MobilaDalin, la... film!

Că tot e weekend și se întunecă prea repede ca să mai stăm prin parcuri, cinematograful din Băneasa (București) este de câteva zile mobilat cu piese confortabile și cochete de la MobilaDalin. Producătorul din Reghin a postat recent fotografii cu amenajarea acestui spațiu.
 

 +5
Bucurați-vă de mobilier Dalin la cinematograful din Băneasa!/Mobiladalin.ro  
  |  

MobilaDalin încheie anul 2022 cu noutăți tot mai variate. Cinematograful din Băneasa dispune de acum de câteva seturi de mobilier MobilaDalin, sub forma unei amenajări îmbietoare. Pe scurt, sălile de proiectare a filmelor, dar și cele de așteptare sunt mobilate cu piese pline de culoare și cu forme jucăușe, asigurând confortul deja obișnuit.

În amenajarea cinematografului, MobilaDalin a folosit mai multe piese din colecțiile sale, pe care le-a combinat în așa fel încât să creeze o atmosferă primitoare, caldă și relaxantă – tipică unui cinematograf. Spațiul de bar și cel de așteptare au fost amenajate cu canapele, fotolii, scaune de bar și măsuțe. Cromatic, au fost alese combinații prietenoase de verde și galben muștar, rezultând o atmosferă cu aspect natural. În sala de cinema propriu-zisă, MobilaDalin a folosit canapele model Oxford, suficient de adânci și cu spătar înclinat atât cât se cere.

În zona de bar se regăsesc fotolii Tarka, acel model scund, vesel, confortabil, dar și scaune de bar model Clark, varianta cu picioare metalice. În zona de lounge și-au găsit locul canapelele și fotoliile Havana, caracterizate de formele rotunjite, al căror design inspiră discreție și confort chiar și într-o amenajare a spațiului public.

Echipa MobilaDalin a lansat cu această ocazie o invitație la film, luându-și și un angajament: „Garantăm că este superconfortabil!”.

 +5 eee.mobiladalin.ro +5 eee.mobiladalin.ro +5 eee.mobiladalin.ro +5 eee.mobiladalin.ro


Scaunul Mr. Bobo – chiar o inovație de la Trend Furniture

Succesul unei colecții de mobilier ține nu doar de nivelul de creativitate al designului, ci și de clientul pentru care este conceput. Pornind de la nevoia de spectaculozitate a sălilor publice din industria HoReCa, Trend Furniture a dezvoltat o gamă de scaune care să-ți ia ochii.

 +5
Un scaun-senzație pentru popularitate pe rețelele sociale./Trendfurniture.ro
  |  

Fiindcă trăim într-o lume care se reinventează neobosit, proprietarii de localuri pun un accent tot mai mare pe designul sălilor, nu doar pe produsele servite la mese. Iar noua colecție de scaune de la Trend Furniture este marcată de prospețime, personalitate și... personalizare.
Printre modelele propuse, se numără și scaunul Mr. Bobo, o adevărată inovație în ce privește combinația de materiale și design. Amintind vag de stilul scaunului Thonet, Mr. Bobo reinventează ideea de confort, adaptând-o nevoii de mobilitate și adaptabilitate. Este un scaun cu design fluid, foarte modern, simplu de integrat unui spațiu indoor, cât și outdoor.

Materialul din care este conceput îi asigură protecție în spații în aer liber, iar inovația ține și de noua tehnologie de turnare cu aer a materialelor plastice. „Șezutul este din polipropilenă armată cu fibră de sticlă și spătarul din policarbonat transparent.” – se arată la descrierea de produs de pe site-ul Trend Furniture. Dar dincolo de detaliile tehnice, Mr. Bobo surprinde prin combinația cromatică – disponibilă în mai multe variante reușite – și prin nivelul de confort oferit chiar și în lipsa unei tapițerii la nivelul spătarului.

Scaunul Mr. Bobo se poate mânui cu ușurință, se poate adapta estetic unui spațiu oricât de sofisticat sau de tineresc, îi stă de minune în jurul mesei, dar și într-o sală de conferințe. Variantele de culoare disponibile sunt marcate de contraste elegante, inedite chiar, ce permit combinații moderne, ușor adaptabile spațiului în care se amplasează. Dar dincolo de trăinicia materialelor, scaunul Mr. Bobo aduce un suflu cu adevărat nou în domeniul amenajărilor HoReCa.

 +5 www.trendfurniture.ro +5 www.trendfurniture.ro +5 www.trendfurniture.ro +5 www.trendfurniture.ro


Hug de la Trendfurniture – scaun cu rol de îmbrățișare

Dacă vă întrebați ce mai face echipa Trendfurniture, vă răspundem noi: lansează colecții de mobilier cu elemente inovatoare, de regăsit deja în cadrul unor proiecte de amenajare a spațiilor HoReCa din afara țării noastre.

 +67
O colecție inedită de scaune HoReCa./Trendfurniture.ro  
  |  

Trendfurniture este un nume important pe piața producătorilor de mobilier și servicii adiacente pentru industria HoReCa. În portofoliul companiei se regăsesc amenajări dintre cele mai reușite, pentru clienți din întreaga lume. Cu acest prilej, lansează mereu piese de mobilier pline de inspirație, căutând cu orice preț acea combinație de confort și eleganță specifică domeniului în care activează.

