Entourage – mobilă din România pentru Europa

Una dintre fabricile de mobilă care reprezintă țara noastră la marile târguri internaționale de mobilă este Entourage Furniture. În ciuda faptului că ne reprezintă cu succes, nu e prea cunoscută clientului final din România.

 +4
Mobilă realizată pe comandă în România pentru toată Europa/Entouragefurniture.com
  |  

Și asta pentru că Entourage Furniture lucrează în special pe proiecte mari din domeniul ospitalității. Au fost prezenți anul acesta la târgul din Köln, imm-cologne, iar pe site-ul lor găsiți produse de design cu adevărat competitive la nivel european. S-au specializat în furnizarea de soluții moderne pentru amenajarea de spații comerciale și tip HoReCa, fiind recunoscuți pentru colecții variate, de la modele inovatoare de dressinguri până la colecții de dining, living și corpuri de iluminat.

Compania Entourage Furniture a fost înființată în anul 2014 în Cluj și se definește drept un producător de mobilier în stil modern. Au pornit în forță, realizând mobilă la comandă pentru clienți din aproape întreaga Europă. În paralel, au dezvoltat și o colecție proprie cu design inspirat din nevoile clienților, colecție pe care o înnoiesc anual și o expun la târgurile internaționale. Folosesc materiale de cea mai bună calitate, preferatele fiind oțelul, marmura și lemnul natural.

Succesul afacerii lor? Simplu: oferă soluții potrivite fiecărei nevoi specifice în parte. +4 www.entouragefurniture.com +4 www.entouragefurniture.com +4 www.entouragefurniture.com


E lumină – corpuri atipice de iluminat

Forme neașteptate, design modern cu accente futuriste, creativitate și lumină. Pe scurt, un furnizor de corpuri de iluminat mai puțin obișnuite în casele din România. Elumina dispune de un magazin online, dar oferă și consultanță.

 +4
Corpuri de iluminat un pic... altfel/Elumina.ro
  |  

Elumina se adresează în mod special clienților din domeniul HoReCa, dar magazinul online are și oferte interesante pentru clienții persoane fizice. Pentru industria amenajării spațiilor publice, Elumina oferă consultanță în alegerea produselor, oferind o gamă foarte variată de corpuri de iluminat, adaptate nevoilor estetice și practice ale birourilor, restaurantelor și hotelurilor.
Redactorii Magmob au vizitat magazinul online Elumina.ro și au ales câteva modele de corpuri de iluminat mai rar întâlnite în casele zilelor noastre. Un mic neajuns al prezentării produselor: nu au denumiri proprii.

 +4 www.elumina.ro Aplică pentru exterior: un model al zilelor noastre, conceput pentru iluminarea spațiilor exterioare. Cele două becuri LED sunt dispuse unul în jos, altul în jos, asigurând o lumină discretă dar completă. Modelul este disponibil în mai multe variante de culoare. Stilul este cel minimalist, caracterizat prin design discret, dar de impact. Materiale: elemente din metal galvanizat. Preț: 153 de lei.

 +4 www.elumina.ro Aplică în formă pătrată: acest corp de iluminat este pentru spațiile interioare, unde joacă rolul de mică bijuterie. Este o aplică ingenios realizată – două pătrate, unul plin, altul gol, sunt amplasate unul deasupra altuia, creând impresia unui pătrat și a umbrei sale. Stilul este cel clasic, plin de eleganță. Preț: 205 lei.

 +4 www.elumina.ro Lampadar din metal: iată un lampadar ca o fântână de lumină! Are înălțimea de 170 cm, fiind prevăzut nu cu unul, ci cu trei becuri LED, amplasate de-a lungul lungimii. Acest lampadar din metal de culoare neagră este realizat în stil industrial cu accente minimaliste și poate fi achiziționat la prețul de 632 de lei.
Majoritatea corpurilor de iluminat de la Elumina funcționează pe bază de LEDuri Samsung.


Atelier 333 – sezonul bucătăriei pictate

Atelier 333 este una dintre acele afaceri locale care stârnește admirația tuturor. Specialitatea lor este pictura pe lemn, iar asta înseamnă că orice poate fi personalizat în casele clienților, de la mici accesorii de uz casnic până la mobilier pentru oricare dintre încăperile casei.

