logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Un fotoliu MONSTRU la Stockholm Design Week

O creatură aparte a atras atenția vizitatorilor târgului de mobilă și design Stockholm Design Week. Long Neck este un fotoliu inspirat de două lucruri aparent fără legătură: armura unui samurai și aspectul respingător al unei insecte.

www.fargblanche.com
Long Neck – v-ați așeza cu încredere? Fargblanche.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  20 Februarie 2017

Long Neck este numele unui fotoliu care a făcut senzație la Stockholm Design Week prin contrastul dintre calități și… puncte slabe. Pe cât este de confortabil și capabil să asigure intimitate, pe atât este de NEplăcut vederii. Motivul: asemănarea cu o insectă târâtoare.

Long Neck reprezintă rezultatul unei colaborări speciale între un studio de design, Farg Blanche și o companie de reciclare a materialelor textile, Bolon. Cei doi producători au realizat o piesă de mobilier ce pune în valoare atât creativitatea designului cât și complexitatea materialului textil.

www.fargblanche.com
Design de carapace

www.fargblanche.com
Materialul textil este experimental, creat de o companie specializată în produse reciclate

Long Neck are spătarul incredibil de lung, ușor încovoiat și rotunjit, ceea ce asigură o deplină discreție celui care-l folosește. Te simți ca într-un culcuș de care nimeni nu se prea poate apropia. Cusăturile vizibile pe orizontală și verticală dau impresia unei piese de mobilă rezistentă, stabilă, amintind de armura lamelară a celebrilor samurai ai Japoniei. Partea de șezut este simplă, comodă, de asemenea rotunjită, ascunsă parcă ca într-o carapace cu rol de protecție. Materiale: burete și un tip de stofă groasă, reciclată și experimentală.

www.fargblanche.com
La ce vă duce cu gândul acest detaliu?

www.fargblanche.com
Pasiunea pentru design naște monștri uneori

Stockholm Design Week este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de mobilă și design reprezentate de stilul scandinav. Prima ediție a avut loc în 2002, iar succesul acestui eveniment crește de la an la an. Se desfășoară în locații diverse, la fiecare început de an. În 2017 a avut loc în a doua săptămână a lunii februarie.

Publicitate