Bradul Măneciu lansează colecția Feels like Home

După un început de an 2022 cumplit, când fabrica de mobilă i-a luat foc, brandul Bradul Măneciu are vești tot mai bune. Printre noutățile finalului de vară se numără nu doar reluarea activității și amenajarea unui nou sediu, dar și lansarea unei colecții tematice.

 +3
Noutăți de la fabrica de mobilă Bradul Măneciu./Bradul-maneciu.ro  
  |  

În noaptea de 8 spre 9 iunie a acestui an, fabrica de mobilă Bradul Măneciu era cuprinsă de flăcări. Intervenția pompierilor s-a desfășurat de-a lungul mai multor ore, iar la final spațiul de producere a pieselor de mobilă a fost aproape complet distrus. Însă afacerea a mers mai departe.

Au fost închiriate două hale, una la Vălenii de Munte și alta la Măneciu, și au reluat producția de mobilier, reușind chiar să livreze o parte din comenzile clienților primite înainte de incendiu. Chit că activitatea nu s-a reluat integral, fabrica de mobilă Bradul Măneciu depune eforturi pentru a-și onora comenzile.

Și nu doar atât. Zilele acestea, au lansat colecția Feels like Home, care marchează recuperarea tiparelor și revenirea pe piață a mobilierului de tip HoReCa marca Bradul Măneciu. În colecție au fost cuprinse scaune pentru masa de dining, caracterizate de culori intense, ce exprimă cel mai bine starea de spirit din cadrul acestei afaceri. Este vorba despre modelul Sandy, deja cunoscut, dar relansat într-o nouă versiune: tapițerie de catifea, nuanțe puternice, picioare de lemn vopsite. Colecția cuprinde trei variante cromatice ale scaunului Sandy, într-o combinație menită să dea viață și un aer de „acasă” oricărui dining în care-și vor găsi locul. Denumirea colecției sugerează bucuria echipei Bradul Măneciu de a fi repus pe picioare activitatea fabricii, într-o locație nouă.  +3 www.bradul-maneciu.ro +3 www.bradul-maneciu.ro

„Mulțumim tuturor celor care ne-au sărit în ajutor cu echipamente. Le suntem recunoscători clienților pentru răbdare. Iar colaboratorilor noștri, de la furnizori la consultanți, le mulțumim pentru implicare. Povestea noastră împreună continuă!” – se arată pe site-ul Bradul Măneciu.


Deconstructivismul – arhitectura haosului controlat

Dacă ați văzut, măcar navigând pe internet, construcții uimitoare prin forme nelalocul lor și prin lipsa de armonie estetică, înseamnă că știți deja cum arată stilul deconstructivist. Este un curent contra curentului, apărut în anii 1980, dar din ce în ce mai interesant pentru generația arhitecților de azi.

 +4
Un curent... contra curentului./Alchetron.com  
  |  

Deconstructivismul se referă la acel tip de construcții menite să șocheze ochiul, dar perfect funcționale. Formele haotice, marcate de o totală lipsă de armonie și continuitate (sau finalitate), se pot ivi în orice dimensiuni, așezare și direcție. Practic, vorbim de clădiri în care nu ai vrea să locuiești, dar de la care nu-ți poți lua ochii. Termenul care exprimă cel mai bine curentul deconstructivist este distorsionarea formelor, atât în aspectul exterior, cât și la interior.

Acest curent a caracterizat America și Europa anilor *80, fiind o replică la curentul constructivist al anilor *30 apărut în Rusia. Ca teoretician, îl adoptă însă pe filosoful Jacques Derrida a cărei concepție pornea de la nevoia de a demola întregul pentru o analiză a părților.

În arhitectură, deconstructivismul se bazează pe câteva trăsături aparte: lipsa armoniei și a continuității, contrastul formelor, respingerea simetriei, evitarea unghiurilor drepte, disproporționalitatea volumelor, distorsionarea elementelor. Case aparent răsturnate, pereți aparent sugrumați, forme aparent explodate – construcțiile deconstructiviste reprezintă o adevărată ghicitoare pentru cei care o privesc și se văd puși în situația de a nu înțelege firul estetic.

