Birou: soluții de izolare fonică

Munca la birou a evoluat în ultima vreme spre munca în echipă. Predomină birourile deschise, unde angajații au sarcini diverse, dar le îndeplinesc la comun. Problemă: discreția convorbirilor telefonice, a discuțiilor de afaceri și nevoia de concentrare.

 +5
Birouri deschise vizual, cu maximă discreție fonică / Genesys-uk.com
  |  

Pentru ca spațiul să nu fie compartimentat, s-a adoptat soluție inedită: mobilierul cu funcție de izolare fonică. În România și în afara țării, producătorii de mobilier office pun tot mai mult accent pe acest gen de mobilă. Iată câteva soluții inteligente:

1. Sistemul MeetYou, produs de Haworth, este o soluție de mobilier cu izolare fonică ideal pentru discuțiile de afaceri, pentru protejarea fonică a conversațiilor telefonice și poate fi folosit chiar și ca zonă de relaxare, în mijlocul unui departament plin de oameni. Concept: crearea unui soluții de mobilier cu efect de protecție vizuală și fonică.

 +5 eu.haworth.com Sistem MeetYou, variantă pentru muncă

 +5 eu.haworth.com Sistem MeetYou, variantă pentru pauzele de muncă

2. Plăcile acustice Flap, produse de Caimi Brevetti, au și funcție decorativă. Sunt plăci de atașat pe ziduri sau chiar pe elemente de construcție - grinzi, bârne etc, și asigură izolare fonică, sub forma unui produs tipic italienesc, elegant, sofisticat și multifuncțional.

 +5 www.caimi.com Plăcuțe Flap, jucăușe și discrete

3. Panourile Airflake, produse de WhiteleysOffice, sunt disponibile într-o gamă variată nu doar de culori, ci și de forme. De exemplu, se pot folosi ca perete despărțitor drept cu funcție de izolare fonică, dar se pot și îndoi în așa fel încât să dea impresia unui modul cu aspect de încăpere ocrotitoare. Panourile sunt realizate din fibre de pâslă, ceea ce explică ușurința de a lua forme variate.

 +5 www.whiteleysoffice.co.uk Soluție Airflake de la WhiteleysOffice, în diverse forme: perete, paravan, decorațiune


Mobilier ATIPIC, dar tradițional

Mobila lui Walter Zawaczki este din lemn masiv, este sculptată, concepută cu design neobișnuit și este finisată cu flacără și ceară. Rezultă piese de mobilier unicat, realizate pe comandă, pentru case românești atipice.

 +6
Piese de mobilă neobișnuite, din lemn masiv și fier forjat, finisate cu flacără și ceară. Autor: Walter Zawaczki
  |  

Cu Walter Zawaczki, redacția Magmob a realizat un amplu interviu pe care-l puteți citi în paginile numărului 3 al revistei Magazinul Mobilei. Aici însă, vă prezentăm câteva dintre creațiile sale de excepție în materie de mobilă autohtonă.

 +6 MagMob Walter Zawaczki este sculptor în lemn și piatră; realizează pe comandă piese de mobilă și sculpturi decorative. În zonă, este cunoscut ca autor al celei mai înalte statui reprezentându-L pe Iisus Christos, o statuie din inox, de 23 metri

Walter Zawaczki sculptează lemnul masiv, transformându-l în piese de mobilă create manual, în propriul atelier de tâmplărie și sculptură din Odorheiul Secuiesc. Neobișnuită este tehnica de finisare a pieselor de mobilă, tehnică ce implică folosirea flăcării și a cerii.

"Este o procedură veche", explică Walter Zawaczki. "Expunerea la flacără deschisă face lemnul mai trainic.Tratarea supafețelor nu este doar o problemă tehnică, ci pentru mine alegerea finisajelor este oarecum o activitate spirituală".

