LogAndSplinter – încerci o chiuvetă din... lemn?

Chiuveta din lemn pentru baie sună a nebunie, dar e realitate. Un atelier din București execută mai multe modele de lavoare din lemn masiv, asigurându-și clienții de gradul înalt de rezistență. Secretul lor? Rășina de epoxy.
 

 +7
La fel de rezistentă ca orice chiuvetă din ceramică/Logandsplinter.com
  |  

Poate că designul celor trei modele propuse de LogAndSplinter nu diferă foarte mult, dar inovația este la nivelul materialului. Chiuvetele Regalis, Aqua și Distinct fac parte din colecția Lux a producătorului și fiecare este creată din altă esență de lemn.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Regalis este o chiuvetă din lemn de nuc american, la cererea clientului putându-se executa și din lemn de frasin sau stejar. Dimensiunile sunt generoase 70 x 50 x 10 cm, iar chiuveta cântărește 18 kg. Nu necesită blat de susținere, ci se montează direct pe perete cu ajutorul unui suport metalic special conceput, ascuns în lavoar.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Aqua este modelul de chiuvetă din lemn de frasin, ceva mai deschis la culoare, ideal pentru acele băi aflate în căutarea unui stil cald de amenajare. Dimensiuni: 60 x 36 x 10cm, cântărind circa 16 kg. Chiuveta este tratată cu șase straturi de rășină epoxy și patru straturi de lac poliuretanic. La cererea clientului, modelul Aqua se poate realiza și din lemn de mahon.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Distinct este al treilea model de chiuvetă din lemn de la LonAndSplinter, fiind creată din lemn de stejar. Este garantată pentru cinci ani de zile și are o adâncime de 8 cm. Este un model care se poate monta fie pe blat, fie pe o consolă la vedere. Cântărește 15 kg, iar ca dimensiune poate fi adaptată în funcție de limitările fiecărei băi în parte.

Despre LongAndSplinter
Un atelier de produse executate exclusiv în lemn, înființat în București de un designer de produs și un tâmplar, mare meșter în lemn. Realizează în special accesorii de birou, ochelari de vedere sau soare, portofele și, mai ales, chiuvete din lemn masiv.


Rita - baie suplă de la Massivo Mobili

Când mobilierul pe comandă se îmbină armonios cu designul interior, ai garanția unui proiect reușit la tine acasă. Pe acest principiu, Massivo Mobili prezintă mai multe concepte de amenajare a casei, create de designeri, confecționate pe comandă.

 +3
O fabrică din Bacău propune un concept modern pentru baie/Massivo.ro
  |  

Am ales conceptul de baie Rita, pentru liniile suple și funcțiile practice ale corpurilor ce compun baia. Secretul acestei colecții este suplețea, adâncimea perfectă pentru depozitarea lucrurilor, dar și suficient de mică pentru a nu ocupa niciun centimetru de spațiu în mod inutil.

În colecția Rita, principala funcție revine mobilierului de chiuvetă – realizat sub forma unei mese pe picioare înalte, cu o suprafață generoasă a blatului (aici se pot păstra numeroase produse cosmetice), dar și cu un corp cu uși închise, pe care se sprijină lavoarul. Spațiile de depozitare discretă și la vedere sunt foarte practice în cazul băii Rita, răspunzând și nevoii de libertate de circulație.

Colecția de baie Rita de la Massivo Mobili include și accesorii de perete, la fel de practice și elegante, sub forma unor polițe lungi care contribuie la designul din jurul oglinzii. Acestea au forma unor tăvițe pe care se pot păstra diverse produse specifice folosirii în baie. Interesant de remarcat că în cadrul aceleiași colecții Rita pentru baie, fiecare dintre corpurile de mobilier e disponibil în mai multe variante de design, indiferent că vorbim de oglindă, dulapuri pentru perete sau corpul de mobilier al lavoarului. +3 www.massivo.ro +3 www.massivo.ro

Fabrica de mobilă Massivo Mobili se află în Bacău, iar magazinul de prezentare este deschis în București. Massivo Mobili primește comenzi din toată țara, iar celor care aleg să-și comande aici întreaga amenajare, fabrica le oferă o reducere de preț de 10%.


Icon Wood – parchet pentru situații neobișnuite

Parchetul nu e chiar pentru orice încăpere a casei, se zice. Cei de la Icon Wood explică faptul că un parchet de calitate și bine întreținut își poate găsi cu ușurință loc în oricare dintre încăperile așa zise interzise la parchet – cele cu umiditate ridicată și cu trafic intens.

 +4
Baie, bucătărie și case în care locuiesc animale de companie/Iconicwood.ro
  |  

Cei de la Icon Wood au o colecție completă de parchet pentru întreaga casă – nu doar dormitoare, hol și living, ci și bucătărie, baie și case în care locuiesc animale energice de companie. În baie, Icon Wood recomandă parchetul din esențe de lemn exotic, care rezistă foarte bine la condiții de abur și stropi. Nici colecțiile de parchet din stejar european nu sunt mai prejos, aceste două materiale fiind de regulă cele mai potrivite în baie. Cu câteva condiții minime: stropii de apă să fie șterși după folosirea băii, parchetul să fie montat de o echipă de profesioniști, baia să dispună de un sistem bun de ventilație. +4 www.iconicwood.ro

În bucătărie, Icon Wood recomandă iarăși parchetul de lemn; dispune în portofoliul său de produse special destinate acestei încăperi. Parchetul se potrivește bucătăriei la fel de bine ca oricărei alte încăperi, asigurând continuitate estetică, mai ales în cazul bucătăriilor integrate livingului. Totuși, câteva reguli trebuie respectate: parchetul din bucătărie cu finisaj pe bază de ulei trebuie lăcuit cam de două ori pe an, ca regulă de menținere a calității sale, petele de la gătitul și spălatul vaselor trebuie îndepărtate la finalul fiecărei zile, o lavetă umezită cu apă este instrumentul cel mai bun, în locul substanțelor care pot ataca parchetul din lemn. +4 www.iconicwood.ro