Printre arhitecții de mare valoare care au realizat astfel de construcții se numără Frank O. Gehry, Zaha Hadid, Peter Eisenman, Bernard Tschumi, Daniel Libeskind. Culmea este că cel mai adesea, marii arhitecți ai acestui curent nici măcar nu vor să fie asociați cu trendul deconstructivismului.  +4 www.dezeen.com +4 www.gnscl.com +4 www.study.com


Atelier September – mobilier cu tapițerie boucle

Atelier September reprezintă o afacere de familie pe care doi tineri din Satu Mare au deschis-o cu  aproape zece ani în urmă. De atunci, creează mobilier de tip HoReCa și nu numai pe care îl pun la vânzare online. Piesele de mobilier pot fi văzute și încercate de clienți în cadrul showroom-ului din fabrică.

 +6
  O afacere de familie, devenită bussiness de succes./Atelier-september.ro
  |  

Atelier September a fost înființat în anul 2013, din pasiune pentru un tip de mobilier în care să se împletească armonios formele tradiționale cu designul și funcționalitățile moderne. Ceea ce face ca piesele de mobilier ale acestei fabrici să iasă în evidentă este aspectul adesea ieșit din comun, obținut însă cu elemente absolut obișnuite.

În cadrul Atelierului September se lucrează exclusiv cu lemn de fag, respectiv lemn de stejar, iar finisajul poate varia foarte mult la nivelul nuanțelor. Și tapițeria este un element de noutate, mai ales prin textură, cât și prin faptul că poată fi decisă de client în așa fel încât să corespundă amenajării urmărite.

Mobilierul Atelier September este de tip HoReCa și pentru industria imobiliară și constă în piese destinate uzului în living: scaune, canapele, mese de dining și mese de cafea. Oricare model se poate personaliza la cererea clientului, căruia i se pun la dispoziție cadrul de lemn și designul. Mai departe, clientul alege cum să fie piesa finalizată.  +6 www.atelier-september.ro +6 www.atelier-september.ro +6 www.atelier-september.ro

Printre materialele cele mai interesante folosite de Atelier September se găsesc catifeaua raiată și boucle. Ambele sunt mai rar observate în industria tapițatelor, dar cu atât mai mult au un aspect aparte. Formele scaunelor și canapelelor sunt inspirate de nevoia de maximă utilitate cu ocupare minimă a spațiului. În special scaunele au un design confortabil, cu unele tușe minimaliste, iar printre cele mai vândute modele se află cele cu forme rotunjite. Și în materie de canapele pentru hol, Atelier September încearcă lucruri noi: spre exemplu, o banchetă modulară, bazată pe suluri textile. Acest model poartă numele Tube și a fost concepută pentru spațiul holului.  +6 www.atelier-september.ro

„Suntem un business de familie 100% românesc, creat în anul 2013. De-a lungul anilor am perfecționat realizarea produselor de mobilier, ajungând să creăm produse rezistente și durabile din lemn masiv de fag sau de stejar.” , se arată pe site-ul Atelier September.  +6 www.atelier-september.ro
 


Metalcom – mobilă cu suflet

Înființată cu aproape 30 de ani în urmă, Metalcom reprezintă o poveste de succes pe piața producătorilor de mobilă din România. Inițial, activitatea prevedea importul și comerțul cu lemn, însă cu anii s-a ajuns la transformarea afacerii într-o fabrică de mobilier pentru industria HoReCa și nu numai.

