1001 Village – povestea căsuțelor pentru refugiu în natură

Cine nu visează să dea o fugă în mijlocul naturii verzi, departe de gălăgia și aglomerația orașului, pentru un sejur în care să se bucure de avantajele și plăcerile întoarcerii la viața simplă? Simplă în sens de liniște, priveliști splendide și deconectare de la problemele de tip urban.
 

 +19
O cazare inedită, în apropierea Bucureștiului./Facebook.com/1001village  
  |  

Experiențele de tip tiny house devin și în România tot mai căutate. Te poți bucura de câteva zile de vacanță în care să scapi de betoane, refugiindu-te într-o căsuță de lemn care-ți pune la dispoziție tot confortul, într-un spațiu pe cât de mic, pe atât de ingenios organizat. Exemplu concret: proiectul 1001 Village, lansat chiar în mijlocul acestei veri.

Este vorba despre un adevărat sătuc de vacanță, constând în câteva căsuțe cochete și primitoare, concepute sub forma unei oaze de relaxare în plin spațiu verde. 1001 Village a fost amplasat în Jugureni, județul Prahova (Tohani), la nici o sută de km de București. Construcțiile sunt din lemn, așezate la distanțe confortabile una de alta, astfel încât să asigure intimitatea necesară unui astfel de concept, dar fără a implica izolarea totală. În termeni HoReCa, 1001 Village oferă confortul cazărilor de 4 stele.  +19 Facebook.com/1001village

Cele șapte căsuțe 1001 Village constau într-o cameră cu sufragerie, dormitor, o baie, o bucătărie și o terasă. Dotările sunt ultramoderne, exact ca la oraș: aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, apă caldă, televizor. Deși micuță, casa de vacanță din complexul 1001 Village cuprinde o bucătărie prevăzută cu toate cele necesare preparării mâncării, cafetieră, veselă, ustensile pentru gătit, grătar cu cele necesare. Baia dispune de duș și chiuvetă, produse cosmetice cu specific hotelier. Terasa aferentă fiecărei căsuțe este amenajată cu mobilier de uz exterior, care te invită să petreci seara admirând apusul de soare. Complexul 1001 Village dispune de asemenea și de un jacuzzi din lemn, loc de joacă pentru copii, spații de parcare.  +19 Facebook.com/1001village  +19 Facebook.com/1001village

Proiectul a fost gândit nu doar pentru un sejur de vacanță, ci și ca un experiment de tip office dedicat celor care pot lucra de acasă. Indiferent că ai un job creativ sau dimpotrivă, de ce să nu te bucuri de câteva zile în care să lucrezi direct din mijlocul naturii? Căsuțele 1001 Village pot fi transformate într-un birou care să te inspire.  +19 Facebook.com/1001village

„Destinde-te în această escapadă unică și liniștită. Confort deplin pentru șederile tale scurte și pentru munca ta departe de birou. Avem mai multe căsuțe de vacanță izolate într-un mediu natural, cu priveliști uluitoare, apusuri de soare magice și răsărituri de soare miraculoase. Fiecare căsuță are tot ce este necesar pentru un sejur confortabil.”, se arată pe contul de Facebook 1001 Village. Rezervările se pot face contactând proprietarul pe rețeaua socială sau pe platforma Airbnb.


Bora Bora – cabană din lemn, fabricată în Covasna

O afacere interesantă a reușit să se impună în industria HoReCa. Este vorba despre Casarbor, un producător de cabane din lemn, fabricate pentru cei care închiriază spații de cazare în mijlocul naturii. Evident, o astfel de construcție se potrivește și în curțile private.

 +5
Un proiect inedit, inspirat de nevoia unei vacanțe în mijlocul naturii./Casarbor.ro
  |  

Casarbor a pornit de la ideea unor căsuțe de vacanțe, executate din lemn masiv, dar cu design inspirat de exotismul naturii. Până în prezent s-au dezvoltat cinci modele de cabane din lemn, ideale pentru campinguri și baze de agrement. Una dintre aceste variante de construcție este Bora Bora, cea mai spațioasă dintre căsuțele de agrement din portofoliul Casarbor.