Iconic Wood dispune și de o colecție de parchet rezistent la zgârieturile animalelor de companie. Pisică sau câine, micile urme lăsate de gheruțe sunt inevitabile, iar pentru evitarea lor merită ales un parchet de calitate.  +4 www.iconicwood.ro


Galeria 98: mix de clasic și modern în baie

Se tot vorbește astăzi de mobilier personalizat, de personalizarea unei încăperi sau alteia. Dar ce înseamnă personalizare? Din punct de vedere practic, înseamnă mobilier care să se adapteze cerințelor spațiale ale încăperii, dar din punct de vedere estetic, termenul este prost înțeles.

 +9
Cum să personalizezi baia cu adevărat/Galeria98.ro
  |  

Cei mai mulți români (producători/furnizori de mobilier dar și clienți) consideră că mobila personalizată este cea al cărei aspect e decis de bunul (sau prostul) gust al cumpărătorului. Din păcate, trăim încă într-o societate mult prea puțin educată estetic pentru a fi capabili să nimerim cu adevărat acel mix magic de forme și culori care să facă din mobila pe comandă una frumoasă. Deci deocamdată cei care personalizează mobilier pe criteriile estetice ale clientului fac mobila la comandă, nu o personalizează.

Mobila personalizată este, din punct de vedere al aspectului, acel gen de mobilă care dă viață încăperii, care impune un stil recognoscibil și se afirmă prin originalitate și farmec desăvârșit – este acel tip de mobilă pe care nu o uiți prea curând. Vă arătăm în cele ce urmează câteva exemple de mobilier pentru baie ce face legătura între stilul clasic și cel modern, păstrând o notă de unicitate absolut necesară celor dornici să locuiască în case primitoare.

Galeria 98 este un magazin deschis în Piatra Neamț, specializat în mobilierul contemporan, dar cu tușe clasice – patine, finisaj antichizat, forme baroce sau decoruri romantice. Piesele destinate băii sunt încadrate în mai multe colecții, dar păstrează toate același farmec al confortului clasic.

 +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.roCorpurile pentru lavoar, dulapurile și consolele de baie de la Galeria 98 îmbină în stil minunat culori pastel, forme baroce și finisaje moderne, potrivindu-se de minune lavoarelor oricât de contemporane.

 +9 www.galeria98.roConsola de baie de la Galeria 98 poate părea un concept nou pentru români, fiind chiar exact ceea ce spune numele – o consolă șic pe care se așază chiuveta și deasupra căreia se potrivește chiuveta de baie. E cert, consola de baie e potrivită pentru băile spațioase, căci spațiul de sub chiuvetă nu permite depozitarea elementelor ce stau de regulă ascunse în sertarul/dulapul de sub chiuvetă.

 +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.ro +9 www.galeria98.roDulapurile de baie de la Galeria 98 sunt variate ca dimensiuni, forme, culori și decoruri, unele dintre ele amintind mai puternic de epoca strălucitoare a barocului; altele au design modern și doar micile detalii decorative sunt de inspirație clasică.

 +9 www.galeria98.roMaterialele mobilierului de baie de la Galeria 98 sunt lemnul masiv și sticla. Calitatea acestor piese se reflectă în preț, dar țineți seama că mobilierul scump costă în realitate mai puțin decât mobila... ieftină.
 


Trei modele originale de mobilă pentru baie

Mobili Casa a fost înființată în anul 2008 și încă de la început a comercializat mobilier cu ajutorul internetului. Afacerea a mers foarte bine, iar colecțiile de mobilier propuse românilor au crescut ca număr, impresionând în special prin inovație la nivelul designului.

 +4
Mobilier de baie, simplu de cumpărat online/Mobilicasa.ro
  |  

Chiar și mobilierul pentru baie se poate vinde online. Mobili Casa deține o galerie generoasă de modele de mobilă pentru baie, accentul căzând în special pe soluții pentru încăperi nu prea generoase din punctul de vedere al suprafeței. De la dulapurile suspendate până la mobilier de tip corp, orice soluție este salutară pentru a păstra ordinea în baie fără a te priva de toate produsele cosmetice de care ai nevoie.

 +4 www.mobilicasa.roDakota este un model de mobilier suspendat, dar adunat pe un singur perete, ceea ce-l face eficient. Chiuveta este înconjurată de două corpuri de dulapuri, și cu uși, și cu polițe la vedere, iar sub oglinda de neînlocuit se ascunde un dulăpior tipic de medicamente.

 +4 www.mobilicasa.roSummer este un model mai puțin clasic, extrem de aerisit din punct de vedere vizual, dar cu piesele de mobilier răsfirate pe mai mulți pereți ai băii. Forma dulapului de sub chiuvetă are un design interesant, cu blatul suspendat, în plan paralel cu blatul inferior, deasupra căruia spațiul de depozitare e generos.

 +4 www.mobilicasa.roOscar este o propunere de tip compact, pentru cei care nu vor să sacrifice niciun centimetru din spațiul de depozitare al băii. Peretele chiuvetei este astfel completat pe întregime cu corpuri suple, dar înalte și adânci, oferind soluția ideală pentru o baie mică, dar dotată cu de toate.

Cu Mobili Casa marele avantaj este timpul câștigat: alegi piesele online și nu mai pierzi vremea, alergând prin magazine.