Așa a apărut colecția de scaune Hug, care, după cum îi spune numele, are rolul unei îmbrățișări. Aparent un scaun obișnuit, Hug are meritul de a te invita să stai jos, iar când o faci, descoperi o senzație aparte. A fost conceput într-o varietate de culori pastel, care reafirmă senzația de confort, și toate elementele sale concură la acest deziderat: un scaun modern, oferind toată tihna unei piese clasice. Spătarul, șezutul și brațele scaunului Hug sunt rotunjite, exprimând chiar și vizual un grad de comoditate. Șezutul este prevăzut cu pernă moale, dar elementul distinctiv ține de brațele acestei piese. Și anume, o bandă elastică, înfășurată cu pricepere în jurul spătarului și șezutului deopotrivă, ca o învăluire. De aici și numele Hug.  +67 www.trendfurniture.ro +67 www.trendfurniture.ro

Scaunul Hug îmbrățișează nu doar pe cel care stă pe el, ci și conceptul de mobilier sustenabil. Este realizat dintr-un material certificat, obținut din prelucrarea reziduurilor de producție pe fondul utilizării energiei din surse regenerabile -   tehnopolimerul regenerat. Scaunul Hug poate fi folosit indoor și outdoor și este o piesă potrivită teraselor, restaurantelor sau sălilor de așteptare.

„De peste 18 ani, TREND FURNITURE oferă soluții complete de amenajare a tuturor spațiilor publice și mobilier profesional inconfundabil, iar proiectele realizate poartă emblema noastră distinctivă: îngrijire și atenție la detalii.”, se arată pe site-ul producătorului.


Bradul Măneciu lansează colecția Feels like Home

După un început de an 2022 cumplit, când fabrica de mobilă i-a luat foc, brandul Bradul Măneciu are vești tot mai bune. Printre noutățile finalului de vară se numără nu doar reluarea activității și amenajarea unui nou sediu, dar și lansarea unei colecții tematice.

 +3
Noutăți de la fabrica de mobilă Bradul Măneciu./Bradul-maneciu.ro  
  |  

În noaptea de 8 spre 9 iunie a acestui an, fabrica de mobilă Bradul Măneciu era cuprinsă de flăcări. Intervenția pompierilor s-a desfășurat de-a lungul mai multor ore, iar la final spațiul de producere a pieselor de mobilă a fost aproape complet distrus. Însă afacerea a mers mai departe.

Au fost închiriate două hale, una la Vălenii de Munte și alta la Măneciu, și au reluat producția de mobilier, reușind chiar să livreze o parte din comenzile clienților primite înainte de incendiu. Chit că activitatea nu s-a reluat integral, fabrica de mobilă Bradul Măneciu depune eforturi pentru a-și onora comenzile.

Și nu doar atât. Zilele acestea, au lansat colecția Feels like Home, care marchează recuperarea tiparelor și revenirea pe piață a mobilierului de tip HoReCa marca Bradul Măneciu. În colecție au fost cuprinse scaune pentru masa de dining, caracterizate de culori intense, ce exprimă cel mai bine starea de spirit din cadrul acestei afaceri. Este vorba despre modelul Sandy, deja cunoscut, dar relansat într-o nouă versiune: tapițerie de catifea, nuanțe puternice, picioare de lemn vopsite. Colecția cuprinde trei variante cromatice ale scaunului Sandy, într-o combinație menită să dea viață și un aer de „acasă” oricărui dining în care-și vor găsi locul. Denumirea colecției sugerează bucuria echipei Bradul Măneciu de a fi repus pe picioare activitatea fabricii, într-o locație nouă.  +3 www.bradul-maneciu.ro +3 www.bradul-maneciu.ro

„Mulțumim tuturor celor care ne-au sărit în ajutor cu echipamente. Le suntem recunoscători clienților pentru răbdare. Iar colaboratorilor noștri, de la furnizori la consultanți, le mulțumim pentru implicare. Povestea noastră împreună continuă!” – se arată pe site-ul Bradul Măneciu.


Deconstructivismul – arhitectura haosului controlat

Dacă ați văzut, măcar navigând pe internet, construcții uimitoare prin forme nelalocul lor și prin lipsa de armonie estetică, înseamnă că știți deja cum arată stilul deconstructivist. Este un curent contra curentului, apărut în anii 1980, dar din ce în ce mai interesant pentru generația arhitecților de azi.

 +4
Un curent... contra curentului./Alchetron.com  
  |  

Deconstructivismul se referă la acel tip de construcții menite să șocheze ochiul, dar perfect funcționale. Formele haotice, marcate de o totală lipsă de armonie și continuitate (sau finalitate), se pot ivi în orice dimensiuni, așezare și direcție. Practic, vorbim de clădiri în care nu ai vrea să locuiești, dar de la care nu-ți poți lua ochii. Termenul care exprimă cel mai bine curentul deconstructivist este distorsionarea formelor, atât în aspectul exterior, cât și la interior.

Acest curent a caracterizat America și Europa anilor *80, fiind o replică la curentul constructivist al anilor *30 apărut în Rusia. Ca teoretician, îl adoptă însă pe filosoful Jacques Derrida a cărei concepție pornea de la nevoia de a demola întregul pentru o analiză a părților.

În arhitectură, deconstructivismul se bazează pe câteva trăsături aparte: lipsa armoniei și a continuității, contrastul formelor, respingerea simetriei, evitarea unghiurilor drepte, disproporționalitatea volumelor, distorsionarea elementelor. Case aparent răsturnate, pereți aparent sugrumați, forme aparent explodate – construcțiile deconstructiviste reprezintă o adevărată ghicitoare pentru cei care o privesc și se văd puși în situația de a nu înțelege firul estetic.

Printre arhitecții de mare valoare care au realizat astfel de construcții se numără Frank O. Gehry, Zaha Hadid, Peter Eisenman, Bernard Tschumi, Daniel Libeskind. Culmea este că cel mai adesea, marii arhitecți ai acestui curent nici măcar nu vor să fie asociați cu trendul deconstructivismului.  +4 www.dezeen.com +4 www.gnscl.com +4 www.study.com