Bora Bora și-a primit denumirea de la designul exterior care amintește de insula cu același nume – o casă ridicată pe picioare înalte de lemn, dotată cu o terasă spațioasă, din bârne de lemn rotund și plase. Este acel tip de casă înălțată mult, stâlpii de susținere măsurând 1m.

La interior se găsesc patru încăperi, cabana Bora Bora putând acomoda până la șase persoane, mulțumită suprafeței interioare de 35 mp. Cele patru camere sunt trei dormitoare și un living – acesta putând fi transformat peste noapte într-un alt dormitor, mulțumită peretelui mobil. Evident, cabana Bora Bora are toate dotările necesare unei vacanțe confortabile: bucătărie mobilată, baie cu coloană de duș. Mobilierul este executat din lemn natural, în stil modern cu unele tușe minimaliste, iar finisajul natural al pereților de lemn asigură luminozitate sporită.

Bucătăria cabanei Bora Bora este complet utilată astfel că poate fi folosită cu ușurință: chiuvetă din inox, blat de lucru din inox, plită de gătit cu patru ochiuri, frigider și congelator. Pentru apă caldă, căsuța a fost prevăzută cu boiler electric.

La nivelul pieselor de mobilier, ai la dispoziție tot necesarul: paturi, dulapuri, banchetă extensibilă, masă pliantă. La cererea clientului, se pot adăuga piese suplimentare precum pat suspendat, pat pe terasă, canapea exterioară, masă de lemn, duș exterior.
„Această cabană oferă un confort ridicat în mijlocul naturii, pentru cei care apreciază eleganța, dar și dorința de aventură.” – se arată pe siteul Casarbor.  +5 www.casarbor.ro +5 www.casarbor.ro +5 www.casarbor.ro +5 www.casarbor.ro


Mobila Unicat te trimite în vacanță

Cu o experiență de 23 de ani pe piața producătorilor de mobilă din România, Mobila Unicat vine în întâmpinarea clienților nu doar cu piese realizate pe comandă, oricât de complicate, ci și cu promoții mai puțin obișnuite pentru această industrie.

 +72
  În loc de reduceri, zile de odihnă./ Mobilaunicat.ro
  |  

Este vorba despre o campanie pe care Mobila Unicat a lansat-o cu gândul la Valentine’s Day și Ziua Femeii și care constă în câștigarea unui sejur la Sinaia: două nopți de cazare la Hotelul Piatra Șoimului, pentru două persoane. În pachet intră și micul dejun și cina la restaurantul Kuib.

Voucherul este valabil până la finalul anului 2022, iar perioada în care îl poți câștiga este 7 ianuarie – 31 martie. Ce trebuie să faci? Să comanzi piese de mobilier de la Mobila Unicat în valoare de peste 5000 de euro.

Mobila Unicat este specializată în proiecte de amenajare pentru întreaga locuință, având un portofoliu variat ce poate servi ca sursă de inspirație pentru potențialii clienți. Bucătărie, dormitor sau living, stil industrial, minimalist sau clasic – poți vedea lucrările acestui atelier de mobilă la comandă pe site. De altfel, aceasta este chiar recomandarea producătorului, înainte de a cere o ofertă personalizată.

„Echipa noastră creează având în minte ultimele trenduri din design interior, adaptându-se ușor la schimbările din domeniu. Atenția la detalii este totul!” – se arată pe site-ul Mobila Unicat.


Nobilier – proiecte de amenajare în stil clasic

Înființată în primii ani de după revoluția din decembrie 1989, fabrica de mobilă la comandă Nobilier are în portofoliu câteva proiecte de amenajare ce pot folosi drept inspirație tuturor creatorilor și consumatorilor de frumos.

 +5
O afacere de familie, clădită în jurul stilului clasic/Nobilier.com
  |  

Fabrica Nobilier se găsește în Cluj-Napoca, dar asigură mobilier la comandă pentru clienți din întreaga țară. S-au specializat în mobila adaptată spațiilor HoReCa, dar sunt deschiși comenzilor de orice fel. Stilul care îi reprezintă este stilul clasic, cu accente italiene și franțuzești; foarte apreciate sunt și influențele de stil cottage, caracterizate de un aer primitor, tihnit, exprimat printr-o palete de nuanțe luminoase și materiale de cea mai  bună calitate.

