Surprinzătoarele spaţii de depozitare de sub scări
Multă vreme, spațiul de sub scări era unul extrem de desconsiderat, fiind folosit de cele mai multe ori ca un depozit ad-hoc, fără destinație bine definită. Astăzi, altfel stau lucrurile! Dacă dispuneţi de o locuinţă cu scări interioare, cu siguranţă acest loc este amenajat cât se poate de funcţional şi estetic, deopotrivă.

Cu că acest spațiu a existat din totdeauna, destul de tardiv a început să fie reevaluat, în special când valoarea suprafeței construite a crescut extrem și fiecare metru pătrat a devenit prea prețios ca să fie lăsat nefolosit. Posibilitățile sunt practic infinite, limitele soluțiilor alese fiind impuse în primul rând de imaginație, apoi de alți factori.
În funcţie de locul în care se află scările din locuinţă, poţi amenaja diferite „ascunzişuri” pentru obiectele necesare. Astfel, dacă ai scările în holul de la intrare, o soluție logică ar fi amenajarea unei garderobe în care să se depoziteze hainele de sezon, încălțămintea, pălăriile, mănușile și alte astfel de obiecte vestimentare, necesare pentru un ultim „finisaj” înainte de ieşirea din casă. Garderoba poate fi realizată cu rafturi deschise ori, pentru un aspect mai elegant, cu dulapuri prevăzute cu uși. Nu doar sub scări se poate „găsi” spațiu util ci scările în sine pot deveni importante locuri de depozitare – treptele pot fi transformate în sertare spaţioase, iar punctul de întoarcere poate deveni o graţioasă ladă de depozitare.
Dacă spaţiul şi arhitectura locuinţei vă permite, suprafețele de sub scări mai pot fi locul desfășurării unor activități cotidiene. Se poate foarte bine amenaja o mică baie, o căsuţă pentru animalul de companie, sau un loc de joacă pentru copii. Dacă dispuneţi de un sistem de aerisire performant, puteţi amenaja bucătăria chiar în curbura scărilor!
Un home-office este de nelipsit din locuinţele noastre, întâmpinăm greutăţi când trebuie să găsim o zonă bine determinată. Acest spaţiu trebuie să aibă toate componentele unui mini-birou, dar totuşi să nu obtureze nici activitatea cotidiană a familiei. Zona de sub scări poate la fel de bine amenajată şi pentru biroul de acasă!
Concluzia este una extrem de simplă: folosiți-vă imaginația și apelați la un designer – avem foarte mulți oameni talentați la îndemână – și valorificaţi inteligent spațiul de sub scări!