 +9
Un atelier de picturi decorative pentru casă/Atelier333.ro
  |  

Afacerea a început cu agende cu coperte tari, frumos pictate, apoi s-a trecut la pictura pe casete de toate felurile, casete de bijuterii, casete de birou, casete pentru păstrat medicamentele. Pictura este de regulă de inspirație săsească și secuiască, dar la cerere se pot executa și picturi artistice; important e că fiecare dintre aceste mici accesorii de casă este o piesă unicat. Dar, fiind sezonul bucătăriei de toamnă, Atelier 333 propune clienților din domeniul HoReCa mobilier frumos pictat, de obicei cu motive florale, pentru dotarea pensiunilor și hotelurilor în special din zonele montane. +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro

Scaune superb vopsite, corpuri de depozitare, tipice bucătăriei, cu dulap, sertare și vitrină, piese cu aspectul tradițional al lăzii de zestre și cu funcționalitatea unei comode practice, seturi de masă și scaune pentru cafeaua de dimineață sau ceaiul după-amiezii – toate se găsesc în portofoliul acestui Atelier 333 care lucrează numai cu lemn masiv de diferite esențe. +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro +9 www.atelier333.ro


Important este că acceptă să picteze chiar și mobilierul clientului, nu neapărat mobila realizată în propriul atelier. O afacere de care dorim să auzim tot mai multe și în viitor!


BodMob & Baseline Furniture – de la lemn la mobilier

Conceptul de la lemn la mobilier aparține unei tinere fabrici de mobilă din România, Baseline Furniture, înființată de Daniela Bănică și Ralph Polko. Dorind să vină în întâmpinarea clienților, au dus ideea de mobilier personalizat la comandă până la capăt: clientul nu alege doar dimensiunile și finisajul mobilierului, ci până și lemnul din care este făcută mobila.

 +5
O colaborare de succes pe piața producătorilor de mobilă din România: BodMob & Baseline Furniture
  |  

Domeniul mobilei HoReCa este cel pe care-l deservește în mod special Baseline Furniture. Această mică companie s-a aliat cu un producător de mobilier având ceva mai multă experiență, BodMob. Motivul? Înființată în anul 1996, BodMob nu este doar o fabrică de mobilier, ci și una care furnizează materia primă – lemnul. Exploatarea forestieră este principala ocupație a celor de la BodMob, astfel că o colaborare cu o tânără companie de mobilier din România nu putea fi decât o alegere inspirată. +5 www.baseline-furniture.ro

„Plantând și tăind copacii din exploatarea forestieră proprie, am ajuns să controlăm întregul proces de fabricare a mobilierului, urmărind de la un capăt la altul un nivel de calitate cât mai bun. În acest fel putem oferi și un raport calitate/preț satisfăcător pentru clienți”, explică reprezentanții celor două entități. Costurile competitive și flexibilitatea sunt principalele moduri prin care BodMob și Baseline Furniture se diferențiază pe piața producătorilor de mobilă.

Ce fel de mobilă fac la comandă
Sunt specializați pe mese, scaune și piese cu funcție de depozitare – bufete, etajere, biblioteci. Stilul este unul modern, cu tușe minimaliste, designul fiind liniar, simplu, curat. Lemnul masiv este completat cu accesorii metalice de calitate, confecționate după cele mai noi standarde ale funcționalității. Deservind în mod special domeniul HoReCa, Baseline Furniture a derulat deja mai multe proiecte pe plan european, fabricând colecții de mobilier pe cât de trainice, pe atât de armonioase din punct de vedere estetic. +5 www.baseline-furniture.ro +5 www.baseline-furniture.ro +5 www.baseline-furniture.ro


RGS Company – Mobilă pictată pentru export

Înființat cu 20 de ani în urmă, RGS Company este un producător de mobilă de pe Valea Trotușului ale cărei piese sunt deja bine-cunoscute pieței internaționale. Cei mai mulți clienți sunt din Franța, Germania, Italia, Irlanda sau Elveția, iar produsele poartă amprenta materialelor și finisajelor tipic românești.

 +4
O companie de mobilier cu experiență în piese realizate artistic/Rgscompany.ro
  |  

RGS Company reprezintă o afacere de familie, fondată în 1999 și care în prezent a ajuns să numere 40 de angajați. 90% din producție este destinată pieței din afara granițelor noastre, adică mobilier pentru orice spațiu al casei sau biroului, dar în special mobilier pentru domeniul horeca. În redacția Magmob, cea mai puternică impresie au creat-o colecțiile de mobilier de artă, adică piese personalizate cu ajutorul picturii și sculpturii.

Mobilierul de artă din portofoliul RGS Company poartă amprenta locului din care provine – atât prin calitatea materialelor, lemn masiv, cât și prin modelul picturilor și combinațiile cromatice alese. Cele mai dese modele de pictură reflectă motive florale românești dar și detalii de relief specific zonei de munte, unde de altfel se și află fabrica de mobilier RGS Company. Dincolo de mobilierul de artă pictat, există și piese de-a dreptul sculptate, cu atât mai impresionante prin frumusețea detaliilor realizate manual. Finisajele în acest caz pot fi, la alegerea clientului, de lac, baiț sau vopsea.  +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro +4 www.rgscompany.ro

De-a lungul timpului, RGS Company și-a creat propriul bun renume pe plan internațional, dar nu doar prin calitatea și frumusețea pieselor de mobilier, ci și prin seriozitate, promptitudine și onorarea comenzilor la timp.