 +6 MagMob Modul office în interpretare tradițională, de Walter Zawaczki

 +6 MagMob Masă de birou din lemn masiv, de Walter Zawaczki

Piesele de mobilă ale lui Walter Zawaczki sunt surprinzătoare și prin combinația de lemn masiv și fier forjat. Fie că e vorba de piese pentru depozitare, birouri sau mese de lucru, designul este atipic, combinând masivitatea lemnului natural în finisaj de ceară cu accesorii din fier forjat. Îmbinările sunt și ele neobișnuite pentru epoca în care trăim:

"Încerc să rezolv îmbinările în mod tradițional, cu cepuri, și cu cât mai puține cuie și șuruburi". Piesele de mobilier ale lui Walter Zawaczki nu se găsesc în magazinele de mobilă. Trebuie să luați legătura cu el. Succes!

 +6 MagMob Soluție depozitare la vedere, din lemn masiv. Autor: Walter Zawaczki

 +6 MagMob Unic și atipic - Walter Zawaczki


Leagăne pentru... BIROU!

Angajații pentru care profesia este o joacă plăcută au acum și mobilier pe măsura jobului - o masă de consiliu în jurul căreia orbitează nu scaune, ci leagăne. Este o invenție a atelierului de design Duffy London.

 +4
Masa rotundă a regelui Arthur, transformată în masă pentru ședințe - Duffylondon.com
  |  

Masa de consiliu cu leagăne revoluționează ideea de ședințe. Nu te mai duci în silă, ci dimpotrivă, ești nerăbdător să ajungi acolo. Pentru că ședințele devin deodată o joacă plăcută, cu ajutorul mesei denumite King Arthur.

 +4 www.duffylondon.com Duffy London lucrează cu artizani ai lucrului manual

Inspirată de legenda mesei rotunde a regelui Arthur, masa de consiliu a echipei de designeri Duffy London este prevăzută cu opt sau 12 scaune (la alegere), care se leagănă. Principiul este foarte simplu: masa din lemn masiv de nuc este prinsă într-o structură metalică rotundă din oțel, de-a lungul căreia sunt suspendate, cu cabluri de susținere, leagăne pentru oamenii mari.

 +4 www.duffylondon.com Te poți legăna în voie de-a lungul unei ședințe plicticoase

Masa de consiliu cu leagăne a echipei Duffy London este lucrată manual, din materiale prietenoase cu mediul, și este disponibilă într-o mare varietate de culori la nivelul scaunelor. Se poate alege câte o culoare diferită pentru fiecare scaun.

 +4 www.duffylondon.com Numărul scaunelor variază între 8 și 12, la alegerea clientului

Masa de consiliu cu leagăne de la Duffy London este concepută pentru spațiile indoor, deși aspectul jucăuș și vesel o recomandă și pentru spațiile de grădină. Producătorii i-au dat un scop foarte precis: asigurarea unei atmosfere destinse chiar și în timpul celor mai dificile ședințe la birou.


Ezzo Design: birou cum nu ai mai văzut!

Designerii echipei Ezzo sunt din Timișoara, iar proiectele lor de amenajare a unor spații office au făcut deja înconjurul Europei. Printre acestea, proiectul 2O, de inspirație SF, a fost prezentat în paginile revistei noastre, Magazinul Mobilei.

 +7
Biroul din viitor - creație SF. Ezzo.ro
  |  

Ezzo Design a creat în cadrul proiectului denumit 2O o atmosferă atipică de lucru, pentru angajații unui birou din România. Tema a fost biroul ca sursă de inspirație pentru munca creativă, iar la realizarea conceptului și-au adus aportul și angajații, prin exprimarea hobby-urilor, modurilor de relaxare preferate și a pasiunilor comune.

 +7 www.ezzo.ro Decor SF încă de la intrare

Ezzo Design a conceput deci un proiect de design interior în stil SF. Birourile 2O combină atmosfera de Star Trek cu nevoia de confort a angajaților - mobilier office, adică birouri modulare și scaune ergonomice. Sala de ședință a biroului 2O a fost proiectată sub forma unei navete spațiale, iar spațiile de relaxare s-au întrecut în folosirea de materiale atipice și culori îndrăznețe.