 +3
O poveste începută în anul 1994./Metalcom.ro  
  |  

Metalcom dispune în prezent de o fabrică de mobilă, de un depozit (cel mai mare din partea de sud-est a Olteniei, pe o suprafață de 2000 mp) și de două showroom-uri, organizate pe domenii de interes – unul pentru prezentarea produselor și serviciilor(deschis în anul 2004), cel de-al doilea (deschis în 2007), pentru comerțul cu scaune, mese și accesorii textile specifice casei. Sediul este în Craiova, acolo unde se găsește și fabrica, dotată cu tehnologie modernă și materiale de lucru de mai multe feluri, de la lemn natural până la MDF sau PAL.  +3 www.metalcom.ro

Serviciile
Metalcom are o activitate diversificată, oferind servicii și de producție mobilier și accesorii de casă, dar și comercializare accesorii de mobilă. În ce privește producția de mobilă, s-au specializat în piesele destinate domeniului HoReCa – mobilă de tip hotelier, dar și mobilier comercial. Un punct de referință din istoria companiei este proiectul de amenajare a hotelului Ramada din Craiova.

Dispun însă și de colecții de mobilă pentru amenajări rezidențiale. Produse: mobilier tapițat pentru living (canapele, scaune), uși din lemn stratificat, accesorii textile (perdele, draperii, storuri).  +3 www.metalcom.ro

Practic, serviciile Metalcom sunt de trei tipuri:
-    producție mobilier
-    comercializare accesorii și materiale mobilă
-    cantuire, debitare și găurire pal melaminat.

„Ne place să creăm pentru voi mobilier unic, canapele, mese, scaune sau fotolii care duc mai departe povestea noastră și a voastră. Mulțumim celor care ne-au oferit deja încrederea lor, iar pe voi vă așteptăm să concepem împreună mobilier cu suflet.” – se arată pe site-ul companiei.


Quadra Furniture – mobilier spectaculos pentru Delta Danube House

Vara s-a încheiat în note optimiste pentru Quadra Furniture care, la finalul lunii august, și-a surprins admiratorii cu furnizarea mobilierului de bucătărie și dormitor pentru o căsuță de vacanță din Delta Dunării. Culoare, stil, rezistență sunt calitățile acestui proiect.
 

 +6
Un proiect spectaculos, cu mobilier la comandă byQuadra/Casa Ilinca
  |  

O mică și cochetă căsuță de vacanță din Deltă, Casa Ilinca, și-a găsit pe deplin personalitatea prin amenajarea interioarelor cu mobilier realizat la comandă de Quadra Furniture. E vorba despre mobilierul de bucătărie și cel de dormitor, respectând stilul rustic și nevoia de culori variate ale specificului local.

În bucătărie, proprietarii Casei Ilinca s-au decis pentru mobilier din lemn masiv pictat într-o nuanță veselă de verde olive, o nuanță plină de luminozitate, combinată cu tonurile naturale ale lemnului de stejar, folosite atât pentru blatul de bucătărie, cât și la bârnele tavanului. Spațiul bucătăriei fiind mic, mobilierul de comandă de la Quadra s-a limitat la două corpuri suspendate și două corpuri de dulapuri de perete; spațiile de depozitare au fost concepute în stilul clasic – corpurile suspendate fiind prevăzute cu uși din sticlă, iar cele de la nivelul podelei fiind dotate atât cu sertare, cât și cu uși din lemn vopsit. Cuptorul și chiuveta s-au încorporat mobilierului, fiind alese în nuanțe albe pentru realizarea unui contrast cald.  +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca

În dormitorul Casei Ilinca, mobilierul a fost comandat în nuanță strălucitoare de alb, specifică zonei, iar piesele au fost alese într-un stil care combină rusticul cu mici accente clasice. Fiind o căsuță cu tavan nu prea înalt, patul dispune de spetează joasă, iar modelul încrustat pe tăblie se regăsește și pe ușile dulapului de perete.  +6 Casa Ilinca +6 Casa Ilinca

Despre Quadra Furniture
Specializat în producția de mobilier pentru industria HoReCa, Quadra Furniture reprezintă o fabrică specializată în piese din lemn masiv și mobilier tapițat, deschisă la Târgoviște. Câteva cifre vorbesc cel mai concludent despre acest producător: suprafață de 500mp, 115 angajați, 100 de clienți din 20 de țări, livrarea a circa 40.000 de piese pe an.