Începuturile
După o experiență acumulată în industria mobilei din România, Mihai Reșetara decis să înființeze în 1992 propria afacere, alegând stilul deja consacrat în preferințele românilor. A lucrat cu materiale de calitate și și-a onorat angajamentele asumate față de clienți, reușind să-și facă loc pe piața producătorilor de mobilă din România. Inițial, Mihai Reșetar a beneficiat de susținerea familiei, membrii acesteia implicându-se activ, iar în prezent asigurând un schimb de generație. La momentul de față, fabrica  Nobilier are 125 de angajați, iar fabrica se întinde pe o suprafață de 6000 metri pătrați. S-a investit mult în tehnologie, astfel că utilajele folosite astăzi sunt de ultimă generație.

Materiale
Pentru că stilul clasic este unul marcat de personalitate, un stil ce impune și se impune, Nobilier lucrează cu diverse esențe lemnoase - esențe tari: paltin, frasin și tei, fag si stejar; furnire: nuc, paltin, frasin și tei, fag, palisandru, mahon; semifabricate din lemn. Finisajele se aleg dintr-o gamă de 20 de variante de nuanțe și mai multe feluri de uleiuri – pe bază de apă, poliuretanice sau nitrocelulozice. În  ce privește tapițeria, materialele sunt importate din țări precum Italia, Emiratele Arabe sau Polonia. O parte a lor provine din România.

„Modelate cu linii simple dar și o complexitate estetică redată prin detalii sculpturale, creațile noastre urmăresc să inspire două elemente: familiaritate și eleganță”, se arată pe site-ul Nobilier. Dar dincolo de cuvinte, proiectele din portofoliul Nobilier vorbesc cel mai bine. +5 www.nobilier.com +5 www.nobilier.com +5 www.nobilier.com +5 www.nobilier.com


Kardians – oglinzi decorative la comandă

Am descoperit în București un atelier de design specializat în restaurare și producere de oglinzi. Modelele sunt create printr-o multitudine de proceduri, finisajul dictând stilul oglinzilor, de la cele vintage, la cele moderne.

 +6
Specialiștii oglinzilor din București/Kardians.ro
  |  

Atelierul de oglinzi poartă denumirea Kardians și se remarcă cu un portofoliu de proiecte cu design inovator. Modelele se execută la comandă, clientul putând cere efecte speciale precum argintare, antichizare sau eglomizare. Procesul de producție a oglinzilor este unul artizanal, astfel că deși modelul poate fi același, produsele în sine nu vor fi identice.

Iată câteva modele de oglindă pentru acasă marca Kardians. Sunt modele în special moderne, inovatoare la nivelul ramelor din materiale diverse – de la șnur textil până la lemn sau sticlă securizată. +6 www.kardians.ro +6 www.kardians.ro +6 www.kardians.ro +6 www.kardians.ro

Un model și mai inedit de oglindă Kardians este SYMO TV, o oglindă foarte modernă creată pentru a ascunde aspectul prea tehnologic al televizorului plat; SYMO TV se așază în fața televizorului și reflectă imaginea într-un mod elegant, atemporal, după cum se arată pe site-ul Kardians. +6 www.kardians.ro

Designerii atelierului Kardians sunt specializați în lucrul cu oglinzi, dar și cu sticlă decorativă. Clienții provin din rândul oamenilor care doresc oglinzi frumoase pentru acasă, cât și din rândul proprietarilor de spații comerciale. Din sticlă securizată designerii Kardians pot crea și alte produse decorative pentru acasă: tavane din sticlă casetată, placare pereți sau uși cu sticlă ori oglindă, decorare mobilier cu sticlă Mouselline.

„Kardians este o echipă de designeri ce se dedică cercetării și creării de produse speciale din lumea sticlei decorative. Reparăm oglinzile vechi, restaurăm suprafețele sticlei argintate, reargintăm oglinzile oxidate, personalizam sticla tip oglindă, placată cu argint, și personalizăm oglinzi în funcție de cerințele clientului” – se arată pe site-ul Kardians.