 +7 www.ezzo.ro Bucătărie plină de contraste - aspect metalic, culori puternice

 +7 www.ezzo.ro Birou de consiliu, năpădit de natura verde

Ezzo Design a respectat nevoia angajaților de a aduce un strop de natură vie în birourile 2O, așa că peste tot și-au găsit locul plante verzi, ce necesită îngrijire zilnică. A rezultat un concept inedit, autentic românesc: navetă spațială, cucerită de natura vie, terestră.

 +7 www.ezzo.ro Vă închipuiți ceva mai relaxant de atât?

Mai multe proiecte Ezzo Design pentru amenajare de spații office creative în România au fost prezentate pe larg în paginile numărului 1 al revistei Magazinul Mobilei.

 +7 www.ezzo.ro Îngrijirea zilnică a plantelor este o activitate relaxantă și care inspiră o stare de bine

 +7 www.ezzo.ro Un colțișor de relaxare, în interpretare futuristă


Cum să amenajezi biroul pentru munca creativă

Arhitectul Ciprian Manda vine cu idei despre cum putem da originalitate birourilor în care lucrează oameni creativi. Mobila, stilul de amenajare, materialele de construcție și modul de a le combina pot fi "pro" sau "anti" creativitate.

 +6
Am stat de vorbă de Ciprian Manda despre cum putem transforma biroul dintr-un spațiu anost în sursă de inspirație la job - Silvaartis.ro
  |  

Joburile ce presupun muncă creativă sunt cel mai dificil de făcut de la birou. Pentru că e nevoie de surse de inspirație, greu de găsit în mobila de serie și în stilul de amenajare lipsit de personalitate: pereți albi, tavan ce-ți cade în cap, birouri micuțe, din PAL și MDF, înghesuite în șir indian.

 +6 www.silvaartis.ro Birou din lemn de stejar periat, cu bară din inox. Formă de piramidă răsturnată pentru dinamică vizuală.

 +6 www.silvaartis.ro Spații depozitare office: un corp atipic, cu spații de depozitare a actelor și accesoriilor de birou, în stil modular

Soluția lui Ciprian Manda, arhitect și designer de produs în cadrul atelierului Silva Artis, pentru amenajarea unui birou destinat muncilor creative: materiale neobișnuite și design original, de la caz la caz. Adică fiecare birou trebuie să arate altfel.

 +6 www.silvaartis.ro Birou cu sertare: blat netivit de stejar, sertare pivotante, finisaj în coadă de rândunică

Sfaturi de amenajare interioară a spațiilor office:
•    Biroul trebui să fie prietenos cu angajații. Adică inspirat de angajați și de natura activității lor. Soluție de amenajare de la Ciprian Manda: materiale de calitate, design de mobilier în ton cu domeniul de lucru. De ținut cont de hobby-urile angajaților, de preferințele lor pentru petrecerea pauzei de masă, de pasiunile lor comune - ușor de transpus în obiecte decorative care să personalizeze biroul.

•    Creativitatea este stimulată de creativitate. Soluția lui Ciprian Manda: design de mobilier inedit, unic, realizat prin folosirea unor materiale mai puțin uzuale pentru spațiile office. Piesele de mobilier atipice sunt în sine o sursă de inspirație pentru angajați, le stimulează creativitatea în afara tiparelor.

•    Ciprian Manda spune un NU categoric mobilei de birou proiectată să răspundă unor necesități pur cantitative. La fel, de ocolit stilurile de amenajare inspirate din trecut, pentru că nu sunt deloc inspiraționale pentru joburile creative de azi. Mobila în stil minimalist modern este principalul trend al anului 2016 în amenajarea birourilor pentru munca creativă.

Axioma lui Ciprian Manda: diversitatea și identitatea mobilierului de birou stimulează creativitatea angajaților.

 +6 www.silvaartis.ro Birou Plant, pentru iubitorii de spații verzi

Cine este Ciprian Manda: arhitect de profesie, este atât de îndrăgostit de lemn încât s-a apucat de realizat mobilă unicat din lemn masiv, căutând să dea fiecărui produs un design cât mai natural, inspirat de ceea ce a creat deja natura.

 +6 www.silvaartis.ro Masă de conferință, din stejar masiv, cu finisaj în ulei, respectând identitatea lemnului