a concursului, care a constat în construirea prototipului de casă sustenabilă Vatra pe situl din Germania.

 +9
Echipa reprezentantă a României s-a calificat în finala Solar Decathlon 21/22./Efden.org
  |  

Înălțarea prototipului Vatra s-a finalizat în doar 15 zile, astfel că EfdeN, reprezentând țara noastră, se numără de acum printre cei 16 finaliști la nivel mondial. A fost o etapă cu emoții, cele 15 zile însemnând nu doar amplasarea casei solare pe situl din Wuppertal, dar și darea lui în funcțiune completă. Practic, o casă la cheie!

„În toate edițiile aceasta a fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, nu doar un proiect, ci o comunitate. Suntem foarte mândri de voi și ar trebui să fiți mândri de munca voastră. Iubesc această casă, vă iubesc pe voi și felul în care munciți în echipă. Vârsta oamenilor din această echipă este mai mică decât în celelalte echipe, dar ați făcut o treabă grozavă. Cariera voastră începe chiar acum, lucrați deja ca arhitecți! O muncă grozavă, un proiect uimitor și ar trebui să continuați în același mod. Voi semna acum inspecțiile finale, dar vreau să vă felicit!” - Edwin Rodriguez, Manager al Competiției Solar Decathlon.

Echipa noastră este cea mai tânără dintre finaliști și speră să obțină unul dintre locurile de pe podium. În ce va consta finala? Măsurarea performanțelor caselor solare ajunse în această etapă și evaluarea construcției în sine. Câștigătorii vor fi cei care îmbină cel mai bine arhitectura și ingineria cu inovația și sustenabilitatea.

Publicul general este invitat să viziteze casele în perioada 10-26 iunie 2022. La final, se vor decide câștigătorii. Mult succes echipei EfdeN!
Despre Proiectul României la Solar Decathlon puteți citi materialele anterior publicate de Magmob, accesând linkul de aici.


Carel Woodworks la New York 2022

În perioada zilelor 15-17 mai 2022, s-a desfășurat la New York târgul dedicat mobilierului contemporan. A fost o ediție reușită, plină de inedit și mai ales de prezență românească. Carel Woodworks s-a prezentat cu un stand absolut interesant.

 +4
Prezență românească la târgul ICFF New York./Carel.ro  
  |  

Cunoscut sub denumirea oficială de International Contemporary Furniture Fair (ICFF), acest eveniment se derulează în Statele Unite ale Americii și reprezintă principala platformă de promovare a designului de mobilier contemporan. Accentele cad pe marile nevoi ale industriei mobilei din toată lumea la momentul actual și anume: sustenabilitate și originalitate. Evenimentul este destinat tuturor actorilor din domeniul amenajărilor interioare, de la designeri de mobilier până la arhitecți, producători și distribuitori de piese de mobilă.

Desfășurată la centrul Javits din New York, ediția 2022 a ICFF a fost marcată de prezența pieselor de mobilier fabricate în România. Standul Carel Woodworks a ieșit în evidență prin stilul modern, formele inovatoare, atinse de abstract, dar uimitor de armonioase ca design. Materialul de bază a fost lemnul masiv, fie în finisaj natural (pentru a-l pune în valoare), fie vopsit în nuanțe neutre, dar de impact vizual.

Printre piesele de mobilă expuse în standul Carel Woodworks de la ICFF, s-au numărat seturile de masă și scaune, dar în variante care mai de care mai originale și neașteptate, scaunele de bar, seturile de mic mobilier pentru living. Tradiționala masă de lemn cu băncuțe a fost reinterpretată într-o manieră contemporană, caracterizată de prospețime și dragoste de lemn. Același design a fost imprimat și unui set de măsuțe de cafea, taburete și banchetă tapițată. Și același stil s-a regăsit și la nivelul unui model de fotoliu de înălțime joasă, pe cât de uimitor prin design, pe atât de ispititor la folosire.

Standul Carel Woodworks de la centrul Javits a fost marcat de o combinație de forme geometrice aparent de neîmpăcat – margini rotunjite și unghiuri drepte –, de materiale rezistente – tapițerie, marmură și lemn masiv –, și de culori sobre, dar turnate în chip armonios.

Cu acest prilej, producătorul de mobilă din Satu Mare și-a lansat tocmai la New York noua colecție de mobilier contemporan. Felicitări echipei!

 +4 www.carel.ro +4 www.carel.ro +4 www.carel.ro