Perla: restaurant de nobili cu mobilă Regallis

Regallis a creat pentru restaurantul Perla un decor somptuos și elegant, destinat în special petrecerilor de gală, precum nunți și botezuri sau serate oficiale. Piesele de mobilier te transpun într-o sală de evenimente asemenea celor din vechile castele venețiene.

 +6
 MagMob
O sală pentru petreceri sofisticate, în mijlocul orașului Iași
  |  

Regallis a obișnuit deja publicul din România cu mobilă clasică și de lux, mobilă personalizată prin ornamente sculptate și detalii decorative îmbrăcate în foițe de aur sau argint. Restaurantul Perla din cadrul complexului hotelier Capitoliu din Iași reprezintă una dintre cărțile de vizită ale producătorului de mobilă Regallis.

 +6 www.regallis.ro Decor specific evenimentelor memorabile

 +6 www.regallis.ro Stilul baroc, impozant și pretențios de ieri se potrivește de minune cu evenimentele sofisticate de azi

Este vorba despre două săli de restaurant, cu nume ce corespund pieselor de mobilă Regallis - Mona Lisa și Da Vinci. Stilul de amenajare este cel baroc, impresionant și impozant. Cele două săli se află una la parter și una la etaj, dar întrunesc aceleași criterii de eleganță clasică.

 +6 www.regallis.ro Pereții sunt lambrisați de Regallis pentru a da sălii un aspect baroc uniform

 +6 www.regallis.ro Tapiseria reflectă culorile colecției Sofia Gold

Nu doar mobilierul a fost asigurat de firma Regallis, ci și pereții sălilor de restaurant au fost lambrisați tot de Regallis. Ca piese de mobilă, s-au folosit selecții din cadrul colecțiilor Sofia Gold cu finisaj transparent și Regallis, cu finisaj mat. Ca materiale de lucru, restaurantul Perla din Iași dispune de scaune și mese din lemn de fag masiv în combinație cu furnir de nuc.

 +6 www.regallis.ro Mobilierul este din lemn masiv de fag, vopsit în alb pentru un aspect sofisticat


RIGA poate fi şi un scaun, nu doar un oraş

Scaunul RIGA este produs de firma bihoreană Valfurniture. Fiind un scaun cu duritate ridicată este ideală pentru utilizări intense. Amenajarea spaţiilor HoReCa este o provocare, atât pentru designeri cât şi pentru proprietari. Soluţia vine întotdeauna de la specialişti.

 +2
Amenajare cu mobilier autohton » www.valfurniture.ro
  |  

Scaunul Riga este recomndat pentru restaurante, baruri, săli de nunţi, dar este potrivită şi pentru sufragerii mai ales dacă ambientarea include deja mobilier din lemn masiv. Combinând măiestria şi frumuseţea cadrului din lemn, scaunul RIGA este o alegere familiară şi populară în acelaşi timp.


Bistro Ma Cocotte, o cafenea elegantă şi cochetă

Dacă vă poartă paşii prin regiunea Braşovului şi vă plac amenajările cât mai familiare, vizitaţi micul bistro Ma Cocotte... Nu veţi regreta!

 +8
Amenajarea abundă de nuanţe naturale şi contraste ferme » bistro Ma Cocotte
  |    |  English Summary

„Am început acest proiect cu o idee îndrăzneaţă, unică şi de neuitat pentru braşoveni. Proprietarii au avut timpul şi răbdarea de a îmi povestii ce îşi doresc, cum văd ei proiectul. Am adunat apoi câteva sute de decoraţiuni care credeam eu că se potrivesc locului şi oamenilor de acolo, am tăiat, am calculat, am măsurat, am negociat şi apoi am savurat o cafea delicioasă în noul bistro Ma Cocotte. Plin de personalitate, de trecut, de amintiri şi de idei noi, inovatoare!”

Zetam, Wood Butcher, Condrex şi semnătura designerului Ionuţ Raiustau la dispoziţia noastră în acest număr pentru a fii vedetele articolului Proiect-Contract. Un bistro diferit, un stil rustic original, o canapea luminată şi decorată cu o măsuţă inovatoare din paleţi se întrec cu noile corpuri de iluminat personalizate integral. Deşi aparent ferite de modernism, Ionuţ Raiu le dă viaţă, nu uită de importanţa unui finisaj perfect şi spectaculos iar astfel se naşte Ma Cocotte.

