logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Ai auzit de stilul British Design? De văzut, sigur l-ai văzut!

Circulă în ultima vreme pe internet proiecte de amenajare a locuinței pline de un farmec aparte. Fie că e vorba de apartamente sau de case, nu prea contează, numitorul comun fiind o atmosferă de „acasă” plină de personalitate și marcată de un vibe nou, totuși parcă familiar. Sigur ai dat cel puțin peste un astfel de proiect în anul 2024 și te-ai întrebat în ce stil s-ar încadra. E vorba de stilul British Design.

Ai auzit de stilul British Design? De văzut, sigur l-ai văzut!
pufikhomes.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Ianuarie 2025

Acest stil va fi cu siguranță pe placul celor dornici de afirmare a spiritului național, dar secretul constă tocmai în folosirea unor note de accent provenind de la ceea ce se cheamă spiritul internațional. Stilul British care ne place atât de mult în ultima vreme pornește de la nevoia unei reîntoarceri la origine, dar adânc chibzuite și armonios combinate cu elemente ale stilului contemporan. Dacă ar fi să definim acest stil, l-am putea numi un amestec de clasic și modern care scoate în evidență identitatea culturală britanică, apelând uneori la mici tehnici și trenduri globale.

Cromatica în primul rând este una vibrantă, îndrăzneață, marcată de varietate și contrast. O încăpere amenajată în stilul British transmite vivacitate și personalizare tocmai prin folosirea din plin a culorilor. De bază sunt combinații cromatice având în componență verde crud, albastru marin sau pastel, tonuri diverse de roz diafan sau de roșu aproape țipător. Din aceste combinații nu lipsește însă niciodată albul, fie sub forma pereților, fie sub forma pieselor de mobilier cu rol de piesă-trofeu.

Ca element de identificare a stilului British poate fi menționată lipsa desăvârșită a tonurilor pământii, a nuanțelor sobre sau a griurilor monotone. Acest stil este despre celebrarea culorii în forma ei cea mai îndrăzneață, luminoasă și vibrantă.

Piesele de mobilier sunt cea mai armonioasă combinație de vechi și nou, ducând cu gândul la stilurile retro, art-deco, mid-century. Adică piese clasice, dar interpretate într-o manieră contemporană prin adăugarea unor mici detalii moderne. Se regăsesc aici piese nou cumpărate de la magazinele de profil, dar și piese vintage, moștenite de la generațiile anterioare, și restaurate într-o tușă actuală.

Nu pot lipsi câteva piese precum biblioteca – apare cel mai adesea sub forma unui adevărat dressing pentru cărți, îmbrăcând cel puțin unul dintre pereții încăperii, dacă nu pe toți, masa de dining – întotdeauna din lemn masiv și însoțită de cel puțin șase scaune, fotoliile cu design variat, în combinații de forme rotunde și drepte. Patul matrimonial se numără printre piesele cele mai odihnitoare ca dimensiuni și robustețe, evident din lemn masiv și prevăzut cu tăblii confortabile. Predomină mobilierul tapițat, imprimeurile contribuind la bogăția cromatică a acestui stil.

Accesoriile sunt un element definitoriu al stilului British, punând accentul pe materiale cât mai naturale și moi, în culori puternice. Accesoriile textile se împletesc cu corpuri de iluminat tip veioze cu abajur textil și cu nelipsita oglindă de perete, oricât de discretă prin dimensiuni sau amplasament.

Pentru a recunoaște acest stil, e suficient să acorzi atenție imprimeurilor și motivelor decorative. Se remarcă o atenție deosebită și un rafinament tipic britanic în a combina exact acele tipare vegetale, geometrice și abstracte care să te transpună într-o atmosferă elegantă, ca de altădată.

Pentru inspirație, aveți o galerie de imagini în cele ce urmează.

houseandhome.com
housebeautiful.com
telegraph.co.uk
theenglishhome.co.uk
Publicitate
Publicitate