 +8 Ma Cocotte Măsuţa de cafea din paleţi înveseleşte decorul » bistro Ma Cocotte

Din local nu lipsesc tendinţele, privirile curioase, picături de culoare, întrebările şi răspunsurile. Aceştia sunt paşii mărunţi şi singuri ai spaţiului nou, al designerilor în domeniul mobilierului. Pe lângă culoarea albă, galbenă, picături de roşu care se identifică, tendinţa de curaj şi optimism aduce în faţă două culori interesante: til şi portocaliul. Culori primitoare, pline de energie care vor anima întregul nostru peisaj, dând viaţa evenimentelor dumneavoastră. Pentru a ne întoarce doar cu o privire, aducem din anii trecuţi şi fenomenul ecologic care îşi pune amprenta pe mesele,scaunele şi barul realizate de echipa firmei Zetam.

Zetam produce obiecte şi mobiliere de dimensiuni mici din lemn masiv. Chiar dacă acesta societatea, în momentul de faţă lucrează exclusiv pentru export, având o piaţă în creştere în Europa de Vest de fiecare dată onorează cu plăcere comenzi din România. Sunt încurajaţi de faptul că din ce în ce mai multe firme se interesează de producţia firmei ZETAM-PLM SRL, finalizând cu achiziţionarea de mobilier.

Marea majoritate a mobilierului este confecţionat din brad, barul din fag cât şi din stejar.

Wood Butcher completează măsuţele şi scaunele celor de la Zetam cu băncile, gheridonul şi lambriul din lemn masiv. Lambriul este uşor antichizat pentru a completa atmosfera rustică creată cu ajutorul zidului, al sobelor, al lemnelor de foc, detalii de la care pur şi simplu nu poţi să-ţi dezlipeşti privirea.

Condrex îmbracă ferestrele în armonie, oferind localului intimidate şi stropul de culoare de care spaţiul avea nevoie.

„Aduc mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, ne doream ceva unic, ceva ieşit din tipar, sunt o fire veselă – la fel şi copiii mei, localul acesta trebuia să îmbine nevoia mea de femeie de afaceri cu timpul petrecut alături de familia mea unde sunt mamă şi soţie. Aşa am visat acest bistro o combinaţie de multe eu-uri personale care sa fie transmise tuturor celor care ne calcă pragul.” Mihaela Bogza

 +8 Ma Cocotte Un paşnic loc de relaxare » Ma Cocotte bistro

Stilul arhitectural este simplu, fluid şi interactiv… însă toate aceste “mici” caracteristici dau sens corpurilor de iluminat. Ionuţ Raiu nu creează spaţii, ci opere de artă unde foloseşte mereu lumină, materiale, parfum, culoare şi nu în ultimul rând tehnologie. Tehnologia care este importantă însă în toate proiectele sale, este “invizibilă”, lăsând locul extraordinarului să fie apreciat şi admirat. Ceainicul plasat în tavan, conferă spaţiului senzaţia de căldură, de atmosferă proprie, liniştită şi emoţională. Becul “montat” unui desen aduce în prim plan lumina puternică aşternută pe un zâmbet larg, iar când atmosfera devine încinsă scăriţa cu sticlele de Jack sunt pe post de idei strălucite.

 +8 Ma Cocotte Mobilierul este din lemn masiv de brad, creat de Szelmob » bistro Ma Cocotte

Bine aţi venit într-o lume plină de eleganţă rustică şi frumuseţe atemporală! - acesta este mesajul de bun venit în bistro Ma Cocotte. Mobilierul Zetam şi Wood Butcher este o piesă de rezistenţă îndelungată încă de la prima finisare a lemnului. Lucrat manual, cu precizia detaliilor atent finisate, fiecare piesă este o operă de artă care înnobilează orice încăpere. Mobilierul rustic va impresiona întotdeauna prin finisajul antichizat şi liniile sale drepte. Asocierea nuanţelor de pământ ale mobilierului cu accesoriile moderniste, metalice sunt piese de rezistenţă îndelungată încă de la prima lor apariţie scenică.

 

  English Summary

A world full of rustic elegance and timeless beauty

Mixed styles, ideas gathered from all around the world, pencil drawings, a lot of dust and 3D sketches, are wearing the signature of the designer  Ionuţ Raiu. Ma Cocotte, is a different, original rustic style bistro, where a lit sofa with an innovative table made from pallets, competes with new personalized lightening units. The ecological aspect leaves its mark on the tables, chairs and the bar, made by the company Zetam. Most of the furniture is made of fir wood, the bar of beech and oak.  Wood Butcher completes  the tables and chairs made by Zetam with the benches, gueridon and paneling from massive wood. Condrex dresses the windows in harmony, offering privacy to the place and the color splash that the space needed.